2011 gelin adayları buyrun sohbete

GÜNÜN MENÜSÜ DENİZ USTADAN

MANTARLI PİLAV

MALZEMELER:
- 1,5 su bardağı Pirinç,
- 1 kase kültür Mantarı,
- 1 tane soğan,
- 1 çorba kaşığı tereyağı + 2 kaşık sıvı yağ,
- 1 tane et yada tavuk bulyon (isteğe bağlı),
- 1 tatlı kaşığı limon suyu,
- 1 tatlı kaşığı şeker,
- Yarım demet dereotu,
- Tuz, karabiber,

HAZIRLANIŞI:
Pirinci tuzlu sıcak suda yarım saat bekletin. Daha sonra bol soğuk su ile yıkayıp süzün. Diğer tarafdan mantarları yıkayıp bekletmeden küp küp doğrayın. 2 kaşık sıvı yağda Mantarlar suyunu salıp çekene kadar kavurun.
1 orta boy soğanı minik minik doğrayıp tereyağda 4-5 dakika kavurun. Üzerine süzdüğünüz pirinci ve 1 çay kaşığı tuzu ilave edip kavurmaya devam edin. Pirinçler saydamlaşmaya başlayınca başka tavada kavurduğunuz Mantarı, limon suyunu ve şekeri katın. Üzerine 2,5 su bardağı sıcak su katıp kısık ateşte pilavı pişmeye bırakın

Pilav suyunu çekip göz göz olunca ocaktan alın ve üzerini kağıt havlu ile kapatın. Bu şekilde yaklaşık 20 dakika demlemeye bırakın. Demlenmiş pilavınızın üzerine ince ince kıyılmış dereotunu katıp şöyle bir harmanlayıp servis edebilirsiniz...

gelir canm gelir vizelerde bna da çk geç gelmşti.. annen nerden alıyor soruları bn netten çözmeye çalışıyorum ama indremediğim için çıktısını alamyrm

nasıl çıktısı alınmıyor betüşş e ogrenmede soruların olduğu yeri açınca yazıcı işareti oluyor bas ona hangi sayfanın dersi çıkacaksa sayfayıda belirle çıktısı karşında

adaş modeli göğüs dekolteliydi ben onu düz straplez yaptırdımya ondan dolayı buna içten bustiyer dikilmez dedi..aslında dikilirde demedim bişi işte..malzemeden kaçıyo

tamam o zaman sen icine büstiyer al o da gelinliği bedenine göre diksin
gerçi biz terzi değiliz belki o zaman modeli falan bozulur ama madem öyle o zaman baştan söylicekti

BEN YOĞURT BİR KERE MAYALAMIŞTIM NEDENSE EKŞİ OLMUŞTU .)
ARANIZDA BİLEN VARDIR MUTLAKA

YOĞURT MAYALAMA
Malzemeler
1.5lt süt
2 yemek kaşığı mayalık yoğurt
Hazırlanışı
Sütü kaynatın ve ılımaya bırakın ılıyan sütün sıcaklığını ölçün eğer sütün içerisine küçük parmağınızın ucunu değirdiğinizde parmağınız yanmıyorsa ayarında demektir.Ne çok sıcak ne de çok ılık olmalı.Ufak bir kase içerisinde yoğurdu 2-3 kaşık ılık süt ile iyice ezin.Sütü saracağınız sargı bezlerini yayın (sıcak tutacak battaniyede olabilir)sütü ateşten alın ve mayasını yavaşça koyup homejen bir şekilde dağılması için karıştırın ve ağzını sıkı bir şekilde kapatın ve iyice sarın kıpırdatmadan.5-6 saat bekledikten sonra buzdolabında dinlendirin

Benim göğüsler hiç den yok oldu son haftalar koşturmaktan sinir oldum yoksa üzerime lup diye oturdu içinde var ama ben yine aldm deneyeceğim bu hafta tekrar

Eksi olmasının nedeni sıcak mayalamak olabilir demişti annem bişey daha vardı ama unuttum...

biz ilk gece izmir'deyiz, en üst katta biz altta akrabalar olacak, düşündükçe kötü oluyorum, artık aşağıya ses gidip yanlış anlaşılır diye lavaboya bile kalkamam heralde...

haliyle bende çok çekiniyorm ama otelden daha rahat olacağımı en azından hissediyrum nişanlımında kamera korkusu var atana kadar can çekiştik bir kaç ark. Sırf para için yapmışlar balayı çiftine çekiniyor çk da allahtan attı kafasından

alt katta kayınvalidemler misafirler bende çekiniyorum da ne yapayım altımada edmem herhalde alışacaklar biz üste onlar altta .)))

murat dershanesinin kantininde satıyorlar canım

nasıl çıktısı alınmıyor betüşş e ogrenmede soruların olduğu yeri açınca yazıcı işareti oluyor bas ona hangi sayfanın dersi çıkacaksa sayfayıda belirle çıktısı karşında

şimdi grdm sitesne aöfün dediğini yaptım bukete çıktıları aldım buket dyecektmki sen aynısını yazmşsn zuzum sağolasın :)

BUGÜNLÜK SON TARİFİM

Patatesli sulu köfte

Malzemeler: 1/2 kilo orta yağlı kıyma,
1 avuç pirinç,
1/2 demet maydonoz,
2 adet soğan,
1 yumurta,
karabiber,
tuz,
2-3 patates,
1 kaşık salça,
1 kepçe yağ,
birazda un

Yapılışı: Öncelikle köfteleri hazırlayın. Bunun için, kıymanın içine 1 adet rende soğanı, incecik kıydığınız maydonozu, 1 avuç pirinci, yumurtayı, karabiberi ve tuzu ekleyip güzelce yoğurun. Küçük ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıp yuvarlayın ve unlu tepsinin içine koyun ve her yeri un olsun diye sallayın. Ayrı bir yerde yemeği yapacağınız tencereye incecik kıydığınız soğanı biraz kavurun ve salçasını ilave edin. Onunla da biraz çevirdikten sonra köfteleri içine atıp kaşıkla karıştırmamak şartıyla bir iki sallayın. Ardından soyduğunuz ve köfte büyüklüğünde böldüğünüz patetesleri içine ekleyin. Birazda böyle çevirdikten sonra suyunu ve tuzunu ilave edin. Köfteler ve patetesler pişene kadar kısık ateşte pişirin. Afiyet Olsun…

İlk gece problem benim için diğer geceler zaten kimse olmayacak :))
Karşı dairemizdeki çiftte bizden 1 hafta önce evleniyor, umarım güzel bir komşuluk kurarız...
Deniz'cim senin evin rengi ne? o resimdeki yer hangi renkti?

bzm allahtan onlar üstte bn alttayım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…