ishale muz,haşlanmış patates,nar,kızılcık suyu,1 çay kaşığı sumağı 1 su bardağı suya demle yavruna içir.Doktorumuz söylemişti 1litre suyu kaynat soğut,içine 1 yemek kaşığı toz şeker,1 çay kaşığı tuz,1 çay kaşığı karbonat karıştır.Her ishalli bez için 1 çay bardağı bu karışımdan içir.
canım bizimde burun akıntısı geçmedi ya tam geçti diyorum hop bidaha oluyo. bşey sorucam senin oğlunun kafası terliyomu bizimkinin büyük tuvaletini yaparken bide uykuya dalarken çok terliyo ben ondan olduğunu düşünüyorum artık. bide doktor ateşli hastalık olmadığı sürece aşı olabilir dedi.
merhaba kızlar, aranızda balık yağı verenler varmı... gereksiz diye düşünsemde acaba versemmi diye hep aklımda. doktorumuz gelişimi normal seyrediyor diye bize önermedi.. a ve d vitamini fazla alındığındada iyi değilmiş.. kaş yaparken göz çıkarmayalım :)) bu arada bizim gribimize ilaç falan kar etmedi 1 aydır aynen burnumuz akıyo 2 haftadırda öksürüyo.. yani kolay kolay geçmiyor...
18. ayda diğer aşlar var canım doktorun bana dediği diğer aşılarla su çiçeği aşsı arasında tam bir ay olmalı ya 1 ay önce yada 1 ay sonrasında.
merhaba kızlar benım kzıım 3 gundur cok kotu ıshal kusma ates dok.oturduk ılac verıp eve yolladılar.ama ıylesmedı bı turlu gorsenınz yavrum erıdı bıttı.hıc bısey yemıyo yedıgını cıkarıyo.en sevdıgı oyuncakları bıle gozu gormyo ne kadar zor bı durum ..kafayı yıycem.
ısale ne ıyı gelır kızlar varmı alternatıf bısey lutfen paylasın cook saolun..
Oğlumun kafası terlemiyor ama sırtı çok terliyor.Evin içinde dolaşırken,oyun oynarken sırtı hep terli.Korumaya çalışıyorum ama gece uykusunda da sırtı terliyor sağa sola dönerken teri kuruyor bende uyuyor oluyorum bakamıyorum.Bu arada dün su çiçeği aşısı oldu yavrum...Ama sağlık ocağını artık tanıyor içeri girer girmez başlıyor ağlamaya
hadi geçmiş olsun. sağlık ocağındada sordum ama su çiçeği tek dozdu dimi. bende terlemesi yüzünden diye düşünür oldum burun akıntısınıbugün yine çoğaldı azalmıştı birazcık.
kızlar herkesin bebişine geçmiş olsun.Allah şifa versin.bu aralar hastalıklardan kurtulamadık.benim kızımında burnu tıkalı ve öksürüyo.bazen öksürmeye çalışıyo öksüremiyo boğazı ötüyo.ıhlamur içirdim sabah zar zor.sizin bildiğiniz başka öksürüğe iyi gelen bişeyler varmı?
kızlar herkesin bebişine geçmiş olsun.Allah şifa versin.bu aralar hastalıklardan kurtulamadık.benim kızımında burnu tıkalı ve öksürüyo.bazen öksürmeye çalışıyo öksüremiyo boğazı ötüyo.ıhlamur içirdim sabah zar zor.sizin bildiğiniz başka öksürüğe iyi gelen bişeyler varmı?
bizimkide içmezdi ama şimdilerde bizimle sofrada oturup bzim gibi yeme içme meraı var. bende 1 çay kaşığı şeker koyuyorum ıhlamura içiyo. sabah ve akşam veriyorum acaba ondanmı azaldı bizim pırtıklar
kızlar selam, ben daha oğluma bal ve nar vermedim, korkuyorum alerjisi vardır belki diye. aranızda bal veren var mı?
birde erişteli yeşil mercimek yemeği vermedim daha çünkü çok büyük gaz problemi atlattık biz geçen ay, kuru baklagil yedirmemiş olmama rağmen oğlum gazdan çatlayacaktı 2 gün acillere gittik cerrahlar bile baktı...neyse geçti çok şükür inşallah bir daha yaşamayız...
