teşekürler canım. ama asıl senin bebişine maşallah uyuması normal olan. okadar yol deniz havası koşturmaca falan. bide hadi belki uyuycak çocuk kafasını omuzuma koyuyo arkada önde millet şişşt pişt diye sevme çabasına girince bizimkide hepten kuduruyo. bi ara kalkıp ayağa bütün otobüse fırça atasım geldi dönüp ters ters baktım falan :)).
bap ımızın renginde gören tüm çocuk doktorları olabilir normal bişey dedi. zaten doğumumda araştırma hastanesinde oldu doğumdada aynıydı rengi. yani bi sorun olsa çıkar orda mutlaka dedi doktorda. ama annelik böle bişi sanırım eşiminde şikayeti var bu huyumdan en küçük şeyde bile tek doktor yetmiyo hoop araştırmaya gidiyorum. ama ii de oluyo. daha önce yanlış teşhis olayını yaşadım. doktorun biri boşuna antibiyotik verdi alıp araştırmaya götürdüm ilaca bile gerek yok salgın 3 günde kendiliğinden geçicek dedi doktor ve geçti.
Cikom birazda dikkatli olmak lazım
doktorlarda insan ve yanılıyolar maleseff
keşke biraz daha dikkatli olsalarrr
bende aynıyım verdiği ilaçları araştırmadan kullandırtmıyorum
için rahat etmiş olur enazındann
oğlun dışarsının havasına alışkın olsa gerekki
günde parka kaç kez çıkarıyosun
uzun süremi duruyorsun
ben 1kez çıkartıyorum
1saat ancak duruyoruz
çıkarmadığım gün bile oluyor bazenn
kızlar cuma ve cumartesi gündüz ve akşam hep parktaydık.Hava çok güzeldi.Oğlumu kaydırağın tepesine koyuyorum aşağı gidip hadi kay oğlum diyorum kahkahalarla kayıyor.Bu arada kaydırak büyük değil küçük çocuklar için olandan.Amann kızlar bu ara su çiçeği salgını var gerçi aşısını yaptırdık ama ne olur ne olmaz ben yinede tedirginim.
ya bu havalar en çok çocukları vurdu yine burnu akıyo yine öksürüyo,vala bazen kendimden şüphelenir oldum ben bu çocuğa bakamıyomuyum diye üstüne düştükçe daha çok oluyo ya ama çevremdeki her çocuk nerdeyse hasta doktora dedim niye böyle oluyo diye yok senle ilgili salgın var ,o kadar da düşme üstüne diyo ,geçen sefer ilaç kullanmamıştım doktora götürmedim ama yine tekrarlayınca baktım olmıcak şu ilaçları verdi ; croxilex -bıd 200/28 70 ml kuru toz ,kongest 100 ml,perebron 120 ml kullandınız mı kızlar daha önce ?
geçmiş olsun.
sadece öksürdüğü burun akıntısı için hiç ilaç vermiyorum. bazan 1 ay sürüyo ama biliyorumki dişten dolayı yada soğuk algınlığı.yani enfeksiyon mikrop gibi bi durum yoksa vücut kendisi yener soğuk algınlığını. ıhlamur pekmez falan hallediyoruz.
geçendede aşıdan sonra sabaha karşı ateşi çıktı ilk aşı ateşimiz oldu bu yine ateş düşürücü vermedim. takip ettim öğlene kadar geçti şükür.
şimdi baktım eskiden bi şurubumuz var. soğuk algınlığı için peditus şurup. ateş öksürük gibi şeylere yarıyo. boğazı rahatlatıyo. sanırım reçetesizde alınıyo. kullandığın ilaçlar çok fazla.bunlar yerine doktoruna sorup böyle tek bi şurup kullansan tadıda güzel.
cikom sana katılıyorum peditus şurubu hiç bir şuruba değişmem.Oğlum azıcık üşütse,burnu aksa 1 ölçek veriyorum bişeyi kalmıyor.
Kızlar çok sağolun Allah razı olsun ,ilaçların içeriği ağır geldiği için sormak istemiştim sizlere iyiki sormuşum ,eşim almış şurubu gelirken getirecek ,bi eczacı tanıdığımız var ona da danışmış bende ikizlerime kullanıyorum şu an al iyi şuruptur demiş ,inşallah iyi gelir dua edin...
inşallah canım iyileşir acil şifalar. bu arada gece burnunun tıkanmamasına özen göster. burun tıkanıpta akındı boğaza ulaşınca yada ağızdan nefes alınca boğaz enfeksiyonu yada tahrişi kaçınılmaz oluyo. ben nolur nolmaz diye buruno aldım siprey olanından. o uzun süre tıkanıklığı engelliyomuş. gerçi kullanmaya gerek kalmaz inşallah.
cikom sana katılıyorum peditus şurubu hiç bir şuruba değişmem.Oğlum azıcık üşütse,burnu aksa 1 ölçek veriyorum bişeyi kalmıyor.
