2011 Eylül Anneleri

peki kızlar krep yediren varmı?hafta sonları yapıyorum tereyagında kızartıyorum çok az yag tabi.baya yiyo ama benim derdim peynir kaşaraı bi deniyim ayrın.siz lerde yazın boy kilo ne lemde.benimkisi 14 aylık olcak

krep sütlemi yapıyosun canım fazla yemediği taktirde iyi bi besin bence. sonuçta un var ve kızartma. ben vermedim hiç ama versem kesin yer hamur işini seviyo çünkü. bizde bugün su çiçeği aşımızı yaptırdık. 11.800 kg 82,5 cm boyumuz olmuş

ve kızlar bugün arkadaşımın bebeği oldu görmeye gittim içim bi garip ne güzelmiş yeni doğan bebek yaaa

kızalar unutmadan hepatit a aşısı özeldi biliyosunuz devlet karşılamıyodu ama şimdi sağlık ocakları ücretsiz vurmaya başlamış. bizden 3 ay önce doğum yapan biri var ona ücretli mesela ama bugün sorduk 18 ay aşılarıyla beraber hepatit a bizede vurulacaak. bilginiz olsun aşı gününüzü sağlık ocağınız veya doktorunuzdan öğrenin normalde tek dozu 140 liraymış

hemşire bana devlet karşılıyor ama daha aşılar elimize gelmedi dedi
ararım sizi demişti ama daha aramadı
demekki 18ay aşısı ile beraber yapılıyor
su çiçegi aşısını daha yaptırmadık
siz aşıya kaç lira verdiniz birde ateş falan yaptımı
kilonuzada boyunuzada maşallahhh

bebeşini hem emzirip hemde süt içiren varmıııı????

ben çok kararsız kaldımm acaba süt içirmeye başlasammı
hooş bikere denedim ama içmedi
midesi bulandı

sabah kahvaltılarımız hala problemliiii
böyle geçip gidiyor bakalım nereye kadar

bende kahvaltıyı tek tek veriyorum bayadır...

ben hiç denemedim ama denemek istiyorum bir sabah.Krepin içine bal ve muz da koyarsan saha lezzetli ve besleyici olur.

su çiçeği aşısı 89 lira canım genelde 15 ayda yapılıyomuş ama erken yapılmasınında zararı yokmuş ve tek doz yapılıyo. bizim burun akıntımız vardı tam geçmedi gerçi doktora sordum bişey olmaz dedi yaptırdım. akşam hafif ateşi çıktı ama ateş düşürücü vermeden geçti çünkü hemşire ateş düşürücülerin aşının etkisini azalttığını söyledi.

ya kızlar bende yaptırmadım su çiçegini.sağlık ocagındaki bi hemşirede bana su çiçeği aşısısnın artık bedava yapılacagını söledi.hepatit a yı öğrendiğim iyi oldu.
gel gelelim krep işine. evet köyden getirdiğim süt ve yumurta ve unu çırpıyrorum kaşarı içine rendeliyorum.org. tereyagında az bi mitar kızartıyorum.ballı çay yada süt ile veriyorum.valla bayılıyor....haftaya bi gidim sağlık ocagına.boyuna kilosuna baktırıyım.çiçek asını yaptırcam.

peki arkadaşlar bebeğinizin gece uykuları nasıl.benimkisi arada iyiy arada facia hala oturtamadım .gündüz bakıcı bakıyor ve beşiginde uyuyor gece ise benle.

ya imreniyorum böyle annelere bende çalışmak istiyorum ama bebeğimin yanında başkasının olması fikri hemen panik yapıyo bende. arkadaşlarım annesine kaynanasına falan bırakıyo ama ben onlara bile bırakamıyorum insanlar yanlış anlıyo ama çok evhamlıyım yenmem lazım bunu yoksa evde çürüyüp gitcem. (

biz su çiçeğini yaptırırken öle bişi demediler bize. hatta almadan önce konuştuk ozamanda söylemediler devletin karşılayacağını. kızlar bu arada kendiniz öel aşı alıp götürüyosanız buz aküsüyle aşı yaptırılacak yere götürün biz salık ocağına öyle götürdük ordada aslında böyle gelmesi gerek ama siz ilksiniz dediler. benim eşim ecza deposunda çalışıyo o yüzden buz aüsünü ordan tedarik ettik. ama eczaneler böyle bi hizmet veriyomu bilmiyorum. normal buz dolabında beklememesi gerekiyomuş.

