2011 Eylül Anneleri

aynı durum bizdede var ya bişey konuşamıyoz şöyle hararetli konuşalım desek oda sokuluyu bıcır bıcır biz devam edersek başlıyo sesini yükseltmeye. muhabbetin içine ediyo. ama kolayı var bugün mesela aynı şeyi yaptı babası ona anlatır gibi anlattı bende dinlemiş oldum. yoksa mümkün değil.

genelde aynı tabaktan yioruz canım oğlumla. o yüzden çok hesaplıyamıyorum. ama 4 ceviz büyüklüğünde köfte yiyo yanında pirinç yada bulgur pilavı bu arada pirinçtede demir varmış pilavıda 2-3 dolu kaşık düşün onu azar azar veriyorum yiyo. bazen daha az bazen daha çok oluyo tabi. tavuktada mesela butun üst kısmı varya kalça küçük bi butun üst kısmını yyebiliyo.ette sorun yok asıl sorunumuz sebzzede sebze olunca işin reng değişiyo.bizimkinin asıl olayı çok aktif bi çocuk karnı azıcık doysun sofrayı terkediyo. öle sonuna kadar oturayım yok. ama sofrayı hazırlarken elimde tepsi odaya giderken benden önce koşup kapıyı bana açıyo gidip masada kendi sandalyesine oturuyo :).

18. ay aşımılarımızı olduk bugün. boyumuz 87.5 cm kilo 13300 gr olmuş 1 yaş kilosu 11600gr boyuda 79'5 du sanırım. bu boyumuzda hep buçuklu gidiyo neyse :))

bu arada yemek yeme alıkanlığı hakkında konuştu dotor ver eline kaşığı öle ortalık kirlenecek deme diyo. allahımm düşündükçe ter atıyorum valla. mahvolucak her yer 5 yaşına kadar benmi yedirsem :))).
bide sebze yemediğini söyledim özellikle pırasa bir hemşirede pırasa çorbası tarifi verdi aslında herzaman yaptığım tarife benziyo ama pırasayı yoğun koy dedi. yaptım gelir gelmezz yarım kase yedi çok şükür zaten toktu inşallah açken daha fazlasını yer.

ama bi sorun çıktı kıslar erkek bebek anneleri yada bilgisi olan anneler lütfen bilgilendirirmisiniz beni.

yumurtalıkların artık kesede olması gerekiyomuş yani ilk aylarda kasığa doru çıkıp saklanıyodu ya 1buçuk yaştan sonra keseden ayrılmaması gerekiyomuş. ama bizimki ağlayınca kasılınca yada üşüyünce yumurtalıklar hooop yukarı kaçıyo. aslında çok önemli bişeymiş. yumurtalık için vücut ısısı fazla gelirmiş bu yüzden aşşağıdaki kesede kalması gerekirmiş. doktor 2 yaşına kadarda oturabilir tam olarak dedi ama benim içim rahat etmedi. bide başka bişey gerçi şimdiye kadar hangi doktora gittiysek normal dedi. oğlum hafif bronz tenli ama pipisi ve yumurtalık kısmı 4-5 ton daha koyu. yani 1-2 ton koyu olabilir ama bizimki baya koyu böyle olan çocuklarda oluyo dedi doktor ama ben görmedim hiç. bide her gören aaa niye kara bu çocuğun pipisi diyo. doktorda baktı ben evham yaptım ürolojiye götür ama araştırmaya götür dedi. daha iyi incelerler kadında anladı ben pimpirikliyim. öle kestirip atmıyo hiçbişeyi. kan testinide ozaman yaptırıcaam artık. ya böle kıslar olumuzun BAPııı biraz sitrese soktu bizi :))

canım maşallah yavruna ölçülerimiz aynı :) benim oğlanda yemek yedirirken kaşığı elimden alıyor kendi yiyecekmiş.Arar ara izin veriyorum yemesine ama her zaman olmuyor zaten etrafı kirlettikçe stres oluyorum ama yapacak bir şey yok öyle öyle öğrenecekler yemek yemeyi.Benim oğlanın sağ yumurtalığı sabit duruyor ama sol yumurtalığı senin oğlunun gibi hareket ediyor.Hatta bu akşam bezini değiştirirken fark ettim.Fıtık ameliyatını yaptırdıktan sonra cerrah bu konuda bizi hiç bilgilendirmedi bende hemen araştırıcam.Renk konusuna gelince bunu da ilk kez duydum zannedersem mühim bir şey gibi gelmiyor bana ama biz anneler ufacık bir şeyden hemen telaşlanıyoruz.

