canfunerda cım benimki öyle olmadı .hani etrafa sağa sola çok olmadı yapması.çünkü banyo ve tuvaletin bu işler için kullanılacağını öğretmeniz gerekir.baskı yapmayın sakın kabız oluyolar gelecekte cimri oluyolar..vs.ve ayrıca 2 yaş bilimsel olarak söyleniyo.ama belki tepkili olcak okuyan annelerancak benim tanıdığım çok kişi hatta annem bile 10 aylık iken karşeşime tuvalet eğitimi verdi.hiç bi sıkıntı sorun olmadı yaşamadı.hiç dert etmeyin sabırlı olun öğrenir.ama sakın pes edip yarıda bırakmayın
bu arada söylemiyi unuttum .benimki yumurta yemiyordu ya hani.kreplere falan koyuyordum keklere vs...dolaylı veriyodum.ctesi günü kaynattım rafadan aldım sarısını koydum taze portal suyunun içine su sarı yumurta sarı çakmadı bile.misler gibi içirdim
pazar günüde yemek yemekte geçen haftadan beridir sıkıntı çıkaran oğlumu aç bıraktım bildiğiniz.mama mama deyip durdu getirdim sebze yemeğni pilavını ve ayranını bi güzel yedirdim...hımm dedim demekki bazı anneler ara öğün vermeyin diyodu bundan bahsediyormuşlar...
Slm anneler
ben çişş olayında geçmi kaldım acaba
sizlere maşallahh
birde bende başlasam çok iyi olacakkk....
ama kakasını bile yaptığını farketsemm
kakamı yaptın kızım diyorum ıııııhhhh diyor
buarada ben 2. bebeğime hamileyim
sizler düşünmüyormusunuzz
Slm anneler
ben çişş olayında geçmi kaldım acaba
sizlere maşallahh
birde bende başlasam çok iyi olacakkk....
ama kakasını bile yaptığını farketsemm
kakamı yaptın kızım diyorum ıııııhhhh diyor
buarada ben 2. bebeğime hamileyim
sizler düşünmüyormusunuzz
kızlar bizimki lazımlığa çişini yapmaya başladı ama kakasını hala tuvalette yapıyo. klozetede kakasını yaptıramadım. gerç orayada özel aparat alıcam ama hiç sanmıyorum kolay alışacağını. maum şimdi yaz tuvalette yere yapıyo su döküyorum yıkanıp ıkıyoruz ama kışın böylesi çok zor olur. dün bende bizimkine aşırı sıvı verip gecede karpuz yedirince bizimki ağlayarak uyandı bişeyde demiyo pışşşşt işedi yatağa allahtan alez vardı. ve o gece 3 kere çişe kalktı tabi ben çiş ağlamasıyla uyku bölünmesi ağlamasını yeni yeni ayırt etmeye başlıyorum.
çikom çok sevindim.olmadığım süreç içinde baya bi yol kat etmişsin canım. gözün aydın çiş miş olayı çözmüşsün..klozete aparat al çiçekli böcekli ilgi çeken sekiller olsun onada alışır hiç merak etme. bu arada benim kardeşim geldi oğluma o bakıcak.uzun bi süre sonrada kreşye vercem.yemek sayısı bakıcıda 3 iken kardeşimin gelmesiyle 6 ya çıktı 2-2-2 ..yani sabah kahvaltı meyve suyundan 2 saat sonra kek ve süt, öğlen et ve aydan dan sonra meyve makarna falan akşam köfte pilav salata ...4 günde 600 gram aldı abartmıyorum çok samimiyim..meğer kuzucum hep aç kalıyormuş...
bu arada izindeydim baya bi aarada okuyodum ama yazmaya vaktim olmuyodu döndüm izinden...inşallah hepiniz iyisinizdir.
ve son olarak eve kanepe alcam hem uygun hem konforlu hemde sık olmasını istiyorum.hepsi bi arada çok zor değilmi..fikri olan varsa paylaşsın tşk ederim...
şgeldin canım. iyi geçmiştir umarım tatilin. hiç sorma herkesler yok oldu.
tuvalet olayına gelince dediğim gibi nasıl oldu anlamadım sabah bi uyandım oğlum çiş dedi. tabi baya kaçaklarımız oldu arada :)).
şimdi halı yıkıyorum harıl harıl elimde makina :))
yemek olayına çok sevindim maşallah kuzucuğa iştahına
bizde süte ağırlık vermeye çalışıyoruz.
bu arada biz ala anne sütüne devam. bide hareketli ordan o memeye zıplayıp duruyo çok bunalıyorum artık bırakacak gibide değil. ama emzirerek uyutmayı bıraktık allahtan emiyo sonra hadi yat yatağına diyorum gidip yatıyo pışpışlayıp uyutuyorum.
canım maşallah seninkinede...hala anne sütü veriyonmu 2 yaşını doldurmadımı ?ben 21 aylıkken kestim..bi kahvaltıyı beceremedik çikom...peynir ve yumurta olayını direk veremiyoz...yumurtayı hala ya portakal suyuna karıştırıyom yada krep kek gibi peynirde tost poça gibi veriyom..ama böyle istemiyorum...
kızlar merhaba.tatilden döndük çok şükür.Evimi çok özlemişim.dün oğlumun doğum günüydü.Küçük ama şirin bir parti yaptık.Oğlum konuşmuyor diye yakınıyordum size artık değişik kelimeler söylemeye başladı.Ama hala anne demiyorbirde bugün 2 yaş aşımızı olduk.Oğlum tatilden gelince hasta oldu hava değişikliği mi yoksa otobüste klima mı çarptı bilmiyorum.Sümükleri akıyor,öksürüyor balgam çok var.Bugün doktora götürdük antibiyotik falan vadi bakalım hemen iyileşir mi yavrum.Oğlum çişini ya da kakasını yaparken tiss diyor ve gösteriyor.Bizde klozete takılan aparattan aldık bu akşam oturttum '' hadi oğlum çişimizi yapalım'' dedim biraz durdu baktım çişini yapıyor çok mutlu oldum alkış yaptım oğlumda çok mutlu oldu ben sevinince.Hatta klozetten indirmek istedim inmek istemedi biraz daha oturdu.yarın daha sık oturtacağım tuvalete.Ama tuvalet eğitimi beni çok korkutuyor kızlar sanki başaramayacağım gibi geliyor.Sağlık ocağındaki hemşire gece ve gündüz bez bağlama dedi gece nasıl bağlamayım çişini yapınca üşür hasta olur yavrum.Lütfen bana fikir verin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?