ya canım bizimki genelde gece uyanır uyanıncada ağlar yarı uykulu oluyo bişi soramıyorum. ama bugün dahada dikkat ettim hemen ayağını gösterdi yolda bi merdiven bulup oturdu hemen. ayağını gösterip anlatıyo evde sorun yok özellikle dışarda oluyo yolun ortasında ayakkabıyı kontrol ettim küçüldümü diye yok. içine baktım yok sanki ağrıyo ve sağ ayağını özellikle yere basarken temkinli davranıyodu. oğlumunda bi huyu var iyimi kötümü bilemiyorum kızlar acıya çok dayanıklı ya. mesela biyerini çarptı yara oldu diyelim kaçkere dudağının patlamışlığı var öyle uzuuun uzun ağlamaz hemen unutur. 1 dakikayı dolduracak kadar ağladığını bilmem. heleki memeyi daya ağzına hiç ağlamıyo hemen norma hayata dönüyo. eşimde diyo ne var bu sütün içinde test ettiricem sonuda bi lab. a gönderip :). işte bu yüzden ben öyle çokmu azmı ağrıyo pek anlıyamıyorum.
verdiğin bilgiler içinde tşkr edrim canım. gerçekten yiki varsınız. ama bu ara çok boşladık burayı gönül koyuyorum haberiniz ola arada gelin çay kahve veriim uyutun gelin bebişleri :)
canım benim ben sade sütsüz bi nescafe alayım ,türk kahvesi de olur çay olmasında :):)
benim oğlumun da canı öyle tatlı değil her düştüğünde ağlamaz sadece çok canı acıyınca ağlar ,bu güzel bişey ,yani bi yere çarpıp canı acımasa da sırf çarptığı için ağlayan çocuklar biliyorum, o yüzden maşallah bizimkilere ,ama öyle dudağını patlatmak can acıtır ya , gerçekten çok daha fazla dayanıklı herhalde ama bence bunu doktorunuza gittiğinizde bi söyle canım için rahat olsun
bacağı içinde yoruluyo herhalde annesi ...
hemen canım buyur kahven :). bazen bende düşünüyorum hani bir hastaık var acı hissetmiyo insan ama ondada hiç hissetmiyo. bizimki ağlıyo ama anında dikkatini başka yöne çekmek yetiyo. mesela geçen yazmıştım kafasını çarptı ve anında mosmor kocaman şişti çocuk 1 dk ağlamadı toplayınca hayır bişey değil busefer kafasını çarptı diye ağlamamasıda korkutuyo insanı. he mr çekileceği zaman uzuuun uzun ağladı ama :).
aman Allah korusun zaten acıdığı zaman ağlıyomuş sadece siz acısını unutturacak bişiler yapıyosunuz onun da canı tatlı olmayınca susuyor kuzucuk hemen :) ,zaten o hastalıkta bildiğim kadarıyla hiç hissetmiyo acıyı kişi ,
bu arada kahven çok güzel olmuş eline sağlık
kızlar merhaba.Fırsat bulup giremedim bu aralar.Benim oğlandan bahsedeyim...Öncelikle düştüğü zaman ya da başını bir yere çarptığı zaman cikomun dediği gibi 1 dk sürmüyor ağlaması.Hemen unutuyor.Emmediği için ağladığı zaman emziğini veriyorum birde küçük yastığıyla dolaşıyor benim oğlan hemen onu kokluyor susuyor. hafta oldu artık odalarımız ayrı.Böyle hem oğlum hemde biz rahat uyuyoruz.Uyku ve yeme konusunda şikayetlerimiz yok şükür.Tek sorunum benim oğlan hala konuşmuyor.Baba ve dede diyor başkada bişey demiyor.İstediklerini ııııııı diyerek anlatıyor.Valla 2 yaşında olacak neredeyse ondan 4 ay küçük arkadaşın oğlu var maşallah ne güzel söylüyor kelimeleri.Acaba doktora götürsem mi?Sizin yavrularınızın konuşma durumu nedir?
kızlar merhaba.Fırsat bulup giremedim bu aralar.Benim oğlandan bahsedeyim...Öncelikle düştüğü zaman ya da başını bir yere çarptığı zaman cikomun dediği gibi 1 dk sürmüyor ağlaması.Hemen unutuyor.Emmediği için ağladığı zaman emziğini veriyorum birde küçük yastığıyla dolaşıyor benim oğlan hemen onu kokluyor susuyor. hafta oldu artık odalarımız ayrı.Böyle hem oğlum hemde biz rahat uyuyoruz.Uyku ve yeme konusunda şikayetlerimiz yok şükür.Tek sorunum benim oğlan hala konuşmuyor.Baba ve dede diyor başkada bişey demiyor.İstediklerini ııııııı diyerek anlatıyor.Valla 2 yaşında olacak neredeyse ondan 4 ay küçük arkadaşın oğlu var maşallah ne güzel söylüyor kelimeleri.Acaba doktora götürsem mi?Sizin yavrularınızın konuşma durumu nedir?
