2011 Eylül Anneleri

bu arada söylemiyi unuttum .benimki yumurta yemiyordu ya hani.kreplere falan koyuyordum keklere vs...dolaylı veriyodum.ctesi günü kaynattım rafadan aldım sarısını koydum taze portal suyunun içine su sarı yumurta sarı çakmadı bile.misler gibi içirdim
pazar günüde yemek yemekte geçen haftadan beridir sıkıntı çıkaran oğlumu aç bıraktım bildiğiniz.mama mama deyip durdu getirdim sebze yemeğni pilavını ve ayranını bi güzel yedirdim ...hımm dedim demekki bazı anneler ara öğün vermeyin diyodu bundan bahsediyormuşlar...

sağol cnm evet anahtar kelime SABIR dün nette lazımlığın banyoda veya tuvalette olması gerektiğini okudum ve ben de tuvalete koydum (sen de yazmışsın meğer) 3. gün babası 3 kere lazımlığa oturttu ve ikisinde yaprı çişini ama ben bi türlü oturtamadım bi ara çok fenadım ,sonra 4. günün akşamı bi çok şey denedikten sonra evde baloncuk yapan bi oyuncak vardı onu götürdüm banyoya hadi oğlum sen külotunu çıkar otur ben de baloncuk yapayım dedim oturdu çok şükür dün akşamdan beri baloncuk bahanesiyle oturuyor hatta ilk sefer biraz uzun sürmüştü sonrakiler de maşallah hemen yaptı ben de bezi bi çıkardım gece gündüz bi daha takmadım bi kere de kakasını yaptırdım lazımlığa şimdi sıra kendinin söylemesine kaldı ,şu anda ben götürüyorum yapıyo ama benim için çok büyük bi gelişme bu çünkü çok reddediyordu

mesela banyo yapmayı çok seviyo ,çişini veya kakasını yaptığında aferin oğluma çişini kakanı tuvalete yaptığın için bıcı bıcı banyo yapalım diyorum ödül oluyor veya dışarı çıkartıyorum aynı şeyi söyleyerek (tabi her yaptığında değil )

bi de şunu çok seviyor çişini veya kakasını kendi döküyor sifonu çekiyor bay bay diyoruz arkasından sonra ellerini yıkıyoruz çok şükür ya iyi gidiyoruz bence bakalım haber ne zaman verecek

bir de eşimle biz şunu fark ettik tuvaletini yaparken ilk zamanlar yalnız kalmak istedi yani biz bunu anladık onu yalnız bıraktık baktık ki yaptı şimdi yanımda da yapıyor ama ben bazen yine rahat etmesi için bırakıyorum :)

maşallah canım bebeişine gerçekten aç kalınca reddettiği yemekleri yiyolar zamanlada bu teknikle o yiyeceğe alışıyolar. bizimki yumurtayı özellikle rafadan seviyo. pazar günüde bıldırcın yumurtası verdim. birgün tavuk birgün bıldırcın vericem artık. bizimde yumurtaya alışmamız zor oldu. kuzenleri yerken rafadan oda iştahla özentiden başladı şimdi devam çok şükür.

canım benim şimdi nladığım bu bezi bi çıkarıcaz bidaha hiç takmıycaz gecede gündüzde öylemi. bence bizimki bez kullanmamaya hazırda ben çok panik davranıyorum. malum şimdide bayram giriyo araya. en iyisi bayramdan sonra başlamak. şimdi anne anneye falan gidip geldiğimiz oluyo gün içinde yolun ortasında ya yapacağı tutarsa. sanırım bu alıştırma kilotlarıda işe yaramıyo. yada onu sadece gecemi taksam. yada gecedemi hiç bişey takmasam. kafam çok karışıkkkk. ama hakkınız var ben çocuğa hem bez takıyorum hem alıştırma bezi. sonra diyorum çiş kaka gelince söyle. buraya yapalım. çocukta kaka yı yaptıktan sonra söylüyo yada çişi tam yaparken söylüyo:26:. şimdi canım sana sorularım şu.

