2011 Eylül Anneleri

kızlar hasta olan yavrularınız iyileşti mi?Bizim alt sol köpek dişimiz çıktı

iyileşti çok şükür. çok zor atlattı ağır bi enfeksiyon geçirdi yavrum.

hayırlı olsun :) bizimde 4 alt kesici, 4 üst kesici, 2 alt azı, 1 üst azımız var daha köpek dişerimiz çıkmadı.

iyileşti çok şükür. çok zor atlattı ağır bi enfeksiyon geçirdi yavrum.

hayırlı olsun :) bizimde 4 alt kesici, 4 üst kesici, 2 alt azı, 1 üst azımız var daha köpek dişerimiz çıkmadı.

ben de diyorum bu kızlar köpekleri azıları nerden biliyo sanki evde net yok ,baktım şimdi ben de :)))) önler yanlar azılar tam ,şimdi 2 üst köpekler geliyo ,sonra da alt köpekler gelecek herhalde ,canlarımız ya o dişler ittire ittire çıkıyo ,oyyyy beni perişan ediyo hiç uyumuyo ama ( sadece dişten değil doğduğundan beri uyumuyo ) yine de çok seviyorum yavrumu ya Allah kimseyi evlatsız bırakmasın ,isteyen herkese nasip etsin ... kuzum benim mis kokulum ...

Amin canım, Allah hepimiizn yavrusunu bağışlasın, korusun inşallah...melek onlar melek...

slm arkadaşlar nasılsınız bıdıklarınız nasıl. çok sık giremiyorum h içi çok calısıyorum eve gel yemek hazırla emirin yemeğini hazırla yedir koştur derken bulaşık ..sonraki gün yemeği bebeği uyut veeee gece 1 oluyor(tabi hepsi oğlumla birlikte )

diş konusuna gelelim bizimkisi hemen hemen hepsini çıkardı cıkmayanlarda yuvalarda ya patlamıış yada ince diş eti ile örtük dururyor...2 ay evvel inanılmaz ateş çıakrdı 10 gün inanın düşüremedim neler yaşadı ve yaşadık.çok şükür atlattık .hepsi de diş olayından.kış hastalıklarıda eklenince yavrum yıprandı gercekten.
dün dr götürdüm kilosu ve boyu normal dedi.ama bana zayıf geliyor.

memeden kesmek istiyorum artık ama geceleri nasıl yapacaz bilmiyorum.gündüz kolay ama gece 3 saatte bi kalkıyor meme vermezsem kıyamet kopuyor.deneyimniz varsa lütfen paylaşın sevgi ile mis kokulu bebeişlerinizle kalın.

ha bu arada oglum yanımda yatıyor sürekli beşiğine odasına git gel hem bana hem ona eziyet olmuyor öyle.memeden kesersem en azından ikimizde rahat rahat uyuruz.valla kocam boşiycak beni...acaba gece işini biberonla ballı sütemi cevirsem ne dersiniz.meme yerine ballı süt...hımmm deneyen varmı?:18:

canım ben de 10 gün oldu keseli sütten gündüz hiç aramıyor çok şükür ama gece hala arıyor tabi ,doğduğundan beri sürekli kalkıyor gece ,meme için de sürekli kalkardı ondan kaldı alışkanlık hala kalkıyor süte hala alışmadı gece veriyorum ya hiç içmiyor ya da bir iki çekiyor bırakıyor gündüz veriyorum alışsın diye biraz içiyor sonra yerlere döküyor sütü evdeki halının koltukların halini sorma zaten

amaaaa korkma alttaki arkadaşımın oğlu benim oğlumdan sadece 17 gün büyük ve sütü çok seviyor gece de hiç kalkmıyormuş artık gerçi emerken de öyle sık kalkmıyordu onunki ve iştahı da iyi onun ,ama benim oğluşum ne yemeyi seviyor ne uykuyu ahhh ahhhh ,neyse yani benimki gibi olmayabilir korkma belki de hemen alışacak süte

gece de kalktığında kucağıma alıp sakinleştiriyorum ,ayağımda sallıyorum ,meme eeee oldu diyorum öle geçiriyoruz işte kolay gelsin canım sana

canım yavruna çok çoook geçmiş olsun.Ben oğluma gece uyandığında ballı süt veriyorum.Yatmadan öncede pirinç unlu muhallebi.Ballı süt çocuklar için çok faydalı.Hem bağışıklığı güçlendiriyor.Memeden kesme konusunda yardımcı olamıcam benim bebeğim 1,5 ay emdi sadece

