kıslar sormayın bugün ne oldu oğlumla 3saat gezdik parka falan gittik. sonra eve geldikk babasıda geldi yemekten sonra çıkalım yine dedik. burda bi cami var merdivenleri baya fazla. nezaman meydana gitsek oğlum o merdivenleri çıkmak o apdest alınan yerde oynamak istiyo.
bu arada oğlum yeni bi huy edindi elimizi bırakıp gitmiyo ağlıyo sızlıyo çekiştiriyo ama gitmiyo tek başına. neyse caminin yanından geçiyoruz eşim dedi bak şimdi elimi bırakıcak ama oğlum bırakmadı camiye doğru masunnca baka kaldı biraz mızırdandı. eşimde şaşırdı gitmediğine hadi sen götür çıkar merdivenleri bari haketti bunu dedim. eşimde götürdü. çıktılar merdivenleri duvarın arkasında yok oldular eşimin suratını hatırlıyorum çabuk çabuk diye bağırıyo bende oğlumun anlında kara bi iz gördüm sandım düştüde çamur oldu. meğer orda bir mermerin kenarına çarpmış ama ağlamamış oyuna devam etmiş sonra ordan bi adam oğlumun başının şiştiğini söylemiş eşime. eve nasıl gittim kimliği nasıl aldım yolda karşıma komşum çıkmış elimle ittim. çocuğun anlına bakamadım korkudan anında nasıl okadar şişer ve morarır eyvah dedim ömrümden ömür gitti. önümze kim çıksa olmaz bişey buz koyun geçer diyo. neyse gittik mr röntgen falan çekildi çok şükür iyiymiş. bu arada mr ile röntgen çekilirken neler çektik anlatamam ne zormuş küçük çocukta böyle şeyler allah daha büyüklerini yaşıyanlara şifa sabır versin inşallah. yaa öle kıslar çok korktum.
canım yaaa çok geçmiş olsun ,yavrularımıza hiç dayanamıyoruz dimi azıcık bişi olsa vala içim parçalanıyo kuzularımız bizim onlar ayyyyy bak nasıl sevesim geldi şimdi :)
kıslar sormayın bugün ne oldu oğlumla 3saat gezdik parka falan gittik. sonra eve geldikk babasıda geldi yemekten sonra çıkalım yine dedik. burda bi cami var merdivenleri baya fazla. nezaman meydana gitsek oğlum o merdivenleri çıkmak o apdest alınan yerde oynamak istiyo.
bu arada oğlum yeni bi huy edindi elimizi bırakıp gitmiyo ağlıyo sızlıyo çekiştiriyo ama gitmiyo tek başına. neyse caminin yanından geçiyoruz eşim dedi bak şimdi elimi bırakıcak ama oğlum bırakmadı camiye doğru masunnca baka kaldı biraz mızırdandı. eşimde şaşırdı gitmediğine hadi sen götür çıkar merdivenleri bari haketti bunu dedim. eşimde götürdü. çıktılar merdivenleri duvarın arkasında yok oldular eşimin suratını hatırlıyorum çabuk çabuk diye bağırıyo bende oğlumun anlında kara bi iz gördüm sandım düştüde çamur oldu. meğer orda bir mermerin kenarına çarpmış ama ağlamamış oyuna devam etmiş sonra ordan bi adam oğlumun başının şiştiğini söylemiş eşime. eve nasıl gittim kimliği nasıl aldım yolda karşıma komşum çıkmış elimle ittim. çocuğun anlına bakamadım korkudan anında nasıl okadar şişer ve morarır eyvah dedim ömrümden ömür gitti. önümze kim çıksa olmaz bişey buz koyun geçer diyo. neyse gittik mr röntgen falan çekildi çok şükür iyiymiş. bu arada mr ile röntgen çekilirken neler çektik anlatamam ne zormuş küçük çocukta böyle şeyler allah daha büyüklerini yaşıyanlara şifa sabır versin inşallah. yaa öle kıslar çok korktum.
canım çok geçmiş olsun.Benim oğlan hep düşüyor alıştım artık şişliğe ve morarmalarına.
