2011 Eylül Anneleri

sana katılıyorum her konuda bende okumuştum tatlı su çiftlik balıklarının verilmemesi gerektiği bilgilerin için teşekkürler ama ben ankaradayım o yüzden biraz zor gibi bulmak istavriti bu mevsimde... cevize başlattım bugün 1 tatlı kaşığı rondodan çektim un gibi kahvaltısında yedirdim...

bende geçen pırasa yaptım ekmeğin içini batırıp verdik yedi valla :))

kızlar yaa bişi sorcam.ben ayın 20 sinde işe başlıycam ve mecburen devam sütü vericem bebeğime.dün markette baktım milupa aptamil 19 lira bebelac 6 lira.karar veremedim bebelac neden ucuz aceba.hangisini alayım,ne farkı var sizce?

valla bilmiyorum canım ama biraz milupanın adı var birazda diğer markalara göre daha organik ve steril olduğunu düşünüyorum ben... benim oğlum hiç devam sütü sevmiyor anne sütü aldı hep ancak kahvaltısını devam sütünden hazırlıyorum milupanın devam sütünü alıyorum bende oda 30 ml.lik yani içine karıştırıyorum herşeyi.

canım ben anne sütü veriyorum ama bi doktordan dinlemiştim şöyle diyordu ,ucuz mama kötüdür pahalısı iyidir diye bişi yok ,bebeğiniz neyi seviyorsa iyi mama odur diyordu ,bir de içeriği önemli diyordu ,bunun için doktorunuza sorabilirsiniz diyordu ,yani bebeğin hangisini severse onu alırsın bi dene bakalım markaları ...

canım meraba hazırladıgın menu cok guzel bence
benım kızımda 20 eylulde dogdu bende yazım.
kahvaltı
sabah 10 da yumurta sarısı beyaz peyır cevız 4 tnaede bebe bıskuvısı..
yanında bazen rezene cayı bazen meyve suyu..
ogleyın saat 13 gıbı corba
ben kemık haslayıp suyunu buz kalıplarına dokup dıfrıze attım her corba yaptıgımda bı ıkı tablet atıyorum cok guzel oluyoı tavsıye ederım..
sebze corbası(patetes brokolı havuc kabak bırazda ıspanak ve ıcıne mutlaka ırmık katıyorum ve bırazda zeytınyag..
ıkındı vaktı 17 gıbı ev yogurdu bazen ıcıne cılek bazen muz ve mutlaka yulaf katıyorum..
aksama doru kıvı veya muz ezıp yedırıyorum..
gecede 22 23 gıbı kasık maması arı pırınc unu .ıcıne bıraz pekmez..
ve bol bol anne sutu:d

ne güzel beslenme düzenini oturtmuşsunuz
ben ağırlığı anne sütüne veriyorum o yüzden tam bir düzenimiz yok
ama 2 saatte en geç 3 saatte bir besliyorum kızımı
sebze çorbasına alternatif değişik çorba ne veriyorsunuz
ben muhallebi vermiyorum dr umuz muhallebi yerine emzir çok zorda kalırsan ver dedi

birde uyku saatleri çok geç değilmi genelde 23 yazmış arkadaşlar
23 te yatınca sabah kaçta kalkıyor bebişiniz

bende sadece akşam yemeği ve öğlen demir damlasıyla metve suyu veriyorum geri kalan tüm öğünler anne sütü. ama bir öğün daha koyucam artık oda kahvaltı olur herhalde.

benim oğlumun gece uykusu 12 saatmiş onu anladım. normalde gece 11-12 gibi yatar öğlen 11-12 gibi kalkar. dün 9:30 da uyudu sabah 9:30 da kalktı

benim kızımda geç uyuyo.23le 24 arası.erken uyutunca mutlaka geri kalkıyo.belkide biz uyanık olunca sesimizden etkileniyo.bende muhallebi vermiyodum ama geceleri çok uyanmaya başlayınca galiba doymuyo diye düşünüyorum.gerçektende yatmadan muhallebi yedirince daha az uyanmaya başladı.bide arkadaşlar bizim alt dişlerimiz yaklaşık 1 ay önce çıktı.kızım bi kaç kez üstüste göğsümü ısırıp yara yaptı.doğumdan sonrda olmuştu çok acı veren bişey ya.bi türlü iyileşmiyoda.aynı sıkıntıyı yaşayan varmı arkadaşlar.anlatamıyosunki ısırma yara oluyo diye çocuğa:2:

bizimkide diş çıkarırken ısırıyo azına neresi gelirse ama artık haırdan anlıyo gerçi hayır denilince ağlamaklı oluyo ama ısırmaktanda vazgeçiyo.

