2011 Eylül Anneleri

bende hala kahvaltı veremiyorum daha doğrusu ne vereceğimi bilmiyorum. bikersinde peynir ceviz yumurta verdim sanırım ceviz ağır geldi ve çok şiddetli kustu. gerçi o dönem dişte çıkarıyodu ama cevizden gözüm korkyu. bugün oğlum tereyağlı pilav cacık ve tavuk yedi babasıda akşam tüm ısrarlarıma rağmen gofret yedirdi daha doğrusu bizim afacan eline alıp kendi yedi ama tereyağındanmı gofrettenmi bilmem banyo yaparken alerji olduğunu gördüm. offf izin vermiycektim o gofrete. ((

bide arkadaşlar makarna yerine irmik, bulgur daha besleyici hem kilo alımı hemde vitamin açısından. bizdede ev eriştesi var ama içinde çok yumurta kullanıyolar o yüzden zararı olur diye veremiyorum.
gerçi ben mercimek çorbasına makarna bulgur pirinç koyuyorum. ama öğün olarak birini veremem.

kıslar bide geçen gün bibebek markasının emeğini gördüm çorbalar için vitaminli ekmek eşim yalan dolan onlar dedi ama bence iyi fikir gibi geldi kullananınız varmı. galiba eti cicibebenindi.

bende ınanmıyorum yok bebek ekmegı yok bebek suyu..abartıyolar bıraz.. ben makarna hıc vermedım butun corbalarına da baklıyat olarak bulgur,kırmızı mercımek ve irmiği koyarım gercekten kılo yapıyor ve cok besleyıcı oluyor...

erısteyı cogu arkadasım verdı hıc problem yapmadı aslında makarna gıbı dusunmemek gerek ama senın bebegın sanırım hassas bu konuda kustuguna ve vucudu kızardıgına gore..daha temkınlı davranmak gerek..cevız yerıne fındık ve bademı dene bırde..ben dun havanda dövdüm 6 7 tane attım yogurduna sevdı..gercı daha oncede cok verdım..aklıma hangısı gelırse verıyorum bısey olmadı sımdıye kadar..domates dısında hıc bırsey dokunmadı elhamdulıllah ama domates fecı pişik yaptı..bu gune kadar hıc pişik olmayan kızım kucuk bır domates yuzunden ne acılar cektı..poposu su topladı resmen gordugumde oyle canım yanmıstıkı oturdum agladım nasıl dayanıyor dıye,oyle fecıydı..

bugun yumurtayı meyve püresı yada yogurtla denıcem...benım ıcın yemesı gereken en onemlı kahvaltılık o..bakalım ne olucak..

maşallah canım bebişine allah sağlık sıhhat versin kuzulara
bizim dr da yediği kadar ver diyo bebeği aç bırakmışım bilmeden bir dönem bende ek gıdaya geçerken

ekmeği ilk bebeğimde kullanmıştım ama çok gerekli değil bence , babalar nolcak diyip herşeyi veriyor eşim hafta sonu benden gizli ahududu ve yenidünya yedirmiş ...
sizin bebeğinize ve resim yükleyen arkadaşlrın bebeklerine kocaman bir maşallahhh çok güzeller rabbim nazarlardan saklasın

çok geçmiş olsun

ben herşeyi bulamaç yapıyorum canım eğer yumurta henüz pişmemiş olursa sonradan minik bir yumurta sarısı
ardından su yiyor

ben bugun bahsını ettıgım gıbı yumurtasını yogurda kattım , ıcıne 1 y k kadar labne ve bıskuvı koydum ..sanıurım yumurtayı sevmıyor kızım ,yogurdun ıcıne ne katarsam yerdı bugun sabah o kadar ac olmasına ragmen guc bela yedırdım...
aradan 3 saatın gecmesını beklıyordum corba ıcın cunku herzamankınden daha da pütürlü yaptım corbasını kıymalar havuclar mercımek buyuklugunde vardı...kusmasın dıye ben beklerken, esım emzıgıne kızımı avutmak ıcın nutella surmus ve onuda cok surmus..cocouk orumcekteyken bı baktım yutkunmaya calısıyor ben daha ne verdın demeye kalmadan fıskırttı yavrum ne yedıyse..

yemedıgı bı o kaldıydı ya saolsun esım onunda tadına baktırdı..cok kızdım cok..neyse pesıne corbasını verdım baya bır tepkı beklıyordum kızmdan ama sevdı ve nerdeyse hıc ogurmeden yedı bı kase kadar...

Allahım evlatlarımıza bol ıstah versın ve sıkıntılarımızı gıdersın ınsaallah..

aminnn inşallah
yahu bu eşler neden bu kadar aceleci anlamıyorum
yedikleri afiyet olsun maşallah ona

dün çocuklara bu tarifi yaptım çok güzel yediler omegası bol

SEMİZOTU YEMEĞİ +8AY
Malzemelerimiz: semizotu rendelenmiş patates rendelenmiş domates 1 yemek kaşığı kırmızı mercimek 1 su bardağı sıcak su 1 tatlı kaşığı zeytinyağı

domates, patates ve semizotunu bir kaç dakika pişirin. Sıcak suyu katın ve kaynamaya başlayınca mercimekleri çorbaya ilave edin. 15 dakika kadar kaynatın.zeytinyağını ilave edin Çorbanız koyu olursa bir miktar daha sıcak su ilave edin.

bende bugün öğrendim başka birinden domatesin pişik yaptığını. kusma neden oldu pek anlayamadım ama ben cevize yordum bi süre sonra tekrar deniycem. alerjide doğaldır yani babamız sağolsun 8 aylık bebeğe gofret verdi çikolatalı. iştahlı diye insanların hoşuna gidiyo habire gereksiz şeyler veriyolar.
bugün aldım o ekmekten çorbasına koydum baya sevdi. kalanınıda dondurucuya koydum.

