2011 Eylül Anneleri

yaaaaa bende bu grurubun uyesıydım dogumdan sonra hıc gırmedım nasılsınız yenı uyeler var sanırım herkese ve bebıslere selammmmm

hoşgeldin canım bende guruba doğumdan sonra katıldım senin bebiş ne durumda brde bebeğiniz neler yapabiliyor diye bi topiğimiz var 2011 eylül anneleri ordada yazıyo bekleriz.
 
merhaba 2011 eylül anneleri...
ikinci bebek düşünen var mı?
ya da ikinci bebeği ne zaman düşünüyorsunuz?
 
merhaba 2011 eylül anneleri...
ikinci bebek düşünen var mı?
ya da ikinci bebeği ne zaman düşünüyorsunuz?

ben düşünmüyorum, önlemimizi almaktayız fakat kazara olursa ona bişey diyemem doğururum. Eşim 2 yaşından sonra istiyor gibi fakat ben oğlumu okula başlattıktan 1 sene sonra düşünüyorum bakalım hayırlısı... yoksa sen düşünüyor musun :)
 
Son düzenleme:

evet canım
düşünüyorum, bunun iki nedeni var
(1) benim yaşım (33)
(2) kardeşler arasında çok yaş olmazsa daha fazla paylaşım olabilir kanaatindeyim.
ama tabi hayırlısı, insan ister de bakarsın olmaz,ya da istemez de olur, artık kısmet.
herkese sevgiler...
 

tabiki hayırlısı dediğin doğru aralarında yaş farkının az olması ve ikisinin beraber büyümesi mantıklı ama benim cesaretim yok galiba şu an :))) büyük konuşmamakta lazım tabiki :)
 
kıslar oluşumun burun akıntısı tam geçmişti yine 1 haftadır faalan burnu akıyo başka bişey yok bu akşamda sesi kısıktı ama uykusuzluktanda olabilir ıhlamur falan içiriyorum ama nafile ... grip değil ama sanırım nezle... bide su çiçeği aşısı yaptırıcam hasta bi hali yok ateşide yok dişinide çıkardı sadece burun akıntısı var yaparmı acaba doktor aşısını. heee şimdi aklıma geldi diğer burun akıntısı diş çıkarmaya başladığında olmuştu acaba dişer taraftakimi çıkıyo valla birden beyin fırtınası oldu yine. sabah olsada kontrol etsem
 
Başka bir topikte buldum faydalı olabilir diye düşündüm kızlar




Bebeğinizin zeka testini kendiniz yapabilirsiniz


"Bebeklerin her türlü davranışını değerlendirme altına alan test, anne-babalara çocuklarının parlak zekalı mı yoksa kalınkafalı mı olacaklarını belirlenebileceğini iddia ediyor. " CNN TÜRK-anne-baba olmak o denli iddialı bir iş haline geldi ki İngiltere'de bebeklerin zeka seviyesini ölçen bir test geliştirildi.
Bebeklerin her türlü davranışını değerlendirme altına alan test, anne-babalara çocuklarının parlak zekalı mı yoksa kalınkafalı mı olacaklarını belirlenebileceğini iddia ediyor.
anne-babaların, çocuklarının zekası ve eğitimi konusunda rekabete girdikleri çağımızda, böyle bir testin çocuklarının konuşabilecek çağa gelmesini bekleyemeyecek kadar sabırsız olan birçok anne-baba tarafından büyük ilgi görmesi bekleniyor.
Kılavuz gereksinimi

