2011 Eylül Anneleri

oğlum 1 haftadır grip.Burnu tıkalı sümükleri akıyor sürekli gece hep uyanıyor.3 gündür çoğunlukla geceleri olmak üzere öksürüyor.bugün doktora götürdüm üst solunum yolu enfeksiyonu olmuş.Burada bütün çocuklar hasta aman dikkat edin yavrularınıza.

canım benim yaa kıyamam çok geçmişolsun annesi bol bol ıhlamur içir şifa bulur işallah

mrb kızlar ya ben geçen ayın 4 nde adet olmuştum bu ay tam 8 gün geçikti çok endişeleniyorum sizce hamilelik varmıdır cesaretedip test alamıyorum

mrb kızlar ya ben geçen ayın 4 nde adet olmuştum bu ay tam 8 gün geçikti çok endişeleniyorum sizce hamilelik varmıdır cesaretedip test alamıyorum

doğumdan sonra benim adetim bir ay gününde geliyor bir ay gecikiyor.İnşallah seninde öyledir.Ama içinin rahatlaması için test alman şart

canım geçmiş olsun benim oğlum da 1 hafta önce öksürük olmuştu ,doktora geceleri uyumuyor ,iştahsız diye götürdüm yavrumun bişiyi yoktu ama doktor çok kalabalıktı herhalde ordaki çocuklardan kaptı o gece burnu akmaya öksürmeye başladı ,evde actıdem öksürük şurubu vardı onu verdim ,çünkü hırıltısı yoktu anne olunca biraz anlıyosun ondan doktora götürmedim iyi geldi şurup ,burnu içinde sinomarin iyi geliyo canım ,maşallah iyi şimdi bazen sabahları tutuyo gıcığı ,inşallah yavrun en kısa zamanda iyileşir

benimde çok sarkıyo 10 gün falan emzirmeden sanırım sprial her ay düşünüyorum ama korkuyorum bu ay cesaret edicem inşallah

benimde çok sarkıyo 10 gün falan emzirmeden sanırım sprial her ay düşünüyorum ama korkuyorum bu ay cesaret edicem inşallah

bendede polikistik over var yumurtalıklarımda kist yani... genç kızlığımdan beri hep böyle. adetlerim genelde düzensiz. bende 2 aydır olmadım hafif leke geliyordu. geçen iyice şüphelendim test aldım çıkmadı. düşündüğümüzden değil ama insan şüpheleniyor acaba mı diye zaten testi yaptım yaptıktan sonra regl olacam galiba :) Allah isteyenlere versin inşallah şuan oğlumu büyütmek onunla ilgilenmek istiyorum ben belki 4-5 yaşından sonra düşünebilirim.

2 haftadır süren oğlumun gribi sonunda iyileşti.Ama oğlumda ne iştah kaldı ne bişey.Biberonda sütü görüyor çıldırmış gibi ağlıyor.Elimde kaseyi görüyor fırtına gibi kaçıyor.Bugün tam 12 saat aç kaldı elimde yemek kasesini gördü başladı kaçmaya.Sinirlerim iyice bozuldu.Zaten 3 aydır hep 12 kiloda hiç kilo almadı.Octomar balık yağı şurubu yarın eczaneden onu alıcam.Hastalık iyice yıprattı yavrumu kemikleri sayılıyor zayıflıktan nerdeyse.

geçmiş olsun canım. kilo almamasını okadar sorun etme büyüyolar artık oynuyolar yürüyolar diş çıkarıyolar sabit kiloda olmasıda bişey bu aylarda genelde kilo verir çünkü çocuklar. benimkide ilk zamanlarla kıyaslarsak giderek zayıfladı hemde homini gırtlak yiyo sevdiği bişeyse hiç affetmez. ama çok hareketli şimdi bile 3 diş aynı anda sıkıştırıyo çocuğu. eli hep ağzında kaşıyıp duruyo. 1 değil 2 değil 3 tane yaaa bizimde derdimiz o şu aralar. başta diş çıkarırken iştahı gidiyodu ama okadar dur durak bilmeden çıkardıki dişlerini alıştı sanırım.

