2011 Eylül Anneleri

Amin canım inşallah ya bende çok korkuyorum ağrısı tutar birşey olur diye o yüzden sık sık su içiyorum bol bol wc ye giriyorum ki belki akıp gider diye doktor da öyle dedi zaten başka çaresi yok şu an hamile olduğun için doğumdan sonra herşey bitince tekrar gelirsin dedi. Arkadaşının da çok zor geçmiş 9 ay boyunca mide bulantısını ben düşünemiyorum of allahım benim 10. haftaya kadar sürdü bulantılarım resmen ömrümden ömür gitti ölüyorum sandım daha kötüsü yoktur heralde insanı mahvediyor, son aylardada olabilirmiş doktor öyle söyledi, oda mide problemlerinden dolayıymış. Saçla hiç ilgisi yokmuş tamamen hurafe tabiki. İnşallah sağsağlim ağrım olmadan atlatırım doğumu Allahın izniyle. İlk önce biz alıcaz heralde kucağımıza en önde biz gidiyoruz ya bakalım nolacak

ne kadar aktifsin çilek hemen çat diye yazmışın cevabı saolasın arkadaşım önerilerin için ...

slm kıslar bebek alışverişlerine başladınız mı?sizce beşik mi?park yatak mı?yoksa büyüyebilen bebek odası takımı mı almalıyım?bebişin eşyalarını koyacak yerim yok(bebek arabası hakkında ne düşünüosunuz?pusetli olanlar kullanışlı olur mu?ayyy kafam çok karışık...bugün kemeraltına gittim her gördüğümü almak istedim çok cici şeyler var,bir yandan da korkuyorum bişi almaya,ama kendimi tutamadım aldım yine bişeyler:)

slm cnm ben çok bişini almadım henüz hastane çıkışı aldım 20li çorap kilot falan ben park yatağı tercih ettim çünkü biz tayinciyiz bi ordayız bi burda beşik falan zor olcaktı ama kendi evim olsaydı ben beşiği tercih ederdim hatta o da yapardım

canım bizde tayinciyiz,hatta bebiş doğduktan 2 ay sonra izmirden hataya taşınıcaz.aslında dediğin mantıklı ama hayalimde bebek odası var,daha tam karar veremedim...

biz de tayinciyiz ama oda tercihim.bu 3.yerimiz taşınırken hiç sorun yaşamadık eşyalarımızdan dolayı.büyüyen karyola ve dolap alacağım.ama odada ilk 40 gün kullanmak için alternatif arıyoruz bu kadar kısa süre için masraf yapmak istemiyoruz.park yatak olabilir ama onlar da çok küçük değiller.bebek arabasını doğumdan sonra almaya karar verdik.çünk ü sonbaharda zor çıkarız bahara kadar ihityacımız olmayacaktır.o zaman bebeği oturtup deneyerek almayı düşünüyorum.arabamızın bagajı ufak bir de.belki kısmet olursa yenilersek ona göre daha büyük bir puset olabilir.şimdilik kıyafet nevresim battaniye vs şeyler aldık.büyük eşyaları temmuzda almayı düşünüyoruz.

canım bizde tayinciyiz,hatta bebiş doğduktan 2 ay sonra izmirden hataya taşınıcaz.aslında dediğin mantıklı ama hayalimde bebek odası var,daha tam karar veremedim...

benım daha 1 senem var taşınmaya seninki daha zormuş yani ben şimdilik park yatak aldım ama 3 yaşında falan arabalı yataklardan almayı düşünüyorum onlar çok hoşuma gidiyoo

benım daha 1 senem var taşınmaya seninki daha zormuş yani ben şimdilik park yatak aldım ama 3 yaşında falan arabalı yataklardan almayı düşünüyorum onlar çok hoşuma gidiyoo

tayinciler için zor ev taşımak eşyalar yıpranıyo park yatak en mantıklısı şu anda bende öyle yaptım 3 yaşındaykenda arabalı yataktan aldım çilekten çokta memnunum

canım park yatak tavsiye ederim ben 3 sene kullandım oğlumda çantasına kaldırdım şimdide 2 ci bebek için kullanıcam eğer başka bebek düşünüyorsanız en mantıklısı ....odasınıda 3 yaştan sonra yapmak en güzelii onun istediğii onun zevki olsun bizim oğlan arabalı yataktan istedi ondan aldık mesela kendi istedği olmuş olduu

