afiyet olsun kuzuna canımbizimde düzeldi kapızımız öğlen ve sabah öğünleri iyi ancak akşam yemeği sıkıntılı...sütümüzü içip meyvemizi yiyoruz....çikolata yerine tatlı ihtiyacını pekmezle giderse nasıl güzel olur..bigün kaşık kaşık yedi sonraki günler ağzına vurmadı içi yandı sanırım
valla çikom elbette şişman değil sağlıklı olması önemli ama onu bunu bilmiyom 21 haziranda 12,700 kilo 26 temmuzda 12,500 ze inmesi moralimi bozmuştu. şimdi amacaım en az bu ayı kapıyana kadar 13 gibi bişi yapmak yada en az 300 gram aldırmak
kızlar sonunda oğlumu tarttırdım. kilosu 14 boyu:87 cm
kızlar sonunda oğlumu tarttırdım. kilosu 14 boyu:87 cm
diyelim kabızının geçmesine çok sevindim canım. kilo vermesinin nedeni sıcaklarda olabilir canım bizde öyle değilmiyiz yazın mutlaka kilo kaybı oluyo bide diş çıkarıyomuş onun sıkıntısıda var. derdetme sağlığı iyiyse alır canım kilosunuda zaten tedbirinide almışsın üzme canını. artık öyle çok kilo alığğ boy atmıyolar bunada alışmamız gerek diyorum ama bazen bende kafaya takmıyo değilim ama anneyle çocuk arasında ilginç bi elektrik var yemek yedirirken nekadar rahat ve endişesiz olursan çocuk okadar çok yiyo :))
maşallah canım allah bağıslasın bizimkisinin boyu 88 ama kilo 12,500 inş bizde toparlarız....daha düzeldi durumu çok şükür..
kızlar iki yaş aşısı yaklaşıyor eylül 17 de benimkisikuzumun canı yanacak...
ama bize hemşiremiz demişti 2 yaş aşısı sadece ağızdan olacakmış.Bende ne kadar çok sevinmiştim.Yoksa koldan ve bacaktan da mı var?
oy ağızdanmı inşallah çıkarmaz bizimki çok pimpirikli o konularda( ama sanki son aşıdada ağızdan varmıydı ne bu endişeyi yaşamıştım gibi hatırladım
oğlum yibe uyku problemi çekiyo.ve ben her seferinde böyle olunca neden olduğunu bulamıyorum.
2 gün ara uykusunu atlamak zorunda kaldık.
diş çıkarıyo.
hava çok sıcak.
yada hepsi :)).
ya tam diyorum ohhh artık bırakıyorum yatıyo nazar değdiriyorum çocuğa sanki.
az önce yatırdım beşiğine demek uyuyo numarası yaptı bana bi baktım beşikten tıkırtı geliyo odaya girerken ödüm çıktı resmen bizimki kapıdaan çıktı. yahu sen o beşikten nasıl çıktın nasıl düşmedin yada düştünmü(.
saymayı öğretiyoruz ama bizimki birde takılıyo. bir diyoruz oda eliyle gösterip biyy diyo. elimizle iki yapıp iki diyoruz ii parmağımızı birleştiriyo biyyyy diyo gülüyo sıpa.
diğer diyebildiği rakamlar. üç, döt,beş,gırk,gırkbeş onun söyleyişiyle yazdım :))
yeni söyleyebildiklerimiz. daha önce yazmışmıydım bunları hatırlayamadım ama.
gargamel, hayır, alma, ver, git araada sanki cümle kuruyo yani acaba bizmi yanılıyoruz diyoruz ama eşimde bende aynı şeyi anlıyoruz. mesela geçen babası yanıma oturdu ki buna hiç tahamülü yok gelip babasını itti aramıza oturup bana sarıldı anne benim dedi. hemde gayet net bir şekildebiz tabi şok. ama bidaha demedi.
kendisine bişey yüzünden kızdığımda kalkıp yanıma geliyo yüzüme yaklaşıp bağarma bana diyo. tabi bebek ağzıyla.
kızlar varmı tuvalet eğitimini başarıyla sürdüren ya ben beceremiycem bu işi galiba. nezaman wc ye girsem oda gelmek istiyo ama lazımlıkta oturmuyo. wc de de çiş yapıcakta illa deliği tutturucam diye uğraşıyo galiba kaçıcak bigün wc nin deliğine bugün düşüyodu nerdeyse :) eğer yol kateden varsa az fikir versin azda cesaret bana kışa bezsiz girmek istiyorum.:26:
çok tatlılar yaaa.önce çikom sana wc eğitiminden bahsedeyim lazımlık falan almadım ben...klozet üzerine konan bebek oturakları varya ondan aldım...her kaka yaptığında kakamı yaptın annecim her çiş yaptığında çişmi yaptın annem diye diye diyeeeeeeeeeee çocuk kakası gelince tata çişi gelince anne çişş dedi.şimdilik wc eğitimim tamamlandı
sıra oğluma renk ve sayıları öğretmeye geldi 1 2 3 4 5 sayıyo renkelirden kırmızı mavi ve sarıyı biliyo yeşile mavi diyo hala...kelimelerden düştüm kafa pat etti gibi kelime kelime söylüyo cümle olarak 2li hala 3 cümle kuramıyoz tam olarak..sokak tan gelen hurdacı yı taklit ediyo..benmkisi bu sabah kalktı işe gidcem gmleğimi aç dedi memei kokladı yanağını dayıdı öptü öptü sanki bi hasret bi özlem içinde kalmış gibi üzüldüm ama bana olan bağını görceksiniz...annemmmmmm dedim ölürüm senin kokuna pamuk yüzüne meleğim benim..
