2011 gelin adayları buyrun sohbete

valla mutlu olmaya çalışıyorum da olmuyor ki..
hiç aklımdan çıkmıyor..
gülemiyorum bile yaa soğuyorum evimden..
giderken ağlayacam ama sanırım sevinçten ...

ailemi çok seviyorum ama soğutuyorlar kendilerinden..

ne hata yaptım da böyle değişti ailem yada ailem böyleydi de ben görmedim mi ?

Çok zor ya ne diyeyim ki.
İnsanın kendi ailesinin bu şekilde davranması gerçekden dokunur insana.
Şimdi nişanlımın çaresizliğini daha iyi anladım.
Zaten bu konuda dikkatli olmaya karar vermişdim şimdi doğru yolda olduğumu daha bir farkına vardım.
Allahım yardımcın olsun az kalmış dilek sabırlı ol.

Resmi bende göremedim açılmıyor...

Son düzenleme:
dedim ki kendime açık açık konuşayım böyle yapıyorsunuz aramız açılıyor diyeyim belki daha değişik olur diye ama konuşamam ki çok doluyum hemen ağlarım ve onlar da bana kızıyor ben ağlayınca..
bir şeyler yazayım dedim yaşım 23 çok çocukça geldi..
nasıl yapayım ne yapayım çıldıracam..
keşke düğünü öne alma imkanımız olsaydı...

canım belkide ailen bizim bi mesafemiz olsun gözüyle bakıyodur böylede olabilir..hani içiçe olunca sorunlar fazla olur korkusu..sen sıkma canını..hepimiz farklı şeylerden test oluyoruz hepimiz..tek sen değilsin inan bana..bu yüzden sıkma canını tadını çıkarmaya çalış...başka inan çaren yok..

Canım tek sorun nişanlınla görüştürmemeleri ise bence çok takma, inan karşı taraftan olsaydı çok daha zor olurdu. Sen evlenince ailen kabullenecek, hatta zorundalar, ama kayınvaliden yada diğerlerinden olumsuz bişey görseydin, ömür boyu sen kabullenmek zorunda kalacaktın. Bazı aileler kıskanır, kıyamazlar çocuklarına, aslında çocuklarını zora sokarlar ama farkında değiller, ama kesinlikle kötü niyetli değillerdir, kız evi naz evi düşüncesindeler bence, bu kadar sıkma kendini herşey olacağına varır...

peki nişanlılık dönemim böyle berbat geçince içimde hep bu kalmayacak mı sence ?
benim hayal ettiğim ufacık bir şey bile olmadı 5 aydır..
ne adam gibi gezebildim ne de tadını çıkarabildim..
şimdi de gizli saklı o da 2 haftada 1

6 yıl beklemenin bedeli buysa ailem beni yavaştan yavaştan kaybediyor farkında değil..

Elbise çok hoşmuşş deniz rengide çok güzel.
Eminim sanada çok yakışıcaktır.

Dilekcim esranın dediklerine aynen katılıyorum.
Bizde nişanlımla annesinden yana sıkıntılar yaşıyoruz.
Kabullenemiyor,nişanlım yanıma geleceği zaman bir gününüde bana ayır diyormuş.
Yada bana nişanlını alıcam elinden akrabalara gidicez gibi cümleler kuruyor.
Böyleside zor.Hepimiz farklı şekilde sınanıyoruz.
Ve ben inanıyorum ki anlımızın akıyla gelin olacağız ve bir ömür boyuda mutlu bir yaşam süreceğiz.

