2011 Eylül Anneleri

20 Eylül doğumlu bir cadıya sahibim. Bebişim mete Bora öyle hareketli ki hızına yetişemiyorum. geçen hafta yürümeye başladık. 4-5 adım atıyor. Acaba sadece bize özel mi yoksa bütün eylül bebeklerimi böyle. Ama öyle tatlı ki durmadan konuşuyor. Her şeyle kavga ediyor ebebebe dadada gibi kavgaları izlemeye değer öyle seviyorum ki onu. Bütün yaramazlıklarının ardından sırıtmaları el çırpmaları herşeyi unutturuyor. Kırılmış dökülmüş hepsini unutuyorum.

sanırım aynı sanki benimkini anlatıyosun :))) bişeye zarar verince hemen suratında tırsma ifadesiyle yere oturup ordan uzaklaşıyo sonra benim baktığımı görüncede yüzünde sahte ve kocaman bi gülümsemeyle yalakalık yapıyo. bende kızgınlığımı bol bol öperek alıyorum çünkü öpülmekten nefret ediyo :)))))

kıslar bu arada nergisayse sağolsun beni bir sirkeledi. doğumgünü için çalışmalara başladım. inşallah havada güzel olursa görümcemn bahçesinde olacak birde güzel süsledikmi çok şirin br çardak partisi olur :))) şimdi ne mamalar yapacağımı düşüneyim.???????????

SLM KIZLARRR...HERKESE İİİ BAYRAMLAR...BEBİŞLERİMİZLE BİRLİKTE NİCE BAYRAMLAR GEÇİRMEMİZ DİLEĞİYLE...
EEE NERELERDESİNİZ?BEBİŞLER BÜYÜYOR ARTIK.HERGÜN FARKLI BİR HAYLAZLIK PEŞİNDE BENİM ĞOLUŞ DA.AYYY 13 EYLÜL DOĞUM GÜNÜMÜZ ŞİMDİDEN ÇOK HEYECANLIYIM.AÇIK HAVADA GÜZEL Bİ KUTLAMA DÜŞÜNÜYORUM İNŞALLAAAHHHH...

aynı mamaları bende düşünüyorum internette araştırıyorum ama ne yapacağımı şaşırıyorum.Oğlumun ilk doğum günü herşeyin çok güzel ve özel olmasını istiyorum.

meraba arkadaslar bnım kzıımda uc dort adım atmaya basladı masallah ama hala dıs cıkarmadık.
bu arda kızlar elıme bı kıtap gectı HER ANNEYE LAZIM dıye muhtesem bı kıtap sahıden her anneye lazım tavsıye ederım sıze..
ıcınde yok yok cok guzel bılmgıler var..
ıste halılelık dogum cocuk yapıllıcaklar okunucak dualar manevı receteler..
konusamayn cocuklar ıcın ıstahsız ccouklar ıcın..
daha sayamıcm bı cok bılgı .
kız coocuk ısteyenlerın apması gerekenler
erkek cocuk ısteyenlerın yapması erkenler vs.
bebek beslenmesını saglayıcı ve zeka artırıcı gıdalar..
yenı dogan cocouklara aypılması gerekenler
coocuk ıcın uygun oda sıcaklıgı
coocuk dogduktan sonra yapılacak dua ve sunnetler..
cocugu olmayanlar ıcın manevı receteler.
ıste cımanın yanı bırlesmenın edeplerı vs..
daha bı cok sey ..
bence bu kıtapı butun anneer okumalı kızlar ..
ben solıyım dedım bı yardımcı olmak adına

eeee kitabı söylememişssin :)

