2011 gelin adayları buyrun sohbete

nişanlımda çok beğenmişti:)) istiyorsa yap canım hafif bir yemek kıtır kıtır sevdi demekkii dışı kıtır içi yumuşakk:)) ohhh miss ne sever eşin söyle farklı bir tarif yazayım sana:))

yavrum ne bulursa yiyor napsın hahahahaha dün akşamdan kalan pilavım var onun yanına bişey bulmam lazım bu akşam için.. sen dök farklı tariflerini canımmm ben denerim onların hepsini :) :)

ben annemin evinde 2 yumurta kırmaktan acizken,şimdi yemek yapmaya bayılıyorum.bide bol bol zamanım olsada daha da fazla uğraşabilsem ne güzel olur ...

edoş ben biraz kavuruorum iç malzemeyi.çiğden koymuyorum.içine domates koymam.zaten domatesle kapatıyorum ağzını.

annenin kaderi kzınkiyle aynı olurmu şfelan derdi bazen bwnde az çok buluyorum benzerlikler
siznde sanki biraz benzemiş zeynepcim

deniz kaderimiz çok benziyor annemle zaten
herşeyimiz benziyor

biz kısmetse pazar günü denize gidiyoruzz

kızartmaya alternatif bir tarif vereyim bende.

patates,biber,patlıcan,domates ve soğan ana malzemelerimiz

iri kıyım hepsini doğrayın.düz tavaya(balık tavası olabilir)onları bir güzel dizin.üstüne göz kararı yağ dökün.bir kapta su,salça ve dilediğiniz baharatı karıştırıp tavaya ekleyin.tuzunu atın.ateşe koyun.suyunu çektikçe su ekleyin.kızartma ile haşlama arası birşey oluyor.yaz için ideal.bir nevi tavada türlü yani

edoş ben biraz kavuruorum iç malzemeyi.çiğden koymuyorum.içine domates koymam.zaten domatesle kapatıyorum ağzını.

iyi tamam ölçüler iyi o zaman dimi..

yağda soğanı kavurayım..
salça ve baharatlar bide sarımsak rendeliyim..
biraz kavurayım..içini doldurayım üzerinede kapak domates..
salçayı sıcak suda incelteyim suyunu dolma izasına getireyim pişmeye bırakıyım..annemden gördüklerim bunlar..başka bişi yok dimi

evt bırde bn cok merhametlıyımdır hıc dayanıom acil acayıp yogun oluyor smdı akşama öksüren tıksıran gelr hastayım diee:))) aksama da yazarm sıze

hehe bende ara ara bakarım zaten :)Bende dayanamam hiç hasta falan görmeye,hastanelere hiç dayanamıyorum o yüzden

kızlar dün bi tarif buldum bildigimiz havuç tatlısı gibi top top değil krema var bu tarifte..paylaşayım

KREMALI HAVUÇ TATLISI

Kullanılan Malzemeler:
1. 1 kilo havuç
2. 1 su bardağı şeker
3. 40 adet bisküvi
4. 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
5. Hindistan cevizi
6. Krema için :
7. 4 su bardağı süt
8. 4 yemek kaşığı un
9. 2 tatlı kaşığı nişasta
10. 4-5 yemek kaşığı şeker
11. 1 paket vanilya
Tarifin Hazırlanışı
1. Havuçların kabuklarını kazıyıp rendeleyin. Şeker ile birlikte kısık ateşte 20-30 dk kadar pişirin. Bisküvileri küçük parçalara bölün. Pişen havuçların içerisine bisküvi parçalarını ve cevizi ekleyip karıştırın. (Bisküviler tamamen ezilmesin) . Borcamı hafif ıslatıp ( sulu kalmasın) hindistan cevizi serpin. Karışımı borcama yayıp üzerini düzleyin.
2. Vanilya dışındaki krema malzemelerini bir tencerede karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında vanilyayı ilave edin. 1-2 dk. daha pişirip ocaktan alın ve mikserle 5 dk. çırpın. Borcama yaydığınız havuçlu karışımın üzerine kremayı yayın. Ilıdığında üzerini hindistan cevizi ile süsleyip buzdolabında soğumaya bırakın.

hımmm pilavın yanına mantar sote yapabilirsin seversee hem kolay ve basittt onun yanınada havuç rendeleyip kavur biraz yağda sarmısaklı yoğurta karıştır ohhhh

dolmalık biberlerin büyüklüğüne göre ayarlarsın işte pirinç ölçüsünü.tuzu da unutma.çok fazla kavurmana gerek yok.5 dk yeter.soğanı robottan çekersin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…