cikom bence acaip güzel geçirmişsin tatili çocuğunu daha iyi tanımışsın bence...sana kendini sunmuş resmen
nergisayşe benimkide bana bağlı ben varken babanın sansı çok daha az onun için babasıyla nekadar zaman geçirirse okadar iyi..birazda bizden kaynaklanıyo babaya pek fırsat vermiyoz su mu istiyo hopp ben bişimi oluyo hooop ben tuvaletmi yine ben ben ben ben...e ben olsam bende benden vazgeçmem
parka gidince bende kaykayda kayarım diğerlerini kabul etmiyo arkadaş olarak.ve genelde seyrediyo diğerlerini.ortamdan ortamada fark ediyo hareketleri.sanırım güvenli oldugunu anlayınca daha ferdi takılıyo...
benim tek bi sorunum kaldı kızlar.corba içmiyo.kabızlığı atlatamıyorum.duplack veriyorum akşamları ...tatam geldi diyo hemen wc ye gidiyoruz yapıyoruz.oda sanırım sancıtıyo az.ama hiç bi yan etkisi yok.kuş aldım oğluma hayv an sevgisini azcıkta olsa gidersin..ki sokokta kedi köpek kovalamaktan gına geldi.
oruç tutmuyorum ben 17 saat çok geliyor yapamam.çok yoğun çalışıyorum zaten baş ağrısı beni rahat bırakmaz.tutanlarınkini rasbbim kabul etsin...ramazan ayını dini olmakla berebar bunun dışındada çok seviyorum çünkü bana 4 günde olsa oğlumla baş başa kalma fırsatı veriyor:) hamdolsun
kızlar kilo yazın boy yazın noolur karşılaştırayım.benimki 21 haziranda kntrol ettirdiğimde 89 boy kilo 12,700 dü sizinki nekadar..neden 3 kişi tek yazıyo hani eskilerimiz.....bu arada ankarada oturuyorum oyun kulübü oluşturalım hsonları için.kimler var ankara ?
sevgiler...
cikom bence acaip güzel geçirmişsin tatili çocuğunu daha iyi tanımışsın bence...sana kendini sunmuş resmen
nergisayşe benimkide bana bağlı ben varken babanın sansı çok daha az onun için babasıyla nekadar zaman geçirirse okadar iyi..birazda bizden kaynaklanıyo babaya pek fırsat vermiyoz su mu istiyo hopp ben bişimi oluyo hooop ben tuvaletmi yine ben ben ben ben...e ben olsam bende benden vazgeçmem
parka gidince bende kaykayda kayarım diğerlerini kabul etmiyo arkadaş olarak.ve genelde seyrediyo diğerlerini.ortamdan ortamada fark ediyo hareketleri.sanırım güvenli oldugunu anlayınca daha ferdi takılıyo...
benim tek bi sorunum kaldı kızlar.corba içmiyo.kabızlığı atlatamıyorum.duplack veriyorum akşamları ...tatam geldi diyo hemen wc ye gidiyoruz yapıyoruz.oda sanırım sancıtıyo az.ama hiç bi yan etkisi yok.kuş aldım oğluma hayv an sevgisini azcıkta olsa gidersin..ki sokokta kedi köpek kovalamaktan gına geldi.
oruç tutmuyorum ben 17 saat çok geliyor yapamam.çok yoğun çalışıyorum zaten baş ağrısı beni rahat bırakmaz.tutanlarınkini rasbbim kabul etsin...ramazan ayını dini olmakla berebar bunun dışındada çok seviyorum çünkü bana 4 günde olsa oğlumla baş başa kalma fırsatı veriyor:) hamdolsun
kızlar kilo yazın boy yazın noolur karşılaştırayım.benimki 21 haziranda kntrol ettirdiğimde 89 boy kilo 12,700 dü sizinki nekadar..neden 3 kişi tek yazıyo hani eskilerimiz.....bu arada ankarada oturuyorum oyun kulübü oluşturalım hsonları için.kimler var ankara ?
sevgiler...