Ege'de 4 tane kök dişini aynı anda çıkartıyor.Salyaları o biçim akıyor,kaka sayısı iyice arttı,iştahsızlık,huysuzluk bir de üstüne grip olunca iyice çıldırmak üzere oldum.Çok şükür ateş olmuyor artık diş çıkarırken.Geçen ay çok güzel iştahı vardı yemek yediği halde 100 gr bile almamış yaa.

beni dinliycek olursan hiç taktırma ben bebek doğduktan 6 ay sonra adet oldum hemen taktırdım başıma gelmeyen kalmadı 20 gün boyunca sular seller gibi kanamam oluyodu 10 gün temiz kalıyordum yine başlıyordu çok afedersin parça atıyordum koca koca pet yetmiyordu çocuk bezi kullanıyordum o derece belki benim bünyeme uymamıştır bilemiycem ama bana soracak olursa bırak eşin korunsun

bizimkide eskiden her diş çıkardığınd doktora giderdik boğazlarına bakar boğaz enfeksyonu derdi ilaç verirdi. sonra anladımki salyadan boğazları tahriş oluyo. bende ıhlamur faan veriyorum bide su içirip emziriyorum sık sık. bizimde salyalar baya arttı.

kesin çözüm diye düşündüm ama deniycem bi.

su çiçeği aşısı yaptırmayıp düşünenler aile hekimlerinizle bi görüşün bugün gazetede okudum 1 marttan ittibaren ücretsiz olcakmış. sağlık ocaklarında

su çiçeği aşısı yaptırmayıp düşünenler aile hekimlerinizle bi görüşün bugün gazetede okudum 1 marttan ittibaren ücretsiz olcakmış. sağlık ocaklarında

evet hepatit A yeni başladı. bizim bebişlere martta diğer aşılarla beraber yapılacak hepatit A.
su çiçeği ise bizlere denk gelmedi mecbur paralı yaptırdık marta kadar baya var o zamana kadar yaptırmayanlar için geç kalınmış sayılıyor galiba iyi araştırmak lazım.

şansa bak bende paralı yaptırdım su çiçeği aşısını.Ama iyi olmuş bence tüm aşılar ücretsiz olmalı.neyse ki hepatit a aşısını martta ücretsiz yaptırıcaz.

bugün hiç sevmediğim bi yemeği yaptım ilk defa denedim eşim seviyo diye. paça çorbası oğlumada yarım kase koydum belki yemez yada ağır gelir diye. sonra onu bitirdi yarım kase daha yedi :))). nasıl bir damak tadı varsa çocuğun. bide bi komşumuzun kızının bacağı kırılmıştı 1 yıl boyunca ilikli kemik kaynatıp çorbalara koyarak iki kızınada yedirdi ve kızlar baya boy attı şimdi bi alerji falan yapmazsa bende böyle yapıcam bndan sonra. ama bidaha inşallah paça falan istenmez benden :)

oooohhh afiyet olsun paşama canım bende eşime ilikli kemik aldırıyorum kasaptan bir güzel pişiriyorum çorba yapıyorum kalan kalan kemikli suyu kavanoza koyup dondurucuya atıyorum.Aynı şekilde kelleyi de öyle yaptım.

ay kokusu bana çok ağır geldi ama el mahkum oğlum için yapıcam hem kemikleri güçlenir hemde besleyici. bende iliklerini falanda çıkarıp dondurucuya atıp çorbalarına ekleyerek vermeyi düşünüyorum. diğer türlü ağır gelir diye korkuyorum. bugün oğluma kıza bağıra pırasa yedirdim. bayada edi ama son lokmadan sonra çıkardı geçendede karnıbahar yediriyodum hep midesi kalkarak yedi niye sevmiyo bu çocuk sebzeyi eskiden tavukta yapardı aynı şeyi şimdi çok güzel tavuk yiyo. acaba zamanla sebzeyide yermi. pütürlülerle sorunumuz yok ama sebzenin kokusunu alınca açmıyo azını kıza bağıra açıyo ama sonrada öğürüyo. offf babası kılıklımı olcak ne sebzeden yana çekeceğim var. gerçi annem yapmıştı bikeresinde baya yemişti karnıbaharla brokoli karışık benim yemeğimimi beğenmedi acaba eşşek sıpası anlamadım gitti bugün hep kafam bozuk gezdim o yüzden

benim oğlumda bu aralar sebzeyi yemiyor sebze çorbasını bile içiremiyorum. et hastası özellikle et kavurmasına bayılıyor köfte et tavuk yer ama bende sebze yediremiyorum bezelye yaptım geçen direkt blendırdan geçirdim ancak öyle yedirebildim anlamasın diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…