ben bezi çıkardıktan sonra bidaha hiçmi bez bağlamıyım gece dahil.
alıştırma kilodu damı giydirmeyim.
çişini kendisinin söylemesimi gerek yoksa belli aralarda benmi wc ye götüreyim.
sizinki hiç tuvalet eğitimi esnasında altına işedimi. yaptıysa bundan nasıl vazgeçirdin.
madem gecede bağlamıycaz gece tuvalet eğitimini nasıl vericem gecedemi kaldırıcam çişe. sanki bunun için çok küçük geliyo bana.

yardımmmm

maalesef benimki köpükten çok çabuk sıkıldı ,oysa ne güzel gidiyordu ,şimdi yine arada yere yapıyor şu lazımlığı bir türlü sevdiremedim gitti neyse

bence bez çıkarıldı mı hem gece hem gündüz takılmamalı ben gece alez seriyorum kaçırıyor tabi ama napalım zamanla ona da alışacak herhalde ,

sık sık tuvalete götürmek gerekiyor çiş için ...

kıslaaaaaaaaaar ya yazamıyorum paylaşamıyorum sevincimi buraya yazdım ertesi sabah oğlum uyanıp nededi bilin bakimmm :)))
anne çiş geldi

koşturduk wc ye. işedi temizlendik çıktık. bütün gün öyleydi. sonra bidaha bezlemedim aksine hiç bişey giydirmedim o gün bez olduğunu düşünmesin alışsın diye. tekrar bi süre sonra çişş dedi. yine yaptı. tabi ben olayı biraz oyuna çevirip çığlık çığlığa wc ye götürünce bide wc de belden aşşağı yıkayınca sıpanın hoşuna gitti zırt pırt yalancı alarm verdi.

bütün gün böyleydi akşam oldu babasıyla oynarken bikere kaçırdı. bende aşk olsun oğlum hani tuvalete yapçaktın çişini dedim. bu arada eşimin dediğine göre çişini gülerek yapıyomuş :))).
sonra kısa süre sonra tekrar yaparken aaaaaa dedim işiyo napıyosun dememle koşup köşeye çekildi izliyo ordan bende banyoda kovayı falan hazırlıyorum temizlemek için. bi baktım odadan ses geliyo.

annniiiiiiii aaaniiiiiiiii diye bağırıyo bizimki. bi gittim tutmuş pipisinin ucunu tıpa gibi. bacaklarıda hani çişimiz tutarken yürürüz ya aynen öyle demek ben bağırınca birden yapmamış hepsini devamı sıkıştırınca bağırıyo kaptığım gibi wc ye.

geçen günde öğlen uykusunda çığlık atıyo baktım komşuya lafa dalmışız camdandışarı bakıyoz duymamışız ocuğu yavrum çişe götüreyim diye bağırıyomuş ama ben duymayınca altına yapmış :) alıştırma kilodu vardı allahtan :).
bide bayramda gezmeye giderken bezliyorum. birden çocuk huysuz oluyo iççem ben iççem ben. bizimki bişey içmek isteyince öyle der. dedim oğlum ne içicen şimdi içtin ayran diyince çocuk babasının omuzunda feryat etti. işicemmmmm bennnn :))). ayy oğlum çişmi geldi bez var altında annecim yap oraya dedim yaptı ve tekrar gülümseme başladı. yani artık anladığım kadrıyla altına çiş yapmaktan mutsuz oluyo.
dünde oğlum uyuduktan sonra taktım bezini sabah uyandığında altı kuruydu. hemen wc ye götürdüm yaptı. bütün gün hiç kaçağımız olmadı. kakasınıda wc ye yaptırdım. bugün bez kullanmadık hiç. hatta bezsiz alışverişe bile çıktık.

yanlız kaka konusunda pek yol alamadık sanki şimdiye kadar iki kere surat ifadesinden anlayıp wc ye götürdüm kaka yaptırdım. ama kendisi kaka geldi dediği hiç bir sefer kaka yapmadı.