evet canım çok güzeldi gerçekten. bu arada tuvalet durumunuz çok iyi maşallah. bebeğin yoğurt seviyosa ıspanak yemeği yada tam mevsimi semiz otunu yine ıspnak gibi yapıp yoğurtla beraber verebilirsin bizimki pek sebzeci değil ama ikisini bu şekilde yiyo ve çok iyi bağırak çalıştırıcı. bide tane mısırlar varya ondan yedir su içir birazda üstüne bizimki o mısırıda çok seviyo. kayısınında zmanı kaynatıp suyunu içirebilirsin ilaca çokta alıştırma bağarsaklarını tabi çare olmayınca sende haklısın ama doğal yöntemleri dene bence ilaç bağarsak tembelliğine neden oluyo bi süre sonra
canım bende bugün orucumu tutmak için sahura kalktım ama düşündüm 17 saat oruç,bide oğlanla ilgilenmek,yemek yapmak,temizlik yapmak,bunlar bana ağır göründü tutmaktan vazgeçtim ama içimde suçluluk duygusu var...kabız çocuklar çok zor.Hele ki su veye sıvı şeyler yemiyorsa işleri çok zor.Benim oğlan maşallah 1 kere bile olsun kabız olmadı.yemeklerde sürekli zeytinyağı kullanıyorum o yüzden midir acaba?hava kırklarelinde çok sıcak olduğu için sağlık ocağı da uzakta o yüzden gidemiyorum boy kilo ölçtürmeye.Ama hep aklımda oğlumun ölçülerine baktırıcam burdan yazarım.
evett kızlar yine kimse yok yeni yazışmalar yok ben yaza durayım ...dün aksam oglumu acıbadem hs. götürdüm.öncelikle sunu diyim çok ilgili bi dr ile karsılastık.hatta bugün bizi aradı oglunuz nasıl diyebunlar iyi şeyler ancak gel gelelimki iyi gitmeyen durumlar söyledi canım sıkıldı...
örneğin sol testisi yukardaymış hala inmemiş operasyon gerekebilir...(allahım sen koru yarabbim) zayıflamış....yemeiyide yediriremiyoum...kabızlıgı için acil yasaklar getirdi..çikolata saarelle hazır meyve suları kek gibi hepsi yasak..kültür balıgı yasak tavuk yasak...bunlar kabızlıgın yasakları değil gelişimi engelleyen derecede katkı ve antibiyotik içerdiğinden yasak.. ne yedircem dedim organik tavuk bulursan olur yoksa yedirme...bu kadar..
5 ögün yemek yiyicek dedi 3 ana 2 ara..çok üzüldüm arkadaşlar benimkisi bırakın arayı ana öğün 1 kere yese dua ediyoum...napacam bilmiyorum.sabah peynir yumurta mutlaka ver dedi..nerdeeeeeeeee.ya krep ya patates kızartması...ben calışıyrum bakıcı bakıyor...kızlar napiyim öyle içim daraldıki.bakıcı dövmüyo etmiyo biliyorum ama bakamıyo gibi..krese verim diyorum ama güvenemiyoum..hergün dua ediyorum allahım bana hangisi dogru is o yolu göster bir an önce...kadın hep eve götiriryimmi diyo.bizim ev kalabalık çok iyi yiy0 diyo.hayır desem bile eve götüdüğünü biliyorum.diyeceksinizki ozman biri yokmu takip etsin..malesef tek kişi bile yok.eşimde bende allaha emanet diyip verip gidiyoruz. kızlar martta verdim bakıcıya 5 aydır oglmun kilosu verdiğimle aynı.ve hatta önceki yazımda yazdım 12.700 gr ama dün 12.500 cıktı..bilmiyom ya allak bullak oldum...
evett kızlar yine kimse yok yeni yazışmalar yok ben yaza durayım ...dün aksam oglumu acıbadem hs. götürdüm.öncelikle sunu diyim çok ilgili bi dr ile karsılastık.hatta bugün bizi aradı oglunuz nasıl diyebunlar iyi şeyler ancak gel gelelimki iyi gitmeyen durumlar söyledi canım sıkıldı...
örneğin sol testisi yukardaymış hala inmemiş operasyon gerekebilir...(allahım sen koru yarabbim) zayıflamış....yemeiyide yediriremiyoum...kabızlıgı için acil yasaklar getirdi..çikolata saarelle hazır meyve suları kek gibi hepsi yasak..kültür balıgı yasak tavuk yasak...bunlar kabızlıgın yasakları değil gelişimi engelleyen derecede katkı ve antibiyotik içerdiğinden yasak.. ne yedircem dedim organik tavuk bulursan olur yoksa yedirme...bu kadar..