Bebek Gelişim Testi'ni bir çocuk psikoloğu ile birlikte geliştiren Fisher-Price adlı şirket niyetlerinin bebekler arasında rekabet yaratmak olmadığı konusunda ısrarlı.
Bir oyuncak şirketi olan Fisher-Price yaptıkları araştırmalar sonrasında anne-babaların bir tür kılavuza gereksinim duyduklarının ortaya çıktığını ve testin de bu gerekisinime yanıt verdiğini savunuyor.
Fiziksel gelişim biliniyor ama...
Şirket geçtiğimiz ay içersinde Sosyal Konular Araştırma Merkezi ile işbirliği yaparak 500 anne-baba üzerinde araştırma yaptı.
Araştırmada anne-babaların yüzde 90'ının sürünme ve yürüme gibi bebeklerin gelişimi açısından fiziksel dönüm noktalarının ne zaman olması gerektiğini bildiklerini ancak tanıma ve cisimlerle renklere isim verme gibi zeka gelişimi açısından dönüm noktalarının ne zaman başlaması gerektiğini bilmediklerini ortaya çıkardı.
Dr. Peter Marsh, "Araştırmaya göre anne-babaların yüzde 75'i çocuklarının beklenen zamanda bu dönüm noktalarına ulaşıp ulaşmadıklarına dair bir tür rehberlik hizmetine gereksinim duydukları ortaya çıktı" diyor.
'Çocuğunuzla oynayın'
Bebek Gelişim Testi, altı ila 12 aylık bebeklerde temel dil anlama, fark etme ve evdeki oyuncak ve cisimlerle kurdukları ilişkiler üzerine kurulu bir test.
Londra Üniversitesi'nde psikoloji dersi veren ve çocuk gelişmesi üzerine kitapları bulunan Dr Dorothy Einon, "anne-babaların büyük bir çoğunluğu çocuklarını en iyi ne şekilde teşvik etmenin yollarını arıyor...
"Bugünlerde en büyük önem çocuğun okulda başarılı olmasına veriliyor. Hayatta başarılı olmak için yıldızlı pekiyi ile geçmek yeterli olmayabilir. Ama eskiye kıyasla daha iyi eğitim başarıya giden yolu kısaltır. Eğer çocuğunuzla sık sık oynarsanız daha hızlı gelişecektir" diye konuştu.
Bebek Gelişim Testi

1- Bebeğiniz... a. yemek yemek istemediği zaman başını başka tarafa çeviriyor mu? b. Kucak istediği zaman başını/kollarını yukarı kaldırıyor mu? c. Ellerini çırpıp bay bay yapıyor mu?
2- Bebeğiniz... a. Uzattığınız oyuncağı elinizden kapabiliyor mu? b. Kasıtlı olarak oyuncağı yere atıyor mu? c. İki fincan ya da iki bloğu üst üste koyabiliyor mu?
3- Bebeğiniz... a. Kapı ya da açılır kapanır kanatları açmakta zorlanıyor mu? b. Kapı ya da kanadı açmak için parmağıyla itiyor mu? c. Kapı ya da kanadı rahatlıkla açıp kapıyabiliyor mu?
4- Bebeğinizi yemeğini yerken... a. Sizin yedirmeniz mi gerekiyor? b. Bezelye gibi küçük besin parçalarını eliyle almaya çalışıyor mu? c. Baş parmak ve diğer parmaklarını kullanarak bezelye gibi küçük besin parçalarını alabiliyor mu?
5 – Bebeğiniz... a. Ritmik bebek şarkılarını söylediğinizde hoşuna gidiyor mu? b. Parmaklarını bir bir saydığınızda elini ya da ayağını hazır hale getiriyor mu? c. El çırpma eşliğinde bir şarkıyı duyunca ellerini çırpıyor mu?
6- Bebeğiniz... a. Düşürdüğü oyuncağına kayıtsız kalıyor mu? b. Düşürdüğü oyuncağını arıyor mu? c. Oyuncağını kasıtlı olarak düşürüp nereye gittiğine bakıyor mu?
7- Bebeğiniz... a. Çıkardığı manasız sesler ile sizinle bir tür sohbet yapabiliyor mu? b. Sizin baktığınız tarafa bakıyor mu? c. Oyuncak bardaktan içmek gibi bir hareketi taklit edebiliyor mu?
8- Bebeğiniz... a. Oyuncak telefonu ile oynadığınızda bu oyuncağa da diğer oyuncaklara olduğu gibi mi davranıyor? b. Oyuncak telefonun neler yapabileceğini görmeye ilgi gösteriyor mu? c. Tuşlara basıp kulağına götürmek gibi bekleneni mi yapıyor?
9- Bebeğiniz... a. Oyuncağını bir örtünün altına sakladığınızda başka bir tarafa mı bakıyor? b. Bir parçası görünen oyuncağını bulmak için örtünün altına bakıyor mu? c. Örtüyü kaldırıp saklanan oyuncağını buluyor mu?
10- Bebeğiniz... a. Adıyla çağrılmasına kayıtsız mı kalıyor? b. Adını çağırdığınızda size doğru dönüyor mu? c. Adını tanıyıp 'Hani anne, hani baba?' diye sorulduğunda anne ya da babayı tanıyor mu?
Yanıtlar ne anlama geliyor?
Yukarıdaki her bir soru için yanıtlardan birini seçin. Bebeğinizin gelişme oranını bulabilmek için her 'a' yanıtına bir puan, her 'b' yanıtına iki puan ve her 'c' yanıtına üç puan verin.
'A' yanıtları ortalama bir bebeğin altı-sekiz aylıkken yapabileceği şeyleri, 'b' yanıtları dokuz aylıkken yapabileceklerini, 'c' yanıtları ise 12-14 aylıkken yapabileceklerini gösteriyor.
Ortalama bir bebek altı aylıkken listedeki her şeyi yapamayabilir, ama soruların çoğundan 'a' alması gerekir. Gereken skor sekiz ya da dokuz olmalıdır.
Dokuz aylık bebeklerin 'a' yanıtlarının çoğunu ve birkaç da 'b' yanıtı alması gerekir. Gereken skor 13-15.
12 aylıklarda ortalama bir bebek 'b' yanıtlarının yanısıra birkaç da 'c' almalıdır. Gereken skor 24-30
 

