2011 Eylül Anneleri

Ben birkac gun once basladim.
Haziran ayinda kullanimi kesmistim.
Bir sonraki ay Bangkok'ta olacagiz yine kesecegim.
Yani gunesli donemde vermiyorum.

evet mantıklı...nasılsa güneş var.
bende dün bir dr.a sordum kış boyunca verebileceğimi söyledi.

ay deme ya geçmiş olsun bizde dün avm ye gidecektik iyiki gitmemişiz. bakliyat derken bende her akşam içirdiğim çorbanın içine bulgur ve mercimek koyuyorum başka bakliyat bende vermiyorum henüz. onlardaki protein demirde yeter sanırım küçücük bünyeye :)

bende 12.ayda devit ve demir damlasını kestim.Bıngıldağımızda kapandı çoktan.Bende çorbalarına pirinç,bulgur,mercimek,buğday koyuyorum.Her gün 3-4 tatlı kaşığı kadar tahin pekmez veriyorum.Haftada 4 gün et,1gün tavuk,1gün balık,1gün bakliyatla besliyorum.Mevsim sebzelerinden çorbalarını yapıyorum.Tavsiyem kırmızı pancar çorbasını kışın sık sık yapın yavrularınıza.

sağol canım, sorma 3 gündür perişan olduk yavrumun ateşi en 39.9 oldu artık çıldıracaktım düşüremedikleri için götürüyoruz soğuk algınlığı diyorlar gönderiyorlar sonra bi zataürre başlangıcı dediler ne dedikleri belli değil bizde aldık özele götürdük augmentin antibiyotik yazdı boğazı şişmiş bademcikleri iltihaplanmış yavrumun çok şükür ilaçtan sonra düştü ateşi mahvoldu bebeğim 3 günde soğuk bişeyde vermiyorum ayakları sırtı hep sağlam giydiriyorum. aman dikkat edin sizde...hala bile ateşii 37.2 lerde geziyor...1

bende düzenli yedirmeye çalışıyorum herşeyi fakat bu aralar hasta olduğu için hiç birşey yemiyor. hergün sebze çorbası veriyor musun canım?

bende düzenli yedirmeye çalışıyorum herşeyi fakat bu aralar hasta olduğu için hiç birşey yemiyor. hergün sebze çorbası veriyor musun canım?

evet hasta olduklarında iştahlı olmuyorlar.Ben genelde evde bize yaptığım yemeklerden veriyorum.Bu yüzden sebze oluyor yemeklerde.Mesela bugün etli taze fasulye yaptım afiyetle yedi.

evet hasta olduklarında iştahlı olmuyorlar.Ben genelde evde bize yaptığım yemeklerden veriyorum.Bu yüzden sebze oluyor yemeklerde.Mesela bugün etli taze fasulye yaptım afiyetle yedi.

çok geçmiş olsun canım bizede kayınvalide çocuğuya torununu gönderme derdinde eşimede dedim sonunda kış boyunca öle çocuk falan olmasın okulda salgın hastalık depoluyolar resmen. okula giden çocuklardan hep tedirgin oluyorum o yüzden.

bu arada kızlar dün face de bişi okudum sizede diyim. topukla ağaz arasında açıklanamayan bir bağlantı varmış topuğa sarımsak srsen tadını ağzında hissedebilirmişsin. ve öksürük tıkanıklık gibi durumlarda topuğa viks sürülüp kalın çorap giydirilerek rahatlanılabilirmiş. inşallah gerek duymam ama eve alıcam ben.

oğluma bi süredir yine balı yediremiyorum ekmeğin içinde ufacıcık balık zerresini bile farkediyo ve ayırıp atıyo. artık umudu kesmiştim balık yağımı versem diye kara kara düşünüyodum. eşim balık çorbasını dene dedi ve yaptım. çok şükür beğendi ve içti. sayesinde bende balık çorbası yapmayı öğrendim :)

evet bunu bende okumuştum facede kadınlar kulubunun sayfasında.Çok ilginç.

benim oğlumda balık yemiyor bende pazartesi günü balık çorbası yaptım afiyetle yedi.

Cikom yazmışsın okula giden çocuklardan tedirgin oluyorum hastalık bulaştırır diye.AAh ahhhh benim başımda 2 tane var komşunun çocukları.Bir tanede oğlumdan 10 büyük başka komşunun kızı var etti 3 tane.Onlar ne zaman hastalansa benim oğlumda hastalanıyor ne kadar sinir oluyorum anlatamam.Ben gitmiyorum onlara onlar illa bana gelicek cocukları hastayken.Şimdi oğlum sabahtan beri kusuyor su içiyor onu bile kusuyor.Ben oğlumun hasta olmaması için elimden geleni yapıyorum.Bağışıklığı güçlendirir diye her sabah arı poleni veriyorum her gün meyve sebzeyle besliyorum ama biri gelicek illa hastalık bulaştırıcak çok dertliyim.

afiyet olsun annesi :) nasıl yaptın canım? tarifi paylaşır mısın? bende deneyeyim.

afiyet olsun annesi :) nasıl yaptın canım? tarifi paylaşır mısın? bende deneyeyim.

levrekle yaptım canım bu seferlik ama bidahakne çinakop sarıkanat veya somondan deniycem malum levreklerin üstünde balıkcılar deniz yazsa bile suni oluyo ayrıca dip balığı.

