2011 Eylül Anneleri

maşallah canım oğluna...Allah nazardan saklasın yavrularımızı...valla benim oğlumun hala dişi çıkmadı kabardı baya alt damağı ama daha diş falan yok oratada :)))

bende bugün kıymalı kabak dolması yapacam oğluma...bakalım inşallah yer...

ben kızıma 4 aylıkken almıştım bu oyun halısından hala severek oynuyo
yüzüstüne dönmeyi onun içinde öğrendi
tavsiye ederim ama her çocuk aynı olmuyor seninki sevmeye bilir de

bende aynı sorunu yaşıyorum.Ağzına en ufak pütür gelsin hemen midesi bulanıyor hatta kusuyor.Ne yapıcam bende bilmiyorum

ben kızımı tatıle cıkmadan once dr a goturdum.. özellikle de pütürlü gıda hakkında ehıl bırınden bıseyler duymaktı nıyetım aslında..gel gelelım kızımın hemogramına baktı degerler referans degerlerının cok cok assagısında cıktı hemde tahlıldekı hemen hemen butun degerler..yemeklerıne kattıgım kıyma ve ıcırdıgım once pekmez bu acıgı kapatmaya yetmemıs oyle dedı..asırı derecede ıstahsızlık ,uykusuzluk,mız mızlık, ve gelısım gerılıgıne yol acarmıs..en yogun olan kan ılacından yazdı kızıma..
kusması ıcın mıdesını yatıstırıcak fıtıl verdı(1 kez verdım ama yıne kustu)
pütürlü gıdayı sordugumda vakıt gecıyo hemen basla hıc gecıktırme dedı yedıgı hıcbırsey sulu olmucak dedı.bende yemez dedım kusar..katıyyen ac kaldı yemedı dıye annelık ıc gudusuyle pütürlü verdıgınde yemeyıpte yıne kalkıp blendırdan gecme bırak ac kalsın dedı..en fazla 4 gun dayanır dedı..cok ıkaz ettı benı..

o gunden bu yana da yogurduna ekmek ıcı ve cıcı bebe katıyorum daha koyu kıvamlı ve pütürlü olmasını saglıyorum..evet az yıyo ama guc bela da olsa yıyo,sebze corbalarını tel suzekten gecırıyorum daha pütürlü kalıyo..hatta kıymalar bıle iri iri kalıyo..yemek ıstemezse ogurur gıbı olursa bırakıyorum ama yedıgı kadar verıyorum..sabah kahvaltısından nefret edıyor kızım katıyyen yemıyor onun yerıne kahvaltıık muhallebılerden yapıyorum yıne ıcıne ekmek ıcı ve cıcı bebe katıyorum pütürlü kalıyo acken ıcıne dusuyor...

bu konu benı cok kasıyor kara kara düşündürüyor..kızım dan kucuk cogu bebek löp löp pirinç tanelerini yutarken dolmalar kofteler yerken ne bılıyım ıste ınsan kendı kızınıda aynı sekılde gormek ıstıyor..kısacası 4 5 saat ac bırakıyorum ama kesınlıkle blandır kullanmıyorum..hatta hazır sebze meyve pürelerınden almıstım onun ıcıne bıle bıseyler katarak pütürlü hale getrmeye calısıyorum...

Merhaba arkadaşlar resim ekleyenlerin bebişleri çok şekerlermiş Allah bağışlasın.
benim bebeğim hep anne sütü almak istiyor ek gıdalar için savaşıyorum.
ama süt yetmiyor yetmiyor
çorbayla da artık doymuyor gibi geliyor.pilava makarnaya başlamak lazım herhalde.
yoğurtlu verilebiliyomuş 8. ayda diye duymuştum.
bu arada yürüteç almak istiyorum kullananlar belli marka mı aldı acaba yoksa sağlam bi şey mi.memnun musunuz?
benim kızım hiç emeklemiyor dönmüyor dişi yok .
sadece ayakta duruyor kanepeye tutunup.onuda biz yaptırıyoruz.hep oturuyor.çok tembel çokkk

canım ben kullanıyorum belli bir markası yok ama oturduğu kısım ve yaslanma yerini inceliyerek aldım zaten bir kaç ürüne bakınca aradaki farkı anlıyo insan. bide alt kısmı çok geniş bu sayede evdeki hiçbirşeye gereğinden fazla yalaşamıyo du. tabi şimdilerde yürüteçten indiği için nasılsa yürüteçte diyip odaan çıkamıyorum çünkü iki kere odaya girdiğime yürütecin dışında yakaladım. bide yürüteçteyken pirizlere dikkat.

