2011 Eylül Anneleri

yok canım ondan değil bence ek besini istememesi.ben bol bol emzirdim.çok az ek besin verdim.benimki de hep emmek istiyor.bulduğu yerde bana atlıyo meme diye.bende geçen vazelin yerken yakaladım

oluşumla tatilimiz bitti ve tatilde 8. dişimizde çıktı. bahçeden salatalığı oparıp veriyodum eline katur kutur yiyo :)). bide deniz sonrası büyük keyfi simit ayran oldu :). yoldan geçen simiiit diye bağıran simitçileri taklit ediyodu. resmen tatil yerinin maskotu oldu. evde zırt pırt uyanan çocuk gün içinde 2 kez toplam 3 saat uyudu ve akşam 9buçuk tumba yatak :)). bakalım istanbulda nasıl olucaz gerçi şimdi yatıyo ama uyanıyo ara ara. burda çıt sesine uyanan çocuk orda dışarıdaki düğünün davul sesine uyanmadı. denize gitmediği günlerde bile. sanırım temiz havadan. gece dışarı çıkıyoruz arabasında başlıyo esnemeye nezaman bi barın önünden geçsek uyanıp başlıyo ritim tutmaya. anasınamı çekti ne :)).

denize bayılıyo oğlum biz sudan çekinerek ilerlerken o kendini suya atıyo. yüzmek istergibi eğilip el ve ayaklarını çırpıştırıyodu bu arada su yuttuğuda oluyodu ama banamısın demiyo. şükür tatili hastalanmadan geçirdik. hee bide şebeğim son gün denizin içinde uyuya kaldı.
bu arad benim oğlumda ilk zamanlar severek yediği balık ve tavuğu artık yemiyo bişeylere karıştırıyorum ama yok anlayıp atıyo ağzından. suyunu ayranını artık bardaktan içiyo. bugün ayakta durma cimlastiği yaptık desteksiz uzun süre durabiliyo ama bizim tutmadığımızı anlayınca yere atıyo kendini. nasıl geçirebilirim bu korkusunu kıslar bilgisi olan varmı.

Merhaba arkadaşlar maşallah oğluma artık yürüyo çok tatlı küçücük boyuyla öyle tatlı oluyoki ,2 hafta önce başladı yürümeye gitgide ilerletti tabi arada düşüyo ama artık yürüyo baya baya,önce 1-2 adım sonra 3-4 ,sonra 5-6 derken yürüdü :)))) ,cikom şunu yapıyo musunuz mesela düştüğü zaman ayyy ayyy diyip yanına koşturuyo musunuz ,bunu yapmamak lazım biz hiç gitmedik yanına düştü kalktı ,bazen azıcık ağladı gitmedik sustu oynamaya devam etti tabi kötü düşmediği sürece gtmedik zaten çok acıyıp acımadığını anlayabiliyosun ,böyle yapınca düşe kalka öğrendi başlarda biz de babasıyla karşılıllı geçip gel gel yapıyoduk ama kendi daha gayretli çıktı maşallah oğluma ,şu an 10 aylık ,9,5 aylık yürümüş oldu meleğim annesine çekmişşşş :)))))

bizimkinin kendi çabası yok biz kaldırıp bırakıyoruz ayakta öle duryo ama ayakta bırakıcağımızı anlayınca oturmaya çalışıyo. gerçi bugün baya yol kat ettik. bazen bize tutunuyo ama hiç destek vermeden aslında durabilir ama bakalım napıcaz.

kıslar oğlum 2 gün önce ateşlendi 38buçuk ateş oldu 2 gün ne yaptıysam düşüremedim yine doktor gmrünümlü bi baytara gittik... klask boğazları kızarık deyip antibiyotik verdi bide bacakları ve ellerinde krızarık benekler vardı sorunca olur öle hastalığın belirtisi dedi. neyse eve geldi çocuk hiç bişey emmiyo anne sütü bile içmiyo nerdeyse. dedim veriyim antibiyotik ama ne yediyse çıkardı. bu sabah kaltığımızda kırmızı benekler su toplamış ve büyümüştü. araştırmaya götürdük salgın varmış çocuklarda alerjiymiş. gerçi ilaca gerek yok dedi doktor. yiyememesinin nedenide azının içindede çıkmış. 2 güne düzelmeye başlar dikkat edin patlamasın enfeksiyon kapmasın dedi.emekleyen çocuğu nasıl koruycam bilemiyorum. bu arada ilk makatına doğru bi kabarma olmuştu su toplama gibi pişik sanmıştım ertesi günüde ateşlendi zaten.

