2011 gelin adayları buyrun sohbete

Olmaz bence, kuzenimin düğününde kuaföre gittik, gelini dahi ağlattılar düşünün yani ne kadar berbat bir kuaför olduğunu...
Çıkışta birde kızın saçına tarak taktılar pişkin pişkin, orada dalacaktım onlara ama sorun çıkmasın diye bişey demedim.
Eve gelince hem ağladım hemde yaptıkları makyajı sildim...
Boya küpüne çevirmişlerdi resmen, kuzenimde zaten esmer koyu bir fondotenle kapkara yaptılar kızı

Canım ama adet adettir.
Önemli olan adetin yerini bulması değil midir?
Hem onu her kuaförde yapmaz.Yapıyorsada miktarın fazla olup olmaması önemli değildir.
Ki önemli olan senin ne düşündüğün bu şekilde davranılsın istemiyorum dersin olur biter.
Evde giyinsen kalabalık olur belki.Terzide giyinsen saçın makyajın yapılacak ya bozulursa çok zorlanırsın gibi geliyor.Yinede sen bilirsin tabi.

evett ben bu bahşiş olaylarına sinir oluorum kapıyı kilitliyorlar bahşiş istiyorlar ben de kuaförden aldırtmayacagım zaten dünyanın parasını veriorum kusura bakmasınlar bir de onun parasını vermem...bir de dügün mekanıyla ben mutlaka konusacagım yaptıkları herseye bahsis alıyorlar kızlar o konuda da çok dikkatli olun benim kuzenim 1.500 tl fazladan para ödedi dügün salonunda yazıkk ya gelin arabasında nasıl canı sıkılmıstı

canım doğru diyosun çok sinir bozucu bi durum ama
bence sen gene de öyle yapma
o gün o kadar çok yere boşuna para gidicekki
hepsini hesap etmeye kalkarsak yandık
o zaman hiçbişey yapmamamız lazım
o yüzden bi kereliğine katlanıcaz hepimiz napalım
bide kuaföre ya ada diğer insanlara karşı nişanlını ve kendini mahcup etme 3-5 lira için
çünkü insanlar bu durumda bi parayı vermekten aciz diye düşünüyo
o yüzden boşver bence
gene de sen bilirsin tabiki

Ayy ne kötü olmuş yaa
Bence kesinlikle kuaför seçimiyle ilgili.
Ben nişanımda gittiğim kuaföreden inanılmaz memnun kaldım.
Nişanlım almaya geldi çok iyi karşıladılar fotograflarımızı bile çektiler.
Benim yada çevremin başına hiç böyle bir şey gelmedi şükür ki aman allah korusun.

aa ben kuaförleri unutmuşum :) kesinlikle ben de aynısını yapıcam senin gibi. zaten dandik bi topuza makyaja 400-500 TL alıyorlar. bi de bahşiş için dangalakça numaralar yapmasınlar bari. ben de öyle yaptiriim.
ya bi de şunu sormak istiyorum. kuaföre ben kendim gitsem kendm gelsem yani damat gelmese olmaz mı? illa kuaförden damat mı almak zorunda?

ayyy inanmıyorum ya
ne görgüsüz menfaatci insanlar var
ben galiba öyle yapıcam damat beni evden alıcak dicem gelinliğimi evde giyicem onlara kaptıracak daha fazla paramız yok bizim

Aylin'cim sana katılıyorum tek katılmadığım nokta insanların ne diyeceği...
Kimin ne dediği umrumda bile olmaz, en iyi kuaföre bile gittik eniştem bir sürü para döktü ablamı öyle bir hale getirdilerki çok sinirlendim.
Birde marifetmiş gibi bahşiş aldılar üstüne, işlerini doğru yapsınlar bahşişi haketsinler madem, millet laf söyleyecek diye ihtiyaç duyduğum paramıda saçamam yani...

