2011 Eylül Anneleri

Aynen canım pekmez bir damlada olsa nasıl anlıyorsa yemiyor benim kızımda :)) Patates haşlamasını hiç denemedim bugünde öyle karıştıralım bakalımm :)) teşekkürler.

lABNE PEYNİRİ ZARALI DEPİL Mİ?BİZİM DR.UMUZ ÖNERMEDİ HİÇ..
BENİM KIZIMDA 11 AYLIK...
ÇOK İŞTAHSIZ..HENUZ 2 DİŞ ÇIKARDI ALTTAN...ŞİMDİ USTTEN ÇIKARACAK...ONDAN SANIRIM..VE TABİİ SICAKLARDAN...HİÇBİRŞEY YEMEK İSTEMİYOR..

SABAH KAHVALTISI BEYAZ PEYNİR TEREYAĞI VE APTAMİL KAHVALTISI...
ÖĞLEN HAŞLAMA ET ÇORBA VERİYORDUK...YEMİYOR..BAZEN MAKARNA YİYOR..
GENELDE HEP YOĞURT YEDİRİYORUM..ONU ÇOK SEVİYOR..
ÖĞLEDEN SONRA MEYVE CAM RENDEDEN GEÇİRİP..
AKŞAMDA APTAMİL SÜTLÜ TAHILLI GECE MAMASI..
GECE YATMADAN APTAMİL 3 NUMARA VERİYORUM..

GECE 1 KEZ KALKIYOR..ONDA DA APTAMİL 3 NUMARA VERİYORUM O KADAR...

BAŞKA NE YEDİREBİLİRİM BİLMİYORUM...??YUMURTA SARISI HİÇ YEMEK İSTEMİYOR..ASLINDA EYLULDE 1 YAŞINDA OLACAK..HERŞEYİ YEMESİ LAZIM AMA İSTEMİYOR...

bende nette yazan tariflere göre labne vermeye başladım sanırım tuzsuz olduğu için. zaten satılan hiçbir peynirin 100 de 100 süt olduğuna inanmıyorum. ama labne neden zararlı dedi doktorun canım paylaşırmısın bzimle öyleyse bende yedirmem bebişime.

biz sabah kahvaltısını hala genelde emerek geçiriyoruz. öğlen ya meyve yada yoğurt hatta bugün meyveli yoğurt olarak geçirdik. yoğudu benimkide çok seviyo bide ayranı. tatilde deniz kıyısında en favori yemeğimiz simit ayrandı diyebilirim. :)))

benim kızımda 1,5 ay önce falan geçirdi orta kulak iltihabı.ateş olmamıştı ilk aşamada ama gece hiç uyumamıştı aynen senin anlattığın gibi.bizde antibiyotik kullandık mecburen başka çare yok.antibiyotik bitince bizim doktorumz çağrmştı kontrole sende götür mutlaka canım.bide banyo yaptırırken kulağını vazelinli pamukla tıka.iltihaplıyken su kaçmaması gerekiyormuş ona dikkat et canım

neyse cok gecmıs olsun canım ya llah korusun bebsleırmızı..
ayne benımkıde uyanınca aglamıyo bı bakıyorum yatakta ters donmu sole oynuyo bakamsam asaghımı duser ne olur bılemıyorum bende artık bazaya bıtrakmıyorum besıge alısmaya calısıyorum

teşekkürler canım, sağol...

devam sütünü benim oğlumda hiç sevmedi 2 kaşık devam sütünden kahvaltısını hazırlıyordum mecburen karıştırmak için ama normalde asla almıyor ne yapıcam bilemiyorum...

benimkide bulamaç yapınca daha fazla yiyiyordu şimdi daha az yiyiyor ama en azından tadını teker teker alarak yiyiyor...

antibiyotiğimiz bitmek üzere zaten 1 hafta olacak. bittikten bi 4-5 sonra doktora götürmeyi düşünüyorum tekrardan. bende kulak tıpası aldım eczaneden banyo yaptırdım dün taktım kulağına fakat çıkıyor pek kullanışlı değil vazelinli pamuğu deneyeyim birde...teşekkürler canım...