hastaneye bisürü çocuk geliyomuş şu sıra bu alerjiden ne alerjisi olduğunu sormayıda unuttum yine doktora bakınca nutkum tutuldu. ama neyseki önemsiz. çocuğu 2 gün yıprattı gerçi.

yani bebişlere dikkat kalabalık ortamlar, çok gerekmedikçe hastane ve toplu taşıma ve diğer çocuklardan uzak tutun bulaşan çocuk hemen belli olmuyo çünkü.

bu arada istanbuld yaşıyoruz yani başka şehirlerde olmayabilir.

seneye bzde ıns sızlerın gıbıı bebısımızz yurumeye basladı.. dıe konusuruzz.. sıımdı sonaylardayızz zaman gecmıo gıbımıze gelıoo .. geecen sene sızde aynı seylerı hıssedıyordunuzz .. aynı telaslarr bızde varrr.. dogum nasıl olcak bebegımıza bakabılcekmıyızz.. v.ss..allahtann herseyın hayırlısını dılıyorumm..sızede kuzucuklarınızzlaaaa saglıklı mutluu gunler dılyorumm..

çok geçmiş olsun canım ya ,ahhh kuzum canı yandı demek çocuğun hiç kıyamıyorum onlara

ya canım belki de biraz daha geç yürüyecek ,her çocuk erken yürüyecek diye bişi yok zamanı var annesi :)

kızlar benım kzıım cok tenbel cıktı
emeklemıyo daha hıc dıs te cıkarmadı
bu durum normalmıdır
bıde cok canımı sıkan bısey var o kadar cok dıkkat ettıgım halde sureklı kafasını bıyerlere vuruyorum bı gıdısle allh korusun ama ozurlu olucak ya,
ya koltuktan dusuyo ya duvara carpıyo ya bısey gelıyo onun kafasına carpıyo ben anlamadım ..
sızınde varmı bole bı sorun kızlar ya kafayı yıycem

Son düzenleme:

canım galiba emeklemeden yürüyecek ,diş çıkarmaması da olabilir var böyle bebekler benim komşumun 2. oğlu da hala diş çıkarmadı abisi de 11 aylıkken çıkarmış mesela,kafayı çarpıyolar ooooo ,hele dur bakalım daha koltuklara çıkacak ,inmesini öğrenene kadar düşecek (biz bi kere nasıl inileceğini gösterdik maşallah uzun süredir kendi iniyor artık ,sen de göster olur mu koltuklara çıkmaya başladığı zaman ,sonra hele bi de yürümeye başlasın ooooooo günde kaç kere düşüyo her yerini vuruyo zamanla her geçen gün daha da ilerletiyo ,böyle kolay söylüyorum çocuk düşe kalka büyür ,tabiki dikkat edicez Allah korusun kötü bişi olmasın diye sürekli gözüm üstünde ama düşecek tabi çocuk bu ,

bir de sana çok önemli bi tavsiye vereyim canım yapıp yapmaman senin elinde ,geçen bi arkadaşa da yazdım ,belki görmemişsindir düştüğü zaman eğer çok kötü düşmediyse gitme yanına ağlasa da gitme ,her düştüğünde aaaaaaaaaaaa diyip koşturursan ,kucağına alıp susturmaya çalışırsan ,acısa da acımasa da hep seni yanında ister ,güveni olmaz kendine ,ayaklandığı zaman çok işe yarıyor ,mesela ağlıyor benimki ama hep gözüm onda olduğu için ne kadar acıyabileceğini tahmin edebiliyorum ,gitmiyorum yanına azıcık ağlıyor sonra bişi olmamış gibi devam ediyor oyununa maşallah .