canım çiçek aşısı 15. ayda yapılıyor diye biliyorum dr. bana öyle demişti. ben 15. aya girince yaptırmayı düşünüyorum. sen yinede bi sor istersen dr.a gidersen. geçmiş olsun
 
merhaba 2011 eylül anneleri...
ikinci bebek düşünen var mı?
ya da ikinci bebeği ne zaman düşünüyorsunuz?

Allah aratmasın ama ben şu anda düşünemiyorum ,3 gün sonra 14 aylık olacak inşallah ama hala geceleri sürekli uyanıyor,14 aydır uykuyu unuttum ,gündüz de kendi kendine oynamıyor hep ilgi istiyor benim tatlı bıdığım bende 30 yaşındayım ,2. yi istesem benim de çok bekleme şansım yok ama sanırım ben bir de kalıcam Allah sağlık ,huzur uzun ömürler versin bebeklerimize ,yaşım küçük olsaydı belki düşünürdüm ama şimdi düşünemiyorum bir de annelerden uzaktayız ,eşim kamuda olduğundan memleketten uzaktayız tek başıma zor oluyor ,neyse işte öyle ...
 
canım çiçek aşısı 15. ayda yapılıyor diye biliyorum dr. bana öyle demişti. ben 15. aya girince yaptırmayı düşünüyorum. sen yinede bi sor istersen dr.a gidersen. geçmiş olsun

evet canım bizede doktor öyle dedi ama erken yapılmasınında sakıncası yokmuş bu dönemde su çiçeği olma riskindende kurtulmuş oluyoruz. sadece diğer aşılarla arasında tam 1 ay olması gerekiyomuş.
 

canım ya benim oğlumunda bugün burnu akmaya başladı gece hiç uyumadı burnu tıkalıydı.Serum fizyolojik damlattım sabah uyanınca sümükleri akmaya başladı.Halsiz değil hasta da değil sadece burnu akıyor.Ihlamurda içiremiyorum ama zorla bir kaç yudum içirdim.Burun akıntısını nasıl geçirdin?
 

canım çok geçmiş olsun bizde 2 ekimde çift taraflı ameliyat yaptırdık sağ ve sol tarafta testiste fıtık vardı ayırca hidroselde vardı durumu iyi ama hala şişlikleri tam geçmedi ki 1.5 ay oldu nerdeyse. senin bebişin sağlık durumu nasıl.ben dr yi aradım 2 ayda hersey düzelcek kontorle gel dedi bakaılm artık.
 
ya bide arkadaşlar cevap verirseniz sevinrirm.benim oglan kahvaltıya dair hiç bişi yemiyor yani peynir süt agzına almııyor patates kızartması poça gibi karbonhidrat tüketimi ön planda.şişman değil onu belirteyim kilo 11.400 falan.5 aydan sonra biküvi krem peynir karştırıp veriyodum meyve suyu ile şimdi yemiyor fikir bekliyorum iyi akşamlar
 

vala ben de iki-üç hafta öncesine kadar bisküvi içine yumurta sarısı,ceviz,peynir koyuyodum ama bıktı bisküviden istemedi şimdi ben de senin gibiyim bişi yediremiyorum emiyor,patates kızartması olursa falan yiyor o da hergün olamayacağına göre ,vala maşallah seninki iyi yine benimki 9 kilo,annem yemiyorsa çorba ver dedi onu yapıcam galiba kahvaltıya alışana kadar ,peynir ,yoğurt yemiyor durumlar fena ((((
 

