ay kokusu bana çok ağır geldi ama el mahkum oğlum için yapıcam hem kemikleri güçlenir hemde besleyici. bende iliklerini falanda çıkarıp dondurucuya atıp çorbalarına ekleyerek vermeyi düşünüyorum. diğer türlü ağır gelir diye korkuyorum. bugün oğluma kıza bağıra pırasa yedirdim. bayada edi ama son lokmadan sonra çıkardı geçendede karnıbahar yediriyodum hep midesi kalkarak yedi niye sevmiyo bu çocuk sebzeyi eskiden tavukta yapardı aynı şeyi şimdi çok güzel tavuk yiyo. acaba zamanla sebzeyide yermi. pütürlülerle sorunumuz yok ama sebzenin kokusunu alınca açmıyo azını kıza bağıra açıyo ama sonrada öğürüyo. offf babası kılıklımı olcak ne sebzeden yana çekeceğim var. gerçi annem yapmıştı bikeresinde baya yemişti karnıbaharla brokoli karışık benim yemeğimimi beğenmedi acaba eşşek sıpası anlamadım gitti bugün hep kafam bozuk gezdim o yüzden
benim oğlumda bu aralar sebzeyi yemiyor sebze çorbasını bile içiremiyorum. et hastası özellikle et kavurmasına bayılıyor köfte et tavuk yer ama bende sebze yediremiyorum bezelye yaptım geçen direkt blendırdan geçirdim ancak öyle yedirebildim anlamasın diye
aaah ah ben hala blendırdan çekiyorum yemeklerini.Pütürlü ağzına gelince hemen kusuyor.Dün yoğurdunun içine pilav karıştırdım baştan istemedi ama sonra yedi yavaş yavaş alıştırmam lazım pütürlüye.Sebze konusuna gelince artık damak tatları oluşuyor bu yüzden çoğu çocuk bu dönemde sebzeyi yemek istemiyormuş.Pırasa,karnıbahar,brokoli hiç sevmem ama oğluma mecbur yediriyorum.Gerçi benim oğlanda pek severek yemiyor sebzeleri.
kızlarrrrr bu çocuk niye geceleri zırt pırt kalkıyo deli olucam ,sanki beni gece çok uyutuyomuş gibi bi de bütün gün top oynattırıyo bana ,oraya buraya çekiştiriyo maşalllahhh da ben de enerji falan kalmadı((( arkadaşım atarax önermişti nette araştırdım anammmmm hayatta vermem oğluşuma kıyamam kalkarım daha iyi ,bi gün uyuyacak herhalde o da ( ne zaman ya )
annem gelecek 1 hafta sonra memeden kesicem çok zor karar verdim çok ta üzülüyorum ama yemek yemiyor hep meme emmek istiyor ,meme doyurmuyor bu sefer sürekli emmek için gece kalkıyor ,ben de insanım ya bu zamana kadar sabrettim ama yok ,hiç olmazsa memeden kesince şu an yediğinden daha iyi yer herhalde gece de tok tutar diye umut ediyorum
sizinkiler uyuyor mu ,ama sanırım uyuyor uykusundan şikayet eden yok ,aman maşallahhhh nazar değmesinnnnnnn bebişlerinizeee
canım dönem dönem benimkide uyku sorunu yaşıyodu meme istiyodu yemekle arası olmuyodu falan. böyle zamanlarda erzamankinden erken kaldırdım sabahları gündüz uykularını kısa tuttum. gün içinde dışarı çıkarıp yürüttüm ki bu onları çok yoruyo heleki akşam uykusundan önce dışarıdan gezmeden gelip banyo yaptırıp yemeğini yedirdiğim zaman baya uzun uyuyo hatta hayırdır bişeymi oldu diye yokluyorum.
memeyi bırakma derim ama yakana paçanada tutuşsa yemek yada meme verme. atıyorum sabah 9 damı kalkıyo saat 2 ye kadar oyun oynat dışarı çıkar falan. sonra önüne ne yemek koyarsan saldırır. benimkide alık yemiyo ama geçen gün saat 3 e kadar hiç bişey vermedim böyle böyle aışsın diye resmen saldırdı balığa.
sütten kesme sadece yor birazda aç kalsın.diş falan çıkarıyosada memeye düşkün oluyolar. bende yaşadım çünkü 1 hafta falan benim için yorucu stresli oldu ama düzene girdi bazen düzenimiz bozuluyo ama tekrar bi süre bunu uyguluyorum. evde nekadar hareket ederse etsin çocuklar yeteri kadar yorulmuyo.
canım benim sağol önerilerin için ama doğduğundan beri böyle dönemsel değil yani 16 aydır gece sürekli uyanıyo ,dönemsel olsa ağzımı açmıcam ,bi de sanki gece çok uyuyomuş gibi sabahın köründe ayakta 6-6:30 gibi bırak gündüz de öyle çok uyumuyoki max 2 -2,5 saat o da her zaman değil ,ya canım benim anlayabiliyo musun şimdi beni.dışarısı da soğuk ya nasıl çıkarayım ki
kızlar, bebeklerinize ıhlamuru nasıl veriyorsunuz? demleyerek mi yoksa kaynatarak mı? birde ölçüleri kaça kaç? şeker, bal..v.s. koyuyor musunuz? (gerçi ben balı daha denemedim)
benim oğlum içmiyor ne ıhlamur, ne ayran, ne süt... tam bir m. suyu tiryakisi :) bilgilendiriseniz sevinirim.