demek sadece bizim babamız böyle değilmiş. bugün ben çocuğa çorba yedirmeye çalıştıkça sevmedi sevmedi diye boş ekmeği tıktı çocuğun ağzına çok sinir oldum. çocuğu oyuncakmı sandın sen (ekmek yemesi hoşuna gidiyomuş)önemli olan vitamin alması dedim ki gayette sevdi sadece gaz olmuş onu çıkarınca 1 kase çorbayı yedi çocuk. boş ekmeği verince sinir oluyorum resmen.

ben hazır etımegı rondodan cekıp dondurucuya atmıstım ondan koydum genelde..sımdı koyacagım zaman ekmegın ıcnı ufalayıverıyorum,aslında tam tahıllı vermek en dogrusu ama kızım zaten sık kaka yapıyor bıde onu verırsem daha sık yapar dıye vermedım..

ya sorma..dun cocougumu nutella yuzunden kusturdugu yetmez gıbı ben corba ıcırırken stres oluyo adam..ona kızdım corbayı cok pütürlü yaptım yanı soganlar falan yemeklık dogranmıstı oyle dusunun cocugun mıdesı bosalmıs zaten verıyorum yıyor askım nolur tamam yeter kusacak dıye yalvara yalvara bı hal oldu..

oğlumu bugün dr.a götürdüm boğazında biraz kızarıklık var dedi antibiyotik verdi 200 mg.lık 3 gün boyunca günde 1 kez ama ben pek vermek istemiyorum bakalım eğer ateşi çıkarsa calpol verecem yine

ben oğluma hergün kahvaltı veriyorum hiç sevmiyor zar zor yediriyorum 1 adet cici bebe ekmeği ( kızarmış oluyor zaten) ---gayet pratik tavsiye ederim---
50 ml. aptamil devam sütüyle eziyorum ( devam sütünü başka hiçbir şekilde almıyor oğlum )anne sütü alıyor oda yeterli oluyor mu bilemiyorum neyse içine 1 adet yumurta sarısı 1 çay kaşığı dolusu dövülmüş ceviz 1 tatlı kaşığı labne peynir 1 tatlı kaşığı pekmez ve çay kaşığının ucuyla tereyağ koyuyorum eğer yumurta veriyorsam (ki gün aşırı veriyorum genelde yumurta bazende yumurta küçükse hergün) labne peynirini daha az tutuyorum

Son düzenleme:

canım çok güzel kahvaltı tarifi yazmışsın ama yumurta ve pekmezde demir olduğu için süt ve süt ürünleriyle verilmemesi gerekiyor.Demirin emilimini azaltıyor.Bu yüzden kahvaltısında devam sütü ve peyniri vermiyorum.Meyve suyuyla yapıyorum.Çok zor yiyor kahvaltısını.Nasıl sevdiricem kahvaltıyı bilmiyorum.

bizde bugün doktora gittik alerji için şurup verdi bide geçince tekrar dene gofrettenmi oluyomuş dedi. eczacıda uyku yapıyo gece ver dedi verdim uyumayan çocuk bi oraya bi buraya başını koymaya başladı :)) bakalım nasl uyuycak.

geçmiş olsun canım benimde başıma geldi aynısı vermedim antibiyotik. hastanede fitil vermişlerdi gece ateşi çıkınca sirkeli suyla düşürdüm geçti. zaten diştenmiş sonrasında diş çıkardı. ama ateşi düşmeseydi vericektim mecburen antibiyotiği.

doktorun verdiği şurubun adı sipraktin mi?

kızlar bazıları ben gıbı kahvaltıyı yedırmekte zorluk cekıyordu sanırım..aslında benım ıcın kahvaltı mesele degılde yumurta yemesını gerekıyodu onuda basardım bugun ıtıbarıyle..cunku kahvaltısına kattıgım dıger tum malzemelerı gun ıcınde yedırıyorum zaten ona buna katarak..

neyseee soyle yaptım..arı mama nın ballı irmikli muhallebısını boza kıvamında hazırladım...bu aradada bır yumurta sarısını meyve püresıyle ezdım ve yaptım muhallebıyı ustune ılave ettım..bu mamanın tadı bıraz baskın ve cok guzel..ondan olsa gerek kızım mıkırdanmadan yedı hepsını yaklasık 1 kase oldu...deneyın derım...

son günlerde kahvaltıyı şöyle veriyorum: 1 yumurta sarısı,pekmez,tahin,ceviz,1 kuru kayısı ve elma püresi.Hepsini karıştırıp veriyorum.

ben ozellıkle corbalarına katmayı ıhmal etmem ırmıgı..besın degerı en yuksek bugday turu irmik..
bu sabah esım kıza bakmıs benım uyanmam bıraz gec vaktı buldu kahvaltı hazırlamaya yumurta haslamaya vakıt olmadı corbasını ısıtıp verdım saatı gecmesın dıye..arada ogunlerı degıstırıyorum ..degısıklık ıyıdır

canım bende oğluma irmikli muhallebi falan yapmak istiyorum sen nasıl yapıyorsun?

canım birkeresinde tarifle yaptım çok katı olmuşu o yüzden busefer elmayı cam rendeyle rendeleyip suyunuda posasınıda tencereye koydum bir yemek kaşığı irmik birazda su koydum. su yu gözüme az geldikçe çoğalttım ama. 5 dk falan kaynatıp kapağını kaptım 5 dk da öle bekledi. sonra kaseye alıncada 1 tatlı kaşığı zeytinyağı koydum. kıvamınıda yoğurt gibi yumuşak yaptım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…