hahaa paragraf paragraf döktürüyorum muhabbetse çişşş :). annelik işte böyleymiş dmekki. bide aynı gün bilgisayarım çöktü yazamadım size.

bu arada henüz klozeti denemedim banyodaki wc de klozet var ama korkarmı falan diye düşündüm. lazımlığada asla oturmuyo.(zaten nasıl çocuksa. biberon, çıngırak, alıştırma bardağı, yalancı emzik) vs birçok bebek gerecini reddetti. bunu reddetmeside hiç anormal gelmedi. şu an ayakta yere yapıyoruz. kaka gelince oturarak yaptırmaya çalışıyorum hiç yoktan.

Son düzenleme:
günaydın anneler..

yemek yarışması oylaması başladı.
2012 temmuz topiğinden katılan Pembe Hipopotam arkadaşımız ve
sofrası ''BORCAMDA KEBAP VE TÜRKMEN DOLMASI'' için desteklerinizi bekliyoruz.
oylama şu linkten.. şimdiden teşekkür ederiz..

http://www.kadinlarkulubu.com/yemekt...yarismasi.html (Ramazan Masası Özel Yarışması)

Slm anneler
ben çişş olayında geçmi kaldım acaba
sizlere maşallahh
birde bende başlasam çok iyi olacakkk....

ama kakasını bile yaptığını farketsemm
kakamı yaptın kızım diyorum ıııııhhhh diyor

buarada ben 2. bebeğime hamileyim
sizler düşünmüyormusunuzz

tebrik ederim canım ,vala ben geceleri hala uyumuyorum ,sürekli uyanıyor 23 aydır ,üstelik gündüz de çooook hareketli beni çok yoruyor ben düşünemiyorum vala Allah aratmasın ...

tebrik ederim canım allah sağlıkla kucağına almanı nasip etsin. maşallah. alıştırma kilotları ve bezini uzun süre değiştirmeyip rahatsız olmasını sağlamak işe yaradı bizde ben yaramıyo sanıyodum ama sürekli çiş buraya diyip durdum b sabah kalkıp çiş geldi dedi. darısı başına.

kızlar bizimki lazımlığa çişini yapmaya başladı ama kakasını hala tuvalette yapıyo. klozetede kakasını yaptıramadım. gerç orayada özel aparat alıcam ama hiç sanmıyorum kolay alışacağını. maum şimdi yaz tuvalette yere yapıyo su döküyorum yıkanıp ıkıyoruz ama kışın böylesi çok zor olur. dün bende bizimkine aşırı sıvı verip gecede karpuz yedirince bizimki ağlayarak uyandı bişeyde demiyo pışşşşt işedi yatağa allahtan alez vardı. ve o gece 3 kere çişe kalktı tabi ben çiş ağlamasıyla uyku bölünmesi ağlamasını yeni yeni ayırt etmeye başlıyorum.

çikom çok sevindim.olmadığım süreç içinde baya bi yol kat etmişsin canım. gözün aydın çiş miş olayı çözmüşsün..klozete aparat al çiçekli böcekli ilgi çeken sekiller olsun onada alışır hiç merak etme. bu arada benim kardeşim geldi oğluma o bakıcak.uzun bi süre sonrada kreşye vercem.yemek sayısı bakıcıda 3 iken kardeşimin gelmesiyle 6 ya çıktı 2-2-2 ..yani sabah kahvaltı meyve suyundan 2 saat sonra kek ve süt, öğlen et ve aydan dan sonra meyve makarna falan akşam köfte pilav salata ...4 günde 600 gram aldı abartmıyorum çok samimiyim..meğer kuzucum hep aç kalıyormuş...
bu arada izindeydim baya bi aarada okuyodum ama yazmaya vaktim olmuyodu döndüm izinden...inşallah hepiniz iyisinizdir.
ve son olarak eve kanepe alcam hem uygun hem konforlu hemde sık olmasını istiyorum.hepsi bi arada çok zor değilmi..fikri olan varsa paylaşsın tşk ederim...