bu adara aşı ağızdan mı yahu durun bi araştırıyım ben...
maşallah canım bebişine.
bzimki tuvalet işini biraz oyuna çevirdi sanırım. sabah kalkıyo kaka çiş diyo bezini açmaya çalışıyo wc ye gidiyoruz bekle bekle oyuna sarmaya çalışıyo. lazımlıkta 2 sn oturuyo kalkıyo oturuyo kalkıyo oynuyo falan amacı ne anlamadım. ama kakanın pis bişey olduğunu anladığını keşfettim bugün. dışarı çıktık çöpü atıyorum konteynırı gösterip kaka dedi :).
mesela kaka diyo eşimde hadi oturt lazımlığa diyo oturtuyorum ama belli bi süre sonra kaçıyo ortalığa sarıyo. ve kaka dedikten nerden baksan yarım saat sonra yapıyo(. kışa bezsiz girmek istiyorum yaaa
bide alıştırma bezziyle gezdirdim ıslaklıktan rahatsız olsun diye yok banamısın demedi. kakalı bezini değiştirmiyorum kokarca gibi gezdiriyorum evde rahatsız olsun diye ama biyere kadar hem pişikten korkuyorum hemde bu sıcakta ben çekemiyorum:26: olmuyo olmuyo.
canım benim demek öpüyo :=)
çok tatlılar bzimkide bugün beni emzirmeye kalktı sanırım borcunu ödüyo aklınca ben onu emzirirken kafasını nasıl tutuyosam öyle tutuyo. sonra durumda bi gariplik olduğunu anladı bastı kahkahayı :))
canım sen hem altını bağlıyo hem de tuvaletini mi öğretmeye çalışıyosun ama olmaz ki öyle ,bezi çıkarman lazım tamam ben de alıştıramadım daha ama bezin çıkması lazım ,yoksa bez var diye ona yapar hep çünkü doğdukalrından beri beze yapıyolar
ya arkadaşlar tuvalet eğitiminin bugün 3. günü hala lazımlığa yapmak istemiyo kalkmak istiyo ,kalktıktan hemen sonra yerlere yapıyo çişini ,ilk gün klozet adaptörünü denedim onu hiç sevmedi ,lazımlık daha iyi geldi ama yapmıyo ya özellikle yapmıyo yapmak istemiyo ,napıcam ya nasıl alışacak bu çocuk bezi hiç takmıyorum tamamen çıkardım netten okuyorum ilk günler herkes böyle oluyomuş ama bilmiyorum ya acaba erken mi diye düşünüyorum keşke iki yaşını geçseydi biraz ...
canım ben seni mayrig le karıştırdım ya kusura bakma o tamamlamış tuvaşet eğitimini. bizim olayımızda senle aynı. bir tanıdıktan öğrendim wc ye erkekse babayla kızla anneyle girip taklit etmesi gerekiyomuş. biz dün tuvalete yaptık bu teknikle. ama tabi sinirlendim baya resmen oyun oynuyo bizle. çişi biliyo kakayıda biliyo zorlayı çişini yaptı. çiş varmı diyince bezini açmaya çalışıyo çişşşş diyo. wc ye gidiyoruz giriyo içeri ama başlıyo bişeylere saldırmaya oyun çabasından onu 2. plana atıyo.
dünde kaka kaka demeye başladı aldım lazımlığı hadi ıkın falan diyorum taklit yatırıyorum kakasını yapmadı ama yeni bi kelime çıktı ağzından. ıkınıyo sonra gelmiyo diyo elerini açarak :))
maşallah canım bebişine.
bzimki tuvalet işini biraz oyuna çevirdi sanırım. sabah kalkıyo kaka çiş diyo bezini açmaya çalışıyo wc ye gidiyoruz bekle bekle oyuna sarmaya çalışıyo. lazımlıkta 2 sn oturuyo kalkıyo oturuyo kalkıyo oynuyo falan amacı ne anlamadım. ama kakanın pis bişey olduğunu anladığını keşfettim bugün. dışarı çıktık çöpü atıyorum konteynırı gösterip kaka dedi :).
mesela kaka diyo eşimde hadi oturt lazımlığa diyo oturtuyorum ama belli bi süre sonra kaçıyo ortalığa sarıyo. ve kaka dedikten nerden baksan yarım saat sonra yapıyo(. kışa bezsiz girmek istiyorum yaaa
bide alıştırma bezziyle gezdirdim ıslaklıktan rahatsız olsun diye yok banamısın demedi. kakalı bezini değiştirmiyorum kokarca gibi gezdiriyorum evde rahatsız olsun diye ama biyere kadar hem pişikten korkuyorum hemde bu sıcakta ben çekemiyorum:26: olmuyo olmuyo.
canım benim demek öpüyo :=)
çok tatlılar bzimkide bugün beni emzirmeye kalktı sanırım borcunu ödüyo aklınca ben onu emzirirken kafasını nasıl tutuyosam öyle tutuyo. sonra durumda bi gariplik olduğunu anladı bastı kahkahayı :))
ya arkadaşlar tuvalet eğitiminin bugün 3. günü hala lazımlığa yapmak istemiyo kalkmak istiyo ,kalktıktan hemen sonra yerlere yapıyo çişini ,ilk gün klozet adaptörünü denedim onu hiç sevmedi ,lazımlık daha iyi geldi ama yapmıyo ya özellikle yapmıyo yapmak istemiyo ,napıcam ya nasıl alışacak bu çocuk bezi hiç takmıyorum tamamen çıkardım netten okuyorum ilk günler herkes böyle oluyomuş ama bilmiyorum ya acaba erken mi diye düşünüyorum keşke iki yaşını geçseydi biraz ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?