slm anneler
bebişlerinize maşallahhhh
size bir sorum var
benim kızımda 15eylul dogumlu
ama dişleri hala çıkmadıı
ayrıca yazdıklarınızı okudumda makarna pilav yiyormuş bebişlerr
ya benimki yemiyor hala çorba yiyoruzz
çignemeyi bilmiyor
çorbaları direk yutuyor
sizler nasıl ögrettinizz
neolur yazınnn

benim oğlum da 14 eylül teyzesi :)))) canım biraz geç kalmışsın biraz ,katıya ne kadar erken alıştırırsan o kadar erken öğrenir yutmayı,hadi benimkinin dişleri var ama arkadaşımın da bebeği hala diş çıkarmadı ama o da yiyebiliyor ,canım mesela ben hiç bir şeyi rondadan ,blender dan geçirmedim yemekleri çatalla ezdim ezildiği kadar ,çorbasını çok sulu yapmadım biraz koyu yaptım bir de pilavı yoğurtla veriyorum yoğurt kolay yutmasını sağlıyor makarna yı da aynen,yemeklerden hala vermiyorsan ver sularına ekmek ufala ama yavaş yavaş alıştırman lazım alışır annesi merak etme :))))

1Gün büyük desene ogluşunnn

off sorma canım geç kalmışım hemde çok geçç
yemek yerken masada veriyoruz ama hemen midesini kaldırıyor kusacakmış gibi yapıyor
bizde hemen suluguna yapışıp su veriyoruz
az kek parçası veriyorum onu bile yutamıyot kuru yaa
dr. buay ögretemezsen 3yaşına kadar çekersin dediiii"
inşallahh ögrenirrr

bizde 22 eylül doğumluyuz gerçi dişte erken davrandı bizimki 8 dişimiz var ... ama dişi çıkmadan önce hep meyve filesiyle meyve verdim. dişlik yerine onu kemirdi oyuncak yerine onla zaman geçirdi. alt dişler çıkıncada elimle elmayı tuttum sıyıra sıyıra yedi. tabi bu sırada çok dikkat etmek gerek. meyve filesini dahi kullanırken yanında ol. yemeklerini blendırdan geçirsen bile içine kıtır ekmek at normale göre daha az lapa oluyo. bizimki çiğniyo ama oda çorbaları yutuyo hüp diye yumuşak olunca çiğneme gereği duymuyolar. ama balık krakeri öğütene kadar çiğniyo.

bu arada benim ilk verdiğim ek besin patetes ve havuç haşlamasıydı çatalla ezerek verdim.

diş içinde acele etmeyin bizimki erken çıktıda ne oldu hergün biyerimizi ısırıyo. kollarım hep iz. babasıda aynen. bizden başkasınıda ısırmıyo dişlik gibi kullanıyo bizi:)) laftanda anlamıyo bağır bağır nereye kadar dişi kaınıyo garibimin. ama diyorum azcık laftan anlayacak kadar olsaydı belki bukadr ısırmazdı. :))

Son düzenleme:

maşallahhhhhh dişlerineeee
demek ısırıyo

meyve filesi hiç kullanmadım
çorbaları artık ezmiyorum oldugu gibi veriyorumm
ama kıtır ekmegi deniyimde bakalım ne yappcakk

eline susamlı çubuk verdim
emerek yumusatır çevirir agzında diye yok bizimki agzına 2kere götürüyor sonra atıyor

2011 eylül anneleri nerelerdesiniz buraya yazan yok artık :)) Yavrularımızın doğum günü yaklaşıyor.Doğum günü için neler planlıyorsunuz?Ben çok heyecanlıyım yavrumun her geçen gün büyüdüğünü görmek beni çok mutlu ediyor.Hele bu akşam biraz daha büyüdüğünde bayramda elimi öptüğünü hayal ettim gözyaşlarımı tutamadım. Anne olmak çok güzel

benide doumgünü heycanı sardı ne yapcam bilmiyorum. oğlum balon çok seviyo bol balon düşünüyorum. eş dost çağıracam. aslında başka bi planım vardı ama daha küçük anlamaz o yüzden iptal oldu.
geçenlerdde bi yere kahvaltıya gittik. kocaman bi masa kurmuşlar upuzun bahçeye hemen yanında çocuk bahçesi var çocuk müzikleri çalıyo çocuklar eğleniyo pasta geliyo falan çocuklar orda eğlenirken büyüklerde hem sabah kahvaltıısı yapıyo hemde sohbet ediyo. ama bizimki daha küçük bikaç yıl sonra inşallah.
ben hala pastada kararsızım. ne şekilde ne alsam gerçi ne hayal kursam eşim daha küçük bukadar özenmen gereksiz diyo.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…