2011 gelin adayları buyrun sohbete

Günaydın kızlar ben geldim düğünü ertelemeye karar verdim.

e ikide bir babanın kulaklarını çınlatan sen değil miydin nilay cayarsın sen o kararından merak etme sen

az kaldı gerçekten bukommmmm aramızda 20 gün var hiçbirşey bebişimmmm

senin son 20 gününe bakacağım ve sana soracağım zuzum son 20 gün hızlı mı geçiyor diye

ayyy zuhal bende annneme bakıyorum görcem diye balkonda oturuyor el sallarken münübüsün içinde cebelleşiyorum resmen :))))

perde ne yaptın canım bakıyormusun bu arada

aynen bende canım izmir yolundan geçerken babama yalvarıyorum yavaş git diye saniyelikte olsa görmek insanın hoşuna gidiyor

o niye niloş..nolduki birdenbire

Maddi anlamda nişanlım şu son bir haftadır inanılmaz derecede sitrese binmiş durumda.

Biliyorsunuz ben bize düşen eşyaların hepsini aldım.
Ekimde borçları tamamen bitiyor.Yatak odasını annemler alıyor.
Elimize nakit para kalsın diye oturma odasınıda annemlerin yatak odasını aldığı yerden alacağız.
Önümüzü bir görelim sonrasında ödiyelim diye.

On bin kadar kredi çekilmişdi zaten.2 bini ablasına verildi borç alınmıştı.
2 bini kredi kartı,kredi borçlarına verildi.Sözü nişanı tek yaptığı için bende destek olmuştum.
Buz dolabı alındı,ehliyet kursu parası verildi vs.4 bine yakın nakit para var.

Dünde hat aldık faturalı.Kontürlü yetmiyor diye.Nişanlımın şirket hattı var diye.
Neyse birde telefoon alalım dedi nişanlım.Bende gerek yok takar çıkarırım hatları dedim.
Alalım dedi.Bende akşam telefona bakayım dedim.100 TL ye aldım ikinci el.

Efendim 30 TL lik telefon almak varken neden 100 TL'lik almışım.
durumumuz zaten sıkışıkmış.Bir sürü ihtiyaç varmış erkek olarak bunları düşünmek zorundaymış.
Bu bir deil iki deil.Son bir haftadır bir çok konumuz maddiyat.

Bende dedim ki oldu bir kere hata yaptım zamanı geri alamam ki özür dilerim.
işde evlenincede böyle mi yapacakmışım.O kendine bir şey almıyormuş ama ben harcama yapıyormuşum.

Ya kızlar insan bir düşünür ya.Ben bir çok eşyayı zaten aldım.Maaşın tamamını taksite yatırıyorum harçlığım kalmıyor doğru düzgün.
Bir çok eşyadan vazgeçtim.Nişanlıma yakın olsun diye maltepede oturalım dedim.Düğünüme 3,5 ay var ben daha gelinlik bakmıyorum.
Dedim ekimde çift maaş alırım rahat ederiz dedim.Oturma grubunu annemlerle alalım dedim.
Bize bir kalan yemek masası birde tv kızlar.10 binlik borcun altına daha evlenmeden girdim.
Ben bunların hiç birini sorun yapmıyorum.Varsın olmasın ödenir diyorum.
Ama 100 Tl lik telefondan dolayı resmen kıyamet koptu.

Ağla ağla helak oldum..Erteliyelim düğünü.Borçlar biter birikim yapar veririm sana dedim.
Daha ne yapayım kızlar.Benim ailem destekmişde o yanlızmış kimse destek değilmiş.

Ne yapabilirim ki?Ailemimi yok edeyim.Annesinin huyunu mu değiştireyim?

e ikide bir babanın kulaklarını çınlatan sen değil miydin nilay cayarsın sen o kararından merak etme sen

kız bukoooo bunu anlayamadım ne olmuş nilaya kuşummmm

senin son 20 gününe bakacağım ve sana soracağım zuzum son 20 gün hızlı mı geçiyor diye

sor bebişimmm bakayım ne diyeceğimmmm

günaydın kızlar..

nilay senin nişanlını biz tanıdık burdan anlattıklarınla sen hala tanıyamadın mı. çocuk aslında sana karşı çok anlayışlı her insanın böyle patlamalarıolabilir. onada hak ver kimse yardım etmiyor yüküna ltında ezilmiş durumda. birazda sen destek ol. bu fikrini ona söylersen yanlış anlayabilir. allahın izniyle ödenir herşey. bence biraz dirayetli ol.

