2011 Eylül Anneleri

çok geçmiş olsun canım. ben ciğeri denemk için yaptım. ince bftek şeklinde kestim. kekik ve pane harcına bulayıp kızarttım. şahsen ben yiyemem şimdiye kadar pişen evde dai duramazdım. evlenmeden önce annemler aldığında ben evden çıkardım öyle pişirirlerdi ama evlat için neler yapıyoruz. bizimki baya yedi. sevdide. bunun haricinde minik mnik doğrayı çorbalara katabilirsin.

bakliyatların bir çoğundada demir vitaamini var bunlarla çorbada yapabilirsin. bizimide pekmezle pek arası yok yine her sabah kavga dövüş yediriyorum.

fındık,armut,fasulye,tavuk,kırmızı et,şeftali,kuru üzüm,badem,yumurta, dada hulunuyo.

ama demir en fazla kırmızı ette bulunuyo. köftelerde, çorbalarda kullan. bide eti taze almaya özen göster ve çok fazla pişirme fazla pişmiş et demir den arınıyo çünkü.

umarım kısa sürede atlatırsınız. şu iştah açıcı balık yağı şuruplarını denersin en olmadı.

sağol canım, dr. zaten balık yağını ver demişti ondan içiyoruz ama bu aralar yine hastayız yani biz nereden baksan 3 aydır ateşliyiz devamlı. artık bıktık antibiyotik ve şurup kullanmaktan Allah beterinden korusun oda ayrı tabi. ama çok üzülüyorum valla bütün gün ağlıyorum bi tek lokma yemiyor şu an hasta diye ilaç kullanıyor o yüzden demir şurubuna başlamadık başlarsan iştahı açılır dediler ama bilmiyorum. devamlıda ateşleniyor artık canım çok sıkılıoyor bu duruma. demir eksikliği enfeksiyona yakalanmasını arttırıyormuş zaten galiba ondan hastalanıyor devamlı Allah şifa versin yavrularımıza.

bahar
çok geçmiş olsun
inşallah kısa zamanda atlatırsınız
arkadaşlar akılvermişler neler yapman konusunda
ciğer ve dalağı yedirebilirsen çok güzel olur
hatta çiğneyebilirse kuru kara üzümü sen yanındayken öğün arasında eline ver
hem yeme alışkanlığı kazanır hemde kan yapar

18ay aşımız için gittiğimizde boy kilo kontrolümüzde yapıldı
boy 85cm
kilo 12kilo
dediler ama fazla geldi bana
11.500gr evde tartıyorum
boyuda ayakkabılarla ölçtüğü için 1-2cm fazla yazdılar bence

kızlar kızım artık neredeyse tüm günü emerek geçiriyor
11gibi 1kase çorba içiyor bazen yarım kase biile olmuyor içtiği
tüm güm bişey yemeden akşam 10 yada 11gibi tekrar çorba yada pilavla günü kapatıyor
artık memeden ayırma zamanı geldi demek oluyor dimi
inanın kafayı yedirtecek
anneler neden çabuk yıpranıyor şimdi daha iyi anlıyorum

tüm gün sadece beni emiyor
resmen yalancı emzik niyetine kullanılıyorum
yarın çocuk Dr.una götürecez
bakalım o ayır diyecekmi

dönemsel bişey sanırım canım. bizimde arar ara emme isteği çok yoğun oluyo. ama mesela parkamı gittik akşama kadar meme falan demez yada evde oynarken. ama ben nezaman bi iş yapsam yada öle oturup kafa dinleyim desem hemen meme diyor. bitür ilgi alaa arayışı sanırım. tokta olsa açta olsa istiyo.

bizimkide bugün ilk defa kuru patlıcan biber dolması denedim. ben karadenizliyim malum bizde yapılan bişey değil ama ben çok severim. korka korka denedim yaptım ellerime sağlık harikada oldu ayıptır söylemesi. oğlumda sevdi. artık menümüze rahatlıkla ekleyebilirim :)).

çok geçmiş olsun canım. bende demir eksikliğinden baya çekniyorum. 18 ay kontrolümüzde baktırmak istiyorum kan sayımı yaptırıp. bizimki aşırı derecede yoğurt yiyo çünkü. sevmediği herşeyi yoğurt katarak yedirebiliyorum desem yeridir. brde pilav.

mesela 6. ayda yarım enginar yediğini bilrim. ama yaptım tamda mevsimi şimdi yemedi bende tavuk ve plavla karıştırıp yedirdim. sevdiği bi yiyecek yokmu senin bebişininde öye içine ufak ufak diğer yemediklerinden katsan. bu arada okuduğum bi yazıda pekmezde öyle çok demir olmadığını etten elınan demiri karşılamak için litrelerce pekmez yemek gerektiği yazıyodu. bende artık çok zorlamıycam pekmez için oğlum şekerli şeyleri hiç sevmiyo.