acaba yeşil mercimeği nasıl yedirdiniz ilk etapta ( ayrıca kuru fasulye ve nohutta)? (gaz problemi çok olur diye korktuğum için yediremiyorum yavrum resmen gazdan ay ay diye ağlıyordu hala kulaklarımda) bu arada gaz yapmasın diye yemeklere kimyonda koyduğum halde...
kızlar selam, ben daha oğluma bal ve nar vermedim, korkuyorum alerjisi vardır belki diye. aranızda bal veren var mı?
birde erişteli yeşil mercimek yemeği vermedim daha çünkü çok büyük gaz problemi atlattık biz geçen ay, kuru baklagil yedirmemiş olmama rağmen oğlum gazdan çatlayacaktı 2 gün acillere gittik cerrahlar bile baktı...neyse geçti çok şükür inşallah bir daha yaşamayız...
acaba yeşil mercimeği nasıl yedirdiniz ilk etapta ( ayrıca kuru fasulye ve nohutta)? (gaz problemi çok olur diye korktuğum için yediremiyorum yavrum resmen gazdan ay ay diye ağlıyordu hala kulaklarımda) bu arada gaz yapmasın diye yemeklere kimyonda koyduğum halde...
kıyamam yaaa.Çok geçmiş olsun...Ben oğluma bal vereli 1 hafta oldu.O da yarım çay kaşığı verdim.soğuk algınlığı atlattık balın içine limon sıktım öyle verdim hem öksürüğü kesti hemde balgam söktü oğlum.yeşil mercimek çorbası hiç vermedim aslında denemek istiyorum.Ben kuru fasulye,nohut,kırmızı mercimek verim hep başlarda içine kimyon koyuyordum artık koymuyorum çok şükür gaz problemi yaşamadım.Kimyon çok iyi geliyordu oğluma.Ama bebekten bebeğe değişiyor tabi.
geçmiş olsun canım. ama gaz belkide yediklerinden olmayadabilir karnını ayağını falan üşüttüysede olabilir. ben kırmızı mercimek ve bulguru çok sık veriyorum hata bulgur pilavını baya yiyo. geçen günde brokoli ve karnıbahar karışık olarak annem yemek yapmıştı ondan verdim hemde baya fazla yedi o gaz yaptı işte ama sorun olmadı sabah iki bırtla halletti :)).
bal henüz vermedim ben ama narı deli gibi yiyo hatta öyle suyunu falanda değil babası yerken onada soyuyo baya narı elma gbi ısıra ısıra şapur şupur yiyo hatta bugünki okadar ekşiydiki ben dökülen bi iki taneyi zor yedim velet banamısın demedi azından suyunu bile damlatmıyo. resmini bile çektim öyle yerken. daha öncede yedirdim alerji yapmadı çok şükür ama bugün çok fazla yedi vermeyincede ağlıyo mama mama diye :)). bakalım yarın belli olur. tabi karnını onunla doyurunca sebze çorbasını yemedi doğru dürüst.
ya kızlar ben balın okadarda faydalı bişey olduğunu düşünmüyorum sanki yesede olur yemesede diye düşünüyorum o yüzden çok kasmıyorum bu konuda mesela pekmezi çok takıyodum kafaya kan yaptığı için gerçi bakliyat veriyorum kırmızı et falan onlardada bol demir var. sizin düşüncelerinizide öğrenebilirmiyim balla ilgili. bide şimdiki ballara güvenemiyorum. tanıdık bal yapanlar var ama bence saf bal yok artık eskiden iyisini anlamak için dolaba koyardık ama şimdi onunda yolunu bulmuşlar dolapta bile şekerlenmiyo ama glikozlu oluyo.
bugün babam köyden saf bal getirdi.Aslında çocuğu olan ailelerde mutlaka bulunması gerekiyor diye düşünüyorum.Balın saymakla bitmeyen faydası var.Özellikle soğuk algınlığı döneminde çok faydalı.Ben her sabah oğlumun sütünün içine doğal arı poleni koyuyorum yarım çay kaşığı kadar.Arı poleni bağışıklık sistemini çok fazla güçlendiriyor.Ya bide oğlumun çok değişik bir damak tadı var.Benim damak tadıma uyan bir çorbayı yedirdiğim zaman asla yemez ama tadı çok kötü olan bir yemeği iştahla yer.Dün kırmızı pancardan çorba yaptım tadı çok kötüydü iştahla yedi ben olsaydım midem bulanırdı o çorbayı yerken.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?