Kızlar merhaba
taşınma telaşından pek bu aralar giremiyorum ,size bişi sorucam ,bunda 2 hafta önce falan oğlum bi gün baktım zor yürüyo ya da yürümek istemiyo ki normalde çooookkkk hareketli bi çocuk , 2 gece hep ağlayarak uyandı ayaklarını gösteriyo ,hafta sonuydu kalktık acile gittik biyerden düşmediği halde yine de film çektiler bişi çıkmadı ,zaten öyle kırık çıkık gibi ağlamıyordu ,sonra eşimle içimiz rahat etmedi bi de kan testi yaptırdık Allah ıma şükürler olsun her şey normal çıktı ,sonra da 2 günde oğlum normale döndü ,doktorlar ya bi incinme var dedi yada ki bunu daha çok olabilir dediler büyüme ağrısı olabilir dediler ama daha çok küçük bu ağrılar 3 yaşında başlamıyor mu dedik yooo çocuktan çocuğa değişiebilir dediler ,neyse zaten tamamen geçmişti bu gece sabaha karşı yine yavrum ağrıyla uyandı ,daha yeni yeni açılıyor öğlen oldu yine zor yürüyor bacaklarını gösteriyo ,bi de doktor çocuk kendini savunmaya alır acıcak diye basmak istemez dedi ,bu gün de tekrar edince vala korkuyorum ya sizin çocuklar da da oluyomu böyle ağrılar ...
canım ya geçmiş olsun.İlk kez duyuyorum böyle birşey.Okurken aklıma acaba gündüz çok yürüyor bacakları o yüzden mi ağrıyor acaba geldi.
yavaş yavaş açılmaya başladı yürüyor birazdan koşuşturmaya başlar Allah ın izniyle ,evet canım çoookkkk hareketli hiç durmuyor maşalahh ,neyse birazdan doktora gidicez ne dediğini yazarım yine .
çok geçmiş olsun canım...ne dedi dr. bir sonuca varabildiniz mi?
sağol canım 2 tüp kan alınmıştı doktora da gösterdik bu sonuçlarda sorun yok dedi çok şükür ,anlattıklarına göre büyüme ağrısı gibi duruyor ama bir de romatizmal bi rahatsızlık var mı diye bi test daha yapalım dedi salı günü yaptırıcaz dua edin kızlar inşallah bişi çıkmaz,
hıııı doktora dedim ki , ya büyüme ağrıları 3-4 yaşından sonra başlamıyor mu daha çok küçük değil mi dedim ,eğer çok hareketli bi çocuksa bu yaşlarda da başlar normal dedi ,maşallah çoooookkk hareketli hiç durmuyor yerinde yavrum ,umarım büyüme ağrısıdır gerçekten ama ağrıyor canımın bacakları ya gösteriyor neresi deyince ,neyse aklınızda olsun kızlar bunlar.
hayırlı olsun canım darısı bizim başımıza artık...Dün babam almış oğluma tuvalet oturağı bende oturttum ama başladı ağlamaya.Çokta zorlamadım.Bugün oturtucam ''hadi oğlu çişşş yapalım'' dedim ama ağladı.Sen o çok bilmişlere kafanı takma ben artık ne diyorum biliyormusun'' oğluma 21 aydır ben bakıyorum ve de ben annesiyim benden daha iyisini kimse bilemez'' sonra kimse yorum bile yapmıyor.OOHHH be söylemeyip içime atmışım bunca ay artık söylüyorum.Bende dün gece itibariyle odamızı ayırdım oğlumla.Oğlum yatak odasında beşiğinde uyudu bizde hemen yatak odasının yanındaki odada yani oturma odasında uyuduk eşimle.Odamızın kapısıaçıktı tabi oğlumun kapısınıda hafif açık bıraktım uyanınca duyayım diye.Valla saat şuan 11:55 hala uyanmadıdemek bizi odada istemiyormuş kereta buarada evde çocuk odası var ama ıvır zıvır koyduğum için bir süre düzenleyene kadar böyle devam edicez.Emzirme konusuna gelince eylülde 2 yaşında olacaklar.Şimdi olmasa bile eylülden sonra emzirmeyi yavaş yavaş bıraktırırsın belki.Bu arada oğlunun kilosu kaç?benim oğlan 13.800 olmuş.