geçmiş olsun canım ilaç vs. vermedim ıhlamura birazcık şeker kattım sabah akşam 1 çay bardağı içirdim bizimki bardaktan içmeyi sevdiğinden rahat içti. burun akıntısı geçmedi ama daha hafif şu anda. dooktorada götürdüm bunun için ilaç verme dedi. ama baya uzun sürüyo. bizimde aynı sizin gibi burun aıntısı dışında hiç bişeyi yok ama zamanla azaldı. nar mandalina faan verdim. bide sıcak tutmaya çalıştım. bizim kafamız biraz fazla terliyo sanırım o yüzden kaptık şifayı
 
Son düzenleme:
merhabalar benimde kizim 2011 eylulde dogdu.eger sizin bebeginizle ayni aydaysa nasil yani diycem artik herseyi tek tek yiyebilicek aydalar.ben kizama zeytin peynir her cesit haslanmis yumurta yoksa tereyaginda tavada hic bir zaman corba haric karisim vermedim .ayrica eline verip yada mama sandalyesinde onune koyup tek tek kendisi yiyor beni yedirmiyorum.patates kizartmasi icinde cok minikler bence.
 
canım bizimde aynı sorun vardı hatta oğlum daha yeni kahvaltıya başladı. yumurta peynir hep reddetti bişeye karıştırsamda anlıyodu. artık onu sofraya oturtuyoruz çok mutlu oluyo istekli bi şekilde yiyo ama yine redediyo bazı şeyleri. mesela peyaz peyniri reddediodu ama kaşar ve saç peyniri seviyo bende onu veriyorum. kuymak seviyo ufak ufak arasına yumurta sıkıştırıyorum. bardak kullanmayı çatalı falan seviyo. yemeğini çatalına takıp veriyorum azına atıp bitirince çatalı bana uzatıp istiyo. yani sorun adam yerine koyulmak istiyomuş. bide çok üstelememek gerek bırak tatsın atsın zorlama. ben mesela balık yapıyorum bakıyorum yemiyo 3-4 gün attıyo azında sonra bi bakıyorum başka gün lüp lüp yiyo.

ben bikeresinde bunu doktora anlattım pırasa yemedi balık yemiyo falan diye doktorda bana senin çocuğun 1 yaşında ne bu evham şimdi yemez seneye yer hem burda koca koca doktorlar bile pırasa yapılınca isyan ediyo dedi :)

he bu arada krem peynir verme çocuğuna çok zararlı bi besin büyüklere bile tavsiye edilmiyo
 
Son düzenleme:

canım benim güzel yemesi maşallah ama ben eline verdiğimde oynuyor sadece ekmek verince eline yiyor peynir sevmiyor ondan belkide bilmiyorum bakalım napıcaz,baştan tek tek vermek daha mantıklı olacakmış senin gibi neyse olan oldu alışacak eninde sonunda
 

sizede çok geçmiş olsun.Bebeğimin sağlık durumu çok iyi maşallah hatta ameliyattan sonra çok değişti yani motor gelişimi çok değişti.Çok hareketli oldu.Senin bebeğin kaç aylık?Benim oğlum tam hareketlenme döneminde ameliyat olduğu için ben çok zorluk çektim.Doktorumuz çok hareket etmesin,düşmesin demişti hep dikkat ettim.Sürekli peşindeydim.Oğlumun şişlikleri 1 ay içinde inmişti şuan tamamen indi.Doktorumuz kontrole çağırmadı bidaha.İyileşme süreci bebekten bebeğe farkeder.Doktorun 2 ayda düzelecek dediyse düzelik takma kafana.
 

arkadaşa katılıyorum.bebişleriniz bulamaç kahvaltıdan sıkılmış olabilir.Sizde kahvaltıyı tek tek yedirmeyi deneyin belki o zaman sevebilirler.Bende kahvaltıyı tek tek veriyorum çok severek yiyor.Muz,elma,armut gibi meyveleri kendi yiyor.Tavsiyem eline yemesi için birşeyler verirseniz yemek yemeyi sevdirebilirsiniz.Tabi bu kahvaltıda da geçerli.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…