2011 Eylül Anneleri

ay gerçekten şu prima reklamında vardı ya çocuklar sandalyeye çıkıyo. bende diyodum yok canım çıkamaz. öle bi çıkıyoki sormayın. bide salıncağı var sallanır vaziyette üstüne çıkıyo artık. içine oturuyo dünde baya kudurdu içinde ayakta sallanıyo bide. bende resmini çekeyim dedim. ama bigüzel takla attı havada yakalamışoldum resmini ama allahtan yere sert düşmedi :). ama resim gerçekten komik çıktı ayarlasam yakalayamam yani :)). bide bu sandalye işi kötü oldu sandalyeyi itiyo tezgahın yanına çıkıyo üstüne nerden neyi kaldırıp saklıycam şaşırdım artık sürekli tetikteyim ya. kapı kollarına uzanmaya başladık ama daha başaramadık. bide o öğrenilirse yandım ben.

iştahla emmenin hiç alakası yok canım. benim oğlumun yemesi iyi çok zorlamıyo beni ama tıka basa yedireyim gece en az 4 kere uyanıyo. en az yani. bide tanıdığım biri aynen senin düşüncen gibi yemek yemiyo diye cocuğunu sütten erken kesti ama çocuk yinede yemiyo. izin veriyomusun kendisinin yemesi için. bizimkinin bu sayede iştahı baya arttı. yiyecekleri çatala takıp eline veriyorum yada kaşığı beraber tutuyoruz. ben yedirirken minicik açtığı azını kendi yerken kocaman açıyo.

canım benim neler yapmadımki giydirme önlüklerden aldım ona özel tabak hazırladım eline çatal verdim bir iki atıyo ağzına sonra oynamaya başlıyo mıncırıyo herşeyi sadece oynuyo bazen hiç yemiyo oynuyo yok canım yemiyo işte hele emdiyse ağzını açtıramazsın ...

aslında bu çocuktan çocuğa değişir diye düşünüyorum.Bazı çocuklar annenin memesine güvendiği için yemek yemiyor nasıl olsa annemden süt içerim diye.Seninkide bunlardan canım.İnek sütü ya da devam sütü içiyor mu yavrun?Eğer onlardan içmezse ve sende sütten kesersen süt ihtiyacını nasıl karşılarsın?

şeker hastalığı rahatsızlığım nedeniyle içim sızlayarak 13. ayda sütten kesmek zorunda kaldım oğlumu ilaç içeceğim için ve oğlum asla ve asla ne devam sütü içti ne inek sütü nede ayran halada içmiyor zar zor bir iki fırt pipetle ancak yani biberonda almadı hiç zaten... dr.a sorduğumda bana eğer yeterli derecede peynir ve yoğurt yiyorsa karşılar süt ihtiyacını demişti çok şükür Allahıma yoğurt yiyor 1 kase öğlen 1 kase akşam vermeye çalışıyorum zorda olsa sabahta 1 dilim peyniri şöle böyle derken yedirmeye çalışıyorum biz oradan karşılıyoruz ihtiyacımızı...ama bende artık sütü diretecem içmesi için

Son düzenleme:

yiyecekleri çatala takıp verme fikrini iyiki paylaştın bu sayede oğlum peynir yemeye başladı

benimkide 10 aylıkken yürümeye başladı ama düşmeleri yeni yeni bitti diyebilirim. 3 haftadır falan düşmüyo. yani düşüyo ama öle sık değil. bide bişeyi farkettim mesela artık koşuyo koşmaya alıştığında yürürken düşmeside azalmaya başladı. hızlanmak için acele edince yada yürürken heycanlanınca çok düşüyodu. hatta annem doktora götür bu çocuk niye bukadar düşüyo diyodu. adım poğaçasını ilk defa duyuyorum. ama onla alakası yoktur sanırım. alışır zamanla üzme kendini. bide o dönme olayı varya onu yaparken bizimkide çok düşerdi.