bizde iyileştik çok şükür tezimde doğru çıktı oğlum diş nezlesiymiş. oda ne demeyin geçen nette bir annenin yazısını okudum onunda bebeği her diş çıkardığında böyle burnu akar öksürürmüş. kadında adını diş nezlesi koymuş :). üst iki köpek dişimizi ve alt azı dişimizi çıkarttık bu dönemde. çok ishal oldu aynı zamanda. baya kilo verdi yüzü gözü süzüldü ama toparlamaya başladı çok şükür. bu arada oğlum pilav hastası tavuk ve kırmızı etide seviyo hafta sonuda kaz eti denedik. onuda çok sevdi. muzla arası baya iyi mutlu oluo yerken. zaten ishalinide bu sayede yendik. bu arada ızlar susam boy uzatıyomuş. bende aldım mesela kuymak yaparken içine bir tatlı kaşığıda susam atıyorum. nedense en bu boy olayına baya takıntılıyım :))

kızlar selamlar... aranızda bebeğinde kabızlık problemi yaşayan varmı. ben uzun zamandır bu sorunla mücadele edioruum. bi kaç ay önce doktora gittik muayne etmeden ilaç yazdı yolladı ilaçları kesince durum devam etti. bende bidaha vermek istemedim.. bazen azda olsa kanıyor. izin vermiyorumda zorlanmasına zaten 2 3 günde bir yapıyor farkedince hemen banyoya götürüyorum sıcak suyla falan yaptırıyorum..neredeyse 5 6 aydan fazladır çok zorlanıyoruz. çalıştığım için doktora götürmekte problem oluyo tekrar götürücem.. yırtık falan oluyomuş inşallah öyle birşey yoktur.. bu konuda bilgisi olan varmı.. bide herşeyi yediriyorum ben hiç ayırt etmiyorum ondan mı acaba. bugünde kahvaltıda ekmek balığı yapmıştım çok az onunda tadına baktı ve yarım saat sonra kusmaya başladı bütün midesi boşaldı. sanırım ona biraz ağır geldi çokta az yedi aslında ama nedense böyle oldu ek gıdaya geçtikten sonra ilk defa kustu hastada değil çok korktum... ve bizimde şu anda 14 dişimiz var. ama boyumuz kısa kaldı ( bende de boy takıntısı var cikom gibi ama şuanda 74 cm kızımın boyu..

canım benim oğlum doğduğundan beri 1 kez bile olsun kabız olmadı.Hem anne sütüyle beslemediğim halde...Neden mi? Önce kulak temizleme çubuğunun pamuklu kısmını zeytinyağına batırıp oğlumun poposuna masaj yaptım.Sonra çorbalarının içine zeytinyağı koydum ama çiğ olarak.yani pişmiş çorbanın içine çiğ zeytinyağı koydum bağırsakları çok güzel çalıştırıyor.Sonra ve en önemlisi kuru kayısıyı cezvede kaynattım.Suyunu içirdim kayısıyıda meyve püresinin içine koydum.Bu yöntemler sayesinde oğlum 17 aydır kabız olmadı.

ya kızlar bebeklerinizin boyunu kafaya takmışsınız bende kilosunu kafaya taktım.4 ayda sadece 200 gr aldı.Nasıl kilo aldırıcam bilmiyorum.Şuan kilosu 12,200 gr boyu 86 cm.

ya kızlar bebeklerinizin boyunu kafaya takmışsınız bende kilosunu kafaya taktım.4 ayda sadece 200 gr aldı.Nasıl kilo aldırıcam bilmiyorum.Şuan kilosu 12,200 gr boyu 86 cm.

beterin beteri var hiç aglanma derim bencee

kızım tam 1yaşındayken 10.800dü
ancak 11kilo oldu düşün 17aylıgız bizde
boyu 82galiba
uzun zamandır ölçülmedi
yanii şanslısınn

ahh dedimm keşke benimkide muhallebi yese ballı süt içseeee
ama nerdeeeeeee

bebegin ne kadarlık suanda
kayısı iyi gelir bagırsaklarına
düzenlli yedir bence püre yada meyve suyu olarakkk
benimde kızım öyleydi ama çok şükür sonra düzene girdii

Maşallah canım umarım hiç bi zamanda güzel oğlun bu sorunu yaşamaz çünkü çok canı yanıyor kızımın. Önerilerinin hepsini yaptım bi dönem pek işe yaramayınca barsaklarından şüpelenmeye başladım erken doğmuştu zaten. Yemek yemeyi seviyor ama meyve hiç sevmiyor sıvıda çok az alıyor en iyisi kayısıya ağırlık veriyim ben suyuyla birlikte robottan geçirip içiyordum yada kahvaltıda karışıma ekliyordum eskiden. Olmazsa yeniden doktor.