Arkadaşlar merhaba

oğluşum yemiyor ,yemiyor ,yemiyor çok üzülüyorum yaaaa sadece emmek istiyor napıcamı şaşırdım ,netten baktım yemeyi reddediyorsa sütten kesilmesi gerekiyor falan diyor buna da çok üzüldüm ben daha emzirmek istiyorum,anne sütü gibisi var mı mucize , ama artık sadece anne sütü yetmez (((( 1-1,5 ay öncesine kadar yiyordu hem yiyordu hem emiyordu şimdi yok mıhlıyor ağzını napıcammmmm,fikri olan var mı ,acıktırıyorum 5 saat bekliyorum yokkkkkkk istemiyorrrrrr (((((((( yardfımmmm nolurrrr

kıtabın adı HER ANNEYE LAZIM cıcım
bak bu kıtapta yemeyen cocuklar ıcınde cok guzel bılgıler ve dualar var..
Her anneye lazım dua ve bilgi hazinesi

bence ilk etapta sevdiği yiyecekleri versen 2 kaşık arkasından diğer yemeği versen araya sıkıştırarak yani. benim oğlumda yemiyor bu sıralar ve gece yine hep mızır mızır emziriyorum emdiğide 2 fırt yani ama devamlı meme istiyor ben diş çıkaran çocuklar memeye daha çok düşermiş diye biliyorum. Benim oğlum öyle oldu şuan bende zar zor yediriyorum devamlı makarna yemek istiyor başka şeyleri görünce istemiyor bende makarna yediriyorum arkasından başka yiyecek kakalıyorum anlıyor istemiyor ama 2 kaşık 2 kaşıktır...

canım öle nete bakarak sütten kesme sakın bu zamana kadar çok geçirdim o dönemi. bazen hiç yemedi bende korktum bu çocuğa süt yetermi diye ama yetiyo kakasıyla idrarı normalse halsizde değilse kesme sütten. sevdiği şeylerden azar azar ver. kendi yemesi için eline uygun bişiler ver oynarken falan tekrar yemeye başlar.

canım benim sağol ama daha önce yediği şeyleri de yemiyor o yüzden üzülüyorum zaten yoksa onları yapar yapar yediririm ,sadece emmek istiyor ama dediğin gibi iki kaşık iki kaşıktır diye avunuyorum ben de annem de öyle diyor kızdı bana onun midesi ne kadar ki diye ,ama ne bileyim yiyenleri görünce insanın canı skılıyor bi de nette öle okuyunca ne bileyim ama Allah tan sizler varsınız:))))

sağol canım , yok halsiz değil maşallah bir de zaten çok hareketli ne zamandır yürüyor kilo almaması ondan herhalde ,yesin diye bikaç gün gündüz meme vermedim hiç ishal olmayan çocuk ishal oldu ,meğer anne sütü alan çocuk ishal olmazmış ,tekrar sık sık emzirdim ,bir de yoğurtlu,pirinçli çorba yaptım yağsız çok şükür iki gündür daha iyi

içime su serptin yeter dimi ya süt emdiği zaman doyuyor anlıyorum açım diye ağlamıyor maşallah ama işte başka şeyler de yemesi lazım ya artık üzülüyorum

canım aynı örnek üst komşum.1 yaşında kızı var bu zaman kadar hep emzirdi ara ara yediği şeylerden tattırdı.Ama hiç doğru düzgün ek gıda vermedi.Yemiyor diyordu işin içinden çıkıyordu.Bence uğraşmak istemediği için emziriyordu hep.2 gün oldu çalışmaya başladı bakıcıya bıraktı kızını hiç birşey yemiyormuş gün içinde bakıcı kafayı yemek üzere.Sakın üzerine alınma sen bari yemesi için çabalıyorsun.Gün içinde birkaç kaşık bile olsa yedir zamanla o da alışır yemek yemeğe.Yemediği zamanlarda sakın sinirlenme ya da sinirini yavruna belli etme o zaman daha çok inat ediyorlar yemiyorlar.Kendi oğlumdan biliyorum.