teşekürler canım. evet bizim ölçülerimiz nasıl oluyosa hep tutuyo 1 yaştada aynıydık sanırım :). bizimde sanırım sağ yumurtalık kaçıyo sol nezman baksam yerinde ama öle zor masaj falan gerektirmiyo elimle aşşağı iter itmez geliyo. sanki bi süre sonra düzelicek ama dediğin gibi ana yüreği işte :)

bugün verdim eline kaşığı yemeğide pek lezzetli değildi oynadı baya sonra zına götürdü yemediği yemekten bu sayede bi miktar yedi ama yardımsız olunca kaşık ağzına gidene kadar bomboş kalıyo. zaten bizimki çatala düşkün elimizle verirsek yemiyo çatala takıp verince yiyo.

bu arada pasaklı olacak bu çocuk derken bizimki iice titiz oldu. çikolata verdim bugün baktım bas bas bağrıyo aaaaaaaaa aaaaaaa diye bana elini uzatmış neymiş efendim kirlenmiş eli. siliyorum busefer öteki eli başlıyo bağırmaya. yeni tikimiz bu bugün akşama kadar el sildim. tozda yapışsa sildiriyo arkadaş :)).

bide oluma org almıştık tabi amacı dışında üstünde zıpladığından bozuldu. ama onun müzi aleti olduğunun farkında yemek yapıyorum baktım bizimki vızıl vızıl bende işe dalmışım farkında değilim. bi baktım sözde org çalıp şarkı söylüyo eneee eneee neeee eeeneee kafa falan sallıyo iice tiribe girmiş. aradım babasına anne annesine dinlettim. çok komikt ya.

ala ala ilk defa duydum bunu ,doktora gittiğimizde bezini açıp bakıyo ama bişi demiyo demek bunu da bakıyolar o arada ,ben de hiç dikkat etmemiştim açıkcası acaba bişi olmadığı için mi dikkatimi çekmedi ya da dikkat mi etmek gerekiyo ,neyse iyi oldu paylaştığın bakıcam ben de ...

ya kızlar erkek bebeği olanlar ben de bişi sorucam gerçi aylar önce doktora sordum olabilir normal dedi ama size de sorayım ,bizim pipimiz ara ara sertleşiyor :) bazen gösteriyo rahatsız olduğunu belli ediyo noldu annecim bakayım diyorum bakıyorum hoppp kalkmış :) uzun sürmüyo iniyo sonra da ,oluyo mu siz de de...

yavrularımız başak burcu canım en güzel özelliğide titiz olmaları.Benim oğlanda elini sildirir,yerde bişey görse ööhh yapıyor sileyim diye :) Bu arada sizin yavrular birkaç kelimede olsa söylüyor benim oğlan hiç bişey demiyor.Ağlarken anne gibi bişey diyor.Herşeye dede diyor,babasına bazen baba diyor o kadar.Ama söylediğim herşeyi anlıyor.Birkaç kelimede olsa bişey söylesin istiyorum.

oğlumun bezini değiştiriyorken bazen oynuyor pipisiyle o zaman kalkıyor.Sık sık mı oluyor sizde?Belki üşüttüğü zamanlarda idrar yolu enfeksiyonu oluyor olabilir çişini yapıyorken acıyor olabilir pipisi.