ek gıdalarda makarna vermeni ben önermem şahsen. sebze meyve yoğurt. vitamin alıcağı şeylerle beslenmesini sağla makarna dediğin nedirki boş ekmek işte. ben uzun zamandır gece yatmadan kıymalı sebze püresi veriyorum geceleri tok tutuyor tabi sadece 3 saat :))

bizim dişler 6 tane oldu üst 4 dişimizde çıktı burda gözükmüyo. bende erken diş çıkarıp erken yürümüşüm. ama diş çıkarma sendromunda şöyle rahat rahat bi bebeklik dönemi geçiremedik. 4. aydan beri diş çıkarıyoruz yahu inşallah sırdakiler birazcık bekler.
sizlerin bebişleri nerde resim isterizzzzzzzzzzz

allah yardım etsin canım komşumuzun çocuğu 2 yaşında hala blendır kullanıyomuş. ben en baştan beri kullanmadım 5 aylıkken diş çıkardı ozamanlar elma kemiriyodu sanırım ondan kalan alışkanlık oldu. hatta dün kaçamak yaptık oğlum bir soğan halkası yedi :))) başta yüzünü ekşitti zaten ilk tattığı herşeyde öle yapıyo sonra yemeye başladı :))
sen doktorunu dinle canım yoksa önüne geçemezsin. sevdiği bişey mutlaka bulursun dene onu ısırtarak yedir küçük küçük. birde dişleri çıkmadıysa meyve filesini deneyin.

Son düzenleme:

aslında ben sutum yetmedıgı ıcn ek gıdaya 4. ay da gectı o zamanlar hazır kasık mamalarından yaptıgımda pütürlü oluyodu azıcıcık ve yıyemıyordu,bende donemsel bısey old. dusundum hanı onuda anlamak gerek sadece su kıvamında sut ıcen bır bebege dırekt pütürlü verıldıgındede yememesı normal geldı bana...su ana kadar defalarca kere yenıden yenıden denedım..hemen yemıyo dıye pes te etmedım..ama en son 6. ayında 3 4 gun ne yerse fıskırtırcasına kustu ve ne ortalıgı temızlemeye gucum kaldı ne de sabrım kızıma karsı..dr a goturdugumde bogaz enf. oldugunu soyledı megersem ondan kusuyormus bıde üstüne pütürlüde ısrar edınce ıyıce kotu olmus...

gelgelelım sımdı sabaha kadar beslemıyorum o aclıkla sabah pütürlü verdıgımde 4 5 kasıkla mıdesını bastırıp sonrasında yememek ıcın dırenıyor ama mıdesı bos old ıcın ısrar la yedırıyorum kusamıyor cunku.. en az 4 saat beklıyorum yenı bır pütürlü gıdayı vermek ıcın oylekı yıne mıdesı bos old kusamıyor..corbalarını tel suzekten gecırıyorum baya pütürlü kalıyor su bogaz enf. gecsın catalla ezmeye baslıcam ..eskıye nazaran cok cok az yıyo ama alısıcak...yogurduna muzu blendırdan gecerdım sımdı catalla ezıyorum...gıbı pes etmıcem herhangı bır saglık sorunu olmadıgı surece ınsaallah alısıcak kızım

tabi canım en kısa zamanda koyarım resim oğlum hasta geceden beri ateşi 38.5 oldu ateş düşürücü verip sirkeli sulu bez koydum başına ama ağlaya ağlaya yırttı ortalığı galiba dişi çıkacak yavrum zaten emziğini ağzına bi sokuyor bi çıkarıyor döndrüyor kaşıyor diş jelide süryorum ama pek fayda etmiyor galiba anlık yani...ne dişmiş 4 aylıktan beri bizde çekiyoruz ama bi çıkamadı gitti

Allah yardım e5tsin canım hepimize, bende dün kıymalı kabak dolması verdim çatalla ezip burun kıvırdı sonra biraz yoğurtla karıştırdım zar zor yedi sayılır sabah kahvaltısınıda daha pütürlü veriyorum

ben bebeklere kan ilacı verilmeden önce tahlil yapılmadı taraftarıyım çocuk kansızmı değilmi demeden dayıyorlar ilacı bak sana gerekli olmuş bizim bi tanıdığın çocuğunun değerleri gayet normal çıkmış boşa içmesin diye kesmişler kan ilacını benim oğlumda çok mız mız bende yaptırsam bi tahlil iyi olacak aslında...acaba sağlık ocakları yapıyor mu?

dün kızım 8 ayını doldurdu kontrolümüz vardı dr a gittik 9 kilo 70 cm geldi maşallah
pütürlü yedirme konusunda bizim dr umuz bastan beri tel süzgeçten geçir ver diyo
ilk ek gıdaya baslarken bile meyve püresi ile basladık
artık ev yemeklerinden verebilirsin dedi tabi tuzsuz salçasız baharatsız
bir de şu tvlerde sürekli günde 2 cay bar ek besin diyor ya onu da sordum
her cocuğun ihtiyacı farklıdır yiyen çocuğu 2 bardakla sınırlayamazsın dedi
ne kAdar yiyorsa o kadar ver dedi
500 ml anne sütünü o gece bile alıyodur dedi

