haber vericene nasıl gitti onu söyle :)))) şaka bi yana gerçekten nasıl verdin ben niye veremiyorum ,gerçi ben emziriyorum diyet yapamıyorum,sen emziriyo musun ,nasıl verdin anlat ya biz de yararlanalım öptümm
canım böle söleyenlere uyuz olurdum kıskançlığımdan ama bişi yapmadım tam aksine eşimin iki katı yiyorum ama oğluşum çok hareketli emziriyorumda. ek öğüne başladım ama midesini ek öğünle doldurmamaya gayret ediyorum. bide sanırım tatilinde faydası oldu ama 2 ayda 5 kilo daha gitmiş. 74 le hamile kalmıştım. okadar sipora yüzmeye gidiyodum kilo vereyim diye bitürlü veremiyodum. oğluşumun sayesinde. gerçi göğüslerim yerçekimine karşı koyamadı ama inşallah onada bi çare bulurum. he bide süt olsun diye çok su içiyorum içesim olmasada zorluyorum kendimi. yarım litrelik bardağım var her seferind onunla içiyorum çok içeyim diye.
kızlar slm,
oğlum geceleri mız mız bazı geceler yatıyor bazı geceler devamlı uyanıyor acaba acıkıyor mu diye düşünüyorum...
çünkü biberon almadığı için geceleri sütte veremeiyorum zaten normaldede almıyor süt ne devam sütü ( aptamil) ne de pınarın ilk adım sütü...hiç birini almıyor sadece anne sütü alıyor...ne yapacağımı şaşırdım...bazen muhallebi veriyorum gece yatmadan onuda pek istemiyor... ancak saat 8 de yemek yiyiyor o kadar birde anne sütü alıyor tabi devamlı...
sizler ne veriyorsunuz geceleri yatırmadan önce? günde ne kadar ekmek veriyorsunuz mesela?
ben çorbalarının içine doğruyorum biraz ekmek birde kahvaltıda bazende yemekere batırıp veriyorum?
ne yapacağımı şaşırdım valla...sizler saat kaçta ne kadar yemek veriyorsunuz bebişlerinize yazarsanız seviniirm...
canım ben gece genelde çorba veriyorum uyumadan içine bebek ekmeği doğruyorum 1 dilim bazen dolu dolu 1 kase yiyo bazen yarısını bazen muhallebide veriyorum ama ne verirsem veriyim nekadar yerse yesin 2 saatte bir mutlaka uyanıp emerek tekrar uyuyor. emme refleksi yüzünden oluyomuş açlığından değil yani. arkadaşımın doktoruda emmeden uyut sen uyurken acıkıyomusunki bebeğin acıksın demiş ama gece gece emzirmeden uyutmakta bana zor geliyo emzirip uyutuyorum yine.
he çook mızmızlanıp uyku sorunu boyutundaysa diş çıkarıyo olabilir. yada havalar sıcak karnı falan açıkta kalıp üşütüp karnı ağrıyo olabilirmi?
kızlar devıt 3 ıynesı var bılıyomusunuz sız ..
cok faydalıymıs eczamden alıp kırıp azına dokuluyomus .
kemık gelısımı ıcın cok faydalıymıs
uzman bı dk onermıs bızde bugun yaptık.
fıyatı 1 90 lıra
ıns faydalı olur sahıden
sızlerlede paylasıım dedım..kızlar..
herkeze hayrılı ramazanlar..
ayh kıızm yıne az once bazadan dustu
nası yapıyosa bı yolunu bulup bı yerlerden dusuyo ..
o kadar dıkkat ettıgım halde sık ısk dusmesı cok sınır bozucu
ıns beynınde bı hasar kalmaz kızlar.
nası yapıcam bu dusmelre nası engel olucam yaa valla cok canımı sıkıyo..
pöfffffffff...
kızlar slm,
oğlum geceleri mız mız bazı geceler yatıyor bazı geceler devamlı uyanıyor acaba acıkıyor mu diye düşünüyorum...
çünkü biberon almadığı için geceleri sütte veremeiyorum zaten normaldede almıyor süt ne devam sütü ( aptamil) ne de pınarın ilk adım sütü...hiç birini almıyor sadece anne sütü alıyor...ne yapacağımı şaşırdım...bazen muhallebi veriyorum gece yatmadan onuda pek istemiyor... ancak saat 8 de yemek yiyiyor o kadar birde anne sütü alıyor tabi devamlı...
sizler ne veriyorsunuz geceleri yatırmadan önce? günde ne kadar ekmek veriyorsunuz mesela?
ben çorbalarının içine doğruyorum biraz ekmek birde kahvaltıda bazende yemekere batırıp veriyorum?
ne yapacağımı şaşırdım valla...sizler saat kaçta ne kadar yemek veriyorsunuz bebişlerinize yazarsanız seviniirm...
ahhh ahhhh hepimizin ortak sorunu şu çocuklara ne versek ne yedirsek ....