şgeldin canım. iyi geçmiştir umarım tatilin. hiç sorma herkesler yok oldu.

tuvalet olayına gelince dediğim gibi nasıl oldu anlamadım sabah bi uyandım oğlum çiş dedi. tabi baya kaçaklarımız oldu arada :)).
şimdi halı yıkıyorum harıl harıl elimde makina :))
yemek olayına çok sevindim maşallah kuzucuğa iştahına
bizde süte ağırlık vermeye çalışıyoruz.
bu arada biz ala anne sütüne devam. bide hareketli ordan o memeye zıplayıp duruyo çok bunalıyorum artık bırakacak gibide değil. ama emzirerek uyutmayı bıraktık allahtan emiyo sonra hadi yat yatağına diyorum gidip yatıyo pışpışlayıp uyutuyorum.

canım maşallah seninkinede...hala anne sütü veriyonmu 2 yaşını doldurmadımı ?ben 21 aylıkken kestim..bi kahvaltıyı beceremedik çikom...peynir ve yumurta olayını direk veremiyoz...yumurtayı hala ya portakal suyuna karıştırıyom yada krep kek gibi peynirde tost poça gibi veriyom..ama böyle istemiyorum...

bizimkide yumurtayı sevmiyodu sonra ben peynirli omletle başladım. daha doğrusu ben yanında iştahla yerken özendi. ama haşlanmış yumurta yemiyodu. bigün kuzenerine rafadan yaptım onada yedirdim beğendi şimdi rafadan yiyo yada bazen ayarını kaçırıp çok pişmiş yapsam bile kaşıkla rafadanmış gibi yiyo.
peyniride çok tuzlu ve ekşi olmadığı taktirde yiyo. hatta tunceli peyniri vardır çökeleği tereyağı ile ezerler onu baya sevdi. bende peynire ilk labneyle başladım. sonra yavaş yavaş diğerlerine geçtik.

oğlumun sebzeyle arası pek iyi değil. ıspanağı yer bitek oda yoğurt sayesinde. ama ilgindirki geçen gün bayayı seve seve yedi ertesi gün tekrar verdim yine yedi. dünde taze fasulye yedi tabi bamya kadar istekli değildi ama bunada şükür. melemen yemeye başladı onuda baya seviyo. bizimki hala pekmez yemiyo. neyin içine koyarsam koyayım anlıyo. salata yemiyo zaten ekşi hiçbişey yemiyo.
balıkta yana problemimiz vardı başlarda çok iyi yiyodu sonra yememee başladı geçen sene hep balık çorbası yaptım bu sene inşallah yer.

yemekte en büyük olayımız bizimki babayı kıskanıyo :) lokmayı yemiyomu bende babaya yediricem diyorum elimden çekip alıp yiyo maksat baba yemesin :).

bu ayın 22 sinde 2 yaşında oluyo benim kuzucuk. ben 3 e kadar emzirmeyi düşünüyorum açıkçası. yada en azında yaza kadar.

Son düzenleme:
kızlar dün oğlum tuvalete çıktı kabızdı ve kakasına bulaşmış kan geldi. eşime söyledim arayı bundan sonraki dışkılamayı bekle dedi. makatına baktım çatlak göremedim içerden belliki. eşim normal panik yapma bizdede oluyo aynısı bebekte niye olamasın dedi. bende onu dinledim ama bugün kaka yapmadı acaba kendinimi tutuyo. bol bol kayısı suyu veriyorum sebze yedirmeye çalışıyorum zaten allahtan çok su sıvı alıyo. inşallah bidahakine kanamaz.

