2011 Eylül Anneleri

kıslar sormayın bugün ne oldu oğlumla 3saat gezdik parka falan gittik. sonra eve geldikk babasıda geldi yemekten sonra çıkalım yine dedik. burda bi cami var merdivenleri baya fazla. nezaman meydana gitsek oğlum o merdivenleri çıkmak o apdest alınan yerde oynamak istiyo.

bu arada oğlum yeni bi huy edindi elimizi bırakıp gitmiyo ağlıyo sızlıyo çekiştiriyo ama gitmiyo tek başına. neyse caminin yanından geçiyoruz eşim dedi bak şimdi elimi bırakıcak ama oğlum bırakmadı camiye doğru masunnca baka kaldı biraz mızırdandı. eşimde şaşırdı gitmediğine hadi sen götür çıkar merdivenleri bari haketti bunu dedim. eşimde götürdü. çıktılar merdivenleri duvarın arkasında yok oldular eşimin suratını hatırlıyorum çabuk çabuk diye bağırıyo bende oğlumun anlında kara bi iz gördüm sandım düştüde çamur oldu. meğer orda bir mermerin kenarına çarpmış ama ağlamamış oyuna devam etmiş sonra ordan bi adam oğlumun başının şiştiğini söylemiş eşime. eve nasıl gittim kimliği nasıl aldım yolda karşıma komşum çıkmış elimle ittim. çocuğun anlına bakamadım korkudan anında nasıl okadar şişer ve morarır eyvah dedim ömrümden ömür gitti. önümze kim çıksa olmaz bişey buz koyun geçer diyo. neyse gittik mr röntgen falan çekildi çok şükür iyiymiş. bu arada mr ile röntgen çekilirken neler çektik anlatamam ne zormuş küçük çocukta böyle şeyler allah daha büyüklerini yaşıyanlara şifa sabır versin inşallah. yaa öle kıslar çok korktum.

canım yaaa çok geçmiş olsun ,yavrularımıza hiç dayanamıyoruz dimi azıcık bişi olsa vala içim parçalanıyo kuzularımız bizim onlar ayyyyy bak nasıl sevesim geldi şimdi :)

canım yaaa çok geçmiş olsun ,yavrularımıza hiç dayanamıyoruz dimi azıcık bişi olsa vala içim parçalanıyo kuzularımız bizim onlar ayyyyy bak nasıl sevesim geldi şimdi :)

çok teşekürler canım. geçti şükür. bide hastanenin acilinde kırmızı en acil tramvayı işaretleyip apar topar tomografiye gönderince aklımdan neler geçti bilemezsin. anında birden bire okadar büyük şişlik olması çok korkuttu beni. ama sanırım teniyle alakalı bi durum. hastaneden çıkıp eve geldiğimizde bişey koymadan geçmişti şişliği.ama biraz sakinleşince oğluma baktım genel hali gayet iyiydi bende biraz daha sakinleştim bu sayede. allah tüm yavrucukları korusun inşallah.

Son düzenleme:

çok geçmiş olsun canım, Allah beterinden saklasın yavrularımızı...

canım çok geçmiş olsun.Benim oğlan hep düşüyor alıştım artık şişliğe ve morarmalarına.

canım çok geçmiş olsun.Benim oğlan hep düşüyor alıştım artık şişliğe ve morarmalarına.

teşekürler canım. daha önce 9 aylık falandı beşiğide yüksek fayansa düşmüştü kafaasının üstüne. ama eşim sakindi benide sakinleştirmişti.bizimki inanılmaz haylaz yani kaydırak için tekbaşına merdivenlerden çıkıyo elimi tutmuyo kızıyo en yüksek dönenini seçip kayıyo bide kendini resmen atıyo. daha bisürü ani hareketi var bizdede mırarık baya var o yüzden. ve çocuk acıyı hemen unutabiliyo o yüzde anlıyamıyoruz hasar azmı çokmu. kafasını çarptığındaki ağlaması öpülürken ağlamasından çok daha az yani. ama bu sefer anında öyle bi şiştiki normal gelmedi gözümüze hiç. dediğim gibi hastaneden eve döndüğümüzde şilik kayboldu hastaneye götürüp tomografi çekildiğini duyan herkes dalga geçiyo bizle :). ama o anki görüntüsü çok fazlaydı. neyse çok şükür. allah beterinden korusun.

