2011 Eylül Anneleri

diyelim kabızının geçmesine çok sevindim canım. kilo vermesinin nedeni sıcaklarda olabilir canım bizde öyle değilmiyiz yazın mutlaka kilo kaybı oluyo bide diş çıkarıyomuş onun sıkıntısıda var. derdetme sağlığı iyiyse alır canım kilosunuda zaten tedbirinide almışsın üzme canını. artık öyle çok kilo alığğ boy atmıyolar bunada alışmamız gerek diyorum ama bazen bende kafaya takmıyo değilim ama anneyle çocuk arasında ilginç bi elektrik var yemek yedirirken nekadar rahat ve endişesiz olursan çocuk okadar çok yiyo :))

kızlar sonunda oğlumu tarttırdım. kilosu 14 boyu:87 cm

maşallah canım allah bağıslasın bizimkisinin boyu 88 ama kilo 12,500 inş bizde toparlarız....daha düzeldi durumu çok şükür..
kızlar iki yaş aşısı yaklaşıyor eylül 17 de benimkisi kuzumun canı yanacak...

kesinlikle canım endişelendiğimiz zaman onlarda o nefetif enerji ile az yiyolar yada yemiyolar...benimkisi önce dilinin ucu ile tadına bakar beğenmedimi tadını kokusunu(hatta önce koklar) katiyen ağzına vurmaz..durun bakalım yeni bi stille yola çıktım nasıl olcak dzenini değişcekmi bakacaz artık..herkese kolay gelsin..bebeşlerinizi öpüyorum
aaa bu arada söylemiy unuttum oyuun kulübü buldum cinnakta gidiyoz bu hafta sonu..o orda oynarken bisde eşimle bi sinema yaparız

ama bize hemşiremiz demişti 2 yaş aşısı sadece ağızdan olacakmış.Bende ne kadar çok sevinmiştim.Yoksa koldan ve bacaktan da mı var?

ama bize hemşiremiz demişti 2 yaş aşısı sadece ağızdan olacakmış.Bende ne kadar çok sevinmiştim.Yoksa koldan ve bacaktan da mı var?

oy ağızdanmı inşallah çıkarmaz bizimki çok pimpirikli o konularda ( ama sanki son aşıdada ağızdan varmıydı ne bu endişeyi yaşamıştım gibi hatırladım

oğlum yibe uyku problemi çekiyo.ve ben her seferinde böyle olunca neden olduğunu bulamıyorum.
2 gün ara uykusunu atlamak zorunda kaldık.
diş çıkarıyo.
hava çok sıcak.

yada hepsi :)).

ya tam diyorum ohhh artık bırakıyorum yatıyo nazar değdiriyorum çocuğa sanki.

az önce yatırdım beşiğine demek uyuyo numarası yaptı bana bi baktım beşikten tıkırtı geliyo odaya girerken ödüm çıktı resmen bizimki kapıdaan çıktı. yahu sen o beşikten nasıl çıktın nasıl düşmedin yada düştünmü (.

saymayı öğretiyoruz ama bizimki birde takılıyo. bir diyoruz oda eliyle gösterip biyy diyo. elimizle iki yapıp iki diyoruz ii parmağımızı birleştiriyo biyyyy diyo gülüyo sıpa.

diğer diyebildiği rakamlar. üç, döt,beş,gırk,gırkbeş onun söyleyişiyle yazdım :))

yeni söyleyebildiklerimiz. daha önce yazmışmıydım bunları hatırlayamadım ama.

gargamel, hayır, alma, ver, git araada sanki cümle kuruyo yani acaba bizmi yanılıyoruz diyoruz ama eşimde bende aynı şeyi anlıyoruz. mesela geçen babası yanıma oturdu ki buna hiç tahamülü yok gelip babasını itti aramıza oturup bana sarıldı anne benim dedi. hemde gayet net bir şekilde biz tabi şok. ama bidaha demedi.
kendisine bişey yüzünden kızdığımda kalkıp yanıma geliyo yüzüme yaklaşıp bağarma bana diyo. tabi bebek ağzıyla.

