canfunerdaaa......
bebişin hepmi iştahsız yoksa bu aralarmı böyle
diger msjlarına bakmadım yazmışsındır belki
eger buaralar böyle yemiyorsa bilki diştendirr
bende hala emziriyorum ayırmayı bile düşündüm
ama daha erken dedim kendi kendime
zaten süt içmiyor
geceleri naparım dedim
bal koymayı denemedim ama şimdilerde agzına bile sürmüyor bardagıyok hayatım hep böyleydi hep iştahsız şu aralar üstten iki diş geliyor azılar ,ama hep böyleydi zaten yemiyor varsa yoksa emsin meme meme diye geliyor seninki gibi süt te içmiyor yani bardağın üçte biri anca ,sütün içine bal katmayı denedin mi ,ben de düşünüyorum geceleri çok zor olacak ve çok da üzülüyorum keseceğim için ama sadece süt yetmez artık yemesi lazım ,alt komşun 2. çocuğuna hamile diğeri de 16 aylık doktor hemen kes emzirmeyi demiş ,o da kesti zaten normal de de yerdi şimdi daha iyi yiyormuş
birara dedigin gibi yaptımkıslar benim oğlumda ilk zamanlar yoğurdu sevmiyodu sonra eşim bana ayran yaptırdı. mesela sevdiği bi yemeğimi yiyo. nasılki biz yemek arasında ayran içeriz bende ona her lokmadan sonra ayran verdim. şimdi ayran ve yoğurt delisi. şu küçük ayranlar varya nezaman dışarı çıksak nerdeyse tamamını bitirir. bide artık kendisinin yemekten zevk almasını sağlayın. oğlumda çoğu yemeği reddediyo taki ben aman batsın diyip eline verene kadar.
mesela yoğurdamı alıştı neyi yemiyosa yoğurtla karıştırıp verdim. zamanla yoğurdu azalttım sevmediği şeye alıştı.
kuymak delisi kaşık kaık yiyo ama yumurta yediremezdim azar azar kuymağın içine karıştırdım sonra çoğalttım yumurtayı şimdi tek başına yumurtada yiyio. yani bi süre sevmediği yiyeceği sevdiği şeylere azar azar karıştırabilirsiniz. zamanla damak tadı alışıyo. bunu doktor mehmet özden dinlemiştim. bide şu balıkta işe yaradığını görsem yetcek bana. ama çorbasını içiyo bari.
bizimkinin en sorunsuz yediği şey kahvaltıda kuymak ve yağda yumurta kuymağıda az yağla yapıyorum. zaten içinde peynirde var. yanında ıhlamur içiriyorum.
bal koymayı denemedim ama şimdilerde agzına bile sürmüyor bardagı
biberon zaten almıyor
aynen dedigin gibi devamlı emiyor
bana fenalıklar basıyorrr
devamlı gögsüm dışarıdaaa
komşun kesmesede zaten sütü bozulurdu
emmezdi zatende
kesmekte ayrı sıkıntı biliyorsun dimii
helekii böyle memeye düşkünken
kaç kilo boyu nasıl pekii??
aa bak madem komşunun 16aylık bebegi var
o yemek yerken seninkinide yanına oturtsanaa
bak gör muhakkakk yerr
denedinmi deee
geçen komşumun oglu ballı ekmek yerken bizimkide sarktı inan parça parça kopardım yedi
tekken tekrar denedim agzına sürmedii
birara dedigin gibi yaptım
biz içerken heveslendi
başladı içmeye ama sonra nedense agzına sürmez oldu ayranı
dedigin takdigi deniycemm
kuymak bile yapmıştım ama agzına sürmedii
maşallahhhh ne güzellll
kıslar benim oğlumda ilk zamanlar yoğurdu sevmiyodu sonra eşim bana ayran yaptırdı. mesela sevdiği bi yemeğimi yiyo. nasılki biz yemek arasında ayran içeriz bende ona her lokmadan sonra ayran verdim. şimdi ayran ve yoğurt delisi. şu küçük ayranlar varya nezaman dışarı çıksak nerdeyse tamamını bitirir. bide artık kendisinin yemekten zevk almasını sağlayın. oğlumda çoğu yemeği reddediyo taki ben aman batsın diyip eline verene kadar.
mesela yoğurdamı alıştı neyi yemiyosa yoğurtla karıştırıp verdim. zamanla yoğurdu azalttım sevmediği şeye alıştı.
kuymak delisi kaşık kaık yiyo ama yumurta yediremezdim azar azar kuymağın içine karıştırdım sonra çoğalttım yumurtayı şimdi tek başına yumurtada yiyio. yani bi süre sevmediği yiyeceği sevdiği şeylere azar azar karıştırabilirsiniz. zamanla damak tadı alışıyo. bunu doktor mehmet özden dinlemiştim. bide şu balıkta işe yaradığını görsem yetcek bana. ama çorbasını içiyo bari.