5 ögün yemek yiyicek dedi 3 ana 2 ara..çok üzüldüm arkadaşlar benimkisi bırakın arayı ana öğün 1 kere yese dua ediyoum...napacam bilmiyorum.sabah peynir yumurta mutlaka ver dedi..nerdeeeeeeeee.ya krep ya patates kızartması...ben calışıyrum bakıcı bakıyor...kızlar napiyim öyle içim daraldıki.bakıcı dövmüyo etmiyo biliyorum ama bakamıyo gibi..krese verim diyorum ama güvenemiyoum..hergün dua ediyorum allahım bana hangisi dogru is o yolu göster bir an önce...kadın hep eve götiriryimmi diyo.bizim ev kalabalık çok iyi yiy0 diyo.hayır desem bile eve götüdüğünü biliyorum.diyeceksinizki ozman biri yokmu takip etsin..malesef tek kişi bile yok.eşimde bende allaha emanet diyip verip gidiyoruz. kızlar martta verdim bakıcıya 5 aydır oglmun kilosu verdiğimle aynı.ve hatta önceki yazımda yazdım 12.700 gr ama dün 12.500 cıktı..bilmiyom ya allak bullak oldum...
allah yardımcın olsun canım. gerçekten bakıcıya çocuğunu bırakmak zorunda olan annelere allah sabır versin çok zordur eminim. bu arada çocuklar gerçekten kalabalık ortamda güzel yeek yiyo. bende tek çocuğum annem hep misafirlikte çok yediğimi söyler. mesela oğlumla 10 gündür görümcemdeyim 2 de eltimin çocuğu vardı maşallah çok güzel yemek yiyodu.
doktorun yasakları hep sevilen şeyler ya. bide tavuk keşke organik olsada versek ama organik tavuk da heryerde yok bazı semtlere sınırlı sayıda haftalık geliyo. büyük marketlere bi bakıp araştırmak gerek benimki çok seviyo çünkü nerdeyse 2 günde bir yediriyorum.
bizimde kaka sayımız yine arttı çokta mızmız dur dedim bi dişine bakıyım 5. azı dişimiz çıkmış. her tatilden sonra sırayla diş patlatıyo dvitamininde olsa gerek.
benimde oğlum süt içmiyodu bisürü şey denedim dünde nesquik oyarak denedim içti tabi yanındaki çocuklar içiyo diyede olabilir azar azar nesquik i azaltıcam süte aıştırmak için.
bu arada tam anlamıyla kıskançlığıda öğrendi 2 dkika kucağımda tutamadığım çocuğu sırf eltimin çocuğunu kucağıma aldım diye gelip uzun uzun kucağımda oturdu :).
bazen sebepsiz yere yumruklarını sımsıkı yapıp ıkınır gibi sıkıyo kendini uzun uzun bunu oyun olarak yapıyo zarar vericek diye çok korkuyorum.
bizimde yumurtalıklardan biri yukardaydı ama sanırım artık düzeldi bezini açtığımda dikkat ediyorum çünkü.
slm kızlar 10 gündür evde değildim. o yüzden giremedim . oğlumun kilosu 13 olmuşbaşta insana az geliyo ama aslında gayet ideal diye düşünüyorum. öyle çok kilolu değil ama bi göbeğimiz var kendinden önde giden.kilosunu kendim tarttım boyunu bilmiyorum malesef. ama bi pantolonu vardı kilosu düşmemesine rağmen pantolonu bol geliyo burdan çıkardığım sonuç enine değil boyuna büyümüş olabilir :)). bi ara gidip tarttırayım bari.
bizimkide çok anneci oldu nerdeyse herkeste aynı problem var. aslında babamıza bol bol nispet yapıyoruz :) bazen gerçekten bunalıyo insan.
