2011 Eylül Anneleri

ya kızlar ben daha bebeğime kırmızı mercimek çorbası vermedim korkuyorum gaz yapar çok diye...

siz veriyor musunuz? verenler tarifini yazabilir mi ? normal mercimek çorbasından farklı mı pişiriyor sunuz?

ben sarı,kırmızı,yeşil mercimekten azar azar koydum 1 soğan birkaç diş sarmısak koydum buzlukta tavuk suyu vardı 1 bardak da ondan koydum hasladım blenderdan cekip 1 kase kızıma ayırdım gerisini kendimiz içtik
az da kimyon koydum gaz yapmasın diye
birde bebeğim ne yesin.com da değişik bir tarif var elmalı ondan yaptım çok güzel oldu kızım severek içti

merhaba kızlar..aklımı kurcalıyo acıkcası benım kızım katıyyen pütürlü yemıyor..gıc bela yersede 1 2 cay kasıgını gecmıyor 5 saat ac bıraksam da..hala blendırdan cekıyorum ..elekten gecırdıgımde yemek ıstemıyo ve sonucta agızdan burundan fıskırtırcasına kusuyo...sızler hala blendırdan mı gecıyosunuz..

sofrada parmak ucuma az yemek suyuyla ıslanmıs ekmek koyuyorum katıyyen acmıyor agznı..kı bır cok cocouk bayılır sofradan yemek yemeye..pütürlü gıda ıcın 8 . ayın donum noktası old. okudum bu donemde alısması gerekmıs yoksa zor olurmus falan..endıselenmıyor da degılım yanı ılersı ıcın

BENDE 2011 EYLÜL ANNESİYİM KIZLAR

Ama asla blender kullanmadım hep çatalla ezdim öyle verdim halada öyle veriyorum, doktorum blendere çok karşı pütür çok önemli yoksa ömrü billah pütürlü yiyemez dedi

bende aynı sorunu yaşıyorum.Ağzına en ufak pütür gelsin hemen midesi bulanıyor hatta kusuyor.Ne yapıcam bende bilmiyorum

ben arkadaşlarımın uyarılarını göz önüne alarak. bebeğime ilk günden ittibaren hiç blendır kulanmadım. bu yüzden alıştı. hatta tavuğu bie küçük dilimlerle veriyorum balığıda öyle. bi komşumuz bebeğine blendırla alıştırdığından 2 yaşında oğlu hala blendırdan geçirmeden yemiyomuş. ilgisini çekicek şeyler vermeye çalış. biraz ortalık batıcak ama eline ver kendi yemeye çalışsın. allah yardımcın olsun canım.

bende blendırdan çekip veriyorum çorbalarını mesela sebze çorbası yaptığımda içindeki patates ve havuç biraz pütürlü kalıyor bazen...öğürüyor çoğu zaman...kafam karıştı benimde bak şimdi... ben oğluma çorba veriyorum hala değişik çorbaa çeşitlerinden sulu değil ama püre kıvamlı oluyor yada yoğurdun içine bazen ekmek ufalıyorum mesela ev yemeklerini çatalla ezipte veriyor musunuz? ben daha denemedim...ilk etapta kabak yemeği yapayım diyorum mesela çatalla ezip yedirsem mi ?siz neler veriyorsunuz başka?

bugün yaptım mercimek çorbasını bakalım inşallah yer mercimek, patates , havuç , soğan ve biraz bulgurla kimyon ve nane katarak düdüklüde pişirdim bebeğiminkini ayırdım kalanınıda bize baharatlayıp soslıycam...