kızlar, bebeklerinize ıhlamuru nasıl veriyorsunuz? demleyerek mi yoksa kaynatarak mı? birde ölçüleri kaça kaç? şeker, bal..v.s. koyuyor musunuz? (gerçi ben balı daha denemedim)
benim oğlum içmiyor ne ıhlamur, ne ayran, ne süt... tam bir m. suyu tiryakisi :) bilgilendiriseniz sevinirim.
ıhlamuru kaynatıyorum içine bazen şeker bazen bal koyuyorum ama balı tercih ediyorum daha çok ,daha faydalı biliyosun ,içebildiği kadar veriyorum zaten çok içmiyor ,o kadar ölçüye bakma artık ya maşallah büyüdüler annesi ,ben bize baktığımızdan veriyorum ona özel yapmıyorum (biz eşimle çok sık ıhlamur içeriz )
bi ölçüsü yok canım göz kararı kendimde içiyorum oğlumada içiriyorum. meyve suyunu seviyosa ikisini karıştırıpta verebilirsin.
ben henüz bal vermedim yarım çay kaşığı şeker koyuyorum içine.
oğlumun balıkla arası pek iyi değildi hatta hiç yoktu yazıyodum hep. bu haftada hiç yemek meme vermedim saat 4 e kadar annemde hamsi tava yedi hemde baya iştahlı sevinçten napıcağımı şaşırdım. sonra eve geldik eşim içinde hamsi buğlama yaptım ki o daha sağlıklı ve oğlum 8 gibide buğlama yedi allahım yalvarırım hep yesin artık
kızlar dün arkadaşlar bize geldi oğlumla yaşıt bir kızı var arkadaşın bir tanesinin.Oğluma vuruyor oğlum hiç karşılık vermiyor öylece duruyor sinir oldum yaaa.Oyuncağını elinden alıyor oğlum yine bişey yapmıyor.Neden böyle yapıyor
kızlar dün arkadaşlar bize geldi oğlumla yaşıt bir kızı var arkadaşın bir tanesinin.Oğluma vuruyor oğlum hiç karşılık vermiyor öylece duruyor sinir oldum yaaa.Oyuncağını elinden alıyor oğlum yine bişey yapmıyor.Neden böyle yapıyor
canım eğer bebişin sakin bi çocuksa karşılık vermez ya da mesela herhangi bir zamanda vuracağı zaman siz yapma diye müdahele ediyorsanız kızıyorsanız o anda kızacağınızı düşünerek yapmamış olabilir ,
alt komşumuzun oğlu benim oğlumdan sadece 17 gün büyük yani aynı yaştalar,önceleri çocuk çok mızmızdı herşeye ağlardı (gerçi yine ağlıyor ama ) karşılık vermezdi benimkide oynamak isterdi onunla bazen kızardı vururdu falan sonra biz hep müdahele ettik yapma diye bağırdık çocuğa kızdık ,şimdi alttakine vurmayı öğretmişler ama durup dururken olmaz işte o ,neyse geliyo mesela vuruyo biz de alttaki zaten mızmız diye oğluma kızıyoruz vurma diye ,bu sefer çocuk karşılık veremeyince ağlıyor kızıyor bize kendini yere atıyor hırsını alamıyor ya ,eşimle konuştuk sonra yanlış yapıyoruz dedik ,biri vurunca karşılık vermesine ses çıkarmamaya karar verdik savunsun kendini ama buna alışması da iyi olmadığından sadece hiç bişi yokken vurursa kızıyoruz ,müdahele ediyoruz artık ...
belli olmaz bi bakmışsın 2 ay sonra tam tersi olur yada oğlunun iyi gününe denk geld, cimcime :))... normaldede vurup kırmayan bi çocuksa normaldir canım üzme kendini. ben şahsen vuran tarafın annesi olsam hırçın çocuğum olduğu için daha çok üzülürdüm.
oğlum çok sakin.Onun tek vazgeçilmezleri emziği ve yastığı.Eğer bir çocuk emziğini veye yastığını aldıysa hemen peşinden gider almaya çalışır ya da ağlar.Yani bir tek bunlara tepki veriyor.Elinden oyuncağını alsalar hemen verir,biri vursa hemen ağlar bana kaçar.Bu davranışı iyi mi kötü mü bilmiyorum ama yeri geldiğinde oğlumunda kendini savunmasını istiyorum.
sürekli durup durup vuran çocukları sevmem ama düşüncen de haklısın yeri geldiğinde accık oda vurmasını bilmeli yani yanlış anlaşılmasın şiddete kesinlikle karşıyım sadece kendini savunsun anlamında zamanla o da alışır annesi şimdi hepsi ana kuzusu :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?