2011 Eylül Anneleri

kıslar benim oluşumun kafası inanılmaz terliyo ya günde 2 kez banyo yaptırıyorum bi öğlen bi akşam. çocuk ıslak sıçan yavrusu gibi geziyo. havalardanmı acaba sizde nasıl durum. allahtan saçları daha sıklaşmadı çabuk kuruyo o yüzden.

canım aynen saşlar sırılsıklam oluyo ,hele uyurken veya dışarı çıktığımızda arabada çok terliyo,bende ensesine hep bi bez koyuyorum bi süre sonra alıyorum sırtı terlemiyo çok ama saçlar dehşet saçını da siliyorum aynı durum yani arkadaşım bol bol su vermeye çalışıyorum çünkü terden çok su kaybediyolar içtiği zaman az içiyo ama Allah tan sık içiyo

kıslar bişi daha sorcam şimdi benim oğlum uyuyo uyanır uyanmaz anında kalkıp emekliyo yada sırıtıyo yada beşiğinde ayağa birden kalkıyo hiç uyku sersemi olduğunu görmedim. ben bile uayanınca mutfağa giderken sağa sola çarpıyorum. mesela dün gece ramazan davulcusu geçiyo dedim uyanır kesin yanına gideyim birden beşiğinde kalktı dizlerinin üstüne ve sırıtarak ritim tutmaya başladı kafasıyla. :))))))... sonra uyuttum tekrar 1 saat sonra tekrar zıp diye uyandı ve anında kalkıp beşiğinde uzanıp odanın kapısını açıverdi. şöle kalksın genleşsin azıcık uyku sersemi olsun yok hemen icaraatlara başlıyo. sizinkilerde böylemi.
neden bukadar soruyorum herşeyi çünkü ben tek çocuğum ve etrafımda yakından takip edeceğim hiç bebek büyümedi.

canım artık çocukların maşallahı var çok hareketliler ,benimki sadece akşam 6 gibi yatıp kalktığında yapıyor biraz mahmurluk onun haricinde aynı senin anlattığın gibi :)

ah kıslar sormayın başıma geleni bu hareketlilikle belliydi böle bişey olacağı az önce oğlumu yatırdım tuvalete gittim birden güm diye bi ses geldi oğlum beşikten düşmüş nezaman uyandıda kalktı kaşla göz arası. eşim alıp sakinleştirdi. genel olarak iyi görünüyo ayağa falan kalkıyo gülümsüyo. ama kafasının önünde kızarıklıklar var minik minik. napıcam ya eşimde aşırı soğuk kanlı ve ihmalkar bişey olmaz dedi yattı. olum şimdi uyuyo ama bu arada horluyo normalde horlamazdı her halinden bşey ıkarır oldum varmı bana akıl verecek olan.beşiğimiz şu büyüyebilen lanet gıcık beşiklerden dünya paraya aldım hiç kullanışlı değil. sanırım kafasıda betona geldi fayansa yani (( ama kafasına bastırdım heryerine kızarık yerede hiç acıyo tepkisi vermedi. gayet normaldi burda olanınız varsa bi akıl verin ((((

ayy canım cok gecmsı olsun bıde bana akıl verıyon yuksege koyma bılmem ne dıye bak ıste bı sekılde bıyerlerden dusuyolar uzme kendını valla benımde aynısı oldu uyuttum bazada tuvalte gıttım ayy paat dıye bı ses valla nası cıktım nası yatak odasuına daldım hatırlamıyorum bugunde balkonda kafasını duvara carptı sıstı buz falan koyduk.yanı anlıcan bu sınır bozucu durumdan kurtulus yok galıba ..
ıns bıse olmamsıtır bebısleırımıze..rabbım korusun meleklerıyle.
acıya dayanıklı olayına gelınce valla benım kızda cııcm ole hıc banamısın demıyo acıya cok dayanıklı masallah ıkı uc gozyası sonra unutuyo hıc tepkı vermıyo..
valla elını yaktım ben baya yandı ama hıc aglamadı bıle masallh masallh
banda garıo geldı ama bı kac kısıden duyunca ıcım rahatladı..
bebekler lastık gıbı oluyo canım ıkı uc katlı bı yertden duserse endıselen demıstı benım dok.yoksa besık koltuk onlar olucak tabı demıstı..ole cımı rahat tutuyorum..
ama sunu anladım ne kadar dıkkat ederseem o kadar dusuyo uyada bıyerlere carpıyo.
gecen mukabelede cocugun bırı geldı kızımın ustune dustu yanı sınır bozucukı sorma agıtsın..
herneyse canım benımde cenem dustu gece gece..malum cok dertlıyım bu dusme olayından
ama ayazdıklarını okudumda gerce ıcım rahat bence bıse olmamıstır senın bebıse ..ole geldı ıcıme yanı .
rabbıme emanetler..cııcm ..

kızlar bir yerlerini çarpınca düşünce falan hemen oraya bildiğiniz margarinden sürün ne şişer ne morarıp kızarır.. bizimde başımıza geldi beşikten yataktan düşme olayları buzda iyi tabi ama margarin gerçekten işe yarıyor :))

kahvaltılarda neler yediriyorsunuz bebeklerinize kızlar yumurta hergün veriyomusunuz. şaşırdım artık kahvaltıyı hep reddediyor gün içinde hiçbişey vermesem hiçbişey yemeyecek.. çorbalardan falan iki kaşık içiyor sonrası zorla... eskiden bir kase içerdi şimdi herşeyi zorla yiyor meyve zaten hiç sevmiyor.. öğürüyor falan.. şaşırmış durumdayım... sizin bebeklerinizde böyle iştahsız mı..

ben kahvaltısında herşeyi devam sütünün içine karıştırıp veriyordum, tereyağ, yumurta sarısı, peynir, 1 adet dövülmüş ceviz, 1 dilim cici bebe ekmeği bazen reçel azıcık...