ya kızlar kime dert yanayım şaşırdım beni en iyi siz anlarsınız.Bugün resmen sinir krizi geçirdim.Bugün yemek yapmaya çalışıyorum bir yandan oğlum çekiştiriyor oyun oynamak istiyor,bir yandan oyuncaklar yerde ayağıma batıyor,terler sırtımdan akıyor nasıl sinirlerim bozuldu anlatamam.Eşimi aradım hemen eve gel fıttırmak üzereyim diye.Çorba besleyim dedim ağzı dışında her yer yedi çorbayı bide ağlarken nerdeyse kusucaktı kusmaaa diye bağırdım daha çok ağladı yavrum Allahtan kusmadı.Eşim geldi onada bi fırça attım nerde kaldın diye derken iyice sinirlerim bozuldu hüngür hüngür başladım ağlamaya.Artık çok bunaldım ne yemek yapabiliyorum,ne tuvalete gidebiliyorum,ne saç tarayabiliyorum,ne yemeğimi yiyebiliyorum,ne de kişisel bakımımı yapabiliyorum.Temizlik zaten yapamıyorum elektrik süpürgesini görür görmez başlıyor ağlamaya.Ne yapıcam şaşırdım.Ev işi yaparken dikkatini dağıtacak değişik oyuncaklar mı alsam ne yapsam şaşırdım artık.Lütfen bana bir fikir verin çok fenayım...

bizimkide öle canım bezini açıyorum hooop havada pipiş. rahatsız olmuyo ama. sorunlu bi durum değil diye biliyorum ama

başlar yavaş yavaş artık konuşmaya. bizde konuşmuyo diyoduk ama çocuk söylyomuş biz anlamıyomuşuz :)).

evet başak burçları titiz olurmuş bizimki başladı şimdiden. bugün babasıyla yoğurt yiyolar onun ağızı yoğurtlandı diye babasıda kendi ağzına sürdü bzimki nası bağırıyo ağzını silsin diye :))

ev işinde pek sorun olmuyo makinayla oynamayı sevio bizimki gerçi sorun olmuyo denemez bu duruma. makinam suyla çalışıyo ben farkında değilken mandallarını açıyo 2 kere makinayı çekeyim derken mandallarda açık olduğundan devrildi ve bütün pis su evin içine döküldü. şimdi daha tedbirliyim. ev işi yaparken peşimde dolaşıyo yer silerken toz alırken onun elinede bi bez veriyorum sözde bana yadım ediyo. ama yemek falan yaparken bendede durum aynı. tezgahla arama girip ittirip duruyo. sen yine iyiymişsin eşin gelip kurtarmış. bazen bende çıldırıcak gibi oluyorum. sinirlenip bağırıyorum falan sonra cinnet anım geçince daha ötü oluyorum ne bilsin o işimin olduğunu oyun istiyo canı. sende iş yaparken onuda oyun olarak dahil et zaten şu aylarda en büyük özellikleri ev işlerini taklit etmeleri. he ben bide bulaşık makinasını doldurup boşaltırken baya sinir küpü oluyorum.

yani şöyle çocuğu bırakacak biri olsa 2 saat yeter eve dip köşe temizlemeye ama yok işte

Canım idrar yolu enf. olduğunu pek sanmıyorum daha önce geçirdiğimiz için anlayabiliyorum yani öyle acıyor gibi ağlamıyor zaten , ama zaten biz idrar testi 3-4 ayda bir yaptırıyoruz nolur nolmaz diye ,sünnetten sonra Allah ıma çok şükür olmadı bi daha enfeksiyon ,ben rahatsızlığını şuna bağlıyorum pipi kalkıyor eee zaten bez de sıkıştırıyor ondandır dedim ama daha çok küçük ya ondan sormak istedim sizler de de oluyor mu diye :)

hayatım merak etme benimki de öyle ,her şeyi ,her şeyin ismini neyi söylediğimi anlattığımı anlıyor maşallah ,ama sadece baba,dede,mama diyor ben kimim dediğim zaman da aaaaaneeeee diye uzata uzata söylüyor babasına çekmiş eşim de geç konuşmuş ama çok düzgün cümle kurarak konuşmuş ,ben takmıyorum Allah ın izniyle konuşacaklar inşallah hiç konuşmayacak olsalar hiç bir ses çıkarmazlar diye okumuştum ,merak etme zaten erkek çocuklar geç konuşuyor,benim 3 yaşında yeğenim var hala söylediği baz şeyleri anlamıyorum ,bi komşumuzun torunu bu çocuk konuşmıcak her herhalde artık derken 4 yaşında çatır çatır konuştu ...