benimkinin en güzel söylediği şey baba inatla anne demiyo eskiden derdi ama. konuşuyo idyemem. ge yerinde deee diyo. kakaya gaga diyo. vermem yerine vememm diyo. bağırma yeribe baama diyo. net söylediği baba okadar onuda çok güzel cilvrli söylüyo sıpa
canım benim hiiiiççç doktora gitmene gerek yok sonuçta baba ,dede diyorsa konuşacak demektir ,benimki de baba-anne-dede-aba-çok net olmasada ama çok tatlı araba diyor anlayacağın konuşmuyor daha ,apartmanda benim oğlandan 17 gün ve 45 gün büyük 2 çocuk daha var onlarda aynılar erkek çocuk geç konuşuyor çünkü maşallah anlamadıkları bişi de yok ,bu arada anne yi çok güzel ve net söylemesine rağmen peşimde baba baba diye dolaşıyor kızıyorum oğlum ben babamıyım diyorum anne diyor baba galiba söylemesi en kolay kelime onlar için ,ben de 1 hafta sonra taşınıcam 2 hafta sonra yeni evimde olucam ilk işim odayı ayırmak olacak inşallah kabullenir ben zorlanacağımızı düşünüyorum ama hayırlısı ,uyku sorunumuz aynı çok kötü ,yemek olayı acıktığı zaman yiyor ama az ve sürekli bişiler yiyeyim çabası yok ,az yiyor neyse buna da şükür önceden hiç yemiyordu kafayı yicektim ...
canım seninki maşallah birkaç kelime söylüyor yinede.Benimki anne bile demiyor.Zaten diyorum anne desin başka bişey demesin ona bile razıyım
baba ve dede yi aylardır söylüyor artık anne demenin vakti geldi geçiyor bileEğer hala emziriyorsan odayı ayırmakta zorlanabilirsin belki canım...Benim oğlan 1,5 ay emdiği için memeden kesme gibi bişey olmadı bizde.Ama inşallah odayı ayırdığınızda rahat edersiniz belki uykusuda düzene girer.Çok rahat edersiniz o zaman.Yeni evinde de güle güle otur canım.
memeden 16,5 aylıkken kesmek zorunda kaldım ,hep yazıyodum ya sadece emmek istiyor hiç bişi yemiyor diye ondan kestim ,ama bana acayip bağlı ondan korkuyorum ayırmak zor olacak ,bakalım odasını süsleyip püslücez ,ilgisini çeksin diye ,yeni perde alıcaz arabalı veya bakalım başka bişi de olabilir,araba yollu halılardan alıcaz ,güzel bir lamba ,araba desenli nevresim ,duvara üç boyutlu araba resimleri biraz da pepe olabilir ,niye hep araba çünkü oğlum tam bir araba aşığı ,aslında araba yataklar varya onlardan çok almak istiyoruz babasıyla ama baktık 1.000 tl den başlıyor bizim beğendiklerimiz çok daha pahalı bakalım biraz bekleyecek onun için ,sağol canım inşallah evimize alışmak zor olmaz
kızlar sizler nerelerde oturuyorsunuz?
Ankaradayım ben canım, sen?
memeden 16,5 aylıkken kesmek zorunda kaldım ,hep yazıyodum ya sadece emmek istiyor hiç bişi yemiyor diye ondan kestim ,ama bana acayip bağlı ondan korkuyorum ayırmak zor olacak ,bakalım odasını süsleyip püslücez ,ilgisini çeksin diye ,yeni perde alıcaz arabalı veya bakalım başka bişi de olabilir,araba yollu halılardan alıcaz ,güzel bir lamba ,araba desenli nevresim ,duvara üç boyutlu araba resimleri biraz da pepe olabilir ,niye hep araba çünkü oğlum tam bir araba aşığı ,aslında araba yataklar varya onlardan çok almak istiyoruz babasıyla ama baktık 1.000 tl den başlıyor bizim beğendiklerimiz çok daha pahalı bakalım biraz bekleyecek onun için ,sağol canım inşallah evimize alışmak zor olmaz
kızlar sizler nerelerde oturuyorsunuz?