nergisciğim peditusun içinde 2 yaşından önce kullanılması tavsiye edilmez gibi bişey yazıyordu ben o yüzden oğluma vermedim hiç. evde bulunduruyordum geçen gün çöpe attım.
benim oğlumda kansızlık çıkmıştı ya kızlar idrar tahilindede kum döktüğü çıktı Allah beterinden korusun ama çok üzülüyorum. 2 kere dökmüş hemde 1 yaşında ve şimdi. önceki tahliilerinide alıp başka bir dr.a gösterdim yani bu gösterdiğim 5. yada 6. dr. oldu ve hiç biri bana kum döktüğünü söylemedi artık kime güveneciğmii gerçekten bilmiyorum. bol su içir dedi dr. takip edin bir kaç kere daha idrar tahlili yapın bişey çıakrsa ürolojiye gidin dedi.
nergisciğim peditusun içinde 2 yaşından önce kullanılması tavsiye edilmez gibi bişey yazıyordu ben o yüzden oğluma vermedim hiç. evde bulunduruyordum geçen gün çöpe attım.
benim oğlumda kansızlık çıkmıştı ya kızlar idrar tahilindede kum döktüğü çıktı Allah beterinden korusun ama çok üzülüyorum. 2 kere dökmüş hemde 1 yaşında ve şimdi. önceki tahliilerinide alıp başka bir dr.a gösterdim yani bu gösterdiğim 5. yada 6. dr. oldu ve hiç biri bana kum döktüğünü söylemedi artık kime güveneciğmii gerçekten bilmiyorum. bol su içir dedi dr. takip edin bir kaç kere daha idrar tahlili yapın bişey çıakrsa ürolojiye gidin dedi.
bize aile hekimimiz verdi peditusu.Oğlum 6 aylıkken grip olmuştu günde 3 defa vermiştim sanırım 2 günde bişeyi kalmadı.Ocak ayında da ağır bir grip geçirmişti yavrum çok şükür peditusla iyilerştirdim.Ama isterseniz kullanmayabilirsiniz sizin tercihiniz.Ablamlarda yeğenlerime kullanıyordu oradan biliyorum.Küçücük yavru nasıl kum döker valla ilk kez duydum.Eğer öyle bişey varsa da sana doğal ilaç söyleyim.Evde yoğurt mayalıyormusun bilmiyorum ama yoğurdu mayaladın, mayalandıktan sonra kapağını aç ve üzerinde yoğurdun suyunu göreceksin ondan yavruna içir.Eğer gerçekten kum döküyorsa kum dökmesine çok yardımcı olur kısa sürede iyileşir.Hem bir zararı da yok doğal ilaç.
bize aile hekimimiz verdi peditusu.Oğlum 6 aylıkken grip olmuştu günde 3 defa vermiştim sanırım 2 günde bişeyi kalmadı.Ocak ayında da ağır bir grip geçirmişti yavrum çok şükür peditusla iyilerştirdim.Ama isterseniz kullanmayabilirsiniz sizin tercihiniz.Ablamlarda yeğenlerime kullanıyordu oradan biliyorum.Küçücük yavru nasıl kum döker valla ilk kez duydum.Eğer öyle bişey varsa da sana doğal ilaç söyleyim.Evde yoğurt mayalıyormusun bilmiyorum ama yoğurdu mayaladın, mayalandıktan sonra kapağını aç ve üzerinde yoğurdun suyunu göreceksin ondan yavruna içir.Eğer gerçekten kum döküyorsa kum dökmesine çok yardımcı olur kısa sürede iyileşir.Hem bir zararı da yok doğal ilaç.
ben peditusu aldım kullanıyorum bile vala diğer ağır ilaçlara göre çoooookkk daha iyi en azından bebeklere özel ...
nergisciğim içinde öyle yazıyor diye okumuştum eğer iyi geliyorsa bende dr.a danışayım bi kullanayım. tavsiyelerin için teşekkürler bizde inanamadık kum döktğüne. sağol canım.
sende tecrübe etmişsin demek ki peditusu... dikkate alıcam senin söylediklerinide sağol canım.
bebeğin suyu ne miktarda içiyodu az su tüketiminde olur diye biliyorum böbrekte kum. geçmiş olsun
evet az içiyor dr.da bol su içsin dedi. günde 1 bardak bile içmiyordur belki sevmiyor oğlum su içmeyi arkasında geziyorum içsin diye ama malesef zar zor. ancak m.suyu sever ne süt ne ayran ne ıhlamur sevmez.
evet az içiyor dr.da bol su içsin dedi. günde 1 bardak bile içmiyordur belki sevmiyor oğlum su içmeyi arkasında geziyorum içsin diye ama malesef zar zor. ancak m.suyu sever ne süt ne ayran ne ıhlamur sevmez.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?