Universal Hospital Kadiköy yada Çağıner hastanesi Kadiköy'de doğum yapan var mı?
Arkadaşlar fiyat bilgiside varsa tam süper olur. Ama en önemlisi tecrübeleriniz... Hangi doktor yaptı doğumunuzu ne zaman hastane nasıl odalar vs. Yardımlarınızı bekliyorum. sevgiler...

bugün ittibariyle tuvalet eğitimine başladık ilk çişimizi oturağa yaptık. ama baya zor oldu oturağın tepesinde oturarak durması için yarım saat yanına oturup şebeklik yaptım. alıştırma kiloduda aldım gündüzleri artık onu bağlıycam bi doktorun yazısını okudum kaliteli bebek bezi kullanmayın altı ıslak kalsın rahatsız olsun yazıyodu banada mantıklı geldi. gündüz tuvalet alışkanlığını kazanınca aynı şeyi gecede yapn yazıyodu. gerçekten zor bi işmiş. bide kızlar bazı insanlar sinir ediyo yok geç kalmışsınız bizimki 1buçuk yaşın tuvalete gidiyodu altı bağlanmıyodu dyolar. doktorlarda 18-20 aylarda başlayın diyo bencede doğru çocuklar artık kendilerini ifade edebiliyo. doğrusu şimdi başlamak biliyorum aa kafayı takmıycam desemde şu işgüzarlar kafamı karıştırıyo. bide tutturuyoar yok efendim kocaman çocuk olmuş niye hala emziriyomuşum. sizeneeeeeeeeeeeeee.

sinirlendim yine

hayırlı olsun canım darısı bizim başımıza artık...Dün babam almış oğluma tuvalet oturağı bende oturttum ama başladı ağlamaya.Çokta zorlamadım.Bugün oturtucam ''hadi oğlu çişşş yapalım'' dedim ama ağladı.Sen o çok bilmişlere kafanı takma ben artık ne diyorum biliyormusun'' oğluma 21 aydır ben bakıyorum ve de ben annesiyim benden daha iyisini kimse bilemez'' sonra kimse yorum bile yapmıyor.OOHHH be söylemeyip içime atmışım bunca ay artık söylüyorum.Bende dün gece itibariyle odamızı ayırdım oğlumla.Oğlum yatak odasında beşiğinde uyudu bizde hemen yatak odasının yanındaki odada yani oturma odasında uyuduk eşimle.Odamızın kapısıaçıktı tabi oğlumun kapısınıda hafif açık bıraktım uyanınca duyayım diye.Valla saat şuan 11:55 hala uyanmadı demek bizi odada istemiyormuş kereta buarada evde çocuk odası var ama ıvır zıvır koyduğum için bir süre düzenleyene kadar böyle devam edicez.Emzirme konusuna gelince eylülde 2 yaşında olacaklar.Şimdi olmasa bile eylülden sonra emzirmeyi yavaş yavaş bıraktırırsın belki.Bu arada oğlunun kilosu kaç?benim oğlan 13.800 olmuş.

Kızlar merhaba
taşınma telaşından pek bu aralar giremiyorum ,size bişi sorucam ,bunda 2 hafta önce falan oğlum bi gün baktım zor yürüyo ya da yürümek istemiyo ki normalde çooookkkk hareketli bi çocuk , 2 gece hep ağlayarak uyandı ayaklarını gösteriyo ,hafta sonuydu kalktık acile gittik biyerden düşmediği halde yine de film çektiler bişi çıkmadı ,zaten öyle kırık çıkık gibi ağlamıyordu ,sonra eşimle içimiz rahat etmedi bi de kan testi yaptırdık Allah ıma şükürler olsun her şey normal çıktı ,sonra da 2 günde oğlum normale döndü ,doktorlar ya bi incinme var dedi yada ki bunu daha çok olabilir dediler büyüme ağrısı olabilir dediler ama daha çok küçük bu ağrılar 3 yaşında başlamıyor mu dedik yooo çocuktan çocuğa değişiebilir dediler ,neyse zaten tamamen geçmişti bu gece sabaha karşı yine yavrum ağrıyla uyandı ,daha yeni yeni açılıyor öğlen oldu yine zor yürüyor bacaklarını gösteriyo ,bi de doktor çocuk kendini savunmaya alır acıcak diye basmak istemez dedi ,bu gün de tekrar edince vala korkuyorum ya sizin çocuklar da da oluyomu böyle ağrılar ...