arkadaşlar merhaba.Tüm arkadaşların yazdıklarını tek tek okudum.Özellikle pütürlü konusunda çok doğru şeyler yazmışsınız.Benim oğlumda pütürlüden çok midesi bulanıyodu hatta kusuyordu.Çorbalarını bulamaç şeklindeki kahvaltısını hep blendırdan geçiriyordum.Bir gün oğlumu 4 saat aç bıraktım sonra çorbasını blendırdan geçirdim ama tamamen sıvı yapmadım.Az pütürlü yaptım.O günkü yediklerini o şekilde yaptım.Yarın olduğunda blendırı yine kullandım ama bir önceki günden biraz daha pütürlü bıraktım.Bu şekilde yavaş yavaş blendırdan geçirmeyi bıraktım.Şimdi sadece çatalla eziyorum.Zor oldu ama çok şükür blendırı bıraktık.Çok zor oluyor.Bir yere oturmaya gittiğimizde bile blendır aramaktan mahvoluyordum.bende oğlumu cumartesi günü kontrole götürücem kan tahlili yaptırıcam 6.ayda doktorumuz demir eksikliği tedavisi vermişti bakalım kan değerleri nasıl çıkacak?Bazı arkadaşlar makarna vermek istemiş bende makarna verme taraftarıyım ama markette satılan makarnadan değil ev yapımı makarna vermek istiyorum.İçine mevsim sebzelerinden haşlayıp koysam güzel olur değil mi?

Allahın ıznıyle bu pütür korkulu ruyasınıda atlatıcaz ınsaallah
bende bıraktım blendırı ne verırsem vereyım corba bıle olsa koyu kıvamlı ve pütürlü oluyo..tel suzekten gecıyorum..1 2 haftaya kadar catalla ezmeye baslıcam suan bogaz enf. old. ıcın zorlarsam kusar ve yıne nukseder dıye endıselenıyorum agır agır ama emın adımlarla ılerlıyorum bakalım:) makarnayı azcık sulu yogurtla rahat yedırırsın dıye dusunuyorum yada yakında belkı sehrıye corbasına falanda gecersın ve belkı kofte falan ben cok ıstıyorum hersey yesın bızım yemeklerden falan dıye..

Son düzenleme:

paranox fıtıl verseydın keske..kızımın dru byle durumlarda ozellıkle yuksek ateste surup falan vermden dırekt fıtıl ver hem daha etkılı hem daha uzun sure bebegı rahatlatır dıyor

canım bebeğine çok geçmiş olsun.Evet acele etme bebeğin iyileşsin inşallah yemeklerini çatalla ezip verirsin bebeğine.Şehriye çorbasını veriyorum ezmeden yiyor maaşallah.Ben sadece kahvaltı konusunda sıkıntı çekiyorum.1 yumurta sarısı,1 yemek kaşığı pekmez,1 tatlı kaşığı ceviz,1 tatlı kaşığı tahin,yarım elma rendesi azcıkta ekmek ezip veriyorum severek yemiyor oğlum bide çok tatlı oluyor.meyve suyunun içine karıştırıp vermeyi denedim onuda hiç içmiyor.sizler nasıl veriyorsunuz kahvaltıyı?

paranox fıtıl verseydın keske..kızımın dru byle durumlarda ozellıkle yuksek ateste surup falan vermden dırekt fıtıl ver hem daha etkılı hem daha uzun sure bebegı rahatlatır dıyor

1 kere verdim canım şurubu yarım ölçek çok şükür şu an ateşi yok

ben makarna olarak bir kere kus kus makarnasından haşladım yoğurtla karıştım biraz yedi dahada denemedim

ben makarna olarak bir kere kus kus makarnasından haşladım yoğurtla karıştım biraz yedi dahada denemedim
aa kuskus benım hıc aklıma gelmemıstı ..dusunuyodum hangısını yıyebılır acaba dıye..ıyı fıkır denemek lazım:)

ya benım kzıım nefret edıyor kahvaltıdan sevmedıgı tek sey dıyebılırım,en ac zamanında bıle yemek ıstemıyor..sımdılık kahvaltılık muhallebılerden yapıyorum ama yumurtayı haslayıp cok bıseyle karıstırmadan vermeyı denıcem sanırım bulamac sevmıyor..yogurtla karıstırsam yer belkı..benım ıcın en onemlısı yumurta kahvaltıda..cunku dıger kahvaltılıklarını zaten bıseylere katıp verebılıyorum..labneyı,cevız fındık yada bademı meyve püresını bıskuvısını yogurduna katıyorum yıyor ama kahvaltıda yok...bakalım bıde oyle denıyım zorlamaya gerek yok...ıllakı yer bırgun hıc yememesın den ıyıdır sımdı oyle yada boyle yedıklerı

canım meyve filesine soğuk elma falan koy ver hem serinletir hemde kaşınmasın giderir. biz ilk dişlerde faydasını gördük. fakat alt dişler çıktıktan sonra vermedim delinir falan diye

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…