- Konu Sahibi speedy-gonzales
-
- #67.981
gerçektenmi geçen hafta gbi yne uyuyakaldm izleyemedm yaabalıkçı kurtuldu canım
ama şeref..z ali cemileye tecavüz etti
osman da dışarıda oynuyordu
benim aşkımda bana babama baba kalk gidelim ben vazgeçtim bu kız bir kahve yapmayı bile beceremiyor derim görürsün dedi kötü tehtit etti çok tırstım
Kızlar bir çoğumuz aynı şeyleri yaşıyoruz, öyle bir zamandayızki artık evlatlar düğünü üstlenir oldu.
Ama bunun avantajıda var, bu zor günleri daha sonra hatırlayıp birbirimize bağlılığımızı arttırırız...
canım bu durumda tek olan sen değilsin birçok kişi bu sorunları yaşıyor ama sorun olmamalı sadece can sıkar.düşünki sırt sırta vermişsiniz güçlüsünüz herşeyinizi kendiniz yapıyorsunuz ve düşünki pasif bir kadın değilsin önüne sunuldukça hee diyeceksin ben çok güçlü gördüm seni :81: kadın dediğin güçlü olmalı başarmayı kendine odaklamalı:81:
esracım üzülme skılma zuzunnda dediği gbi sen güçlü bi kızsnki herşeyi kendn becereblmşsn insanların snradan ağzına bz sze şunu yaptık dye laf vermektense bırak kısıtlıda olsa herşeyi kendnz yapmaya dewam edin canını skma farzetki yoklar onlarda msafr gbi gelecekler
gerçektenmi geçen hafta gbi yne uyuyakaldm izleyemedm yaa(
bn senn yernde olsam yapardm buket :))
evet canım bende öyle diyorum bişi yapmasınlarki söz haklarıda olmasın ama aileler olarak yapılması gereken belli başlı sorumluluklar vardır. Ben zaten hakkım olan birçok şeyden feragat etmişim durumları yoksa olmasın diyorum. Benim sadece aile arasında bir söz yapıldı ondada sevgilimin evlenme teklifi ettiği tek taşı taktık sadece. o kadar bi tek beni ilk görmeye geldiklerinde zincirli bi bileklik takmışlardı. O gün bugündür başka hiç bir şey yok. Ve düğündede sadece 2 bilezik takıcaklarmış. Ben gene sesimi çıkarmadım durumları yoksa olmasın diye. Ama bu kadarı iyi niyeti su istimal ne aramak var ne sormak. Görümcem evin tek kızı bide en küçüğü öyle şımartmışlarki dolabını açsanız benden daha çok kıyafeti vardır ve çoğu marka şeyler yıllardır dersaneye gidiyo. Annesi bu yıl yollayamam durumumuz yok diye ayıldı bayıldı krizler geçirdi bi görseniz. Benim kimseden bi beklentim yok. Ama benim ailemde varlıktan yapmıyo sadece sorumluluklarındaki şeyleri yapıyo. Erkek tarafı görmezden geliyo sanki bizi. Mesela haftasonu yengem sana düdüklünü ben alıcam dedi Kadın hemen pazartesi gitmiş almış. Dayımın eşi yani. Nişanlımın dayısı da görümceme gitmiş dokunmatik cep telefonu almış. Duruma bakarmısınız yani