Kızlar merhaba
taşınma telaşından pek bu aralar giremiyorum ,size bişi sorucam ,bunda 2 hafta önce falan oğlum bi gün baktım zor yürüyo ya da yürümek istemiyo ki normalde çooookkkk hareketli bi çocuk , 2 gece hep ağlayarak uyandı ayaklarını gösteriyo ,hafta sonuydu kalktık acile gittik biyerden düşmediği halde yine de film çektiler bişi çıkmadı ,zaten öyle kırık çıkık gibi ağlamıyordu ,sonra eşimle içimiz rahat etmedi bi de kan testi yaptırdık Allah ıma şükürler olsun her şey normal çıktı ,sonra da 2 günde oğlum normale döndü ,doktorlar ya bi incinme var dedi yada ki bunu daha çok olabilir dediler büyüme ağrısı olabilir dediler ama daha çok küçük bu ağrılar 3 yaşında başlamıyor mu dedik yooo çocuktan çocuğa değişiebilir dediler ,neyse zaten tamamen geçmişti bu gece sabaha karşı yine yavrum ağrıyla uyandı ,daha yeni yeni açılıyor öğlen oldu yine zor yürüyor bacaklarını gösteriyo ,bi de doktor çocuk kendini savunmaya alır acıcak diye basmak istemez dedi ,bu gün de tekrar edince vala korkuyorum ya sizin çocuklar da da oluyomu böyle ağrılar ...
valla ben büyüme ağrısını bilmiyodum. ama benim oğlum yürümeye çok hevesliydi merdiven çıkmaya bayılır dünya yol katederdik ana oğul şimdi iki dakikada bacağını gösterip ağlayıp kucak istiyo. bende eskiden yorulmazdı böyle çabuk diyodum ki bu yazını gördüm azıcık araştırıyım ben bunu. bide oğlum biyeri acıyınca uzatır öpmemizi ister son zamanlar bunu ayaklarına yapmamızı çok istiyo. ayy sağol canım paylaştığın için bişey daha öğrendik sayende.
romatizma test sonucunuz çıktımı. bide bu nasıl bi test ne şekilde yapılıyo acaba.
bebişininkide inşallah büyüme ağrısı dedikleri şeydir canım..
arkadaşlar bu güzel anlamlı gecede Allah ıma şükürettim evet kötü bişi çıkmadı ,babası bugün sonuçları almaya gitti ,maşallah bişeyi yok oğlunuz büyüyo,gelişiyo merak etmeyin bazen böyle çok hareketli çocuklarda büyüme ağrıları da erken görülebilir demiş ,ağrı olduğu zamanlar için ağrı kesici şurup vermişti bir de ,canım oğlum büyüyormuş teyzeleri 9 aylık adım atmaya başladı 9,5 aylıkken baya yürüyodu ,çok korkmuştum ya bütün çocuklar için dua ediyorum hep Allah ım dermasız dert vermesin ...
Kızlar siz de iyiki varsınız birbirimize hem destek oluyoruz hem de bişiler öğreniyoruz
toplamda 4 tüp kan alındı ,kandan bakılıyor yani iki tüp normal değerler için hani arada bütün çocuklardan alınan kan örneği romatizmal hastalık içinde 2 tüp alındı .doktorumuz aslında büyüme ağrısı gibi gözüküyor anlattığına göre ama aklımızda kalmasın yine romatizma testinide yaplım demişti ama iyiki yaptırdı şimdi daha rahatız çok şükür
Büyüme ağrısı olduğunu nasıl anlarsınız;
genelde gece olur ağrı ,ağrıdan uyanır ,
neresi ağrıyor dediğinizde bacaklarını gösterir özellikle diz topuk arası ,
masaj yaptığınızda hoşuna gider ,hep yapmanızı ister
şişlik ,kızarıklık yoktur bacaklarda
ateş yoktur
gündüz özellikle öğleye kadar geçmiş olur ,gündüz devam etmez yani.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?