2011 Eylül Anneleri

bende kızıma pişirdiğim yemeklerden veriyorum
tuzsuz salçasız ve baharatsız pişiriyorum
çatalla ezip veriyorum
maşallah hepsini yiyor tonton kızım favorimiz sebze çorbası
ben y. mercimeği mercimek çorbasına katıyorum
sarı kırmızı yeşil üçünden 1 er kaşık koyuyorum patates soğan sarmısak domates rendeliyorum çay kaşığının ucuyla kimyon koyuyorum gaz yapmasın diye
bazen ölçüyü çoğaltıp kendimize göre de yapıyorum ama sıcaklarda çorba içilmiyor
nohutu da haşlayıp dondurucuya attım sebze çorbalarına ekliyorum azar azar
bugün kızım 9 ayını doldurdu öğleden sonra sağlık ocağına götürcem bakalım kilo almış mı

teşekkürler canım...bende o zaman sebze çorbalarına ekleyerek başlayayım nohut falan vermeye...biraz alışıncada nohut yemeğini yaptığımda ezip veririm azar azar...

teşekkürler canım...bende o zaman sebze çorbalarına ekleyerek başlayayım nohut falan vermeye...biraz alışıncada nohut yemeğini yaptığımda ezip veririm azar azar...

bizimim 9 aylık kontrolümüzde yediğin yemeklerden ver dediler ama sadece tattırıyorum geçen gün çok az kuru fasülye verdim.

ben kızıma yaptığım çorbalara pürelerine kuru bakliyatlardan koyuyorum gaz sorunu yaşamadık severekde yiyor bizimle artık yemek de yemeye başladı.artık herşey yiyebilirler tatlım çekinmeden her yemekten tatmasında bi sakınca yok doktorumuzda herşey yedirebileceğimi söyledi (tabi 1 yaşına kadar bal dışında)

merhabalar biz 3 ay önce başladık kurubaklagillere ve haftada 2 çeşit muhakkak verilmeli dedi doktorumuz haşlayıp çorbalarına ekliyoruz bir gün önceden suya koyulmalı demişti ayrıca kendi yemeklerimizden az baharat az tuz koyarak tattırmaya başlayabilirmişiz ben cesaret edip tuz şeker hala vermiyorum ama çalıştığım için annem evde yaptığı yemeklere ekmek bandırıp tattırıyor artık kocaman oldular yememliler ama bizim gözümüzde hala küçücükler ya

arkadaşlar ben de bizim yediğimiz yemeklerden vermeye başladım artık zaten eşimle çok tuz sevmiyoruz yani bizim yemeklerden yiyen çok tuzsuz diyor o yüzden veriyorum ,salçayı da annem yapıyor katkısız ,tuzsuz,zeytinyağ da kendi zeytin bahçemizden yani veriyorum ben artık yemeklerden ,yalnız bizim doktor çok güzel bakıyor bezini falan açıp heryerine bakıyor ama hiç konuşmuyor ya sorarsan cevap veriyor ,vala Allah tan siz yazıyorsunuz da bişiler öğreniyorum çok sağolun arkadaşlar

benimkinde hala tık yok 21 eylülde doğdu ama hala dişimiz yok yukardakiler kıpkırmızı oldu şişti ama daha çıkmadı ne gece ne gündüz uyuyor hep ağrı kesici ve jel veriyorum ama.............

bize tatilide güneşin d vitamini yaradı sanırım 7. dişimiz çıktı sanırım 8 de yolda çok salyası var.

Kızlar ben 2012 eylül annelerindenim 1 ay önce bir araştırma şirketinde anket toplantısına katılmıştım bugünde arayıp 10-12 ay arası bebeği olan tanıdıgın var mı diye sordular.Proje şu şekildeymiş bebeğini emziren ,devam sütü kullanmayan anne arıyolar toplantı 1-2 saat sürüyo 70 tl nakit veriyolar yeri mecidiyeköyde yararlanmak isteyen varsa numarasını verebilirim...

tüh bak ya giderdim ben, ama ne yazık ki Kütahya dayım,söyle buraya da gelsinler bi de para veriyolarmış kaçtı puffff pufffff :)

ben ankaradayım ist. olsam giderdim hep anne sütü aldı oğlum hiç devam sütü almadı halada anne sütü veriyorum çok şükür... Allah emzirmek isteyen herkese nasip etsin inşallah...

