Bugun 2 sonucu aldim sorun yok ama kaka kültürü sonucu cikmamis gittim labaratuvara sordum yarin cikcak üreme var dedi doktor üreme ne demek dedim tifo yada dizanteri mikrobumu deglmi ona bakilck dedi
kızlar oğlumun yaş çizelgesini göremiyorum neden olaki sizinkierde yok
Yavrum su an iyi kizlar kaynanamla zar zor anlasioruz iste
canım yavruna çok geçmiş olsun.Sonucu alır almaz bizimle paylaş merak ettim.
kızlar son 1 haftadır çok kötüyüm.benim sakin uysal oğlum gitti yerine bambaşka bir çocuk geldi sanki.Sürekli benimle inatlaşıyor yapma dediklerimi yapıyor,kendini yerden yere atıyor,hele sokağa çıktığımızda tam bir baş belası.Elinden tutturmuyor,arabaların önüne atıyor kendini ne yapıcam bilemedim nasıl davranayım şaşırdım artık.
kızlar son 1 haftadır çok kötüyüm.benim sakin uysal oğlum gitti yerine bambaşka bir çocuk geldi sanki.Sürekli benimle inatlaşıyor yapma dediklerimi yapıyor,kendini yerden yere atıyor,hele sokağa çıktığımızda tam bir baş belası.Elinden tutturmuyor,arabaların önüne atıyor kendini ne yapıcam bilemedim nasıl davranayım şaşırdım artık.
Kizlar kaka kulturu sonucunu aldim sekerde ureyen bakteri florasi varmis diyet verdiler tatli yagli heleki cikolata kokten yasak
Kizlar kaka kulturu sonucunu aldim sekerde ureyen bakteri florasi varmis diyet verdiler tatli yagli heleki cikolata kokten yasak
slm bayanlar :) neden çok aktif degil bu sayfa diger sayfalar gibi acep
size bi sorum olacaktı benim kızım 28.09.2011 dogumlu başındaki yumuşak yer daha tam kapanmadı çok az bişi kaldı nasıl desem serçe parmagın bir bogumu kadar biraz daha küçügü olabilir drlar 2 yaşına kadar kapanmasını bekleriz dediler ama 2 yaşa ne kaldı ki endişelenmeye başlıyorum sankisizlerin bebeklerindeki durum nedir acaba ?? cewaplarsanız çok sewinirim
size bi sorum olacaktı benim kızım 28.09.2011 dogumlu başındaki yumuşak yer daha tam kapanmadı çok az bişi kaldı nasıl desem serçe parmagın bir bogumu kadar biraz daha küçügü olabilir drlar 2 yaşına kadar kapanmasını bekleriz dediler ama 2 yaşa ne kaldı ki endişelenmeye başlıyorum sankisizlerin bebeklerindeki durum nedir acaba ?? cewaplarsanız çok sewinirim
arkadaşlar nihayet oğluşum tuvaletini dışarda yapmayı öğrendi. çok rahat çis diyo çise göürüyom kaka diyo kaka ya götürüyom. geceleri yapmıyor ama yinede alez alana kadar arltını sarıyorum sabahları kalktığında bezi kuru.....
tuvalet eğitimine başlayan varmı..büyük bi rahatlık bence .gariplerim altlarına yapıyolar bu sıcakta kokusu bi yandan tahrişi bi yandan sıkıntıları bi yandan ohh mis gibi pipisini siliyorum poposunu ykıyorum ve gün boyu altında slip le üstünde sortu nefes ala ala rahat rahat oynuyo
cikom canım maşallah oğlunaslm kızlar bizde tatildeydik ondan giremedim. oluşumu bol bol güneşlendirdim. kara büücük oldu :). ama temiz havadanmı yoksa yeteri kadar uyumamasındanmı bilemycem azcık burnumuzdan getirdi.
bu tatilde yeni huylar edindi. mesela eskiden yanında birileri varsa yabancıda olsa farketmez hiç beni aramaz sormazdı sahilde hep başkalarının yanına gidip oturuyodu herkese tanıttı kendini. çok girişken bi çocuk gider oturur başlar anlartmaya bıdı bıdı milletinde hoşuna gidiyo onlarda cevap veriyo derken unutuyodu beni. ilk günler eşimde yoktu ha bire yanımdan kaçıp gidiyodu. bazen duşa kaçıyodu orda adamlara duşu gösterip kafasını işaret edip aç demeye çalışıyo. tabi bazılarıda buz gibi suyu açınca şok etkisiyle kaçıyo. bazen denize bazende elinde telefon gördüğü birinin yanına kaçıyo. artık insanlar halime acıdı sanırım kaçtığında dur abla ben gidip getiririm diyolardı :).