artık sabrım bitmek üzere kızlar ya herşeye sevgilim için katlanıyorum ama bazen gücüm tükeniyo kendimi ne kadar telkin etsem avutsamda yoruldum iyice artık. Bu erkek tarafının umursamazlığı iyice canımı sıkmaya başladı artık. Herkeşi nişanlımla ben yapıyoruz. Onlar sadece izlemekle yetiniyolar nerdeyse yorum bile yapmıyolar yani. Herşeye ben ve benim ailem koşturuyo. Ben hiç şikayet etmedim ama artık yoruldum. Beyaz eşya alınacağı zaman aylarca araştırdım. En uygun fiyatlı en kalitelisi hangisi onları ben buldum. Evlilik işi olunca düğün salonları araştırdım, nikahı, kır düğününü bilmem ne onu ben ayarladım. Balayı işi çıktı günlerce ben koştum peşinde. Hiç körü körüne bişeye takılıp kalmadım hep araştırdım. Bütceme nerde daha uygununu bulurum diye. Tabi sanmayınki ben buluyorum erkek tarafı ödüyo ben buluyorum ben ve nişanlım ödüyoruz. Evlenmemize şurda birbuçuk ay kalmış kimse demiyoki siz ne yapıcaksınız ortada ne ev ne eşya var? Rabbim yardım ettide hafta sonu hemen bir ev bulabildim onu da ben buldum kızlar şimdi eşyaları araştırıyorum ama ev çok küçük olduğu için uyumlu eşya seçemiyorum onada canım sıkıldı. Bide bunların yanında sanki benimki ailenin üvey evladı gibi ve hala onları düşünüyo. o kadar güzel sindirmişlerki paramız yok diye nişanlıma ne desem ama onları parası yok olsa biliyorum yaparlar diyo. Üstüne gitmek istemiyorum ama bizimki ses çıkarmadıkça herkes iyi niyetimizi su istimal ediyo ay bıraksanız daha yazıcam. Havada ki kasvetten içim karardı heralde. Neyse kızlar kusura bakmayın uzun yazdım baya bunalmıştım çünkü
beni gaza getirmeyin kızlar bak terk edilirsem topikte fırtına estiririm
tuzlu kahve konusunda hiç korkmayın kızlar
ne kadar tehdit etseniz de dibine kadar içiyolar
benimki kızara bozara içti :)))
esra ve emine hiç takılmayın karşı tarafın ailesine
daha önce de demiştim size
benim kendi babamken bana hiçbişey yapmadı
elalem ne yapsın ki
gerçi nişanlımın ailesi üzerine düüşen herşeyi yaptı
ama benim babam ben 6 aydır nişanlıyım bana bir lirası bile geçmedi
herşeyimi kendim yaptım
annemde çalışmadığı için maddi olarak çok fazla destek veremiyo ama
el işi yapıp bi şekilde az da olsa destek olmaya çalışıyo
manevi destek veriyo en azından o bile yetiyo
onun hakkını asla ödeyemem
o yüzden takılmayın karşı tarafın ailesine
herşeyin zamanı ve sırası gelicek
ben o günleri bekliyorum
sizde öyle yapın
neden kusura bakalım arkadaşım,
yazdığın şeyler birebir benim yaşadıklarımla örtüşüyor
daha kayınvalidem düğün mekanın nerede olduğunu bilmiyo, evimize gelip bir kere baktı sadece sonra da oğlum ben senin yokluğuna alışamam diyip ağladı yol boyunca.
nişanlım kredi çekti de alıyoruz eşyalarımızı, herşeyimizi ama herşeyimizi biz alıyoruz, şimdi biraz açığımız var kuzeninden borç istedik.