canım ya geçmiş olsun.İlk kez duyuyorum böyle birşey.Okurken aklıma acaba gündüz çok yürüyor bacakları o yüzden mi ağrıyor acaba geldi.

canım ya geçmiş olsun.İlk kez duyuyorum böyle birşey.Okurken aklıma acaba gündüz çok yürüyor bacakları o yüzden mi ağrıyor acaba geldi.

yavaş yavaş açılmaya başladı yürüyor birazdan koşuşturmaya başlar Allah ın izniyle ,evet canım çoookkkk hareketli hiç durmuyor maşalahh ,neyse birazdan doktora gidicez ne dediğini yazarım yine .

yavaş yavaş açılmaya başladı yürüyor birazdan koşuşturmaya başlar Allah ın izniyle ,evet canım çoookkkk hareketli hiç durmuyor maşalahh ,neyse birazdan doktora gidicez ne dediğini yazarım yine .

çok geçmiş olsun canım...ne dedi dr. bir sonuca varabildiniz mi?

çok geçmiş olsun canım...ne dedi dr. bir sonuca varabildiniz mi?

sağol canım 2 tüp kan alınmıştı doktora da gösterdik bu sonuçlarda sorun yok dedi çok şükür ,anlattıklarına göre büyüme ağrısı gibi duruyor ama bir de romatizmal bi rahatsızlık var mı diye bi test daha yapalım dedi salı günü yaptırıcaz dua edin kızlar inşallah bişi çıkmaz,

hıııı doktora dedim ki , ya büyüme ağrıları 3-4 yaşından sonra başlamıyor mu daha çok küçük değil mi dedim ,eğer çok hareketli bi çocuksa bu yaşlarda da başlar normal dedi ,maşallah çoooookkk hareketli hiç durmuyor yerinde yavrum ,umarım büyüme ağrısıdır gerçekten ama ağrıyor canımın bacakları ya gösteriyor neresi deyince ,neyse aklınızda olsun kızlar bunlar.

yoktur bişeyi inşallah annesi, evet durmuyorlar yerlerinde enerjilerini bir şekilde atlamaları lazım. onlarda haklı inşallah geçer en kısa zamanda canım...

teşekür ederim canım ikinci çiş deneyimimizide yaptık ama babamız sağolsun oğlu lazımlığa yapıyo diye bi heyecan yaptı. çocuğun alışması için yapmamız gereken ne varsa ihlal etti ertesi gün çocuk istemedi oturağı ağladı ama olabilirmiş. b süre ara vericem ve bu sefer oturaktan önce alıştırma klotlarıyla bekliycem azıcık çişin içinde rahatsız olsun. bide kötü bi durumumuz var oğlumu soyduğumuz zaman banyo yapmak zorundayız bidaha giydiremiyoruz resmen paralıyo kendini o yüzden bezini çıkarınca koşarak duşun içine giriyo :).
kilosuna bakmadım hiç ama sanırım arttı kilosu görünşten öyle geliyo bana yani. zaten bukadar hareketle nasıl alıyo onuda anlamıyorum. eliyle tutunup ayaklarıyla destek alıp tezgaha tırmanıyo yemek yerken iki dakika sabit eğil. biyere gidyo oturuyo anında kalkıyo tam bi kurtlu :).
emzirme konusunda kararsızım gerçi bu ramazanda oruç tutmayı düşünüyorum artık bakalım dayanabilirsem sanırım o esnada sütümde kesilebiir yavaşş yavaş kesimezsede devam edicem. bende birkaç gün oldu oğlumu beşiğinde yatırıyorum yani canım nedyim bilmemki farkındaysan senle bebişlerin gelişimi kafa kafaya gdiyo alıştırmalarımızda :)). artık emerk uyumuyo emziriyorum beşiğine koyuyorum sırtına pıt pıt yapıyorum o eee eee diyerek uyuyo. gündüzleride aynısı oluyo ah be oğlum ne çektirdin bana 20 ay ne kolaymış böyle diyorum sonra artık büyüdüler tabi. ama hala onun odasınayım ve ben odaya girince daha sık uyanıyo ama şu huyumdan vazgeçmem gerek sanki ben ayrı yatsam bişey olucak diye aklım çıkıyo hala

valla ben büyüme ağrısını bilmiyodum. ama benim oğlum yürümeye çok hevesliydi merdiven çıkmaya bayılır dünya yol katederdik ana oğul şimdi iki dakikada bacağını gösterip ağlayıp kucak istiyo. bende eskiden yorulmazdı böyle çabuk diyodum ki bu yazını gördüm azıcık araştırıyım ben bunu. bide oğlum biyeri acıyınca uzatır öpmemizi ister son zamanlar bunu ayaklarına yapmamızı çok istiyo. ayy sağol canım paylaştığın için bişey daha öğrendik sayende.

romatizma test sonucunuz çıktımı. bide bu nasıl bi test ne şekilde yapılıyo acaba.
bebişininkide inşallah büyüme ağrısı dedikleri şeydir canım..

