2011 Eylül Anneleri

ay bizimkindede var öyle antika durumlar kötü olan bazı yemekleri yemek gibi kanımca aç anına denk geliyor :)

Aynen)

Merhaba Hanimlar (tekrar)
Girmeyeli epey olmus (14ay kadar:)))

En son 22 eylulde dogum yapacaktim.
Bu arada hastalikla ugrasanlara gecmisler olsun.
Benim bir kizim var 14aylik olacak.
Su donem beni en rahatlatan sey; yeni dogum yapmis annelerin "bir an evvel buyuse" dilekleri.
Oysa ben "koydugum yerde duruyordu" diye "ahhhh ahhh"lar cekiyorum.

Alerjimiz vardi (sut ve urunleri, yumurta aki, her turlu kuruyemis, kurubaklagiller, bugday, balik)
Ben de kizim da gecen ay yavas yavas tuketmeye basladik bunlari. 11-12aylik bir surecti ve cok sukur gecti.
Simdi zevkle yiyoruz. (bazen yemiyoruz:)))
14kg 80cm kendisi. Hicbirsey (neredeyse) yiyemeyen bir cocuk icin iyi. Kilosu cok gelmesin, goruntude oyle degil.
Annesi gibi tartida agir. (genetik-kemik)

kilosuna maaşallah yavrunun.bende 4 eylül 2011 de doğum yaptım.bebeğim olduktan sonra keşfettim bu siteyi iyiki var çünkü herşeyi burdan öğrendim.Bebeğinin bazı yiyeceklere alerjisi olması zordur.ama atlatmışsınız çok şükür.ben oğlumda alerji problemi yaşamadım hatta bal vermeye başladım ara ara çok şükür bişey olmadı.Bu arada oğluma bu akşam topladığım yoğurdun kaymaklarıyla tereyağ yaptım çok güzel oldu.Kahvaltıda yediricem inşallah

bende balın faydalı oldugunu düşünenlerdenim
kızıma gönül rahatlıgıyla veriyorum
hem kendi balımız
ondan şanslıyız yani

nar vermedim zaten 2 dişi var ısırmadan yutar galiba
çikomm maşallahhh demekk şapur şupur yiyoo negüzellll

kızlarrrr geceleri hala uyku problemi yaşayan var mı ,çıldırıcam ya sürekli kalkıyo,hep şükrediyorum sağlığı yerinde hastalıktan uyumamasındansa böyle uykusuzluk olsun diye ama benimki de can ya uykuyu unuttum ,sürekli kalkıyo kafayı yicem (((((

benim oğlum uyumuyor canım hala mız mız geceleri ağlıyor Allahtan emzik emiyorda arada susuyor emzikle emzik düşünce ağzından yine ağlıyor...Allah sağlık versin öyle öyle büyüyecekler...

2 saat arayla uyanıyo mutlaka bazende 1 saat ben baş edemedim yanında yatıyorum. uyandığı gibi buluyo memeyi :)) irkiliyorum birden bigün boş bulunup sinek gibi yapıştırcam korkuyorum gece gece yaa :)).

Son düzenleme:
tunemi
kızının kilosuna maşallahhhhh
11kiloyuz daha biz

Evet. Zaten kilosu beni bugunlere getirdi. Diger turlu bilemiyorum.
Surekli "tamam alerji ama kizim beslenemiyor" diye kendimi doldurur cildirirdim.
Ama daha once de soyledigim gibi genetik.
Kilo aldiran her turlu gida alerjendi.
Anne sutu desen, ben de yemedigim icin birsey farketmiyordu.
Bazi bebekler de yer ama kilo almaz.
Karisik isler:)))

:))) biz de alerjen alerjen alerjen diye o kadar bunlamisiz ki, bir aydir resmen herseye saldirdik.

Bal vermekten niye cekiniyorsunuz?
Recel vermektense bal pekmez daha mantikli geliyor bana.

ay bizimkindede var öyle antika durumlar kötü olan bazı yemekleri yemek gibi kanımca aç anına denk geliyor :)

ayh hıc oslmeyın bende cok guldum okurken benım kızında var ole bı udrumu.bunu hayatta yemez dedıgım seylerı bı guzel mıdeye ındırıyo
bende ole azım acık bakakalıyorum.

ayh hıc solmeyın bende cok guldum okurken benım kızında var ole bı udrumu.bunu hayatta yemez dedıgım seylerı bı guzel mıdeye ındırıyo

ayh hıc solmeyın bende cok guldum okurken benım kızında var ole bı udrumu.bunu hayatta yemez dedıgım seylerı bı guzel mıdeye ındırıyo

ya bide milletin yanında rezil ediyo sıpalar geçen görümcem pekmez getirmiş ne gerek vardı bizdede var kimse yemiyo dedim çocuğa ver dedi. dedim yemez o azıcık içeceğe karışıncaa bile fark ediyo görümce verdi ve şapur şupur yedi görümcem 2 gün bizdeydi sabah akşam verdik ertesi günde verdim yedi şimdi yine yemiyo tam çıldırmalıklar.

hele annemdeki o karnıbahar yemeğini yedi ya ben bişey demiyorum hatta yemedi sömürdü resmen.