:)) bende bu akşam yaptım oğluşuma. içine kimyonda koydum biraz gerçi gaz yapmıyodu ama zararıda olmaz sonuçta kimyonun. aynen kalanını bize sosladım :))

ben mesela bugün kuru fasulye yapmıştım suyuna ekmek banarak verdim. çorbasını öle tamamen öğütmüyorum. parçacıklar oluyo içinde. bazen ekmekde doğruyorum. balık yerken balığı elimle didikleyerek veriyorum. köfte ve tavuğuda öyle.
elmayı rendelediğimde suyunu süzüp değilde posasıyla suyu karıştırarak veriyorum.

bu arada genelde oğlumun severek yediği yemeği yazıyım.

kabak 1/4
bir küçük patetes.
4 bezelye içi.
1 cevz büyüklüğünde kıyma.
bunları hep beraber suda haşlıyorum. sonra kendi suyundan yeteri kadar ekleyerek çatalla ezip bir tatlı kaşığıda zeytin yağı koyuyorum. kıvamıda bizim yediğimiz püreden biraz daha cıvık oluyo. bezelyelerin kabuklarını öle ayırmıyorum ama iyice eziyorum kabuklarınıda yediriyorum.
bunu sevmesinin nedeni bence bezelye hafif şekerli bi tad veriyo.
1 kase falan oluyo.

Son düzenleme:
[ı][sıze=3]kızlar bebeklerinizle hangi oyunları oynuyorsunuz? Onlara ne ve neleri öğretiyorsunuz?[/sıze][/ı]

benim de aklımdan geçiyodu bunu sormak canım.evt bebeklrimizin zekalarını geliştirmek için neler yapmalıyız,nasıl oyunlar oynamalıyız.şarkı söylüyorum,konuşuyorum ama farklı ne oynanabilir?

tatlım bnde blendır kullandım aynı sorunları bnde yaşadım ama artık çok sıkıntımız kalmadı pes etme yavaş yavaş alışacaktır birden pütürlü yemeye geçmesini de bekleme zamanla alışır mrk etme yemeklerin suyundan ver bir iki tanede ağzına versen o bile alışmasına yeter.şimdiden bol sabırlar kolay gelsin:))

[ı][sıze=3]kızlar bebeklerinizle hangi oyunları oynuyorsunuz? Onlara ne ve neleri öğretiyorsunuz?[/sıze][/ı]

benim de aklımdan geçiyodu bunu sormak canım.evt bebeklrimizin zekalarını geliştirmek için neler yapmalıyız,nasıl oyunlar oynamalıyız.şarkı söylüyorum,konuşuyorum ama farklı ne oynanabilir?

ben bay bay yapmayı,alkışlamayı ve gel gel yapmayı öğrettim.çok sevimli oluyo görmelisiniz:)
ayrıca fışfış kayıkçı oynuyoruz ellerinden tutup şarkısını söylüyorum o da öne arkaya sallanıyo falan...

benim oğlumda alkış yapıyor ama canı istediği zaman.Bu aralar baş baş yapıyor yine canı istediği zaman.Elimle öğretiyorum ama hemen elimi ağzına götürmeye çalışıyor.Bu yüzden konsantre olamıyor bana .

merhaba arkadaşlar cevaplarınız için teşekkür ederim.
portakal ve keçi yoğurdu değilmiş bizi alerji yapan.kuzunun terinden kaynaklanmış rahatladık şükür.İsilik gibi kabarcık olmuştu vücudu.
bize yasak olanlar kereviz (veriyordum bıraktım), patlıcan,çilek,kivi(veriyordum bıraktım),ananas ,dana ciğeri için 9 uncu ayın bitmesini bekle dedi ...Bunlar bizim dr umuzun önerileri.

Bebeği çok aç iken deneyin pütürlüyü bende zor geçirdim arada öğürüyor halen sabah kahvaltısında peynir ve yumurta bizim geçiş besinimiz.

Oyunlarımız gel, bay bay,alkış, kule ve iç içe geçirme oyuncaklarını ,ağız, burun, göz,kulak isimlerini öğretiyorum sadece en favorimiz gıdıklama bayılıyoruz .