geçmiş olsun canım atlatmışsınız siz aşıyı darısı bize bakalım...bende bu önümüzde ki hafta düşünüyorum inşallah vurdurmayı biz daha önce 2doz olan rotavirüs aşısını vurduğumuzda buz kalıbıyla eşim getirmişti fakat işten gelene kadar buz kalıbına sarılı şekilde buzdolabında bekletmiş iş yerinde...zaten ağızdan damlaydı getirince hemen yaptık....
buzdolabında beklememesi gerekiyormuş derken sadece buz kalıbına sarılı mı duracak canım?

saol canım. buz dolabı derken bizim evdeki buz dolaplarından bahsettim. onların dereceleri korumuyomuş diye söyledi doktor.buz aküsü daha iyi muhafaza ediyo.

Çiçek aşısını ben de yaptırmadım madem 18. ayda yapılacakmış o zaman yaptırırız biz de ,bu arada bizim uykularımız çok kötü çok fazla kalkıyor gece nerdeyse saat başı,day and night diye bitkisel bi şurup varmış doktorumuz bitkiselse verebilirsin dedi,onu denicem 14 ay sabrettim bişi vermemek için ama yok düzelmiyor ,bakalım bu nasıl olacak ....

bu arada boyumuz 78 cm,kilomuz 9,3 kilomuz az ,yemiyor ya,doktor iştah açıcı verdi belki yer

Son düzenleme:
bende çiçek aşısını cuma yaptırıcam inşallah.Gerçi oğlum hala iyileşmedi burnu akıyor bu sabah öksürükle uyandı.Ballı limon verdim geçti gibi.Yatmadan öncede pekmez verdim.Komşunun çocuklarından bulaştı kesin bu hastalık.

merhaba kızlar benım kzıım 3 gundur cok kotu ıshal kusma ates dok.oturduk ılac verıp eve yolladılar.ama ıylesmedı bı turlu gorsenınz yavrum erıdı bıttı.hıc bısey yemıyo yedıgını cıkarıyo.en sevdıgı oyuncakları bıle gozu gormyo ne kadar zor bı durum ..kafayı yıycem.
ısale ne ıyı gelır kızlar varmı alternatıf bısey lutfen paylasın cook saolun..

ishale muz,haşlanmış patates,nar,kızılcık suyu,1 çay kaşığı sumağı 1 su bardağı suya demle yavruna içir.Doktorumuz söylemişti 1litre suyu kaynat soğut,içine 1 yemek kaşığı toz şeker,1 çay kaşığı tuz,1 çay kaşığı karbonat karıştır.Her ishalli bez için 1 çay bardağı bu karışımdan içir.

canım bizimde burun akıntısı geçmedi ya tam geçti diyorum hop bidaha oluyo. bşey sorucam senin oğlunun kafası terliyomu bizimkinin büyük tuvaletini yaparken bide uykuya dalarken çok terliyo ben ondan olduğunu düşünüyorum artık. bide doktor ateşli hastalık olmadığı sürece aşı olabilir dedi.

18. ayda diğer aşlar var canım doktorun bana dediği diğer aşılarla su çiçeği aşsı arasında tam bir ay olmalı ya 1 ay önce yada 1 ay sonrasında.

bende her diş dönemi şiddetli ishal yaşıorum artık malum azı dişler çıkıyo. muz, ve pirinç lapası verdim. bide şeftali dönemi değil diye kavonoz mamaların şeftali püresi var ondan verdim her gün. sürekli su ıhlamur ayran içirdim. hiç yağlı besin vermedim. geçiceğimi vardı bunlarmı neden oldu bilmem ama iyileşti çok şükür ama biz nezaman ishal desek hemen kaka tahlili yapıyo doktor devlet hastanesi olsa bile neden tahlil yapmadıki hem kafanız rahat ederdi. zaten kakada bişi yoksa bilki ya üşüttü yada diş çıkarıyo. bu arada diş çıkarırken benim oğlumun kakasının kokusuda tıpki üşütmüşte hasta olmuş gibi çok yoğun oluyodu.
geçmiş olsun canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…