Canım dikkat ettiysen görüyoruzki nişanlılık dönemi bir çoğumuz için çok zor...
Benim nişanlım uzakta, saolsun annem görüşmeme karışmaz ama benimkide uzakta, hatta nikah işlemlerimi tek başıma ağlaya ağlaya yapmıştım, ama düşününce gereksiz olduğunu farkettim. Önümüzde Allah'ta izin verirse bir ömür olacak ve düşünsene gece bile aynı yatağı paylaşacağız, inan bu günleri hatırlayıp belkide güleceksin. Neleri dert ediyormuşum diyeceksin, hepimiz aynı şeyleri söyleyeceğiz. İnsana içinde bulunduğu durum çok ağır gelir, sanırızki dünyanın en büyük derdi bizde oysaki neler var hayatta. Şurada 3 ay kalmış, birbirinizi kırmaya gerçekten değmez, ailenin yaptıklarına iyi demiyorum ben, cidden yanlış yapıyorlar. Ama öyle bir zamandayız ki, artık aile büyükleriyle çiftler yer değiştirmiş gibi. Orta yolu büyüklerin bulması gerekirken biz çiftler bulmak zorunda kalıyoruz, tüm masrafların üstesinden gelmeye çalışıyoruz, onada artık aileler karışmıyor...
Ama bunlar ilerideki hayatımız için avantaj, eminimki yaşadığımız zorluklar bizleri daha çok bağalayacak birbirimize, zaten seven insana bu zorluklara katlanır. Aslına bakarsan bu şekilde sevgimizide ölçmüş oluyoruz...
Herneyse çok yazdım :)) Baya bir nutuk attım ama üzme kendini arkadaşım, heleki böyle şeyler yüzünden ölümü asla aklına getirme olurmu?

Çok güzel yazmışsın esra.
Allah kimseye altından kalkamayacağı yük vermez.
Sabretmek lazım.

dilek ben olsam nişanlın yerinde basıverrim nikahtan öyle olmaz böyle olur kızdırdılar ailen beni ya bu nasıl gizli saklı olmasın diye nişanlanıyor tanımak isiçin resmi için

elbisenin özellikle rengini çok beğendim deniz.
mutlulukla giy inş.

zaten bende rengine vuruldum kabarık istiyorudm çünkü ablam felan da abiye giyecek ykınlarım felan farklı olmalıyım karışmasın gelin kimdi :))) ablamın kınasında kameman beni çekip durdu ablam diye en sonda da o gelin dedim :)))))))))))))))))

Kanserden Ölen Anne Ölmeden Hemen Önce Yazmış...Okuyunuz
‎"Hayatımı yeniden yaşayabilseydim eğer;
Hastayken yatağa girer dinlenirdim. Ben ......olmadığım zaman her şey kötüye gidecek diye düşünmezdim..
Gül şeklindeki pembe mumu saklamaz yakardım..
Daha az konuşur, ama daha çok dinlerdim..
Yerler kirlense, masa örtüm lekelense bile daha çok arkadaşımı akşam yemeğine davet ederdim..

Oturma odasında TV seyrederken, patlamış mısır yer, şömineyi yakmak isteyen birisi olduğunda ona engel olmazdım.. Yerler leke olacak diye korkmazdım.. Bana gençliğini anlatmaya çalışan dedeme daha çok vakit ayırırdım.. Kocamın sorumluluklarını daha çok paylaşırdım..

Saçım bozulmasın diye, arabanın camının açılmasını önlemezdim..
Eteğimin lekelenmesine aldırmadan çimlere otururdum..
TV seyrederken daha az, hayata bakarken daha çok ağlar ve gülerdim.. Ömür boyu garantilidir denilen hiçbir şeyi satın almazdım..

Hamileliğimin bir an önce sona erip, doğum yapmayı dilemek yerine, hamile olduğum her anın tadını çıkarır ve içimde bir canlı yaratmanın ne kadar harika olduğunu fark ederdim.. Bu o kadar nadir bir olay ki.. Mucize gibi bir şey..

Çocuklarım beni öpmek istediklerinde, asla "Önce git ellerini yüzünü yıka" demezdim.. Onlara daha çok "seni seviyorum", ondan da daha çok "özür dilerim" derdim..
Ama başka bir hayat verilseydi en çok yapacağım şey; her dakikasını değerlendirmek olurdu..

Dikkatle bak.. Gerçekten gör.. Yaşa.. Vazgeçme..
Küçük şeyler için şikayet etmekten vazgeç..
Bana benzemeyenler, benden daha çok şeye sahip olanlar ve kimin ne yaptığı beni ilgilendirmezdi..
Bunun yerine, ilişkilerimi güçlendirmeye çalışırdım..
Sahip olduğunuz ruhsal, fiziksel ve duygusal her şey için Allah'a
şükredin.. Tek bir hayatınız var ve bir gün sona eriyor.. Umarım her
gününüzü değerlendirirsiniz.."

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…