aynen canım bizdede başladı aynı sorun hatta bazen babası odada olmasına rağmen benim arkamdan ağlıyo o sırada hoşuma gitmiyo değilnispet yapıyorum babasına :))).
bizimde babası biraz bozuluyo benim arkamdan ağlayınca ama napalım gece gündüz biz ilgileniyoruz.olacak o kadar
canım, birşey sormak istiyorum.."demir eksikliğine bağlı karaciğer ve dalakta büyüme"demişsin ya..doktor bu teşhisi tahlille mi koydu yoksa önceden belirtiler oldu mu bebeğinde? Sağlık ocağındaki ebe 4. Ayda demir şurubu kullanmaya başlamalısın dedi fakat doktorumuz 6. Ayda başlayacağımızı söyledi..şimdilik vermiyorum kısacası..henüz ek gıdaya da geçmedik..korkum, benim bebeğimde de demir eksikliği olması..sen veriyor musun demir şurubu? Bebişinin iyi olmasına çok sevindim..çok geçmiş olsun tekrardan
tamam canım yarın sabahtan itibaren öyle yapıcam. Ya bu arada kahvaltıyı nasıl veriyorsunuz?ben 1 yumurta sarısı,yarım kibrit kutusu kadar peynir,1 yemek kaşığı ceviz ve 2 yemek kaşığı pekmezi karıştırıp veriyorum bebeğim severek yemiyor.Hem çok az oluyor miktar.yemekten 1 ya da 2 saat sonra başka bişey yedirmeye çalışıyorum yemiyor.İlla 4 saat geçicek aradan.[/QUOTE
bir yumurta sarsı çok.ilk önce çeyrekle başlayıp 1 yaşına gelince tam olarak vericeksin.dr söylemiş olması gerekiyor.istersen netten araştır.
bizim dr 4.aydan sonra verdi demir şurubunu
kızlar benim kızım odadan çıkınca peşimden çok ağlıyo. sanki biyerine bişey olmuş gibi çığlık çığlığa.bişey getirmeye bile gidemiyorum.yanında babası olsa bile böyle.sizinkilerde ağlıyomu.ne zor oluyo ya
tamam canım yarın sabahtan itibaren öyle yapıcam. Ya bu arada kahvaltıyı nasıl veriyorsunuz?ben 1 yumurta sarısı,yarım kibrit kutusu kadar peynir,1 yemek kaşığı ceviz ve 2 yemek kaşığı pekmezi karıştırıp veriyorum bebeğim severek yemiyor.Hem çok az oluyor miktar.yemekten 1 ya da 2 saat sonra başka bişey yedirmeye çalışıyorum yemiyor.İlla 4 saat geçicek aradan.
aslında demir damlasına başlamadan önce doktorların kan tahlili yapmaları gerekiyor.Kanda demir oranına bakıp ona göre 4 ya da 6.ayda başlatmaları lazım ama çoğu doktor yapmıyor.
aynen kızlar yenı huy edındı bısımkıde ayh fena olmuyo gerce ama bazende ıs guc kalıyo yaw
dün takvim kağıdının arkasında okudum havucu 1 gün arayla tüketmeliymişiz.Bebeklerde dahil.Havuçta yüksek miktarda A vitamini varmış ve A vitamini vücuttan atılmıyormuş.Birikmesi sonucu karaciğer hastalığına sebep oluyormuş.Vücuttan diğer atılmayan vitaminler A,D,E,K bunların fazlası zararlıymış doktorumuzda söylemişti.
evt bende uyurken hallediyim diyorum işleri ama çok az uyuyo artık benim kız.daha ben işe başlamadan yataktan agu bugu sesler geliyo.öyle şarkı söyleyerek uyanıyo ya kızamıyorum da.sizinkilerin uyku düzeni nasıl kızlar.gündüz uyuyolarmı bari
ben kızımı her ay kontrole götürüyorum sağlık ocağında bize hiç ilaç vermediler anlamadım niye hata sormuştum devit 3 damlası var yazın diye gerek yok dedi ama bu sefer gidince tekrra soracam niye biize bişey vermediler anlamdım gittii
Anladığım kadarıyla her doktorun tarzı farklı..Bizim doktor bebek 6 aylık olana kadar bebeklere ilaç verme taraftarı olmadığını söylüyor..Benim korkum da oğlumda demir eksikliği olması..Gerçi sağolsun "nergisayse" cevap yazmış, eğer emziriyorsan 6.ayda kullanmaya başlayabilirsin diye..Sen ek gıdalara erken mi başladın ki?
ben kızımı her ay kontrole götürüyorum sağlık ocağında bize hiç ilaç vermediler anlamadım niye hata sormuştum devit 3 damlası var yazın diye gerek yok dedi ama bu sefer gidince tekrra soracam niye biize bişey vermediler anlamdım gittii
tamam canım yarın sabahtan itibaren öyle yapıcam. Ya bu arada kahvaltıyı nasıl veriyorsunuz?ben 1 yumurta sarısı,yarım kibrit kutusu kadar peynir,1 yemek kaşığı ceviz ve 2 yemek kaşığı pekmezi karıştırıp veriyorum bebeğim severek yemiyor.Hem çok az oluyor miktar.yemekten 1 ya da 2 saat sonra başka bişey yedirmeye çalışıyorum yemiyor.İlla 4 saat geçicek aradan.[/QUOTE
bir yumurta sarsı çok.ilk önce çeyrekle başlayıp 1 yaşına gelince tam olarak vericeksin.dr söylemiş olması gerekiyor.istersen netten araştır.
6.ayda bebeğimde dalak ve karaciğer büyümesi teşhisi kondu.Demir eksikliğinden kaynaklanıyormuş.Doktorumuz demir yönünden zengin besinler vermemi söyledi.Emzirmediğim için benden de bebeğime geçmiyor haliyle.Önce yumurtanın 1/4 üle başladık 3 gün arayla 2/4,3/4 sonra 4/4 oldu.Yumurtamız,pekmezimiz,cevizimiz,meyvelerimiz ve sebzelerimiz köyden geliyor.herşeyin doğalını vermeye çalışıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?