ıı gunler bayanlar ben kısmetse eylul annesı olucamm alıcaklarımız konusunda bazı sıkıntılarımız oldu.. neyı kactane alıcagımızı eylul annelerıı 2o12 olarakk karar veremıyoruzz.. bende o topıgın konu sahıbıyım.. bıze bukonuda yardımcı olabılırmısınızz bılgı sahıbıı olan annelerrr..beebeklerınızee saglık sızlereede ııgunler dılıyorumm ..cvplarınız ıcın sımdıden tskler..

sabah kahvaltısında yumurtayı pütürlü olarak vermeyi denedim bir kaç denemeden sonra istemedi.Bu arada ben kahvaltıyı bulamaç olarak veriyorum.mecburen blendırdan geçiriyorum en ufak bir pütür gelsin ağzına hemen kusuyor.Ama bazen salatanın suyuna küçük parça ekmek banıp veriyorum gayet güzel çiğniyor.Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım.

bence çok fazla eşya almayın.Hemen büyüyorlar çoğu aldığınız eşya giydirmeden küçük kalabilir.Belki bir çoğu hediye gelecektir.Ben çok şey almadım iyiki de almamışım hep hediye geldi.Birkaç takım yeni doğan takımı,mevsimine göre battaniye.Sakın yeni doğan bebek bezi alırken aman çok alayım stok yapayım demeyin.O kadar çabuk büyüyorlar ki inanamayacaksınız.Şuan aklıma gelen bunlar.Rabbim inşallah yavrularınızı sağlıcakla kucağınıza almayı nasip eder.

merhaba canım öncelikle allah sağlıkla bebeğini kucağına almanı nasip etsin. nergisayse ye aynen katılıyorum. bunun dışında bebekte ağ kısmı çıtçıtlı tulumlar çok kolay oluyo iki parça kıyafetler yerine bunlar daha kullanışlı geliyodu bana. altına zıbın ve bir ince picama ve tabi çorap giydiriyodum.
yani 7-8 zıbın uzun kollu al bence. 5 tulum. 5 çoraplı penye picama. 3 ay seni idare eder emin ol. öle minicikte alm bence birden büyüyolar çünkü. bide bebek oluncada insan hevesleniyo çıkıp çıkıp alışveriş yapıyosun. hediyede geliyo. allahtan bizim gelen hediyelerin büyük çoğunluğu 1 yaş içindi.
sana şukadarını söyliyim bebeğim doğduğunda bende hep böle karasız olduğum için 2 hastane çıkışı. 6-7 zıbın. 2-3 tulumu vardı. 6. ayda oğluma olmayan tam iki küçük valiz eşya toparladım. şimdi 8. aydayız bi okadar daha var. kaç tane giyilmemiş hatta varlığını unuttuğum kıyafet çıktı meydana. hergün banyo yapıp kıyafet değiştiriyodum şubat ayında bile ama sııra gelmiyodu hepsine :). ama akıllandımmı hayırrr :))) yine mağzaya girince eşimi delirtiyorum.

he bu arada altına giydirdiğim picama ve zıbın pamuklu olup üstündeki tulum kdife olunca sıcak tutuyo ama evin yeterince sıcaksa kadife yerine kalın penye tulumlar var onları tercih et derim. ve ilk 3 ay ayağını çok sıkı giydir bebeğinin ben çift eldiven takıyodum bebek hemşiresi elini ve ayağını çok sıkı giydir bide başını sıcak tut demişti çünkü.

ben çok eldiven almıştım üşümesin diye çift takıyodum günde 3 kez değiştirdim bi dönem eli hep ağzında oluyo ıslanıyo diye ama 3. aydan sonra eldiven kullanılmıyo. çorapta çok alma yada boy boy al çünkü ayaklarıda çabuk büyüyo. şapkada aynı şekilde bizimkinin taktığımızda gözüne inen şapka 3. ayda kafasına olmuyodu :))

yani mağzaya girdiğinde kendini tutabiliosan çok alma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…