2011 gelin adayları buyrun sohbete

elcincim selam canım güzel bir tatil geçirdiğine sevindim ama kocişinide pek yalnız bırakma kız :)) onun şevkata ihtiyacı vardır
canım öğrenim kredisi taksitlendirmesini ne yaptın memlekette yapacağım demiştin

est. canım da düğün sadece senin düğünün değil nişanlında biranönce adını koyup tarihini belirlemek istiyordur ama şartlar neye elverişli ise o yapılıyor genelde.
Aile yardımına gelince, kızlar ben avrupa'da büyüdüm orada cocuklar 18 yaşına gelince aileleri onları kapının önüne koyuyor, git kendi evini tut kendi ayaklarının üstünde dur diyorlar.
biz kaç yaşımıza gelmişiz hala ailelerimiz bizim için çabalıyorlar yapmayınca da üzülüyoruz. ama kimse mecbur değil, ailelelerin bence tek bir görevi var,1) geniş kanatlar vermek = meslek sahibi yapmak, özgüvenli yetiştirmek ve sorumluluk vermek 2) sağlam kökler vermek = cocuk bilmeli nereye ait olduğunu nerden geldiğini ve yorulduğunda onu taşıyabilcek bir ağacın orda olduğunu
onun dışında bence kayınvalidemizin, anneminizin, babamızın bize takacağı bir bilezik aldıkları bir tencere bile cok cok kıymetli
o yüzden sende üzme kendini, en önemli şeyi yapmışlar size başınızı sokabileceğiniz bir yuva yapmışlar, içini de siz kendi imkanlarınızla doldurun demişler kötü bişi değil bu

Evet Eda o konuda çok haklısın ben zaten o konuda tebrik ediyorum onları çünkü bu zaman da kira da oturmak çok zor ama biz zaten kendimiz hazırlanıyoruz benim ailem bana destek bu konuda ama biz bunları yapmaya çalışırken bizden para beklemelerine kızıyorum ....ben zaten evlilik düşünen birisi degildim benim evim olsun 1 odam da oturuyum ama sadece huzurum olsun hiçbir zaman ne aşırı isteklerde bulundum bulunmam da ama bunu gel de çevrendekilere anlat senin ailen seni anlar ama dışardan dar görüşlü komşun seni anlayamıyor işte ....

Dışarıdakiler sadece yorum yapar, ama biz sırf onlar yüzünden nişanlımızla tartıştığımızda kimsenin umrunda olmaz. Yani çevreyi aslında çokta önemsememek lazım, o laf söyleyenler çenelerinden ziyade ceplerine götürsünler o zaman ellerini, sonuçta herkes evlenmeyi yuva sahibi olmayı bilir ama şartlar beklemeyi gerektiriyorsa çevreyi önemseme canım.. Bak nişanlım taa Libya'larda çalıştı sırf ikiniz için, umursamaz biri olsaydı belki çalışmazdı bile...

ben senin düğün tarihinin belli olmadığını bilmiyordum meltemcim neyi bekliyorsunuz şimdi tam olarak

ev aldıkları için mi sizden para bekliyorlar?
valla eğer öyle ise cok sinir bozucu
ya yapacaksın karşılığını istemiceksin ya da yapmicaksın
yapmıyorsanda hiçbişeye karışma hakkın da yoktur
benim kayınvalidem sağolsun hiçbişeye elini sürmüyor, daha tuttuğumuz salonu bile görmedi
o öyle davrandığı icinde biz onu hiçbişeye karıştırmıyoruz sadece bilgi veriyoruz
1 battaniye, 1 tek kişilik yorgan, 1 çift kişilik yorgan 4 adet de yastık ile erkek evlendiriyor kadın
he bi de bohça yapmıştı işe
bişey aldığı zaman ayyy anne Allah razı olsun çok sağol çok teşekkür ederim diyorum, mutlu oluyor
parası mı yok? Var, hem de çok var ama içinden gelmiyor ve diyor siz kendiniz yapın yetişemediğiniz yerde bize seslenin
önceleri çok kızıyordum ama şimdi hak veriyorum

çok tşk ederim canım benim evet taksitlendirmeyi yaptım bir 450 tl düştü borcum 6 taksit yaptırdım oda zaten 1 ay ödeme var 1 ay ödeme yok yani 12 ayı buluyor yine siz naptınız bakalım

Eda sanırım ev aldılar o yüzden para bekliolar kendi ailemde hiç böyle bir sey görmedigim için bana tuhaf geliyor bizim ailemizde Allah'a çok şükür herşeyimiz var benim ne annem ne de babam karşılık beklemeden yaptılar ben isterdimki arkadas olmayı kendi annemle nasılsam onunla da öyle olmak ama öyle bir dünya yokmuş bunu anladım ben kaynanamdan şimdiye kadar hiçbir şey görmedim

çok tşk ederim canım benim evet taksitlendirmeyi yaptım bir 450 tl düştü borcum 6 taksit yaptırdım oda zaten 1 ay ödeme var 1 ay ödeme yok yani 12 ayı buluyor yine siz naptınız bakalım

bizde bu hafta yapıp nişanlımın memleketine postayla göndereceğiz bakalım onun 7000 gibi faliba borcu 9 eşit taksit yaptırmayı düşünüyor oda 18 ay ödeme yapıyor.ne zaman ödeme başlıyor elçincim

enteresan bazı aileler gerçekten diyecek bişey bulamıyor insan
Nişanlın ne diyor peki düğün konusunda?

canım mayıs ayında başlıyor ödeme 31 mayıs son ödeme hadi bakalım hayırlısı olsun baya düşer sizin borçta canım ama vadeyi çok tutnmayın derim

Faizli olarak toplam borcunuz ne kadardı kızlar ben zamanında ödedim borcumu borcum da 5.000 tl'di mart ayında da bitirdim 1.5 sene ödedim

Eylül ya da ekimde düşünüyoruz canım temmuzda esyalarımızı alacagız

canım benim borcum çok deildi bir kısmını ödemiştim az kalmıştı 1672 di 1180 düştü zaten ana borç 1100 dü yabni

Meltemcim çok dolu görüyorum yazdıklarından
yükün ağır canım ama sevdiğin mutluluğun için görmeyeceksin duymayacaksın biraz arsız biraz gamsız olmak lazım bunu yapabiliyormuyuz sanmıyorum ama stres sıkıntı bu yaşlarda ileride halimizi düşünelim en ufak sinek için bile asabımız bozuluyor

boşver yinede sizin canınız sağolsun tatlım ya

Ay evet herşeye kafamızı takıyoruz küçük problemi gözümüzde çok büyütüyoruz.
Dün bir yazı okudum, 113 yaşında tek başına yaşayan bir teyze nasıl bu kadar dinç olduğunu anlatıyordu. Stres ve sıkıntıdan uzak olmuş, kırılmamak için kimseyi kırmamış, bu söz çok kafama takıldı "kırılmamak için kırmamak" sanırım hayatta herşey karşılıklı...

kızlar alakasız bi konu olcak damdan düşer gibi ama kuaför işnini ne yaptınız

canım ben cumartesi bir yere daha fiyat sordum
kına saçı dahil 200 dediler orada 6 kuaför var ama o gün 2 gelin daha rezervasyon yapmış
şimdilik adımı yazdırdım ama gidip gitmeme konusunda kararsızım
3 gelinle birden nasıl ilgilenecekler merak ediyorum doğrusu
bi de onların yanında gelenler olucak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…