maşallah annesi bizimkide kereviz yemeğini yemiyor ve brokoli...brokolinin çorbasını patatesli ve havuçlu terbiyeli yapınca yiyor ama tek başına yemiyor kerevizde yemiyor. yoğurdu sever maşallah zaten yoğurt kurtarıyor bizi süt içmediği için.. sabahları yumurtayı beyaz peynirli yapınca yarıya kadar yediriyorum zar zor bazen kaşarda rendeliyorum biraz ama haşlanmış yumurtayı pek sevmiyor gibi bizimkide. yöntemin iyiymiş denemek lazım yoğurtla karıştırmak benim kurtarıcım olabilir.
bizimkide bay bay baş baş ve alkış yapmıyor çok üzülüyorum daha konuşmuyorda ancak üç beş ve arada ba ba diyor ağzı laf dolu fakat anlaşılmıyor özel eğitimciye gösterdim biraz geri kalmışlık olabilir üzerine iyice düşün dedi düşüyoruz tv.yi falan kapattık akşamda gündüzde hiç açmıyoruz fakat inatla yapmıyor kaçıyor bir iki kere alkış yaptı sonra bıraktı oyun oynatıyorum kitapları var onlara baktırıyorum bütün gün oyun oynatmaya çalışıyorum akşamda babasıyla oynuyor ama alkış bay bay ve baş baş yok
canım ya bazen onunla yiyor evet arkadaş veriyor ağzına ondan da yiyor ama hamilelik dönemini zor geçiriyor eskisi gibi görüşemiyoruz şu an da memleketine gitti bi de zaten her gün her gün böyle yenmez ki ne bileyim ya bi gece uyuduğunu bi de şöyle iştahla yemek yediğini görsem dünyalar benim olacak :))))
maşallah annesi bizimkide kereviz yemeğini yemiyor ve brokoli...brokolinin çorbasını patatesli ve havuçlu terbiyeli yapınca yiyor ama tek başına yemiyor kerevizde yemiyor. yoğurdu sever maşallah zaten yoğurt kurtarıyor bizi süt içmediği için.. sabahları yumurtayı beyaz peynirli yapınca yarıya kadar yediriyorum zar zor bazen kaşarda rendeliyorum biraz ama haşlanmış yumurtayı pek sevmiyor gibi bizimkide. yöntemin iyiymiş denemek lazım yoğurtla karıştırmak benim kurtarıcım olabilir.
bizimkide bay bay baş baş ve alkış yapmıyor çok üzülüyorum daha konuşmuyorda ancak üç beş ve arada ba ba diyor ağzı laf dolu fakat anlaşılmıyor özel eğitimciye gösterdim biraz geri kalmışlık olabilir üzerine iyice düşün dedi düşüyoruz tv.yi falan kapattık akşamda gündüzde hiç açmıyoruz fakat inatla yapmıyor kaçıyor bir iki kere alkış yaptı sonra bıraktı oyun oynatıyorum kitapları var onlara baktırıyorum bütün gün oyun oynatmaya çalışıyorum akşamda babasıyla oynuyor ama alkış bay bay ve baş baş yok
ben tv nin çocuklar üzerinde kötü etkisine pek inanmıyorum. zaten herşeyi izlemiyolar. tanıyolar. örneğin müzik kanalı açık mutfakta yanımda. ganganm style çıkınca koşarak odaya gidiyo. yada başka sevdiği şarkılarda. diğerleri çıkınca yine yanıma geliyo. yada tv de sevdiği reklam bazen biz sesini bile duymuyoruz bakıyoruz koşarak gitmiş. takip ediyorum sevdiği reklam çıkmış oluyo. mesela benim oğlum sadece alkış ve dönerek oynuyodu şu molfix reklamı sayesinde şimdi ayaklarını kaldıra aldıra oynamayı öğrendi.
asla çizgi film dikkatini çekmiyo. müzik hastası. klip hastası.
ben burayada yazmıştım akşamları genelde verdiğim bi tairf var.
patates havuç kıyma soğan kabak bulgur mercimek bunları çorbadan biraz daha katı kıvamda yapıorum çok seviyo. içine biraz brokoli kattım çok az ama giderek çoğalttım sonra biraz kereviz malum kokusu baskın kerevizin bi kaç kere ık mık dedi. sonra alıştı. şimdi istediğim kadar ekliyorum ama hiç tek başına kereviz vermedim. zaten bende nefret ederim evdede yenmez kereviz. onun hatrına katlanıyorum kokusuna.