:))) biz de alerjen alerjen alerjen diye o kadar bunlamisiz ki, bir aydir resmen herseye saldirdik.

Bal vermekten niye cekiniyorsunuz?
Recel vermektense bal pekmez daha mantikli geliyor bana.

Bal vermeye yeni başladığım için önce bebeğimin bala alerjisi var mı diye test ettim maşallah alerjisi yok.1 gün veriyordum 1 gün vermiyordum.Artık her sabah 1 çay kaşığı veriyorum.reçel hiç vermedim desem yeridir dediğiniz gibi reçel yerine bal ve pekmez vermeyi tercih ediyorum.

Kızlar ben doktorumuza hiç bişi yediremiyorum napayım dediğimde ,anane babanne yok mu ara ara onlara yedirtmeyi dene demişti,biz memleketten uzaktayız ,her zaman gelemiyolar ben de arada eşimden yardım istiyorum yiyor ,sonra iyi görüştüğüm bi kaç komşum var apartmanda onlar geldiğinde onlar yediriyo bazen ,tabi çoğunluk ben ama arada iyi oluyo sizinki de o hesap deneyin ,mesela dün sebzeli bulgur pilavı yapmıştım verdiğim gibi çıkardı ,kaç kere denedim yok yemedi ,sonra alt komşum geldi kısa bir süre sonra , çayla beraber ona getirdim ,baktım bizimki gidiyo tabağa ve ondan bi güzel yemez mi öyle işte :)))))))

canım bizimki daha ziyade kendisi yemek istiyo ben yemeği verirken azını küçücük açıyo çatala takıp çatalı eline veriyorum azını kocaman açıp hepsini yiyo :)). bugün kereviz ve brokoli olan çorbamızdan vardı biraz ık mık yaptı babasının kucağına verdim her lokmada babası onu döndürdü oda her lokmadan sonra döneceğini bildiğinden yedi hepsini. en azından tadına alıştırmak için arada sofra adabı dışına çıkıyoruz işte böyle. bugünde bir kaç minik parça balık yedi ama sonra yine atmaya başladı ağzından. ve kızlar hala şoktayım 3 tane mandalina yedi. tamam mandalinalar küçüktü ama kv dem soyup yediriyodu tepsiye koy o alır dedik sömürdü hepsini tabi 3. nün sonunda doydu ve mıncıklayarak oynamaya başladı sıpa :)

Mevzu mandalina olunca soyleyecek cok seyim var.
Kizim mandalinayi hapur hupur yiyir cok sukur.
Ama cogunlukla kabugu ile
Eve gelen tum mandalinalari iyice temizlemek zorunda kaliyorum. Ne yapiyor ne ediyor
buluyor. bi bakiyorum elma gibi isira isira yiyor. Bu nasil damak?

Arkadaşlar, devit-3 d vitamini damlasını hala veriyor musunuz bebeklerinize? benim oğlumun bıngıldağı fındık kadar açık hala dr. 18 aya kadar normal demişti d vit. kullanıyordum hala tabi birde kış girdi araya güneşte yok...fakat şişe bitmek üzere acaba yeniden almam gerekir mi? bu konuda bilgisi olan var mı?

Ben birkac gun once basladim.
Haziran ayinda kullanimi kesmistim.
Bir sonraki ay Bangkok'ta olacagiz yine kesecegim.
Yani gunesli donemde vermiyorum.

kontrolde bana verme dediler bende 10 aylık olduğundan bu yana vermiyodum zaten onuda demir damlasınıda. 1 yaş kontrolünde değerleride normal çıktı başta doktor bana niye vermedin diye atar yapçaktı ama değerleri görünce geri adım attı. demir damlası yerine bakliyatla et veriyorum zaten. çay hiç içirmiyorum. yoğurtla diğer öğünler arasında en az 1 saat koyuyorum daha ne olsun :).

hımmm... bizim yaşıtlarına göre bıngıldak biraz açık çıkmıştı ama çok az yani...ben de çay hiç vermedim sadece m.suyu sıkıyorum ve pipetli devam sütlerinden çok azıcık içiyor yoğurt hergün veriyorum bende fakat baklagillere dediğim gibi korktuğum için tam anlamıyla başlamadım. baklagil olarak sadece buğdaylı çorba yapıyorum ve mercimek çorbası diğer baklagilleri vermedim henüz...inşallah yavaş yavaş başlıycam düzenli olarak et veriyorum tabiki tavuk..v.s.

zaten dün gece yine ateşlendi oğlum 39.1 i buldu hemen dr.a götürdük gribal enfeksiyon dedi. zor düşürdük yavrum duşta nasılda titredi...galiba bu sıralar salgın var yine dikkatli olun...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…