ahhhh canım benim bi de şöyle düşün ben bu durumu doğduğundan beri yaşıyorum ,her gün öyle hiç bişey yaptırmıyo ,çok az uyuyo üstelik ki uyurken yapayım ,memleketten uzağım bırakacak ,bakacak kimse yok yaaaaa haline şükret :), napayım ben de şükrediyorum halime sağlığı yerinde ,kıpır kıpır,zeki maşallah geçecek herhalde bugünler ,ve ben geceleri de hala defalarca kalkıyorum ,önceden bakımlıydım temizdim ahhhh ahhhh o eski halimden eser yok şimdi ....:)

kıslar anne olmanın bir diğer özelliğinide kaptım sürekli her akşam metorolojinin sitesindeyim havalar nasıl diye. bide öğrendimki ctesi hava güzel sonrasında 10 gün belkide daha fazla hep yağış hava sıcaklığı düşük. bende eşime dedim hooop biz eminönüne. eşimle en çok gittiğimiz yerdi bebek olduktan sonra ilk oldu. ama sormayın başımıza geleni. tren için gittik tren seferleri iptal onarımmı ne var bi otobüs koymuşlar tam 3buçuk saatte gittik. tabi okadar zamanlık yolculuk hazırlığımız yok. oğlum canımıza okudu resmen. neyse indik baya gezdi tozdu koştu ice öle çok kucaktada taşımadık yani. neyse geri dönş için otobüse bindik yahu bi yorul uyu be çocuk yok. başladı memem meme diye rezil etti yolda eni. 11buçukta geldik emdi uyudu çok şükür. banada ders oldu bidaha arabası olmadan öyle bi yolculuğa çıkmam. sanırım yorgunluk iyice kudurttu çocuğu :)

oo cinnet anlarını aynı anlattığın gibi bende yaşıyorum
allahım affetsin bağırıyorum ama bir pişman oluyorumki sormaa
ozaten yavrum hemen unutuyor
yine annem diyee yanıma geliyor

keşke benimde yakınımda annemler olsaydıda bıraksaydımm....

gündüz emmelerini bıraktık çok şükür
ama geceleri uyuuttugumda veriyorum hala
kesmedim geceleri
birazcık daha gece emmeye devam etsin

gündüz emmedgi için yeme düzeni yavaşça oturmaya başladı
aynı şeyleri yiyip duruyor hala ama miktarı arttı
buna bile çokk şükürrrr

çikom ogluşunun kilosuna boyuna maşalahhhh
bap bapınn rengi konusunda bifikrim yokk
önemli bişey değildir inşallahhh

erkek çocukları kızlara göre daha enerjik galiba
okadar yol gidip dolaşıp hala fıkır fıkırsaaa maşallahh
bizimki olsa yol boyunca uyurr

teşekürler canım. ama asıl senin bebişine maşallah uyuması normal olan. okadar yol deniz havası koşturmaca falan. bide hadi belki uyuycak çocuk kafasını omuzuma koyuyo arkada önde millet şişşt pişt diye sevme çabasına girince bizimkide hepten kuduruyo. bi ara kalkıp ayağa bütün otobüse fırça atasım geldi dönüp ters ters baktım falan :)).

bap ımızın renginde gören tüm çocuk doktorları olabilir normal bişey dedi. zaten doğumumda araştırma hastanesinde oldu doğumdada aynıydı rengi. yani bi sorun olsa çıkar orda mutlaka dedi doktorda. ama annelik böle bişi sanırım eşiminde şikayeti var bu huyumdan en küçük şeyde bile tek doktor yetmiyo hoop araştırmaya gidiyorum. ama ii de oluyo. daha önce yanlış teşhis olayını yaşadım. doktorun biri boşuna antibiyotik verdi alıp araştırmaya götürdüm ilaca bile gerek yok salgın 3 günde kendiliğinden geçicek dedi doktor ve geçti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…