ya benim oğlum ilk başladığında tüm kahvaltılıkları ayrı ayrı tek tek yiyodu. öle tadımlık vermiştim bi kaç kez sonra asıl kahvaltıya geçişimde ne yaptıysam yediremedim hiç birini. zaten pekmez, bebe bisüvisi hiç sevmiyo tatlı şeyleri.
baktım böyle olmuyo kahvaltıdan mahrum bende en sevdiği şeyle yani patetes haşlamasıyla labne peynir ve yumurtayı karıştırıp yediriyorum.
bana sağlık ocağında hemşire yumurtayı hergün verme havalar sıvak 1 gün arayla ver demişti
lABNE PEYNİRİ ZARALI DEPİL Mİ?BİZİM DR.UMUZ ÖNERMEDİ HİÇ..
BENİM KIZIMDA 11 AYLIK...
ÇOK İŞTAHSIZ..HENUZ 2 DİŞ ÇIKARDI ALTTAN...ŞİMDİ USTTEN ÇIKARACAK...ONDAN SANIRIM..VE TABİİ SICAKLARDAN...HİÇBİRŞEY YEMEK İSTEMİYOR..
SABAH KAHVALTISI BEYAZ PEYNİR TEREYAĞI VE APTAMİL KAHVALTISI...
ÖĞLEN HAŞLAMA ET ÇORBA VERİYORDUK...YEMİYOR..BAZEN MAKARNA YİYOR..
GENELDE HEP YOĞURT YEDİRİYORUM..ONU ÇOK SEVİYOR..
ÖĞLEDEN SONRA MEYVE CAM RENDEDEN GEÇİRİP..
AKŞAMDA APTAMİL SÜTLÜ TAHILLI GECE MAMASI..
GECE YATMADAN APTAMİL 3 NUMARA VERİYORUM..
GECE 1 KEZ KALKIYOR..ONDA DA APTAMİL 3 NUMARA VERİYORUM O KADAR...
BAŞKA NE YEDİREBİLİRİM BİLMİYORUM...??YUMURTA SARISI HİÇ YEMEK İSTEMİYOR..ASLINDA EYLULDE 1 YAŞINDA OLACAK..HERŞEYİ YEMESİ LAZIM AMA İSTEMİYOR...
sağol canım,
oğlum 1 haftadır uyumuyordu sizede yazmıştım mızır mızır diye dişten zannetmiştim yine, gece uyanıyor alıyorum kucağıma sakinleştiriyorum azıcık emiyor yerine koyuyorum 2 dk. sonra tekrar uyanıyordu, yemek yemek istemiyordu ( gerçi hala yemek istemiyor), geçen kafasını okşayıp severken kulağının arkasında minik bi beze farkettim o yüzden götürdüm dr.a birde huysuz diye ateşide çıkmıştı 37.5 a, dr. pek bezeyi farkedemedi ama kulağına baktı otit orta kulak iltihabı dedi kulak zarıda iltihaplıymış birde ara ara eli kulağına gidiyordu halada öyle bu sefer diğer kulağını tutmaya başladı antibiyotik kullanıyoruz mecburen, arada ateşi çıkıyor ağrısı olur diye ağrı kesici veriyorum bazen...antibiyotik bitsin birkaç gün sonra tekrar götürecem geçmiş mi diye...
ay canım valla benimi görünmez kaza beşiğin parmaklığıda kapalı o mesafeden nasıl sarktı aşşağı anlamadım uyku sersemi yaptı sanırım. yani beşiğindede yatıramazsam ben bu afacanı ne yapayım. gerçi beşik biraz daha inebiliyomuş şimdi korkuuk omuzlarına geliyo ama yinede korkuyorum. ben en çok misafir olduğum evlerde korkuyorum diyebilirim. çünkü kendi evimi ona göre dizayn ettim ama örneğin dün iftara gittiğimiz evde koca yer sofrasını düşürdü ben sofranın varlığınd habersiz mutfakta iş yaparken baktım bizimki sofranın altında debeleniyo. sofrada ağır yani.
bencede esnekler çünkü o sofra benim üstüme düşse yada o mesafeden ben düşsem uzun süre kendimi toplayamazdım. allahtan kafasındaki kızarıklıkta geçti.
benim en büyük ihmalkarlığım bebek telsizini şarja koymamıştım o olsaydı uyandığını anlardım yatakta kıpırdayınca. bide bizimki uyanınca öle ağlamıyo direk ne yapacaksa icraata başlıyo :)))
allah korusun bebişlerimizi.
geçmiş olsun canım umarım kısa sürede toparlar Allah şifa versin..
