2011 Eylül Anneleri

aynen canım bizdede başladı aynı sorun hatta bazen babası odada olmasına rağmen benim arkamdan ağlıyo o sırada hoşuma gitmiyo değil nispet yapıyorum babasına :))).

bizimde babası biraz bozuluyo benim arkamdan ağlayınca ama napalım gece gündüz biz ilgileniyoruz.olacak o kadar

bizim dr 4.aydan sonra verdi demir şurubunu

bizim dr 4.aydan sonra verdi demir şurubunu

Anladığım kadarıyla her doktorun tarzı farklı..Bizim doktor bebek 6 aylık olana kadar bebeklere ilaç verme taraftarı olmadığını söylüyor..Benim korkum da oğlumda demir eksikliği olması..Gerçi sağolsun "nergisayse" cevap yazmış, eğer emziriyorsan 6.ayda kullanmaya başlayabilirsin diye..Sen ek gıdalara erken mi başladın ki?

evet canım ben odadan çıktığım an başlıyor yada arkamdan geliyor ,babası ya kapıyı kapatıyor ben işimi yapayım diye ya da ben nereye gidersem peşimdeler çok komik oluyor ya ,seni görmeden durmuyor bu çocuk diyo ,aslında babayı da seviyor ama ille ben de olucam aynı ortamda :)

ben bir kibrit kutusunun yarısı kadar peynir,3 tane bebe bisküvisi,1/8 yumurta sarısını elma,armut veya havuç suyunda bazende anne sütünde ezip karıştırıyorum öyle veriyorum ama çok tatlı oluyor bebe bisküvisi yerine ekmek koymayı düşünüyorum
bir hafta oldu başlayalı yumurta sarısını yavas yavas çıkıyorum önce nohut kadar ile basladım yumurtamız taze köyden geliyor
bugün bir çay kaşığı kadar tereyağ ekledim tuzsuz
kızım çok severek yiyor maşallah
kahvaltıdan 1 saat sonra da 1 çay kaşığı pekmez ve bol bol su

aslında demir damlasına başlamadan önce doktorların kan tahlili yapmaları gerekiyor.Kanda demir oranına bakıp ona göre 4 ya da 6.ayda başlatmaları lazım ama çoğu doktor yapmıyor.

bizim 6 aylık olunca kan tahlillerimiz yapıldı hepsi normal çıktı (kan sayımı,demir vs)
demir damlası için tahlile gerek yok çünkü anneden gelen depolar 4 ay yetiyor bebeklere 4 aydan veya en geç 6 aydan sonra takviye yapılması gerekiyor

aynen kızlar yenı huy edındı bısımkıde ayh fena olmuyo gerce ama bazende ıs guc kalıyo yaw

evt bende uyurken hallediyim diyorum işleri ama çok az uyuyo artık benim kız.daha ben işe başlamadan yataktan agu bugu sesler geliyo.öyle şarkı söyleyerek uyanıyo ya kızamıyorum da.sizinkilerin uyku düzeni nasıl kızlar.gündüz uyuyolarmı bari

ama hergün d vitamini veriyoruzz ?

aah nerde. benimki dün gece 23:30 da uyudu sabah 9 da kalktı. kalktı dediysem 3 den sonra yarım saatte bir kalktı bende yanıma alıp uyuttum. sabah 9 da kalktı. gün içinde hiç uyumadı diyebilirim sadece 10 dk arkadaşım ayağında salladı zor uyudu. bide dışardaydık arabada kucağımda uyudu 5dk falan. şimdi 12:30 da zor uyuttum hala zırt pırt kalkıyo. offf yokmu bi çare gerçi papatya çayını deniycem artık ben

ben kızımı her ay kontrole götürüyorum sağlık ocağında bize hiç ilaç vermediler anlamadım niye hata sormuştum devit 3 damlası var yazın diye gerek yok dedi ama bu sefer gidince tekrra soracam niye biize bişey vermediler anlamdım gittii

bize her gittiğimizde ebe soruyo damlalarını aksatmıyosun dimi diye.bittiyse yeniden veriyo.ferrosanol ve monovitd3 ü ücretsiz alıyoruz sağlık ocağından.sen araştır bi canım

4.ayda rutin kan testi yaptı ve ihtiyacı olduğunu belirledi onun için verdi.

allah allah ne ilginç sağlık ocağıymış yurt dışı dahil heryerde d vitamini mecburi olmassa olmaz yani.ücretsiz dağıtıyorlar.biz onu değil multitabs tavsiye etti dr onu alıyruz ama fark etmez d vitamini şart.1 yaşına kadar hergün....

nasıl yaz ya bizim bebeklerimiz yarı yaşını kışta geçirdi 1 yasına kadar d vit sart hatt biz ek besinlere geçtikten sonra multivitamine geçtik 4. aydan sonra da demir damlasına
sağlık ocakları öyle tartıyorlar ölçüp biçiyorlar aşılarını yapıp hadi güle güle bizim aile hekimimiz daha kızımı görmedi bile

arkadaşlar yıllık iznim bitti bebeğimi bakıcıya vericem sizler bir bakıcıda ne özeelikler ararsınız ve ilk görüşmede ne konuşursunuz

kızlar bebeklerinizi günde kaç defa uyutuyorsunuz?benim oğlum 7 ay 23 günlük günde 3 defa uyutuyordum 4.de gece uykusu oluyordu.Bugün ilk kez 2 defa uyuttum 3.de gece uykusuna yatırdım bakalım ne yapacak.

kızlar bebeklerinizi günde kaç defa uyutuyorsunuz?benim oğlum 7 ay 23 günlük günde 3 defa uyutuyordum 4.de gece uykusu oluyordu.Bugün ilk kez 2 defa uyuttum 3.de gece uykusuna yatırdım bakalım ne yapacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…