Allah gerçekten bebişlerimiz koruyor ,biz de dikkat ettik mi Allah ın izniyle düşe kalka büyüyecekler annesi

ay canım cok saol valla ıcımı rahatlattın.cok kafama takıyorum ya bu dusme olayını ama dedıgın gıbı duse kalka buyuycekler.rabbım korusun hepsını..
ama dedıgın gıbı herkez ole dıyo bırden yurucek dıyolar..halasıda ayh sekerım bızım kızımız ole surunucek kızmı ne ısı var yerlerde dıye tesellı edıyo ama bakalm bne hala beklıyoruz gece gunduz ugrasıyorum.ama yok malesef oldugu yerde aglıuo yuvarlanıyo ,
yanına gıtme meselesındede cook haklısın ama ben daha kucuk dıye henuz baslamadım o tarz davranıslara madem bıse olmamıs gıbı oyuna devam edıyo bende ole yapım ufak tefek dusmelerde ..
dış dok dedı gec cıkması daha ıyıymısı dıye ama ne bılım bızımkı bole yaptı hayırlısı bakalım bı cıksın ıdsı ılk sana yazıcam burdan mujdeyı
tekrar tesekkurler cıcım

canım benim yardımcı olabildiysem çok sevindim ama annesi küçük demişsin ama sana bişi diyim mi onlar bizim tahmin ettiğimizden çooooook daha akıllılar vala :)))))))))))) artık 10 aylık oldular maşallah ve bi çok şeyden anlıyolar ahhh ahhhh bunlar bizi suya götürür susuz getirir :)))) o yüzden öle gitme her düştüğünde :)))))) diş haberini de bekliyorum teyzesi olarakkk :))))))) öptümmm çooookkkkk

teyzesi biz de oğluma dün ilk adım ayakkabısı aldık çok komikti ya bak anlatayım ; giydirdik ayakkabıyı öleee baktı önce bi sonra yürüyen çocuk yürümüyo oturdu mu yere ,çocuğa bi garip geldiiii :)))))) ayağında ağır mı geldi ne neyse çıktık dışarı önce babasıyla beraber tuttuk ellerinden yürüttük sonra bıraktık alıştı kendi yürümeye başladı yine ,şimdi evde de giydiricem ki daha çok alışsın

bir de sana çok önemli bi bilgi vereyim belki biliyosundur ama ben bilmiyodum yeni öğrendim ayakkabı alırken çok işe yaradı ;önce babası spor ayakkabı alalım dedi sonra öğrendik ki spor ayakkabının ortapediği olmazmışşşş ama ilk ayakkabısının da ortapedik olması çok önemli sonra öyle aldık biz de asklında olsun canım ,öp benim için kızını

oo hayırlı olsun cııcm benımkıde ayakkbı gıydırınce bı tuhaf oluyo .ama ne guzel senınkı yuruyo masallh benımkı hneuz yurumuyo..bakalım

gercekten herseyı anlıylar anne karnında fazla vıtamın almaktanmı nedır masallahları var..rabbım keskın zekalar versın hepsıne..
aslında bu dusmelerın vurmaların tek bı caresı var oda akıka kurbanı kesmek ..bakalım su an dııl ama cok ıstıyorum kızıma bı kurban kesmek..ınsallh nasıp olur
senınde aklında bulunsun canım..rabbım meleklerıyle korusun bebıslerımızı.:)ısende benım ıcın op ..se nınkı erekektı dımı yanlıs hatırlamıyosam..

evet erkek canım akika kurbanını biz de duymuştuk o zaman düşmüyolarmıymış ,bunu bilmiyodum ama düşerler yine ya küçükler daha ama kesilmesi lazım galiba

evet erkek canım akika kurbanını biz de duymuştuk o zaman düşmüyolarmıymış ,bunu bilmiyodum ama düşerler yine ya küçükler daha ama kesilmesi lazım galiba

evet bende duydum... bizde geçen hafta oğlum için kurban kestik fakat adak kurbanımızdı...İnşallah o kurbanıda keseriz ...hayırlısı olsun...Allah kabul eder inşallah...

evet bende duydum... bizde geçen hafta oğlum için kurban kestik fakat adak kurbanımızdı...İnşallah o kurbanıda keseriz ...hayırlısı olsun...Allah kabul eder inşallah hepimizinkini...

kıslar çok mutluyum 5 kilodaha vermişim 66 oldum gidiyo kilolar yupiiiiii :))

haber vericene nasıl gitti onu söyle :)))) şaka bi yana gerçekten nasıl verdin ben niye veremiyorum ,gerçi ben emziriyorum diyet yapamıyorum,sen emziriyo musun ,nasıl verdin anlat ya biz de yararlanalım öptümm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…