para ile alakalı konuşmalara çok sinir olurum oluor mutlaka herkese benzeri şeyler nilaycım bende beğendiğim kumandlı avize vardı çok hoştu almak istedim alamadım neymi onu alacağımız para ile bütün evin avizeleri alındı yani tek başına bir şeyler yapmak isteyen insanını halini anlarım bunalıyor o yetişmez bu alınmaz diye stresten ne dediğini bilmiyor sen herşeyini almış olman güzel bir şey erkek gözüyle kendisi birşey ortada olmaması da geriyordur
böyle bir sebwp için düğün ertelenme o güzelim hayal ettiğniz günü bence bozmayın düzelir orta yolu bulunur amaç zaten huzurlu olmak sevdiğinle eşya felan ikinci planda 4 4 olmaz 22 olur önemli olan saygıyı kaybetmeyin böyle şeyler için üzülmeyin hepimiz geçtik şuan yaşadığın durumlardan kendi adıma diyorum
senin nişanlın 100 tl için laf edecek biri değildir mutlaka ama artık gerilmiştir bunalöıştır stresten tek başına olması arkadaşna baktığında kendi ailesinden kimsweyi görmemesi kolay birşey değil canm

Günaydınn canlar bende dün fena oldum öğlen izin aldım gittim işten anneme dinlendim baya :)

Nilay cım üzme kendini canım düğün üstü bunlar çok normal sen daha ilk tartışmada düğünü ertelemeye kalkarsan. Güçlü ol merak etme evlenince bütün bu sıkıntılar unutuluyo. Evlilik psikilojisi böyle bişey işte geneld bayanlar erkeklerden daha fazla üzülüyo bu dönemde.

Eda cım ne kadar hamaratsın ya. Şuan hamilesin canın ne çekiyo deseler Eda ya misafirliğe gitmeyi derim :)) Maşallah ne kadar hürmetli ve beceriklisin ya :))

nilaycım yzdıklarına hiç cvp yazma fırsatım olmadı,,,işte biraz yoğun olduğum için ama ben senin sevdiğinle olan ilişkine gerçekten hayranım ,,birbirinize ne kadar sevdiğinizi hissedebiliyorum yani,,

ama işin içine maddiyat girince gerçekten iki tarafta yıpranıyooo,,, artık iyice bunalmış demekki bide hani erkeklik gururu var ya para olmayınca daha çok üzülüyodur,, bence üzerine gitme,,, çünkü o yine senin fıstığım diye gönlünü almasını bilir,,, düğünüde ertelemeye bu kadar ani karar verme istersen,,,

sizin için ne hayırlıysa o olsun,,, inşallah,,,

Kübroşumm ben zaten elimden geldiğince destek oluyorum.
Siz biliyorsunuz.Bir çok şeyden zaten vazgeçtim.
Hep ödenir diyorum başarırız biz ikimizde çalışıyoruz diyorum.
Ama inanın bana çok kırıldım.

Neler söyledi ya.Sadece 100 TL lik telefon için.
Ben de o zaman sigarayı bırak ayda 135 TL veriyorsun yazık biz sıkışık durumdayız dedim.
Oda benim zevkim dedi bana var mı böyle bir şey?

Annenle konuş hayatım bakalım ne düşünüyor dediğimde.
Şimdi zamanı değil dedi.Ağlar dedi.Ben dün 2 saat boyunca ağladım gözlerim şişti.

Oturma odasını da nakitle yapmıyalım dedim.Alırız sonrasında öderiz dedim.
Ben daha ne yapayım?Takı alma başın yere eğilmesin birisinden alırız takarsın sonra geri veririz dedim daha ne yapayım?

aslında daha önce anlattıklarından anladığım kadarı ile nişşanlın çok anlayışlı biri canım ama bunalmuş demekki o da nasıl düşünüyodur bu işler nasıl yapılcak diye arkasında destek olmayınca çok zor
senin istediğin herşeyi yapmak ister her istediğini almak ister ama elinden gelmeyince geriliyo tabi doğal olarak bir de sen ailenin yardımı ile alacağım şeyleri tamamlamışsın onunkiler daha ortada yok bunları düşünüp geriliyo sana patlıyo en yakınında sen varsın

sadece eşya ile bitmiyo ki gelinliktir gelin arabasıdır kuaför davetiya hepsipara
o şimdi kuaföre vereceği parayı bile düşüniyodur.

bugüne kadar ablattıklarından anladığım kadarıyla her türlü nazında nişanlın sana çok anlayışlı davrandı şimdi de sen ona anlayışlı davran çözersiniz hepsini
birbirinizi çok seviyorsunuz üstesinden gelemeyeceğiniz şey yok
bu dönemler gerçekten çok sıkıntılı bizde yaşıyoruz aynı şeyleri kendisi yeri gelir en olmadık şeyi alır sana hediye eder fln yeri gelir 5 tl lik şey aldın dşye kızar

Biliyorum yanlız olması gerçekden zor.Ama ben yanındayım diyorum.Bunu ona her zaman hissettirmeye çalışıyorum.
Erteleme konusuna gelince denize katılıyorum maddi konuları bu zamana kadar hiç öde sürmedik.
Bu tarz konular yıpratıyor insanı.Çok basit çocukça geliyor bana.Ama madem konumuz maddiyat.Bende dedim 5 ay verirrim maaşın tamamını eline.
Borçsuz harçsız yaparız düğünü en azından sitres olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…