canım benim oğlum yemek konusunda mızmızlaştı son zamanlarda öncedende öyleydi biraz ama bu kadar değildi şu an hasta olduğu için bi lokma yemiyor yada yiyemiyor. bende yoğurdu çok verdim oğluma ve kansızlık çıktığından beri farkına vardım hata yaptığımın. yoğurdu hep pilavla etle tavukla ne yerse yanında veriyordum işte şimdi farkındayım hatamın. halbuki bilinçli kişileriz etle beraber yoğurt vermemek gerektiğinin ama yemeyince çaresiz kalıyor insan yoğurtla yer diye veriyor. yoğurt kesinlikle ara öğünlerde yalnız verilmeli diye düşünüyorum artk şahsen öyle yapıcam artık.

canım çok geçmiş olsun ...

dediğin gibimi acaba
ama bizimki hem memeciydi yaaa
bende Karadenizliyim ama bayılıyorum doğu yemeklerine dolmalarına
keşke bizim sıpada yeseee ama nerde

kızımı Dr.a götürdük
kanı düşmeye yakınmış
memeden ayır artık dedi
demir şurubu verdi
antibiyotikler bitince başlıycaz bizde
3ay kullan dedi bakalım inşallah şurup etkiederde iştahudda açılır

kızlarrr
şimdi söyleyin bana nasıl ayırmalıyım memeden
bir iki kez girişimim oldu ama nasıl ağladı dayanamadım verdim

acı oje sürmek kolay bıraktırıyormuş
netten okudum
yapan varmı içinizde
ekşi bişey sürsem yıkattırmak için uğraşıyor
kahve sürdüm
emerek yaladı fayda etmedi

zor 3gün bizi bekliyor
pazartesi ayırmak için başlarım galiba

ayy demeyin ya korktum bende şimdi. 9 unda aşımız var bende acil kan testi yaptırıyım. bugün bizimkine biberonla süte bebe bisküvisi koydum resmen oynadı sıpa alışmadı çocuk biberona bi türlü. sütde içmiyo.

bide konuşmuyo diye takıyodum kafaya ama işine gelenleri söylüyo. vermem, yemem, gelmem, :)). bide benimmi diyo güzel bi yiyicek yada oyunck görünce. tabi biraz geveliyo ama tam yerinde hep söylediğinden çözdük biz :))

ojenin zararı olmasın canım. hem senin sağlığın açısındanda birden bırakman doğru değil. nette bununla ilgili yazılar var okuyabilirsin. emme öğünlerini azaltarak yavaş yavaş bıraktırmalısın. göğsünde beze olursa allah korusun 10 yıldır bebeğini birden sütten kestiği için o bezeyi taşıyan insanlar var tanıdığım.

canım yaptığın en büyük hata bi kaç deneyip tekrar vermen , ayırmayı tekrar denediğinde nasıl olsa verecek yine annem diye ağlayıp bağıracak keşke yapmasaydın neyse olmuş artık ,benimki de çok düşkünkü hatta sadece emmek istiyor hiç bişi yemiyordu ,zaten yemediği için kesmek zorunda kaldım memeden ,ben kolay ayırdım ama korkmuştum bu kadar düşkün olduğu için çok şükür ,daha önce yazmıştım ama yine yazayım canım senin için;

mememin ucuna ve etrafına siyah ve beyaz yerler dahil siyah göz kalemi sürdüm meme istediğinde gösterdim bak eeee olmuş dedim ,önce ağladı tabi ,kafasını falan çevirdi ,bişi yemek istemedi tekrar meme istedi daha doğrusu her meme istediğinde kara kara gösterdim eeee,pis olmuş dedim yalnız siliniyo karalık ona göstermeden önce tazelemelisin, tabi zaman geçtikçe acıktı bu arada en sevdiği şeyleri ver yemesi için ,ama aralarda tekrar istiyo her seferinde kara görünce başını çeviriyodu ,

tabi meme doluyo acımaya başlıyo ,ilk 2 gece sadece gece ama ve uyuyoken yani gözleri kapalı olur ama uyanır ağlar ya ya da kıpırdandığı zaman verdim hemen rahatladı memem ,en güzel bebişler boşaltıyo memeyi :) uyanık olmaması önemli gece meme verdiğinde ,yoksa olmaz

bir hafta 10 gün sonra artık hiç istememeye başladı,karnını da doyurunca ohhhhh,napacak diye gösterdim geçen tabi temiz haliyle ,eeeee diyo meme eeee diyo,ben 16,5 aylıkken kestim
umarım yardımcı olabilmişimdir ,bi de acı sürme olayı var ama çok şükür ona gerek kalmadı

canım tekrar söylüyorum keseceksen verme bi daha ,dayanamayıp verirsen olmaz ,onun psikolojisi için de çok yanlış ...

artık ayır memeden canım bana da doktor sakın ayırma dedi ama ilk defa doktoru dinlemedim ,annem anne sütüne çok önem verdiği halde o da ayır dedi ,onun düşüncelerine çok öenm veririm çünkü ne dese çıkıyo canım annem ,hiç bişi yemiyodu artık büyüdüler meme sağlık açısından çoooook faydalı ama gelişimi için yetmiyo ,eeee gelişimi şu an çok önemli biliyosun

memeden kestikten sonra çoooook fark var ,benim oğlum yine de öyle başkaları gibi çooook yiyen sık yiyen bi çocuk değil ama önceye göre yiyor zaten mideleri nekadar ki onların ,bir de yavrularımız açlığını tokluğunu biliyolar ,bırak acıksın o zaman yesin böyle hiç yememesinden iyidir ...