Devam sütünü bi defa aldım beğenmedi diye hiç kullanmadım bidaha bu ara yeniden almayı düşünüyorum.. Bulamaç yapınca yine zorlada olsa biraz yediriyorum teker teker verince daha az yiyor.
benim kızımda 1,5 ay önce falan geçirdi orta kulak iltihabı.ateş olmamıştı ilk aşamada ama gece hiç uyumamıştı aynen senin anlattığın gibi.bizde antibiyotik kullandık mecburen başka çare yok.antibiyotik bitince bizim doktorumz çağrmştı kontrole sende götür mutlaka canım.bide banyo yaptırırken kulağını vazelinli pamukla tıka.iltihaplıyken su kaçmaması gerekiyormuş ona dikkat et canım
slm anneler
bebişlerinize maşallahhhh
size bir sorum var
benim kızımda 15eylul dogumlu
ama dişleri hala çıkmadıı
ayrıca yazdıklarınızı okudumda makarna pilav yiyormuş bebişlerr
ya benimki yemiyor hala çorba yiyoruzz
çignemeyi bilmiyor
çorbaları direk yutuyor
sizler nasıl ögrettinizz
neolur yazınnn
benim oğlum da 14 eylül teyzesi :)))) canım biraz geç kalmışsın biraz ,katıya ne kadar erken alıştırırsan o kadar erken öğrenir yutmayı,hadi benimkinin dişleri var ama arkadaşımın da bebeği hala diş çıkarmadı ama o da yiyebiliyor ,canım mesela ben hiç bir şeyi rondadan ,blender dan geçirmedim yemekleri çatalla ezdim ezildiği kadar ,çorbasını çok sulu yapmadım biraz koyu yaptım bir de pilavı yoğurtla veriyorum yoğurt kolay yutmasını sağlıyor makarna yı da aynen,yemeklerden hala vermiyorsan ver sularına ekmek ufala ama yavaş yavaş alıştırman lazım alışır annesi merak etme :))))
slm anneler
bebişlerinize maşallahhhh
size bir sorum var
benim kızımda 15eylul dogumlu
ama dişleri hala çıkmadıı
ayrıca yazdıklarınızı okudumda makarna pilav yiyormuş bebişlerr
ya benimki yemiyor hala çorba yiyoruzz
çignemeyi bilmiyor
çorbaları direk yutuyor
sizler nasıl ögrettinizz
neolur yazınnn
bizde 22 eylül doğumluyuz gerçi dişte erken davrandı bizimki 8 dişimiz var... ama dişi çıkmadan önce hep meyve filesiyle meyve verdim. dişlik yerine onu kemirdi oyuncak yerine onla zaman geçirdi. alt dişler çıkıncada elimle elmayı tuttum sıyıra sıyıra yedi. tabi bu sırada çok dikkat etmek gerek. meyve filesini dahi kullanırken yanında ol. yemeklerini blendırdan geçirsen bile içine kıtır ekmek at normale göre daha az lapa oluyo. bizimki çiğniyo ama oda çorbaları yutuyo hüp diye yumuşak olunca çiğneme gereği duymuyolar. ama balık krakeri öğütene kadar çiğniyo.
bu arada benim ilk verdiğim ek besin patetes ve havuç haşlamasıydı çatalla ezerek verdim.
diş içinde acele etmeyin bizimki erken çıktıda ne oldu hergün biyerimizi ısırıyo. kollarım hep iz. babasıda aynen. bizden başkasınıda ısırmıyo dişlik gibi kullanıyo bizi:)) laftanda anlamıyo bağır bağır nereye kadar dişi kaınıyo garibimin. ama diyorum azcık laftan anlayacak kadar olsaydı belki bukadr ısırmazdı. :))
yaz annelerine üyeyim 2011 eylül anneleri yok sanıyodum
o sayfalara face den nasıl ulaşabiliriz canım?
YAZ ANNELERİ (TAZE ANNELER) olarak ismi canım aratırsan çıkar
eylül anneleri kapalı gruptu,suan geçici kapandı kızlartamam canım buldum, çok sağol...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?