Son düzenleme:

arkadaşlar bu güzel anlamlı gecede Allah ıma şükürettim evet kötü bişi çıkmadı ,babası bugün sonuçları almaya gitti ,maşallah bişeyi yok oğlunuz büyüyo,gelişiyo merak etmeyin bazen böyle çok hareketli çocuklarda büyüme ağrıları da erken görülebilir demiş ,ağrı olduğu zamanlar için ağrı kesici şurup vermişti bir de ,canım oğlum büyüyormuş teyzeleri 9 aylık adım atmaya başladı 9,5 aylıkken baya yürüyodu ,çok korkmuştum ya bütün çocuklar için dua ediyorum hep Allah ım dermasız dert vermesin ...

Kızlar siz de iyiki varsınız birbirimize hem destek oluyoruz hem de bişiler öğreniyoruz

toplamda 4 tüp kan alındı ,kandan bakılıyor yani iki tüp normal değerler için hani arada bütün çocuklardan alınan kan örneği romatizmal hastalık içinde 2 tüp alındı .doktorumuz aslında büyüme ağrısı gibi gözüküyor anlattığına göre ama aklımızda kalmasın yine romatizma testinide yaplım demişti ama iyiki yaptırdı şimdi daha rahatız çok şükür

Büyüme ağrısı olduğunu nasıl anlarsınız;
genelde gece olur ağrı ,ağrıdan uyanır ,
neresi ağrıyor dediğinizde bacaklarını gösterir özellikle diz topuk arası ,
masaj yaptığınızda hoşuna gider ,hep yapmanızı ister
şişlik ,kızarıklık yoktur bacaklarda
ateş yoktur
gündüz özellikle öğleye kadar geçmiş olur ,gündüz devam etmez yani.

Son düzenleme:
kızlar bişi daha yazıcam ,gerçi bence hepiniz biliyorsunuzdur ama belki denemeyen vardır;

eğer çocuğunuz öksürüğü ağır geçirmiyorsa yani ateşi yoksa ,keyfi yerindeyse ,sadece burnu akıyor ve öksürüyorsa;

ılık suyun içine (yalnız içebileceği gibi sıcağa yakın olmalı ) bal ve limon karıştırın sabah ve gece yatarken içirin ,1 en fazla 2 günde geçiriyor ,ılık su olduğundan balgamı da söküyor ,oğlumda denedim maşallah kızlar ya ,eşim maşallah bu sefer çok çabuk geçti öksürüğü dedi ,şuruba da gerek kalmıyor ...

ya canım bizimki genelde gece uyanır uyanıncada ağlar yarı uykulu oluyo bişi soramıyorum. ama bugün dahada dikkat ettim hemen ayağını gösterdi yolda bi merdiven bulup oturdu hemen. ayağını gösterip anlatıyo evde sorun yok özellikle dışarda oluyo yolun ortasında ayakkabıyı kontrol ettim küçüldümü diye yok. içine baktım yok sanki ağrıyo ve sağ ayağını özellikle yere basarken temkinli davranıyodu. oğlumunda bi huyu var iyimi kötümü bilemiyorum kızlar acıya çok dayanıklı ya. mesela biyerini çarptı yara oldu diyelim kaçkere dudağının patlamışlığı var öyle uzuuun uzun ağlamaz hemen unutur. 1 dakikayı dolduracak kadar ağladığını bilmem. heleki memeyi daya ağzına hiç ağlamıyo hemen norma hayata dönüyo. eşimde diyo ne var bu sütün içinde test ettiricem sonuda bi lab. a gönderip :). işte bu yüzden ben öyle çokmu azmı ağrıyo pek anlıyamıyorum.

verdiğin bilgiler içinde tşkr edrim canım. gerçekten yiki varsınız. ama bu ara çok boşladık burayı gönül koyuyorum haberiniz ola arada gelin çay kahve veriim uyutun gelin bebişleri :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…