yaa herkes kullanıyo pirinç ununu bizede vermiş annelerimiz ama bana sanki hep kof kilo yapar gibi geliyo bende akşam yatmadan kıymalı sebze püresi veriyorum. patetes olduğundan içinde tok tutuyo oda.
bizim sorunumuzda dişmiş erhalde 3 saattir gık demeden uyuyo kuzum :)

12 saat uyuyor hı ne güzel ya ,maşallah diyim benim oğlum önceleri akşam 6 da yatar saat 4 te uyanmak isterdi 5e kadar zor tutardım ,2 aydır falan zar zor akşam 8,5 - 9 yaptım saati ama yine 5 te ayaktayız bir türlü 5 ten ileri gitmiyor her yer karamlık biz ayaktayız

benim kızımda 20.30-21.30 arası uyur gece 2-3 saatte bir acıktıkca uyanır sabah 8-9 a kadar
bu aralar üst dişlerimiz çıkacak biraz mızmız geceleri ağlayarak uyanıyor

hıııı bu arada saat başıda kalkıyo emmek için ahhh ahhh ne zaman uyuyacak bu çocuklar şöyle uzun uzun .....

merhaba kızlar bebeklerinizi kontrole götürdnzmü kiloları nasıl?benm oğlum kilo almıyor ya

ben bu ay götürmedim dr umuz 6 aydan sonra her ay getirmene gerek yok dedi 8 aylık olunca getir dedi
bu arada vermem gereken ek gıdaları da söyledi

anne sutu cok onemlı bende sureklı verıyorum..
sebze corbasına alternatıf ben yogurt corbası veya tavuk haslayıp suyuna sehrıye ekleyıp o sekılde donusumlu verıyorum cokta yemıyo ama yedıgı kadar kar dıyorum
cook corba doktum cope allhım gunah yazmasın
23 te yatınca sabah 8 gıbı uyanıyo gecede cok sık uyanıyo:
hatta babası kızım bızden sonra yatıyosun bızden once kalkıyosun dıye soylenıyo
anlıcan cıcım uyku duzenımız cok ıyı dııl
bakalım 9 aydan sonra dıyolar dusenlı olurmus..
6 ay dedıler 9 ay dıyolar :))beklıyoruz..

aynen bende senin gibi uykuları düzene girmesini bekliyorum.Banada 40 tan sonra düzelir dediler düzelmedi...3.aydan sonra dediler yine düzelmedi...6.aydan sonra dediler ehh biraz düzeldi gibi...tek umudum 9.ay inşallah o zaman düzene girer...Bu arada internette okudum artık bebişlerimiz kesintisiz 7 saat uyuyabilirmişler.Bana şaka gibi geliyor.Ama üst kattaki komşumun kızı o da 8,5 aylık akşam yatırıyor 7 saat kesinitisiz uyuyor emiyormuş tekrar kesintisiz 5 saat...şaka gibi yaa oooff çok kıskanıyorum

çocuktn çocuğa değişiyo sanırım yaa. bizimki uyanıyo mesela bakıyo karanlık hemen mırıldanarak meme arıyo. çok komik gözüküyo o sırada sanki ben yanında yatıyomuşum gibi duduşlarını uzatıp göğsümü arıyo saftirikim :))).

bende kahvaltı vermeye başlıycam gerçi arada yumurta falan veriyorum kendi kahvaltımdan. ama benim oğlumun sorunuda pekmez yemiyo. mesela bugün buharda elma yaptım biri pekmezli biri sade pekmezliyi yemedi sadeyi yedi. pekmez verince yüzünü ekşitiyo limon yerken banamısın demiyo garip bir damak tadı var.

bugün mercimek çorbası yaptım kıymada koydum. ama biraz fazla olmuş diğerini bizim yememiz için sosladım. ailecek aynı menüyü yemiş olduk. ilk defa bukadar ağırlıklı mercimek yiyo bakalım gaz olcakmı.

geçen günde annem ısırgan otu yemeği yaptı mısır unuyla yapılır. ondann yedi kabız oldu. ama tadını çok sevmişti. 2 gün öncede kuymak yedi onuda çok sevdi ama yine kabız oldu. anladımki bende mısır unu kabız yapıyo.

aaahh ahh benimkide yumurtayı sevmiyor.Eeee hamileyken ben hiç yumurta yemedim sayılır.Çok kötü koktuğu için yiyememiştim.O yüzden oğlumda sevmiyor galiba.Isırgan ve mısır unu çok faydalı eğer tekrar bebeğine o yemekten vermek istersen ardından kayısı püresi ya da suyu içir kabızlığı önler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…