kızlar varmı tuvalet eğitimini başarıyla sürdüren ya ben beceremiycem bu işi galiba. nezaman wc ye girsem oda gelmek istiyo ama lazımlıkta oturmuyo. wc de de çiş yapıcakta illa deliği tutturucam diye uğraşıyo galiba kaçıcak bigün wc nin deliğine bugün düşüyodu nerdeyse :) eğer yol kateden varsa az fikir versin azda cesaret bana kışa bezsiz girmek istiyorum.:26:

çok tatlılar yaaa.önce çikom sana wc eğitiminden bahsedeyim lazımlık falan almadım ben...klozet üzerine konan bebek oturakları varya ondan aldım...her kaka yaptığında kakamı yaptın annecim her çiş yaptığında çişmi yaptın annem diye diye diyeeeeeeeeeee çocuk kakası gelince tata çişi gelince anne çişş dedi.şimdilik wc eğitimim tamamlandı
sıra oğluma renk ve sayıları öğretmeye geldi 1 2 3 4 5 sayıyo renkelirden kırmızı mavi ve sarıyı biliyo yeşile mavi diyo hala...kelimelerden düştüm kafa pat etti gibi kelime kelime söylüyo cümle olarak 2li hala 3 cümle kuramıyoz tam olarak..sokak tan gelen hurdacı yı taklit ediyo..benmkisi bu sabah kalktı işe gidcem gmleğimi aç dedi memei kokladı yanağını dayıdı öptü öptü sanki bi hasret bi özlem içinde kalmış gibi üzüldüm ama bana olan bağını görceksiniz...annemmmmmm dedim ölürüm senin kokuna pamuk yüzüne meleğim benim..
bu adara aşı ağızdan mı yahu durun bi araştırıyım ben...

kızlar bende aynı durumdayım.Benim oğlanda lazımlığa oturunca ağlıyor ama klozete oturunca duruyor öyle.Ama oğlum hala tam olarak konuşamadığı için tuvalet eğitimine başlamadım.Yani kaka diyemiyor.arada diyorum oğlum çiş mi yaptın tisss deyip bezini gösteriyor o kadar.

maşallah canım bebişine.

bzimki tuvalet işini biraz oyuna çevirdi sanırım. sabah kalkıyo kaka çiş diyo bezini açmaya çalışıyo wc ye gidiyoruz bekle bekle oyuna sarmaya çalışıyo. lazımlıkta 2 sn oturuyo kalkıyo oturuyo kalkıyo oynuyo falan amacı ne anlamadım. ama kakanın pis bişey olduğunu anladığını keşfettim bugün. dışarı çıktık çöpü atıyorum konteynırı gösterip kaka dedi :).

mesela kaka diyo eşimde hadi oturt lazımlığa diyo oturtuyorum ama belli bi süre sonra kaçıyo ortalığa sarıyo. ve kaka dedikten nerden baksan yarım saat sonra yapıyo (. kışa bezsiz girmek istiyorum yaaa
bide alıştırma bezziyle gezdirdim ıslaklıktan rahatsız olsun diye yok banamısın demedi. kakalı bezini değiştirmiyorum kokarca gibi gezdiriyorum evde rahatsız olsun diye ama biyere kadar hem pişikten korkuyorum hemde bu sıcakta ben çekemiyorum:26: olmuyo olmuyo.

canım benim demek öpüyo :=)
çok tatlılar bzimkide bugün beni emzirmeye kalktı sanırım borcunu ödüyo aklınca ben onu emzirirken kafasını nasıl tutuyosam öyle tutuyo. sonra durumda bi gariplik olduğunu anladı bastı kahkahayı :))

ya arkadaşlar tuvalet eğitiminin bugün 3. günü hala lazımlığa yapmak istemiyo kalkmak istiyo ,kalktıktan hemen sonra yerlere yapıyo çişini ,ilk gün klozet adaptörünü denedim onu hiç sevmedi ,lazımlık daha iyi geldi ama yapmıyo ya özellikle yapmıyo yapmak istemiyo ,napıcam ya nasıl alışacak bu çocuk bezi hiç takmıyorum tamamen çıkardım netten okuyorum ilk günler herkes böyle oluyomuş ama bilmiyorum ya acaba erken mi diye düşünüyorum keşke iki yaşını geçseydi biraz ...