şimdide bunları ekmek içiyle teker teker veriyorum bulamaç yapmıyorum...

yemek yenmiyor benimkide zorla yiyiyor...zaten orta kulak iltihabı olmuş dr.a götürdük antibiyotik kullanıyor...moralim alt üst yaani...
benim oğlumda süt içmiyor hiç bir şekilde içiremiyoruz ne yapıcam bilmiyortum anne sütü aldığı için içmiyor diyorlar ama ne kadar doğru bilemiyorum...

ay canım valla benimi görünmez kaza beşiğin parmaklığıda kapalı o mesafeden nasıl sarktı aşşağı anlamadım uyku sersemi yaptı sanırım. yani beşiğindede yatıramazsam ben bu afacanı ne yapayım. gerçi beşik biraz daha inebiliyomuş şimdi korkuuk omuzlarına geliyo ama yinede korkuyorum. ben en çok misafir olduğum evlerde korkuyorum diyebilirim. çünkü kendi evimi ona göre dizayn ettim ama örneğin dün iftara gittiğimiz evde koca yer sofrasını düşürdü ben sofranın varlığınd habersiz mutfakta iş yaparken baktım bizimki sofranın altında debeleniyo. sofrada ağır yani.

bencede esnekler çünkü o sofra benim üstüme düşse yada o mesafeden ben düşsem uzun süre kendimi toplayamazdım. allahtan kafasındaki kızarıklıkta geçti.

benim en büyük ihmalkarlığım bebek telsizini şarja koymamıştım o olsaydı uyandığını anlardım yatakta kıpırdayınca. bide bizimki uyanınca öle ağlamıyo direk ne yapacaksa icraata başlıyo :)))

allah korusun bebişlerimizi.

canım geçmiş olsun bebeğine. çok üzüldümmm. belirtisi oldumu hiç bizede söylersen kulağımızda bulunsun

ya benim oğlum ilk başladığında tüm kahvaltılıkları ayrı ayrı tek tek yiyodu. öle tadımlık vermiştim bi kaç kez sonra asıl kahvaltıya geçişimde ne yaptıysam yediremedim hiç birini. zaten pekmez, bebe bisüvisi hiç sevmiyo tatlı şeyleri.

baktım böyle olmuyo kahvaltıdan mahrum bende en sevdiği şeyle yani patetes haşlamasıyla labne peynir ve yumurtayı karıştırıp yediriyorum.
bana sağlık ocağında hemşire yumurtayı hergün verme havalar sıvak 1 gün arayla ver demişti

canım geçmiş olsun bebeğine. çok üzüldümmm. belirtisi oldumu hiç bizede söylersen kulağımızda bulunsun

sağol canım,

oğlum 1 haftadır uyumuyordu sizede yazmıştım mızır mızır diye dişten zannetmiştim yine, gece uyanıyor alıyorum kucağıma sakinleştiriyorum azıcık emiyor yerine koyuyorum 2 dk. sonra tekrar uyanıyordu, yemek yemek istemiyordu ( gerçi hala yemek istemiyor), geçen kafasını okşayıp severken kulağının arkasında minik bi beze farkettim o yüzden götürdüm dr.a birde huysuz diye ateşide çıkmıştı 37.5 a, dr. pek bezeyi farkedemedi ama kulağına baktı otit orta kulak iltihabı dedi kulak zarıda iltihaplıymış birde ara ara eli kulağına gidiyordu halada öyle bu sefer diğer kulağını tutmaya başladı antibiyotik kullanıyoruz mecburen, arada ateşi çıkıyor ağrısı olur diye ağrı kesici veriyorum bazen...antibiyotik bitsin birkaç gün sonra tekrar götürecem geçmiş mi diye...

çok geçmiş olsun canım ya

canım merak etme biz de de durum aynı ,eskiden de zorla yerdi ama bi şekilde yiyodu şimdi sadece anne sütü emmek istiyor ek gıdayı reddediyor acıktırıyorum bilerek yesin diye , yok bir iki kaşık alıyor zorla sonra da mıhlıyor ağzını ağlıyor yemicem diye,anneme sordum yazın olur böyle dedi ,bizim bile canımız istemiyor dedi ,sonra başka arkadaşlarıma soruyorum onlar da aynı şeyi söylüyorlar sıcaktan bunaldı bebişlerimiz (((

oy kıyamam kuzucuğa biz olsak yıkarız ortalığı nasılda güçlüler küçücük halleriyle. bizimkide kulağını çok kurcalıyodu. doktora götürdüm ama bişey çıkmadı ama şu aralar elini kulağına sokmaya çalışıyo. bidaha götürsem iyi olacak ozaman.

geçmiş olsun canım umarım kısa sürede toparlar Allah şifa versin..
Devam sütünü bi defa aldım beğenmedi diye hiç kullanmadım bidaha bu ara yeniden almayı düşünüyorum.. Bulamaç yapınca yine zorlada olsa biraz yediriyorum teker teker verince daha az yiyor.

Sıcaktanda etkileniyolar tabi haklısın ama ne biliyim bana sanki çocuk hep aç gibi geliyor :))) Çok takmamak gerekyor sanırım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…