senin umrunda olmayabilir ama esracım ama
benim nişanlım ben öyle yapmak istesem bile bana yaptırmaz
3-5 lira için kimseye kendimi mahcup edemem diye düşünür eminim
heryere verdim ona mı veremiycem der
o yüzden diyorum
tabiki benimde umrumda olmaz
sanki şimdi mille hiç mi laf etmiyo
kimbilir arkamızdan ne laflar söyleniyo
millet ne diycek diye yaşamıyoruz tabiki

biz düğün salonu ile konuşurken sözleşmeye yazdırdık ama zaten salonun öyle bir felsefesi varmış
garsonlar asla bahşiş istemiyorlarmış
siz vermek isterseniz müdüriyete çağrırsınız, şef garsona verirsiniz onun dışında bahşiş isteyen olursa bana söyleyin orada işine son veririm dedi salonun sahibi

ben insanlar 3 - 5 lira icin böyle yaptılar demesini inan umursamıyorum
sonuçta para benim param bana 10 lira indirim yapmadılar bi de öyle düşünelim
benim düşündüğüm tek şey, saçım bozulur mu? makyajıma bişi olur mu? onun dışında bişi düşünmüyorum doğrusu

Tabiki nişanlın öyle düşünüyorsa illede verme diyemezsin...

sen bilirsin edacım ama
emin ol
o gün geldiğinde hiç düşünmiyceksin bunları
yeterki herşey yolunda gitsin diyceksin başka da hiçbişey umrunda olmıycak

iyi de 3-5 lira almıolarki en az 50 lira bahşiş istiolar Eda'nın dedigi gibi onlar sana indirim yapıolarmı da o parayı istiolar ben paramı kolay kazanmıorum ne zorluklarl kazanıorum kusura bakmasınlar o yüzden de paramı saçamam ben lokantya gittigim zaman bile bahşiş bırakmam her yerde de pazarlıgımı yaparım bir kere Aşti'ye gittim nişanlımı almaya taksiye bindik pazarlıgı yaptık nişanlım cimciklio beni pazarlıgımı da yaptım benim ki de tam tersine bonkördür saçar hiçç gerek yook eeee kuaför senden bahşiş beklioo sen de evleniosun onun da sana hediye alması gerekir o zaman laflarımla döverim valla

Yıllardır çalışmanın ve hayatın ne olduğunu bilmekten kaynaklanıyor sanırım.
Erkekler gurur yapıyor ama bende pazarlık yaparım şahsen...
Bazen iyikide ayaklarım üzerinde durmuşum diyorum, baba parasıyla para değerini anlayamayacaktım...

benim söylediğim 3-5 lira da lafın gelişiydi zaten
bende biliyorum öyle olmadığını

böle dese bana keşke hemen şu an

sen bilirsin edacım ama
emin ol
o gün geldiğinde hiç düşünmiyceksin bunları
yeterki herşey yolunda gitsin diyceksin başka da hiçbişey umrunda olmıycak

doğru diyosun canım
şimdi bile olsa da bitse diyorum bazen düşündükce strese giriyorum heryerim kaşınmaya başlıyor

bende yaparım pazarlık nişanlım hemen lafa girer
tamam ya 3 - 5 lira icin üzmeyelim birbirimizi der. Genelde kaybeden biz oluruz
o yüzden nişanlım gelmeden alışveriş yapmak bana mantıklı geliyor

Bahşiş adettendir işte malesef hala daha devam etmekte bu işi mesleğinin bir parçası olarak görende var adet olarak ta gören var sonuçta araba yıkatıyoruz mesela bahşiş çiçekci geliyor para üstü çıkmıyorsa bahşiş gibi oluyor ufak tutarlar yoksa bir saç parasıda biraz çingenelik gibi nişanımda o kadar uğraştılar etrafımda döndüler geç kaldığımz halde sıkıntı yaratmadılar biz de yaz günü soğuk su almıştık mesela onların gözünde farklı bir şey oldu ben öyle suratsız bir kuaför ilgisiz işini oldu bittiye getiren kuaför anında lafı yer paramlada rezil olamam vallahi bahşişde isteyeceklerini sanmıyorum ama zarfa koyun gittikten sonra açsınlar 5 tl :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…