1 adet levrek.
1 soğan.
1 patetes.
1havuç.
yeteri kadar un. ve margarin.

yarım limon suyu.
bir yumurta sarısı.

balığı sadece kuyruğunu kesrek bütün halde (kafasını ve iskeletini mutlaka kullanın). sebzeleri iri doğrayarak tencereye koydum göz kararı su ekledim. düdüklüde haşladım.

haşlandıktan sonra balığı tencereden çıkarıp. tencerenin içindeki sebzeleri blendırdan geçirdim.

başka bi tencerede margarinle unu kavurdum. blendırdan geçrdiğim sebzeli balık suyunu topaklamadan karıştırarak bu tencereye aldım.

kaynadıktan sonra bir kase çorbayı kenara ayırdım.

balığı kılçıklarından ve derisinden ayırarak didikledim. ve çorbanın içine kattım.

yarım limon ve yumurta sarısını çırpıp ayırdığım 1 kase çorbayla karıştırdım daha sonra tencereyi karıştırararak yavaş yavaş tencereye dökerek terbiyesini koydum. 2-3 dk daha kanayınca hazır oluyo.

bazı yaptıklarım doğaçlama oldu. çünkü okuduğum tarifte sebzeleri süzerek sadece suyunu kullanın yazıyodu sonradan yazık günah dedim ve sebzeleri blendırdan geçirdim. kimisi blendırda kullanmayıp sebzeleri rendeleyerek yapıyomuş.

maydonoz almayı unuttum fakat kaynatırken içine maydonoz sapı veya kereviz yaprağıda koyuluyomuş. sanırım buda balık kokusunu bastırır. ama ben bidahakine maydonoz sapı değilde terbiyeden sonra içine bi ttaam maydonoz atıcam. hem renk verir.

inşalla açık anlatabilmişimdir.

bu arada ben asla içmem falan derdim öle hiç ağır balık kokusu olmuyo ilk br iki kaşıkta sadece.

terbiyesine 1 limon suyu yazıyodu ama oğlum çok ekşiyi belki yemez diye riske girmedim yerken kendinizde kasenize sıkabilirsiniz. tam kış çorbası biz çok sevdik

evet yaaa bide oğlum öpmeyi öğrendi ya ha bire kendilerini öptürüyolar. diyosun diyosun anlamıyolar. heleki bitanesi var akrabamız olur çocuk ayaklı mikrop nezaman sorsak ateşi var sihal istifar ediyo. gelince oğluma yaklaştığında resmen tüğlerim diken diken oluyo. akşamına çocuğu yıkayıp paklıyorum hemen :)) allah sanada yardım etsin. bu arada burun akıntınız ne durumda. bizimki geçmedi yani geçmediden kastım artık öle foş foş akmıyo ama burnumuz hep pırtıklı :).

bide sende balık çorbasının tarifni verebilirmisin. ve hangi balıktan yapıyosun. farklı bi tarifse arada değiştirerek yaparım yada aynıysa bile eksiklerimi tamamlarım.

açıklayıcı olmuş tabi ki eline sağlık canım. Bende en kısa zamanda deniycem...

burun tıkanıklığımız çok şükür geçti ama dün oğlum çok kustu.Her yediğini kustu doktora götürdük enfeksiyon dedi.Kusması için fitil falan verdi.İyileşti çok şükür şimdi iyi.Alttan dişimizde patlamış.Hepsi üst üste geliyor.Balık çorbası tarifi aynı benim yaptığım gibi ekstra birşey koymadım.Balık olarak evde çinekop vardı ondan yaptım.Diğer balıklardanda denerim.

geçmiş olsun canım. enfeksiyon olduğuna eminmisin bizimde diş çıkarma dönemimizde böyle kusmalar oluyodu hatta bikeresinde oğlum miğdesindeki safrayı bbile çıkarmıştı. ilaç falan verdiler ama dişten olduğunu anladık snrasında.

genelde dip balıkarıyla yada büyük balıkların kafalarıyla yapıyolarmış ama en iyi balık bu mevsimde cinekop. ben bide somonla deniycem omega3 en fazla soğuk deniz balıklarında oluyomuş hem etide beyaz.

Mutlaka dereotu ve 1-2 tane defne yapragi... Afiyet olsun

Anneler hangi disleri cikariyor bebekleriniz.
Bizimki sag alt arka azidisini cikardi sol yolda.
Kopek disleri cikaran var mi?
Biz 8.ayda baslamistik cikarmaya hala gec mi gidiyoruz merak ettim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…