çikommm
dr kontrolüne gittiğinde bi baktır kanına
için rahatlamış olur
sütü bizimkide içmiyoo
takılma süte bence eger yoğurt ve peynir yiyosa ne güzell
obile yeterli olur
benimki hiç konuşmuyor ozaman seninkinin yanında
annem diye sarılır baba mama meme abi abba aç genelde çok kullandığı kelimeler
ama şunu söyle deyince söylüyoo
zamanla inşallahhh fazlasıdaa
canım netten okudum
zaten tırnak yiyen çocuklar için ya oda
ama cildime alerji yaparmı işte onu düşünmedim
yavaş yavaş bıraktırıyım ama o pek mümkün degilll
yani öğünde emmek gibi yada şukadar öğün emiyoda değil
herdaim memede
geceleri vermeye razıyım
böylelikle azalacak zamanla
evet canım ya enn büyük hatamm o oldu
ama busefer artık ayırmak istiyorum
onun için
dr ayır dediği içinde içim rahatt
19aylık artık
anlattığın içinde çok sagoll
bende denerim ama ağzını sürer gibime geliyo

canım anne sütü gibisi yok tabikii yese inan emzirmek çok kolayy
inşallah bizimkininde iştahı açılırrr

bende konuşmuyo diye baya hayıflanıyodum. ama dikkat etmek gerekiyo aslında konuşuyolar ama net bi şekilde değil. mesela her istemediği yemekte kafasını çevirip yemem, verme diyo net çıkmıyo azından ama sürekli olunca anlaşılıyo. mesela ee yapıcaz diyorum odaya giderken ee mi. diyo. ama bizimkide hiç anne demiyo varsa yoksa baba. çokta güzel söylüyo ses tonu falan süper öle çat pat değil yani. kıskançlıktan çatlıyorum. önceden anne derdi ama şimdi hiç demiyo. pipimizin adıda ...bap... bap nerde diyince gösteriyo. daha bi çok şey var sürekli aynı mırıldama var ağzında mırılmırıl bişiler diyip sonunda sanki varmı diyo ama anamıyorum o dediği ney. ayyy bi konuşsak bıcırbıcır :)).

bizimkininde öyle emme öğünü yok. her can sıkıntısında meme meme diye gelio. açmazsamda dayıyo kıyafetten emme taklidi yapıyo. en belirgin emme zamanlarımız uyumadan önce uyku arası ve uyanınca. gündüz o nezman isterse. aç tok faarketmiyo. tıka basa yesede, suyunu içsede emiyo mutlaka. sanırım bende bıraktırırken çok zorlanıcam. 1 sene daha emzirmeyi düşünüyorum ama allah nasip ederse.

2 gündür et verirken yanında ayran yoğurt vermemeye dikkat ediyorum. ayyy bak şimdi tarihe baktım bizim yarın aşımız var ya :))

bap bappp haaaa
maşallah ozaman seninkiye
bizimkide kendince anlatıyo ama ne çare
hele ben babasıyla hararetli bişeyler konuşuyosak
araya giriyor birde el hareketleriyle anlatıyoo
biz ona bakıncada gülmeye başlıyoo
çok sevimliler yaa

2gündür ayırdım bende
gece emiyor
gündüzleri aklına gelince ağlıyor
dikkatini başka şeylere çekiyorum unutuyo
sen benim kadar sıkıntı yaşamazsın
ki ben dahada fazla tepki gösterir diye ummuştum

çikomm
verdiğin et köfte miktar olarak ne veriyorsun 1ögünde
mesela yanında pilav varmı yoksa sademi veriyorsun

canfunerda

canım sen kaç gün devam ettin gece emzirmelere
2günmü?
düngece dolmuştu
emzirdim 2kez
bugecede emziririm
ama nezamana kadar versemmm?

canfunerda

canım sen kaç gün devam ettin gece emzirmelere
2günmü?
düngece dolmuştu
emzirdim 2kez
bugecede emziririm
ama nezamana kadar versemmm?

evet canım 2 gün gece verdim bi daha vermedim ,canım onun acıktığını sen anlarsın artık acıktığında yedir bişiler ki meme istemesin ,inat mı ediyo yemicem diye sakın aç kaldı diye meme verme eninde sonunda aç olduğu için dayanamayıp yiyecek bişiler merak etme emi canım ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…