yeter canım ama ufak tefek takviye vermek gerek tabi sen eline meyve falan ver gerçi kendi yiyebiliyomu bilmiyorum. yemeği bi şekilde oyun haline getir. bi ara bizim afacanda yemiyodu yaptım çorbayı geçtim karşısına şapur şupur yedim o sırada tabağa saldırdı hemen bi kase daha koydum ve yedi :)) yani nazda yapabilir dişte olabilir sorun.

yeticeğini nerden biliyorum: burayada yazmıştım oğlum salgın bi virüse tutulmuştı su çiçeği gibi azının içindede vardı ve hiç yemek yemiyodu hatta zor emiyodu. doktor 3-4 gün sadece anne sütü verin başka bişey yiyemez zaten dedi. ozaman bende yetermi acaba diye tereddüt ettim. kaka sayısı ve miktarı azaldı ama genel durumu iyiydi ve anne sütüyle hiç ilaç kullanmadan hem doydu hem hastalığını atlattı. ama bu durum uzun sürerse bi doktora götür derim.

kilo almaması yürümeden dolayıda olur zaten artık bebeklerimiz bundan sonra daha az kilo alıcak ve daha az uzayacak. bende kilo ve boyuna çok takıntılı olduğumdan 8. aydan sonra doktor bana artık böyle hızlı gelişmiycek sende niye büyümüyo diye takıntı yapma dedi :))

he unutmadan bzimki susadığı zamanda yemiyo önce suyunu içiyo sonra ayıptır söylemesi geğiriyo :)) ve yemeğini yiyo ralarda yine aynen su veya ayran cacık vs içiyo.

Son düzenleme:

işte onu başaramıyorum çok sinirleniyorum ve bebişime de belli ediyorum ,eşim yapma diyor çok sinirleniyorsun diyor ama elimde değil neler neler yapıyorum yesin diye ,bişey veriyorum yok yemiyorsa gidiyorum başka bişi yapıyorum komşun gibi değilim yani sürekli bişiler deniyorum ,sinirimde üzüldüğümden zaten ,ya yiyordu şundan 1-1,5 ay öncesine kadar yavrum pilav bile yiyordu pürtüklü gıda işini bile halletmiştik neyse öyle işte (((((((((((((((((((

şimdi komşunun günahını da almayayım belki onunki de gerçekten yemiyordur ne bileyim

Son düzenleme:

canım bence senin bebeğin diş çıkartıyor ondan böyle.geçen benimki de aynı oldu.ishal oldu hiçbişey yemedi.ateşi de çıktı.doktora götürdük hiçbişeyi yok diş çıkarıyormuş.doktor tanıdıklarımıza sorduk emiyorsa sorun yok dediler.eğer emmeyi reddederse ozaman tehlikeymiş.aman canım memeyi falan bıraktırma bebeğine.yavaş yavaş alışacaklar yemeye.daha yeni başladılar.bide kolay değil diş çıkarıyolar devamlı

ayh benım kızımda dıs cıkarsaydı bı hayırlısıyla
soz dısten acılmısken bı tavsıyem var kızlar
kızımın elıne misvak verıyorum onu ısırıyo bu cok saglıklıymıs hem dıslerı kuvvetlı cıkıyomus hemde agrısını azaltıyomus bılgınıze kızlar..misvak ın saymakla bıtmez yayarlarını mutlaka duymussunuzdur.buda aklınızda bulunsun..
he bıde dok pırasa ver demıstı anestezık özellıgı varmıs dıs cıkarırıken agrıları acıları uyusturuyomus..
saglıklı dısler hepımıze ıns.

inşallah canım ya diştir , evet emiyor çok şükür :))))

canım nmisvakın biçok faydasını duydum hatta bi ara kullandımda ama sonra araştırdım biraz eskiden yolu buymuş ama zamanımızda gerek yok çünkü bakteri topluyo sürekli nemli kaldığı için. gerçi sürekli aynısını vermiyosan sorun olmaz. pırasayı bende duymuştum iyi gelir diye ama kokusu yüzünden h denemedim. diş jeline devam yani :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…