Boy ve kilo konusunda doktorun bana söylediği eğer düzenli ve dengeli bi şekilde besleniyorsa ve kilosu standartların altında değilse normaldir dedi. kiloya çok takıntılı değillerde boyu önemsiyolar kemik gelişimi için sanırım ( zaten kızım 15 aylıkkken yürüdü ). ayına göre belirtilen aralığın altındaysa boyu başka kontroller yapılıyor. Bizde 2 cmle yırttık ama boyu kısa dedi. halbuki eşim 185 bende 173 kime çekti acaba bu kızz Gerçi belirli bi yaşa kadar sanırım genetiğe bakmıyor bu boy kilo durumu belirtilen şekilde olması gerekyormuş.

geçmiş olsun canım. bizimde öyle sıkıntılı kabız durumumuz olmadı ama ek gıdaya ilk başladığımda çorba yada püremi vericem. yemeği kaseye koyar 1 tatlı kaşığı zeytin yağını içine katardım bunu hep yaptım. öle kabızlık problemi pek yaşamadım. gerçi dün sabah kabızdı sabah 8 de baktım uyanmış ıkınıp duruyo bide komik oluyoki suratı :))). ama bizimki muz düşkünü babasıda canı nezaman istese veriyo en iyisi b süre eve muz almamak. bende kiloya hiç takmıyorum. zaten doktor9. ayda demişti bundan sonra kilo alımı çok yavaşlıycak boy içinde aynısı geçerli sakın kafaya takma diye. artık kadın bile anladı sanırım benim boy takıntımı. gerçi boyunu bilmiyorum şu an ama 1 yaşında doğum gününde paçasını katlayarak giydirdiğim pantolon paçası açık bir şekilde tam olarak oluyo. ordan uzadı herhalde diye düşünüyorum. öltürmiycem ama 1.5 yaş aşısında ölçülecek süpriz olsun. son dişleri çıkarırken çok ishal olduk bizde baya zayıfladı ama şimdi toparlıyo.

kabız için başka önereceğim. yiyosa bebeğin ıspanak yemeği. benimki yoğurtla karıştırınca yiyo. yani sebze ve tahıl ağırlıklı lifli gıdaalarla besle. bi süre yemek olayını ona özel düzenle. senn yediğin ekmeği verme özel bebek ekmekleri var kabız yapmıyo. oda olmadı tam tahıllı ekmekler var. zaten çok ekmek vermekte iyi değil. şahsen ben muhallebi falanda pek vermem. ödül olarak sadece veriyorum. kilo yapacak yemeklerdense vitamin deposu olanları tercih ederim. dışarı çıkarma imkanın varsa bırak dolaşsın mesela benim oğlum bugün huzursuzdu gezmeye gittik bıraktım onu ordan oraya koşturdu sonra kucağıma aldım baktım bırttttttttttt o anneleri mutlu eden ses. ve rahatladı yavrucuğum :))

canım geçmiş olsun maşallah biz de yaşamadık kabızlık tabi arada katı yaptığı oluyo ama yapıyo ve hemen düzeliyo ,ben Bursa Gemlik liyim dolayısıyla çok şükür zeytin bahçelerimiz var ,evimize zeytinyağından başka bi yağ girmez herşeyi zeytinyağıyla yapıyorum,kabızlık için zeytinyağı çok önemli bir de sıvı az alıyo demişsin bu da önemli bi doktordan duymuştum ,yeterli su içmeyen sıvı almayanlar da çok kabız olurlarmış

,Vala kızlar yine maşallah sizinkiler çok iyi benim oğlum 9,5 kilo hala boyu da 1 ay önce 78 cm di
ben de çok üzülüyodum kilosuna ama doktor en son sağlık ocağındaki hemşire aslında tam ortada kilosu dedi ,zaten artık öyle sürekli kilo almayacak dedi ,ki oğlum maşallah hiç durmuyor yerinde 9,5 aylıkken yürüdü yürümeye başladığından beri kilo alımı çok yavaşladı ve çok yiyen bi bebek değil on arağmen çooooook hareketli ,eğer hareketliyse ,meraklıysa sağlığı yerindeyse bi problem yoktur dedi ,zaten küçücük mideleri var sizin kadar yemelerini bekleme dedi haklı yani .

ben de artık doyduğu zaman kafasını sallıyorsa ısrar etmiyorum ,napim yeterki sağlıklı olsunlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…