2011 Eylül Anneleri

iyi geceler ya oğlum uykusunda birdednbire çığlık atıyor ve sonra hiçbişey olmamış gibi uykusuna devamediyor ne yapmalıyım çok endişe ediyorum

kızlar konulardan baya geri kalmışım. 1 haftadır taşınmakla,yerleşmekle uğraşıyorum.Cikom öncelikle sana çok teşekkür ederim bana çok güzel bir fikir verdin.Yiyecekleri çatala takıp yedirme yöntemin sayesinde oğlum artık peyniri severek yiyor.Ve yemediği bir çok şeyi çatal sayesinde yiyor....Benim oğlumda konuşmuyor baba,dede,mama diyor.Ama hala anne demiyor.Bide yatağına yatırdığımda kendi kendine ninni söylüyor eee eee eee diye :) Benim söylediğim herşeyi anlıyor verdiğim komutları hemen yapıyor.Üzerinden kirli kıyafetini çıkarttığım zaman ''hadi oğlum çamaşır makinasına götür '' diyorum hemen banyoya gidiyor çamaşır makinasının içine atıyor.Dün kaka yapmış parmağıyla işaret ediyor ve ağlıyor bende baştan şaşırdım ne oluyor diye baktım kaka yapmış bunu 2 kere tekrar etti ama bidaha yapar mı bilmiyorum.Bir yandan sevindim acaba tuvaletini söylemeye hazırlık yapıyor diye.

iyi geceler ya oğlum uykusunda birdednbire çığlık atıyor ve sonra hiçbişey olmamış gibi uykusuna devamediyor ne yapmalıyım çok endişe ediyorum

rüya görüyordur annesi.Gündüz bazı şeylerden çok etkileniyor olabilir rüyasında korkuyor olabilir.Çünkü bebekler gündüz öğrendiklerini gece uykusunda tekrar eder.

kolay gelsin canım, biz arada ba ba ba diyoruz sadece ama cıs dediğim anda bazen tekrarlıyor yada herhangi bişey söylediğimizde canı isterse sanki o kelimeyi söylüyormuş gibi geliyor bize ama konuşmuyor daha malesef. benim oğlumda iki koltuğun arasına veya kuytu bi yere girip kakasını yapıyor 2-3 kere tekrarladı bunu bi kaç gündür üstüne düşmek lazım aslında ben havalar soğuk üşütür diye korkuyorum ama deniycem bi bakalım ne yapacak yakaladığım bi zamanda tutmaya çalışacam çişe.

benimkide bir kaçkez oğlum böyle oldu ve bir iki güne dişi patladı. şimdi nezaman uykudan bağırıp ağlayarak uyansa dişini yoklarım. bezi vs canını acıtan biyer varmı diye baaakarım

kolay gelsin canım. çok sevindim çatalın işe yaramasına. maşallah oğluşuna. nasılda büyüyolar. söylediklemi anlayp tepki verdiğinde çok heycanlanıyorum bende. bizimkide üztünü çıkarınca banyoya koşuyo hemen. hatta geçen gün yıkamıycaktım üstünü değiştiriyodum çıkarınca öyle bi sevinçle koştuki banyoya babası kıyamadı yıkadı yine.

dün internette okudu 15 ayda çocuklar büyüklerini taklit ederlermiş. annelerin temizlik vs işlerini özellikle. bizimkinin eline bez geçmesin heryeri siliyo temizliyo arada gelip bizim tozumuzuda alıyo sağolsun . bulaşık makinasını açık bulmasın oyuncaklarını tek tek yerleştiriyo bide çıkarırsam geri fırçayı yiyorum :). elektiriki süpürgeyi ya beraber kullanıcaz yada kapatıp kaçıcak başka şansım yok :). ayakkabısını çorabını gyimeye çalışıyo ama pekde başarılı olamıyo.

bizimkide kaka yapınca beziyle çok uğraşıyo bide çok ağlıyo huzursuz oluyo yani mümkün değilki 5 dk o bezle kalabilsin basıyo yaygarayı. böyle çocuklar tuvalet alışkanlığı: çabuk kazanır diyolar. inşallah öledir. ama 18 aya kadar uğraşmıycam bunun için henüz daha minik bebiş çünkü.

bide bizimkide kucakçı oldu. babamız kucakta gezdire gezdire her gelen ağlıyo diye kucağına ala ala kucakla işi olmayana çocuk kucakçı oldu. gerçi ben allmıyorum kucağıma. yani önce ben turuyorum sonra onu kucağıma alıyorum zaten artık ağırda bu belde bana lazım dimi :)

canım idrarı kokuyor mu ve rengi koyu renk mi ,bence hemen bi idrar tahlili yaptırmalısın,eğer enfeksiyon varsa çişini yaparken yandığı için ağlıyor olabilir ama inşallah yoktur ...

yemek yemesi hariç bizimki de aynen söylediklerini yapıyor maşallah ,arkadaşlar çocukların 2 yaşından itibaren tuvaletlerini tutma kasları gelişirmiş o yüzden doktorlar 2 yaş öncesi zorlamayın diyor

benimkide bir kaçkez oğlum böyle oldu ve bir iki güne dişi patladı. şimdi nezaman uykudan bağırıp ağlayarak uyansa dişini yoklarım. bezi vs canını acıtan biyer varmı diye baaakarım

zaten daha sadece 8 diş çıkardı iki üstte 2 altta üstteki köpek dişleri yazdan beri beya ama çıkmıyor normalmi acba senin bebeişin kaç dişi var canım

nekadar güzel anlattın benim oğluşumda evimizin neşesi oldu ama bizim ev çok soğuk birde sobalı anca odayı iyice ısıtıyorum ve leğende yıkıyorum çocuğumu eski usül oda 10 günde bir oluyor malesef çok sık yıkadığımda hasta oluyor hele şimdi su çiçeği oldu diye doktor geçene kadar yıksms dedi anlıycagın nerdeyse 20 gündür banyosuz

zaten daha sadece 8 diş çıkardı iki üstte 2 altta üstteki köpek dişleri yazdan beri beya ama çıkmıyor normalmi acba senin bebeişin kaç dişi var canım

bizim dişler 5 aylıkken çıkmaya başladı canım 11 tane var şuan 12 yolda. çok hızlı ve çifter çifter çıkardık. özelliklede azı dişte gece ağlayarak uyanma çok oldu. bide su çiçeği iyileşme aşamasında kaşınır ondanda ağlayabilir belki. arkadaşlarda demiş gerçi idrarına dikkat et. kokulu veya rengi koyuysa enfeksiyon olabilir.

kıslar daha öncede yazmıştım kerevizden nekadar nefret edip yemediğimi. kokusuna bile tahamülümün olmayıp pişen yerde duradığım halde oğlum için pişirdiimi. sonuç artık bende kereviz yemeği yiyebiliyorum :)))

senin adına çok sevindim canım çünkü kereviz çok faydalı bir sebze.ben haftada 1 kere muhakkak pişiririm.Ailecek çok seviyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…