doğalgaz faturamız gelmiş açılım bedeli almışlar 177 TL annesi de görmüş onu
kendinin sanmış, nişanlıma diyo ki neden bu kadar cok geldi bize
nişanlımda anne yok o bizim dedi, ohh şükürler olsun dedi
sen öde anne ilk fatura senden olsun dedi, ödeyemem oğlum kına sepeti ve tepsisi aldım dedi
ben boşverdim canım sende boşver, nişanlınla mutlu olduğun sürece dert etme... gün gelir devran döner
esracım üzülme skılma zuzunnda dediği gbi sen güçlü bi kızsnki herşeyi kendn becereblmşsn insanların snradan ağzına bz sze şunu yaptık dye laf vermektense bırak kısıtlıda olsa herşeyi kendnz yapmaya dewam edin canını skma farzetki yoklar onlarda msafr gbi gelecekler
sağol betülcüm destek olduğun için çok haklısın
beni gaza getirmeyin kızlar bak terk edilirsem topikte fırtına estiririm
Ahh esracım ahh yaz dök içini canım ne demek.Ama sanmaki yanlızca sen bu durumdasın.Benzer olayları bende yaşıyorum canım.Annesiyle en son konuşmamızdan sonra bohça düğünde gelir dediğinden beri ki biz hazırlamışdık götürcekdik.Hiç bir araya gelmedim.Nişanlımada söyledim ben size bir daha gelmiyeceğim böylesi daha iyi diye.Annem dün beni çok etkiledi.Dedi ki kadın seni istemiyor.Anneme demişki ben eşimi kaybettim herşeyimi çocuklarıma adadım.Kızım kötü yola sapmasın diye onun yolunda ilerledim oğlum ablasını kıskandı.Benim niyetim oğlumla köyüme dönüp oğluma akrabadan bir kız alıp birlikde oturmakdı.Bunları anneme anlatıyor.Annem dedi ki bohça hadi düğünde verilirmiş tamam dedi.Peki neden aramıyor kadın dedi?Bohça getirmeyin ama siz gelin demiyor dedi.Ki biz hiç gitmedik.Moralim sıfır oldu.Annem üzülme ben senin arkanda oldukça sana hiç bir şey olmaz dedi.Sonra nişanlım arıyor mesaj atıyor yok konuşmak istedim.Sonra annem aç telini konuş çocukla onun hatası değil dedi.Konuştuk dedim böyle böyle.Bu annemin huyu dedi azcık üzerine gitsem sizde benim yaşadıklarımı yaşayın bak ne oluyor diyormuş.Bende dedim ki acısı büyük anlıyorum dedim.Ama bu acı senin hayatını yönlendirmesi anlamına gelmez dedim.Ben ne kötülük yaptım annenede istemiyor beni dedim.Madem annenin huyu bu akrabalardan biriyle evlenseydin dedim.Nişanlımda hayatım böyle deme.Ben annemle hiç bir şey konuşmuyorum anlatmıyorum anlatsam içinden en olumsuzunu çıkarır bana karşı kullanır dedi.Ben uzak duruyorum annemle mutlu olma şansım zaten yok.Ben seni istiyorum biz baş başa olucaz dedi.Bende annende bizimle olucak dedim.Olmucak dedi.Sonuçta evet annedir allahtan korkarım herşeyden önce ama yapamayız dedi.Sustum uyuyalım dedim.
Kadın beni istemiyor kısaca kızlar.Ayy esra sen anlatınca bende dertlendimm
Ahh esracım ahh yaz dök içini canım ne demek.Ama sanmaki yanlızca sen bu durumdasın.Benzer olayları bende yaşıyorum canım.Annesiyle en son konuşmamızdan sonra bohça düğünde gelir dediğinden beri ki biz hazırlamışdık götürcekdik.Hiç bir araya gelmedim.Nişanlımada söyledim ben size bir daha gelmiyeceğim böylesi daha iyi diye.Annem dün beni çok etkiledi.Dedi ki kadın seni istemiyor.Anneme demişki ben eşimi kaybettim herşeyimi çocuklarıma adadım.Kızım kötü yola sapmasın diye onun yolunda ilerledim oğlum ablasını kıskandı.Benim niyetim oğlumla köyüme dönüp oğluma akrabadan bir kız alıp birlikde oturmakdı.Bunları anneme anlatıyor.Annem dedi ki bohça hadi düğünde verilirmiş tamam dedi.Peki neden aramıyor kadın dedi?Bohça getirmeyin ama siz gelin demiyor dedi.Ki biz hiç gitmedik.Moralim sıfır oldu.Annem üzülme ben senin arkanda oldukça sana hiç bir şey olmaz dedi.Sonra nişanlım arıyor mesaj atıyor yok konuşmak istedim.Sonra annem aç telini konuş çocukla onun hatası değil dedi.Konuştuk dedim böyle böyle.Bu annemin huyu dedi azcık üzerine gitsem sizde benim yaşadıklarımı yaşayın bak ne oluyor diyormuş.Bende dedim ki acısı büyük anlıyorum dedim.Ama bu acı senin hayatını yönlendirmesi anlamına gelmez dedim.Ben ne kötülük yaptım annenede istemiyor beni dedim.Madem annenin huyu bu akrabalardan biriyle evlenseydin dedim.Nişanlımda hayatım böyle deme.Ben annemle hiç bir şey konuşmuyorum anlatmıyorum anlatsam içinden en olumsuzunu çıkarır bana karşı kullanır dedi.Ben uzak duruyorum annemle mutlu olma şansım zaten yok.Ben seni istiyorum biz baş başa olucaz dedi.Bende annende bizimle olucak dedim.Olmucak dedi.Sonuçta evet annedir allahtan korkarım herşeyden önce ama yapamayız dedi.Sustum uyuyalım dedim.