kızlar merhaba.tatilden döndük çok şükür.Evimi çok özlemişim.dün oğlumun doğum günüydü.Küçük ama şirin bir parti yaptık.Oğlum konuşmuyor diye yakınıyordum size artık değişik kelimeler söylemeye başladı.Ama hala anne demiyor birde bugün 2 yaş aşımızı olduk.Oğlum tatilden gelince hasta oldu hava değişikliği mi yoksa otobüste klima mı çarptı bilmiyorum.Sümükleri akıyor,öksürüyor balgam çok var.Bugün doktora götürdük antibiyotik falan vadi bakalım hemen iyileşir mi yavrum.Oğlum çişini ya da kakasını yaparken tiss diyor ve gösteriyor.Bizde klozete takılan aparattan aldık bu akşam oturttum '' hadi oğlum çişimizi yapalım'' dedim biraz durdu baktım çişini yapıyor çok mutlu oldum alkış yaptım oğlumda çok mutlu oldu ben sevinince.Hatta klozetten indirmek istedim inmek istemedi biraz daha oturdu.yarın daha sık oturtacağım tuvalete.Ama tuvalet eğitimi beni çok korkutuyor kızlar sanki başaramayacağım gibi geliyor.Sağlık ocağındaki hemşire gece ve gündüz bez bağlama dedi gece nasıl bağlamayım çişini yapınca üşür hasta olur yavrum.Lütfen bana fikir verin

hoşgeldin canım.
gündüz alışınca gecede yapmamaya başlıyo.gece için ayrı bir eğitim falan gerekmiyo yani. hava henüz sıcak sayılır. ben yatağa alez aldım su geçirmeyen. oğlumada uyurken çiş yom tamammı dedim. bir iki kere kaçırdı yatağa. gerçi çocuğun değil benim hatam. çişim geldi ağlamasıymış o :)... çişi gelince gece bişey omuş gibi ağlıyo. yani çişim geldi ağlamasını ben iki gecede söktüm ve gece işememiz kalmadı yatağa.
bi yazıdada okumuştum çocuğa bez takıcaksanızda gece uyduktan sonra takın gündüz uyanmadan bezini çıkarıp uyandırın. bide bez yerine alıştırma kiloduda takabilirsin gece.

bizim arada bir kaçışlarımız oldu tabi halı malı yıkandı hep :). şimdi öyle şarrrr diye bırakmıyo şükür. ama bazen hafif kaçırıyo sonra tutuyo çişini söylüyo. kendince yeni yeni adetler işte.

bugünde avm ye gidecektik. bez getirdim ne olu ne olmaz dye. bess dedi oğlum ben kaldım tabi sonra bezle dedi.

bezliyimmi oğlum dedim. yine bezle dedi. ama bizim sorunumuzda klozete yapmıyo kakasını yer tuvaletine oda yere yapıyo bacağını açamadığı için. ee şimdiye kadar iyiydi çıkarken belden aşşağısını tuvaletide yıkıyıp çıkıyodum. artık yapamamki. çorap giyicek artık. yerede basamaz taş soğuk. ee çorabı çıkar terliği giydir derken çocuk altına işer :)) pofffffffffffff

bizimkide başladı konuşmaya babasıyla baya şakıyolar.

hatta geçen günki olayı anlatıyım hala çok gülüyoruz anlatırken oda kendinden bahsedildiğini anlayıp gülüyo. banyo yaptırdım yatağın üzerine koydum kuruladım. çıplak ayağa kalktı yatakta aynaya bakarak zıplayarak şarkı söylüyo. baya bildiğiniz beste yapmış çocuk.
şarkı sözlerinide söyleyim sizee.

anne meme vermiyoooooo
kaka gelmiyoooooo
gelmiyyyyyyoooo
vermiyooooo
yeme yemiyooo
anne vermiyo
baba yemiyo

böyle cümlelerin yerini değiştire değiştire zıplaya zıplaya baya pop star oldu başımıza.

ya kıslar baya bildiğiniz kafiye yapıyo oğlum

evvet 2011 eylül anneleri doğumgünü hazırlığında olanlar nedir planlarınız. benim hiç kafam basmıyo bu sene geçen yıl döktürdüm bu sene sadece doğumgününde giyeceklerimizi hazırladım okadar daha başka belirlenmiş bişey yok tarif topluyorum bitek bizim 22 sinde doğumgünümüz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…