bigün yine kaçtı bende saklandım bi süre sonra etrafa baktı ben yokum annniii diye bağırmaya başladı. baktı arabasını buldu sevinerek yanına koştu ben yine yokum annii anii diye koşuyo etrafta uzaklaşınca seslendim bana bi koşuşu vardı anni diye türk filimleri gibiydik.
teyze demeye başlamıştı sabh kalkınca deyzeee diye ablamın yanına gidiyodu.
birgünde babası eliyle balık yakalayıp kovasına koydu bak balık balık dedik ve oda ''badik'' dedi :)
denizde eskisi gibi değil ayağı yere basmayınca korkuyo ama boyunu geçmeyen yerlerde eğleniyo. bi günde kendi başına girmeye cesaret etti dalga düşürdü yavrucuğumu denize kalkmak istiyo kafa suya giriyo falan baya debelendi benim terlik koptu falan o sırada. baya telaş yaptık.
kızlar bide oğlumla yaşıt cocuklar vardı anneleriyle sohpet oluyo ay çok fena durmuyo falan diyolar yahu bakıyorum alıp başını kaçan bi bizimki var hepsi gayet oturuyo ailesinin yanında. bi bakmışım birinin yerine oturmuş almış teli kurcalıyo yanlız sahibi denizde o sıra :)
bi bakmışım birinin yanına gitmiş kaldırmış kadını yatmış yerine almış kitabını kadıncağızın okuyo alıp getriyorum.
kız görmesin zaten güneşlenen kızların yanına gidiyo aşlıyo sohbet etmeye onlarda alıyo mıncırıyolar biraz :).
tek rahat ettiğim an eline gün arasında i ayran simit verip arabasına koyuyodum onunla 15- dk falan oyalanıyodu bende şöööle uzanıyodum. o tatil yaptı benim pestilim çıktı.
bide yeni bi numrası var mesela bişey yüzünden kızıyoruz ona bakıyoki çok kararlıyız sevimli sevimli biyere uzatıyo elini baaaak baaak diyo dikkat dağıtmak için. eğer bi yabancı çok sıkıştırırsa çünkü öyle çok öpülme mıncıklanma kucak olayını sevmiyo baktı kurtulamıyo hemn baak falan diye üstünde bi kıyafet ayakkabı falan gösteriyo sonra tüyüyo :).
eve girerken ayakkabını çıkar dediğimde çıkarmak için uğraşıyo çıkarabileceği bi ayakkabı değilse bana uzatıyo.
kumandayı getir dediğimizde getiriyo.
inanılmaz süslü yanında süslendiğimizi görmesin krem kutularını alıyo sürmeye çalışıyo. o yerinde durmayan çocuk saçını 2 saat tarasam yerinden kıpırdamıyo. bitti diyince koşup aynaya bakıyo. sonra bize gisteriyo kime çektiyse artık.
güneş kremi sürücem önce gelip bana yardım ediyo sonra kendini işaret edip bana da sür demeye çalışıyo. hatta bunu sahilde güneş kremi süren kimi görse yapıyo.
tuvalet eğitimini tatil sonrasına bıraktım ama şöyle bişey farkettim. denizde bez bağlamıyodum. havlu üstünde oturuyoruz mesela çişi gelince koşup deniz kenarına gidip yapıyodu :).
kıslar bu arada oruç tutmayı düşünen varmı ben allah nasip ederse bu ramazan tutucam malum hala emziriyorum. ama borçta gittikçe artıyo zaten 2 yaşada yaklaştı kesilsede çok sorun olmaz artık.
cikom canım maşallah oğlunabenim oğlum 1 dk bile benden ayrılmıyor ne yapıcam bilmiyorum.Parkta bile kendi başına ya da arkadaşlarıyla oynamıyor illa ki benim elimden tutacak.2 gün hastaydım kolumu bile kaldıramıyordum oğlum hasta oldum ben diyorum anlamıyor elimden tutup kaldırmak istiyor beni.Bende dayanamayıp uf oldum oğlum dedim elimi çekiştirmeyi bıraktı emziğini aldı ve kıpırdamadan benimle bütün gün yatakta yattı.Canım oğlum benim ya bak yine duygulandım. Dışarı çıkarken bile babası ayakkabısını giydirmeye çalışıyor istemiyor illa ben giydirecekmişim. Bana bu kadar bağlı olması hoşuma gitmiyor değil ama bazende çok zor oluyor.Komşularımla sürekli beraberiz onlarında oğlumla yaşıt çocukları var bir türlü kaynaşamadı onlarla.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?