bende herzaman senin gibi düşündüm canım napalım Allah sağlık sıhhat versinde herşeyin üstesinden geliriz alnımızın akıyla inşallah.Canım çok haklısın bunlar insanın sinirini bozuyo tabiki... yani bende görmezden geliyorum çoğu şeyi ve tabiki nişanlım üzülmesin diyede o da olmasın varsın diyorum çoğu şey için.. senin nişanlının aileisnin durumu yokmuş mesela.. bizimkilerin durumuda gayet yerinde evleri arabaları yazlıkları :) herşey var maşallah ama mesela dairenin birinide satalım yada kiraya verelim sana vereyim oğlum demiyo demezde zaten. ben işten ayrılırken tazminat almıştım. nişanlımda 2 yıldır para biriktiriyordu herşeyi onlardan yaptık. şimdi halımızı perdemizide benim dayım ve teyzem alıcak. bi yandan seviniyorum çünkü nişanlımda herşeyin farkında ve kendi ailesi yerine benim ailemi koydu resmen. başım ağrıcağına eksiklerim olsun daha iyi :)
bende herzaman senin gibi düşündüm canım napalım Allah sağlık sıhhat versinde herşeyin üstesinden geliriz alnımızın akıyla inşallah.
İnsan konuştukça ve anlattıkça rahatlıyor aslında :) bide bunları herkese anlatamıyorsun. çünkü annenle yada tanıdıklarınla konuşsan bugün yarın yüzyüze bakılıcak sen unutursun onlar unutmaz sorun olur.. bende sizlerle paylaştıkça rahatlıyorum... Ama Esracım şöyle düşün hepimizin Allah izin verirse 1-3-5 ay sonra huzurlu mutlu ve inşallah sağlıklı birer yuvası olucak. ve o zaman o günlerin tadını çıkarıcaz :))
Aynen canım çok rahatladım içimi döktüm ohh :)) Sağolun kızlar teşekkür ederim :)
bende herzaman senin gibi düşündüm canım napalım Allah sağlık sıhhat versinde herşeyin üstesinden geliriz alnımızın akıyla inşallah.
Biliyorum canım senin olaylarıda azçok nilay bahsediyosun sende ara ara. İşte en büyük şansımız nişanlılarımız Allahtan ki ailelerinin ağızlarına bakmıyolar. Bizim yanımızdalar. Bugünlerde geçecek elbet hurula şöyle ayaklarımızı bi evimizde uzatabilseydik işye o zaman herşey geride kalmış olucak:)) Dertlenme sende
senin kayınvaliden kendine gelin değil hizmetci arıyormuş, kültürlü kendi ayaklarının üstünde duran muhtaç olmayan bir kız ile karşılaşınca da hasetinden böyle aptal saptal konuşuyor işte.
ben önceden kayınvalidemin yorumlarına üzülüyordum ama artık hiç takmıyorum, nişanlına da yansıtma nilaycım, onun bir suçu yok annenin de dediği gibi
Canım boşver annesini sonuçta annesiyle değil oğluyla sevdiğin insanla evleneceksin ki o da seni çok seviyordur eminim... Annesi cahil belli o yüzden boş bş konuşmuş ama sen evinin huzuruna mutluluğuna bak nişanlınında dediği gibi annede olsa ailede olsa bi yere kadar bizimleler...bu kendi ailemiz içinde geçerli. ilerde Allah nasip ederde çocuklarımızda olucak. biz bir aile kuruyoruz eşlerimizle. :)
Bu arada kaderlerimiz o kadar benziyorki düğünlerimiz bile 1 gün arayla :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?