kızlar ben dün akşam ayrıntılıya girdim doktor bebeğin sol böbreğinde bir genişleme gördü önemsiz birşey düzelir dedi anne karnında düzeliyormuş ama her ihtimale karşı takip edilsin dedi
erkek bebeklerde genelde oluyormuş bu
çok şükür başka bir problem gözükmedi gayet iyi oğluşum
çok stresli bir süreçti doktorun ağzından çıkan her güzel cümleye şükrettim ve ağlamaya başladım
rabbim herkesin evladını sağ salim kucağına almak nasip etsin

günaydın güzel hamişler hilla sevindim canım oğluşunun iyi olmasına ben daha girmedim ayrıntılı ultrasona kendi doğum doktorumu yapıyor yoksa başak doktormu ayrıntılı ultrason yapıyor:44:

canım ben devlet hastanesinde takip oluyordum fakat orda bu cihaz yok dendi yada doktorları yoktu
farklı bir doktor bakıyor ben hiç biryerde randevu bulamadım hatta özellerde bile çok gezdim sonunda bir tanesinde buldum eğer gireceksen randevu al biran önce
benim gittiğim özel hastanede doktor dışardan geldi renkli usg değildi

Canım selam günaydın, ben oda yapacağım kızıma Allah nasip ederse , büyüyen yataktan alacağım gardrobu şifonyeri falan olacak takımıyla inşallah. Çünkü benim bebeğimin eşyalarını koyabileceğim hiç bir yerim yok o yüzden doğmadan evvel hazır etmem lazım odasını fakat ilk 6 ay için yatak odama ise beşik alacağım yanlız park yatak mı yoksa beşikmi almalıyım onun kararını hala veremedim bebek arabası içinde araba koltuğuyla birlikte kullanılabilen bir araba alacağım çünkü ilk 1 yaş bebeğin anneye dönük olması gerekiyormuş göz teması çok önemli olduğu için ve ayrıca araba ile çok gezdiğimiz için onun can sağlığı açısındanda koltuk kullanacağız mecburen,zaten yasak ve tehlikel, de..Ben şapka,eldiven,kusma bezleri,iç zıbınlar,tulumlar,1 hastane çıkışı seti10lu,polar battaniye,2 tane banyo havlusu,ayaklı tulumlar birçoğunuda halam yurtdışından getirdi belki doğumuna yetişemem diyerek baya baya zıbın var arkadaşlar,zıbın almayı düşünmüyorum artık
Korkmana gerek yok canım artık hazırlıklara başlamak gerekiyor yani ben son 3 aya adım attığım için en azından hazır etmem lazım ne zaman ne olacağı belli olmaz Allah korusun. Zaten herşeyi bir anda almakta maddi olarak bizi zorlardı

canım hiç korkma benim oğlumdada aynı rahatsızlık vardı anne karnında teşhisi kondu yalnız bizim içiin büyük şans anne karnında görünmesi doktorumuz farkedilmeseydi eğer 4-5 yaşına geldiğinde böbreğini kaybedebilirdi dedii allah korusun şimdi oğlumun rahatsızlığı geçtii her ay rutin kontrollerini yaptırdık biraz yoruyo bu süreç ama tedavisi olan bişey birde oğlumu 5 aylıkken sünnet yaptırdım dr önermişti erkeklerde sünnet olunca geçiyo çünki sık sık idrar yolu enfeksiyonu olur her geçirdiği enfeksiyonda böbreklerine zarar veriyo biz 3 yaşına kadar takibini yaptırdık çok şükür geçirdik inşallah sende atlatırsın amaa hiç endişelenme doğar doğmaz hemen nefroloji bölümüne getir yoksa eğer çocuk ürolojisine götürün takibi başlansın üzülme ağlama erken teşhis herzaman önemlidir

kızlar çalışamıyorum inanılmaz uykum var. anlatamam kafam düştü düşcek yaa... sizde de bunu yaşayan var mı merak ettim.

kızlar çalışamıyorum inanılmaz uykum var. anlatamam kafam düştü düşcek yaa... sizde de bunu yaşayan var mı merak ettim.

ay canım sende alerji olmuş herhalde bahar alerjisi, normalde o kadar yorgun olmaman lazım bu dönemde enerjik bir dönem oluyor çünkü, son 3 aya girince başlıyormuş yorgunluk senin haftan kaç? mesela bnm de daha başlamadı yorgunluğum haftaya başlayabilirmiş 3. trimestere gireceğim için. Ama yorgunluk genelde normal şeyler canım, her hamilede farklı seyrediyor. Bide çalışanlar için çok zor gerçektn seni anlayabiliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…