bizim burda(trakyada) yürümeye başlayan bebeklere adım poğaçası yapılır.Evde poğaça yaparsın birkaç poğaçanın içine para koyarsın.Eve anneanne,babaanne,hala,teyze gibi yakın akrabaları çağırırsın onlara poğaçayı ikram edersin.İçinde para olan poğaça kime çıkarsa bebeğe hediye alıyor.Sonra büyüklerden biri bebeği kapıya doğru 3 kere hızlı hızlı yürütüyor bu sırada düşmeden yürümesi için birşeyler söylüyor.Biz buna adım poğaçası diyoruz.Benim oğlumda koşmayı keşfettikten sonra daha fazla düşüyor birden hızlanıyor hemen düşüyor.

güzel bir adetmiş. ama düşme bundan değildir diye düşünüyorum. şu anda normal. hatta ben bugün iyiki yürümesi kışa denk geldi dedim çünkü yaz olsaydı ince giyinecekti dışarda düşecekti. şimdi dışardada yürütmüyorum. araabasında gezdiriyorum. mesela evde çok az düşüyo. ama alışveriş merkezine gidiyoruz. yere koyuyorum öyle heycanlanıyoki zırt pırt düşüyo. bide yanımızda gereksiz evhamlı biri varsa sinr oluyorum. yok ayakkabısı kötü, yok bu çocukta sorun var. uyuz ediyolar beni.

kızlar su çiçeği aşısını hangi marka yaptırdınız ? bugün yaptırmaya gidecem bende bi söylerseniz sevinirim.

kızlar bişey sorcam
kızım kahvaltıda hiç bişey yemiyorr
önüne tabak koyuyorum içine yiyecegi şeyleri
ama oyuna çeviriyo agzına almıyor
bazen sadece yagda yaptıgım yumurtadan yiyor
ekmek yemiyor
peynir agzına sokmazz

sizler neler yapıyosunuz
mesela ençok neyi seviyor bebişler sabahlarıı

ahhh ahhhh aynı sorun biz de de var benimki yumurtadanda bi kaç lokma alıyor o kadar kahvaltı memeyle geçiyor benimki de oynuyor sadece ağzına bişi attığı yok ,peynir yediremiyorum,yumurta yaptığımda içine koyuyorum ama yumurtasını da bitirmiyorki ...

devam sütü kullanamıyoruz biberon hiç emmedi ,inek sütünü de bardağın üçte birini anca içiyor ,seni anladım canım ama bu çocuk emdikçe yemek yemiyor ki ben de bi 3 aydır falan kilo vermek için artık eskisi kadar yemiyorum ,sütüm çok ta besinli değildir herhalde artık

bir de ciddi anlamda kalsiyum sıkınyımız var ; kızlar yoğurdu nasıl yediriyorsunuz ya ,kendim mayalıyorum oturup kendim yiyorum ,kayınvalidem tutturmuş şeker koy diye ama o zaman sade yoğurda nasıl alışacak ,peynir de yemiyor

aahhh kelin ilacı olsa kendi başına sürermişşş
yogurdu ancak yogurt çorbası yaptıgımda yiyor
inek sütü içmiyor hemen ögürüyor
peynir agzına sürmüyor
devam sütü almış eşim geçenlerde gece verelim belki içer ona alışsın midesinde bulunur dedi
ama yokkk gece uyku sersemligine 2kere çekiyor başlıyor aglamaya

daha yeni pilav makarna yemeye başladıı
diger sulu yemeklerden agzına sürmüyorr

meyveli yogurt denedinmi hiç???
şeker koymaktan iyidir

canfunerdaaa......

bebişin hepmi iştahsız yoksa bu aralarmı böyle
diger msjlarına bakmadım yazmışsındır belki

eger buaralar böyle yemiyorsa bilki diştendirr
bende hala emziriyorum ayırmayı bile düşündüm
ama daha erken dedim kendi kendime
zaten süt içmiyor
geceleri naparım dedim

bizimkinin en sorunsuz yediği şey kahvaltıda kuymak ve yağda yumurta kuymağıda az yağla yapıyorum. zaten içinde peynirde var. yanında ıhlamur içiriyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…