canım öncelikle bence kreşe ver orda diğer çocuklarla eminim yer ,ikinicisi ben napayım benimki 10.500 kilo hala karnı acıktığı zaman yiyor ama az öyle sürekli karnı acıkmaz ,şimdi sıcak daha az yiyor,ama çok hareketli ve bağırsakları da maşallah çok çalışıyor yediğini çıkarıyor o yüzden benim oğlum kilo almaz ben böyle kabullendim artık önceden çok ağlardım dediğin gibi öyle beş öğün nerde senin doktor da sapıtmış kızım :) öyle beş öğün yiyen çocuk var mı be varsa da az vardır herhalde ,ben de tavuk veriyorum nerde bulucaz ya organik off offff
maşallah canım bebeğine..evet bizimde dişimiz patladı en arkadaki....ya d vitamini veriyormusunuz haa? dr mu verdi? biz kulllanalı baya oldu 22 aylıkşimdi dr d vit vermedi bilemidm şimdi..bu arada benim oğlumu kaslabalkı ortama götürmesi sıkıntı değil aksine çok isterim ama eve götürdüğünde yemeğini temizliğini yapıp bebkle ilgilenmezler.anlata biliyormuyum benim derdim bu 800 para verip bide ilgilenmemisi canımı çok sıkar...şimdilik kapatayım bu konuyu çünküü benim oğlum süt içti biliyormusunz 1 çay bardağı...allahım nasıl bi mutzluluk bu.tam evhamlanmıştım öfkeden deliriyordum.tavuk için org tavuk siparişi verdim.köyden getircekler külfeti biraz ama hiç mühim değil yesinde...çikalataları attım çöpe kandırmaca olarak küçük şekerler var topitop gibi onları vereilrisn arada demişti krize girince sakız gibi küçük küçük...öyle işte sulu boya ile halkalar çizdik dün.o darma dağınık moralim düzeldi allahıma sükürler olsun.testisin biri hala yukarda yazmıştım zaten. onuda 4 yaşına kadar bekleyelim zaman la inebilir dedi dün görüştüğüm bi dr....artık allaha emanet!!! bakıcıylada konuştum eve götür elbat ama ilgisiz bırakma önce allaha sonra bana hesap ver dedimiyi demişmiyim
çikolata vs demişken bi süredir oğluma aburcubur vermediğimizi farkettim oda istemiyo çok şükür sadece dondurma onuda çok az yiyo yani yalar gibi yapıyo. ve yemek yemesinin arttığını farkettim. az yemesinin tek sorumlusu bizmişiz meğer(.
testislerin yukarıda olmasıyla ilgili bende daha önce aile hekimiyle görüştüm çok çocuk geliyo normalde en geç birbuçuk yaş diyoruz biz ama üroloğa gönderiyoruz 3-4 yaşına kadar beklenebilir diyolarmış dedi.
d vitaminini keseli çok oldu canım vermiyorum. yani doktor kesebilirsin vitamini demeden bes kesmiştim aslında. çünkü yaz tatilinde yeteri kadar güneşe çıkıyodu döndüğümzde kafasındaki bıngıldağıda kapanmak üzereydi diye açıklayınca doktor biraz alık alık baktık. burası biraz garip biyer genelde ihmalden vermiyo anneler anlaşılan sen araştırmışsın gayet mantıklı yaptığın dedi. bende bizimki internet çocuğu araştırıyorum dedim :)). bidahada kullanmadım zaten 1 yaşına kadar falan gerekiyo diye hatırlıyorum.
çikolata değilde dondurma özellikle katkısız dondurmalar(a.o.ç) çok besleyici bence vermeye çalışın.ama beslenmesinin tamamen bizden kaynaklandığı aşıkar..biz nasıl beslersek öyle gidiyo..çok geç olmadan anlamamızda bişi
testis için evet canım 3-4 yaşa kadar beklenebilir.hayırlısı allahım tüm yavruların şifasını versin.
bizim dr demiştiki 15 dk öğlen güneşin keskin olmadığı saatte kol bacak ve gögüs açık olarak güneş görsün dedi.saten yapıyoz dedim :))
bu arada nerde yaşıyorsunuz ?
istanbulda yaşıyorum. güneşe normalde evdeyken öyle pek çıkaramıyorum yan soyarak çıkaramıyorum tatilde yada hafta sonları havuzda falan ancak güneş görüyo komple vücudu. dışarı çıkarıyorum bazende komşunun bahçesinde çocuklarla oynuyo. böyle eklemeye çalışıyoruz d vitaminini :)).
bugünde babasıyla konuştuk gerçekten aburcuburun dozunu kaçırmışız iştahı yerine geldi çocuğumun rahat 3 öğün yediriyorum sadece öğlen öğününde biraz mızmız ama sabah ve akşam gayet iyi. hatta bugün yemek sonrası meyvesinide kendi isteğiyle yedi. öğlen öğününden sonra sütünü içti.:)))))) insan nasıl mutlu oluyo yaa.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?