kahvaltıda başka şeyler de denememe rağmen maalesef sadece yediği bu; gerçi bunda da güzel şeyler var ama biraz değişik bişiler de yesin diyorum ama yemiyor ;bebe bisküvisi içine bişiler koyuyorum ,öğlen çorba ya da yaptığım yemeklerden veriyorum ,akşam yine öyle (kışın akşamları çok güzel elmalı yoğurt yerdi (yoğurdu da ben yapıyorum) ama şimdi elma olmayınca yemiyor yaaaiçine başka şeyler koyuyorum yok yemiyor ,gece yatarken önceleri bebelac ın muhallebisini veriyordum sonra pişmediği için vermiyorum artık ,pirinç ununu hiç sevmedi ,gece yatarken de bebe bisküvisi içine şeftali koyuyorum bazende anne sütü vererek uyutuyorum ,bir de tabi gün içinde aralar da anne sütü
zaten az yiyor ve 3 saati geçmedikçe acıkmıyor ...bazen zorluyorum ama zorlamamak lazım çünkü aclıklarını ,tokluklarını biliyolar aslında ...
ayh kıızm yıne az once bazadan dustu
nası yapıyosa bı yolunu bulup bı yerlerden dusuyo ..
o kadar dıkkat ettıgım halde sık ısk dusmesı cok sınır bozucu
ıns beynınde bı hasar kalmaz kızlar.
nası yapıcam bu dusmelre nası engel olucam yaa valla cok canımı sıkıyo..
pöfffffffff...
evet benimkininde 3 saati geçmedikçe acıkmadığını düşünüyorum fakat anne yüreği işte :)))
bende bu aralar şeftali rendeleyip bebe bisküvisi koyuyorum ara öğünlerde...
çok düşündürücü bu süreç...
bugünde yavrum sıcaktan duramıyor boyunları hep isilik döktü 1 saat içinde balkonda oyaladım 1 saat kadar salona gelince ağlıyor salon çok sıcak başka odalara götürüyorum ille gezecem diyor sıcaktan uyutamadım bile bugün bi türlü uyumuyor valla Allah yardımcımız olsun hem bebişlerimizin hem bizim...
canım ilk olarak öle yükseğe çıkarma bebişini henüz düştüğünde canının acıycağını bilmiyo hop atar kendini. bide bebeğine hayırı öğret. bizimki eskiden hep tv nin yanından sehpaya geçer geçerkende düşerdi. kafada duvara çarpardı ama yine yapardı. şimdi hayır diyorum hemen oturup yanıma geliyo. mesela bilgisayar şarjına dokunmak isterse birkaç kez hayır diye kzıyorum. dokunmakta ısrar ederse eline pıtlatıyorum. öle sert diil tabiki :)) şimdi şarja bakıyo ama dokunmadan ynından geçiyo. çiçekler içinde aynı şeyi yaptım. ama yinede gözüm üstünde bazen yasakları delmek istiyo.
1 saniye boş bırakmaya gelmiyolar ben bugün tv izliyodum oda yanımda baktım yok. banyo kapısını açık unutmuşum. yenide banyo yaptırmıştım onu. banyoda şişme havuzun içi su dolu içine girmek üzereyken yakaladım allah korusun bi düşse içindeyken. yani anlık şeyler çocuklardan göz ayırmamak gerek.
canım bazaya mı yatırıyosun yani düşer ama şimdi küçük daha ,eğer beşiği yoksa parmaklıklı yer yatağı yap derim olmaz öyle bence yatakta yatması için erken :)
ayh cııcm olmasmı yayla gıbı besıgı var parmaklıklı asansorlu ama benım ıhmarkarlıgım ıste yatakta uyutmak hosuma gıdıyo uyuyncada kaldırmım dıyorum vs.ama artık yok yatak olayı bıtmıstır ne olursa olsun ebsıkte..
Amin canım, burası da dehşet sıcak ama çok şükür isilik olmadı ,şöyle yapıyorum ;sadece çıtçıtlı badisi var üstünde kollar bacaklar açık inan başka bişi giydirmeye gerek yok ,yatarken de hiç bişi örtmüyorum odanın camı açık değil tabi başka bi yerden açıyorum cam odanın da kapısını açıyorum ,bi ara sanki hafif kızarır gibi oldu annemin dediğini yaptım hemen geçti ,isiliğe kadar gitmedi isilik olan yeri ara ara ıslat elinle oraya su serp inan çok işe yarıyor
dünde benim oluma bişiler oldu bütün gece emerek uyudu bu sıcaktada hiç çekilmiyo valla öle uzun uzun. ben gün içinde de sürekli emziriyorum. yere uzanıyorum hemen geliyo badimi kaldırıyo. biraz emiyo sonra gidiyo dönüp göğsüme bakıyo gülerek gelip tekrar emiyo. oyuna döndü yani iyice. bugünde zeytinyağlı taze fasulye yedi :)
aferin miniğe taze fasulyede yermiş maşallah....bende dün taze fasulye pişridim pilavla...pilavı yiyor ama taze fasulyenin suyundan ekmeğe batırıp verdim...sen nasıl verdin canım taze fasulyeyi? hepsini ezerek mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?