canım sen hem altını bağlıyo hem de tuvaletini mi öğretmeye çalışıyosun ama olmaz ki öyle ,bezi çıkarman lazım tamam ben de alıştıramadım daha ama bezin çıkması lazım ,yoksa bez var diye ona yapar hep çünkü doğdukalrından beri beze yapıyolar

yaa şu işi bi tam anlat canım ya. şimdi arada alıştırma kilodu giydiriyorum dışı muşamba içi havlu ama ıslak kalıyo rahatsız olur diyorum. ama haklısın sonra bezi takıyorum çocuğun kafası karışıyo sanırım. şimdi ben hiçmi bez takmıyım. alıştırma kiloduda mı takmıyım oyyyy ev batar:26:

bir el at canım ya ayrıntılı bi yazı ver bizde duacı oluruz teyzesi sana

canım ben seni mayrig le karıştırdım ya kusura bakma o tamamlamış tuvaşet eğitimini. bizim olayımızda senle aynı. bir tanıdıktan öğrendim wc ye erkekse babayla kızla anneyle girip taklit etmesi gerekiyomuş. biz dün tuvalete yaptık bu teknikle. ama tabi sinirlendim baya resmen oyun oynuyo bizle. çişi biliyo kakayıda biliyo zorlayı çişini yaptı. çiş varmı diyince bezini açmaya çalışıyo çişşşş diyo. wc ye gidiyoruz giriyo içeri ama başlıyo bişeylere saldırmaya oyun çabasından onu 2. plana atıyo.
dünde kaka kaka demeye başladı aldım lazımlığı hadi ıkın falan diyorum taklit yatırıyorum kakasını yapmadı ama yeni bi kelime çıktı ağzından. ıkınıyo sonra gelmiyo diyo elerini açarak :))

Son düzenleme:

olsun canım sorun değil dün babamız iki kere yaptırdı lazımlığa çişini ama ben daha yaptıramadım ,sürekli bizlerle oldukları için nazları bize geçiyo babasının dediğini hemen yapıyo eee bugün yarın çalışıyo babası ben napıcam bakalım ahhhh ahhhh öğreniverseler nolur sanki di mi ...

kızlar ben yarın aydına gidiyorum 1 ay yokum.Oğlum artık konuşmaya başladı cümle kurmuyor daha ama hergün yeni kelimeler söylüyor.Tuvalet eğitimine aydında başlayacağım inşallah olumlu sonuçlar alırım.Şimdiden bayramınız mübarek olsun.

ama cikocum senin bebeşin eğer koyternırada kaka diyosa genelleme yapıyor demektir.yani pis olan hersey kaka gibi...kakanın kendi dışkısı olduğuna vurgu yapın bence.ayrıca lazımlık aldıysanız wc ye yada banyoya koyun .ortam farklılığı olsun.sabırla bekleyin kakasını yapmasını.sizde ıkının bi iki kere yaptımı artık hep yapar.bide bittiği zamanda bittimi diye sorun.bezi katiyen artık kullanmayın.gecede dahil. öptüm ikinizide.

canfunerda cım benimki öyle olmadı .hani etrafa sağa sola çok olmadı yapması.çünkü banyo ve tuvaletin bu işler için kullanılacağını öğretmeniz gerekir.baskı yapmayın sakın kabız oluyolar gelecekte cimri oluyolar..vs.ve ayrıca 2 yaş bilimsel olarak söyleniyo.ama belki tepkili olcak okuyan annelerancak benim tanıdığım çok kişi hatta annem bile 10 aylık iken karşeşime tuvalet eğitimi verdi.hiç bi sıkıntı sorun olmadı yaşamadı.hiç dert etmeyin sabırlı olun öğrenir.ama sakın pes edip yarıda bırakmayın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…