konuşmaya gelince banada geri gibi geliyo ama görenler 15 aylık bukadar konuşur diyo. tabi iyi niyetli kişiler. söyledikleri. anne, mama,meme,baba,gel,ver,cısss,cici, gıdıgıdı :) bunu gıdıklarken söylüyo.
bi iki cümlesi var ama çok net çıkmıyo ağzından. bağırma (bunu ona kızdığımda haykırarak söylüyo), gelmem bunuda sinirlenerek söylüyo.
bu arada inanılmaz asabi bi çocuk oldu sanırım. bugün gezdiriyim dedim havada güzeldi yolda bıraktım arkasından taip ediyorum yau bi dön bak dimi annem nere burdamı falan yooook. kaptırmış gidiyo. her dükana lap diye dalıyo çıkarıyorum bana bi fırça bi bağırma bağırırken yumruklarını sıkıyo. şimdi komik geliyo ama geçermi acaba ilerleyen zamanda.
bide bugün zapdetmeye çalışıyorum bittim yolda. sen dilencinin yerdeki paraalarına göz koy. ben alıyorum ileri götürüyorum o hemen arkasını dönüp koşuyo paralara. bide dilenciden dayak yiyicektim sıpa yüzünden :)
sendde haklısınn
iştahsızz çocukla ugraşmakk çok zorrr
ne var sankii herverdigimize agızlarını açıverseler
böyle böyle büyüyecekler ama bizdende çalıyolarrr işte
kilosu boyu ne yazmamışsın
:)))) geçer o asabiyetler birde 2 yaş sendromu varmış daha dur bakalım...bizimkide kaptırıyor kendini hastanede aşı yapılacak aldı başını gitti başka adamın yanına gidip gülümsüyor falan... :)))
konuşmasını pek kafama takmıyorum açıkçası ama alkış bay bay ve baş bay yapmaması canıı sıkıyor o kadar.
bende sebze çorbasını senin dediğin gibi yapıyorum her zaman yerdi en son yaptım yemedi yoğurtlu çorbayı sever köfte et tavuk patates bunları sever birde eline ekmeği verince güzel yer. yarında balık çorbası yapıcam ama somon aldık ondan deneyecem bakalım...
canım konuşmamasını hiiiiç kafana takma benimki de konuşmuyor erkek çocuklar genelde geç konuşuyor(erkekmiydi seninki bu arada) her şeyi anlıyor ama anca meme yi çok iyi biliyor işine geliyor tabi ba ba diyor ama işte öyle ,anne hiç yok
yalnız bay bay baş baş ve alkış da geç kalmış evet ama daha çok küçük onunla bol bol konuşun ben çok konuşurum mesela ,daha küçük anlamaz demedim hiç hep konuştum ,her yapabildiği şeyden sonra alkış yaptım aferin dedin ,bişeyleri yapabiliyo olması onu çok mutlu ediyo ,yani alkışı öğretmektense mesela sen de görsün inat da yapıyodur arada ,sıkılıyodur birileri giderken hep bay bay de kendin yap arada onun eliyle göster vs... gerçi sen bunların hepsini yaptırıyosundur ,ama yılma anlatmaya devam ,ağaç yaşken eğilir annesi :)
canım bizimkide uzun süre alkış yapmadı. sonra biz o nezaman iyi bişey yapsa mesela her kaşığa kocaman ağzını açıp yediğinde oynaığında vs. afferinnn deyip alkışladık. sonra nezaman afferin desek alkışlamaya başladı. hatta kendisi yemeğini yediği için kendini alışlıyo. ama öle seri by by yapmıyo bende hiç öğretme çabasına girmedim gerçi evden giden misafirlerin peşinden okadar ağlıyoki baybaya sıra gelmiyo :)
kızlar ikinci çocuk yapmayı düşünen varmı aranızda
bunun için 2 yaşı beklemek zorundayım. ama 2 çocukla başedebilirmiyim o konuda pek kendme güvenemiyorum. daha yeni yeni kendime geliyorum çevrem bile farkına vardı. yani bakım ve sosyalleşmek adına çok geriledim çocukla ayarlayamadım. ama oğlum kardeşsiz olsunda istemiyorum ben tek çocuğum ve tek çocuk olmak gerçekten kötü bişey
bende cok ıstıyorum bı kardes rabbım nasıp ederse..ama ole rahatımk sımdı tekrar basa donmeye korkuyorum
ama bı yandanda bez alınıyo zaten e besık tı kıyafetlerdı hersey hazır..zaten cok ara verınce zor olur dıyo herkes..
ben eskı halıme yenı yenı dondum kıloları verdım
ayh cok kararsızım ama cookta ıstıyrum kardes
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?