Son düzenleme:
ben ankaradayım ist. olsam giderdim hep anne sütü aldı oğlum hiç devam sütü almadı halada anne sütü veriyorum çok şükür... Allah emzirmek isteyen herkese nasip etsin inşallah...

İnşallah benimde sütüm olurda bende hep anne sütü veririm.Anne sütü gibisi yok ben ayıptır söylemesi 4 yaşına kadar emdim tadı hala damagımda

İnşallah benimde sütüm olurda bende hep anne sütü veririm.Anne sütü gibisi yok ben ayıptır söylemesi 4 yaşına kadar emdim tadı hala damagımda

inşallah sütünüz olur, size tavsiyem taze soğan tüketin emzirirken ve humana stell-tea bunlar süt arttırıyor gerçekten...emzirme imkanı olduğu sürece bebek emzirilmeli diye düşünüyorum...inek sütü, keçi sütü yada devam sütü her yerde var ama anne sütü bir daha bulunmaz...bende oğlum ne kadar emmek isterse emzirmeyi düşünüyorum...hayırlısı olsun...sütü olmayan annelerinde inşallah bol bol sütleri olur :)

kızlar benim kızımda üst dişlerini çıkarıyo.2 haftadır ishal.geçen gün bide ateşlendi üstüne.vücudu zayıf düştü sanırırm.ne zormuş diş çıkarmak.ne yapabilirm ishali için tavsiyeleriniz varsa söylermisiniz

ishali için yoğurtlu çorba yapıp yedirebilirsiniz biraz pirincini fazla koyarsanız belki iyi gelebilir içinde pirinç olduğu için...

merhabalar herkese aranıza yeni katıldım. Benim de 27 eylül doğumlu bir kızım var. Yaklaşık 5 ay uykuda emzirmek zorunda kaldım emmek istemeyince. 2 buçuk aydır emmeye çok düşkün oldu. Bu sefer de ek gıda almak istemiyor. Yemek yedirmek eziyet kırk takla atıyorum. Parmakla yemek istiyor. O da her yemekte olmuyor. Acaba bu konuda yapabileceğim bir şey olabilir mi kaşık gelince ağzını açmıyor çünkü.

canım hoşgeldin benim oğlum da emiyor ve hala ek gıda da zorlanıyorum ,ben iyice acıktırıyorum ek gıdadan önce ,mesela 3 saatten önce verdiğim zaman yemiyor mutlaka 3 saati geçecek ,bebeişlerimiz anne sütünü seviyor ,emmek de kolay geliyor tabiii :) ama ben çok doktordan duydum 1 yaşına kadar ağırlıklı anne sütü verin diyorlar o yüzden artık çok takmıyorum kafama yemiyorsa emdiriyorum bi aralar çok üzülüyodum ek gıda istemiyor diye ,tabiki artık bişiler de yemesi lazım büyüyolar bıdıklar ama çok üzülme demek istiyorum anne sütü mucize var mı ötesi ,zaten sütten kesince bi daha istesekte bulamayacağız ,ben de karşısında bi sürü şebeklik yapıyorum :) bi de değişik şeyler vermeye çalış ve bi kaç kaşık zorlada olsa ver ,çünkü önce sevmediği bişi yiyecek sanıyor ,tadını alması lazım severse yer

Ben 4 ayıkken işe başladım. kayınvalidem ek gıda verdi bolca ben olmayınca. Biraz yüklendik sanırım çocuğun aç kalmasına izin vermedik hiç. Gerçi haklısın önce emmiyordu fazla. şimdi belki ondan yemek istemiyodur. deniyorum herşeyi valla. Bu bebekler neden uyku uyumaz yemek yemez anlamadım gitti. Ek gıdayı yemiyor ama sabunu afiyetle yiyodu dün yakaladım:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…