kızlar dün başıma neler geldi anlatayım.Oturma odasında küçük sepet balkonum var.Orayı süpürmek için balkona çıktım oğlan arkamdan balkon kapısını hemen sert bir şeklide kapattı.Dışarıdan kapıyı açmak için kapı kolu yok.Kapıyı açmaya çalıştım açılmıyor.Oğlan kapının kolunuda yarım olarak aşağı indirmiş.Kapıyı ittiriyorum kapı açılmıyor.Oğlum aç kapıyı diyorum açmıyor.Oğlanda baştan oyun yapıyorum zannetti.Ben kapıyı ittirdikçe oğlum korkmaya başladı.Öyle bir ağlıyor ki anlatamam.Bana nasıl bakıyor çaresiz yavrum hala o bakışları gözümün önünden gitmiyor.İyice panik yaptım ne yapsa ne yapsam diye düşünürken alt komşuma seslendim ona evin kapısının ziline basmasını söyledim oğlan gider kapıyı açar umuduyla.Kadın dediğimi yaptı ama ben kapıyı üst kilidinden kilitlemiştim o an aklıma o geldi.Yani kapıyı içeriden benden başkası açamazdı.Komşuma eşimi aramasını söyledim eşim geldi onda da kapının üst anahtarı yokmuş.BU arada oğlum ağlamaktan morarmaya başladı korkudan ne yapacağımı bilemedim.Camı kırsam bütün cam parçaları oğlumun yüzüne gelecekti.oğlum kapıya git diyorum gitmiyor gitse camı kıracaktım.Derken öyle bir hamle yaparak kapıya öyle bir asıldım ki kapıdan bişeyler paraçalanarak kapıyı açtım.hemen oğluma sarıldım eşimde evin kapısının önünde kapıyı açmaya çalışıyordu.hemen onda kapıyı açtım eşimi karşımda görür görmez başladım ağlamaya.İyice sinirlerim bozulmuştu çünkü.Saatlerce oğluma sarıldım...Hala daha kendime gelmiş değilim.
kızlar dün başıma neler geldi anlatayım.Oturma odasında küçük sepet balkonum var.Orayı süpürmek için balkona çıktım oğlan arkamdan balkon kapısını hemen sert bir şeklide kapattı.Dışarıdan kapıyı açmak için kapı kolu yok.Kapıyı açmaya çalıştım açılmıyor.Oğlan kapının kolunuda yarım olarak aşağı indirmiş.Kapıyı ittiriyorum kapı açılmıyor.Oğlum aç kapıyı diyorum açmıyor.Oğlanda baştan oyun yapıyorum zannetti.Ben kapıyı ittirdikçe oğlum korkmaya başladı.Öyle bir ağlıyor ki anlatamam.Bana nasıl bakıyor çaresiz yavrum hala o bakışları gözümün önünden gitmiyor.İyice panik yaptım ne yapsa ne yapsam diye düşünürken alt komşuma seslendim ona evin kapısının ziline basmasını söyledim oğlan gider kapıyı açar umuduyla.Kadın dediğimi yaptı ama ben kapıyı üst kilidinden kilitlemiştim o an aklıma o geldi.Yani kapıyı içeriden benden başkası açamazdı.Komşuma eşimi aramasını söyledim eşim geldi onda da kapının üst anahtarı yokmuş.BU arada oğlum ağlamaktan morarmaya başladı korkudan ne yapacağımı bilemedim.Camı kırsam bütün cam parçaları oğlumun yüzüne gelecekti.oğlum kapıya git diyorum gitmiyor gitse camı kıracaktım.Derken öyle bir hamle yaparak kapıya öyle bir asıldım ki kapıdan bişeyler paraçalanarak kapıyı açtım.hemen oğluma sarıldım eşimde evin kapısının önünde kapıyı açmaya çalışıyordu.hemen onda kapıyı açtım eşimi karşımda görür görmez başladım ağlamaya.İyice sinirlerim bozulmuştu çünkü.Saatlerce oğluma sarıldım...Hala daha kendime gelmiş değilim.
çok geçmiş olsun anlattıklarını kafamda canlandırdım resmen Allah korumuş. bende kapıyı kilitliyorum yoksa açmaya çalışıyor dışarı çıkmak istiyor bende odaların kilitlerini üzerinde tutmuyorum artık çünkü geçen gün akşam yemeği yedikten sonra oğlum yanıma gelmesin diye (bulaşıkları makineye koyarken geliyor hep ve oynamak istiyor) babasıyla salona geçtiler oğlumda çıkmasın diye babası kilitledi bi baktım kilit çıt diye tek seferde açıldı açtı bizim velet kapının kilidini eşimde bende şaşırdık :) odaya girerde kendini kilitler yada beni kilitler diye arrtık bırkmıyorum kızlar kilitleri kapı üzerinde...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?