- Konu Sahibi speedy-gonzales
-
- #90.421
günaydın kızlar nasılsınız çok kötü yağmur yapıyor burada şakır şakır valla
günaydın kızlar..istanbulda sahur vaktide yagmur yağıyodu..hala yagıyormu bilmiyorum..penceresizim burda..
sizler nasılsınız kızlar..sahura kalkmadıkca daha iyi oluyorum..kübra hala kasıkların ağrıyomu..dün akşam çok ağrıdı benim..
kızlar cuma günü tek oruç tutulmazmış
doğrumu
yani ya perşembe cuma tutulcakmış
ya cuma cumartesi
çok ilginç sebebi nedir acaba böle bişiy varsa
bilen var mı?
aslim ne cabuk gecti
nice mutlu 2 aylar olsun canimm
doğrumu
ya cuma cumartesi
bilen var mı?
doğrumu
ya cuma cumartesi
bilen var mı?
doğrumu
ya cuma cumartesi
bilen var mı?
zeytinburnunda saril saril yagiyor
ins islanmam
ceketim var ama semsiye almadim
canım benim kasık ağrıları yaklaşık 10 gündür var. keskin bir ağrı değilde ara ara gelen kasık batması gibi. adetim dün gelmedi ben bugün kan tetsi yaptırıyorum. hamillelik belirtisi sayılıyor canım kasık ağrısı.
nafile oruçlarda yle zeynep. yani ramazan orucu haricinde oruç tutmak istediğinde cuma tutacaksan ondan önce perşembe veya sonrasında ki gün olan cumartesi de tutman lazım. sebebi cuma mubarek gün ve müminlerin bayramı diye geçer. bayramda oruç tutulmaz normalde. öncesi veya sonrasında tuttuğunda sadece bayramda oruç tutmamış gibi oluyorsun o yüzden tek tutulmuyor
canım benim kasık ağrıları yaklaşık 10 gündür var. keskin bir ağrı değilde ara ara gelen kasık batması gibi. adetim dün gelmedi ben bugün kan tetsi yaptırıyorum. hamillelik belirtisi sayılıyor canım kasık ağrısı.
nafile oruçlarda yle zeynep. yani ramazan orucu haricinde oruç tutmak istediğinde cuma tutacaksan ondan önce perşembe veya sonrasında ki gün olan cumartesi de tutman lazım. sebebi cuma mubarek gün ve müminlerin bayramı diye geçer. bayramda oruç tutulmaz normalde. öncesi veya sonrasında tuttuğunda sadece bayramda oruç tutmamış gibi oluyorsun o yüzden tek tutulmuyor
Sual: Sadece cumartesi günleri oruç tutmakta mahzur var mı?
CEVAP
Bir hadis-i şerif meali şöyledir:
(Farz olan Ramazan orucu hariç, yalnız Cumartesi günü tek olarak oruç tutmayın!) [Ebu Davud, Tirmizî, Nesai, Hâkim]
Bunun sebebi bildirilmiyor. Cumartesi Yahudilerin önemli bir günüdür. Onlara benzememek için olabilir. Başka hikmetleri de olabilir. Ne bildirilmişse ona uymalıdır.
evet canım boyle bisey var,cunku cuma gunu mubarek gundur yani bayram gibi biseydir islam dinine gore,bayramda da oruc tutmak haramdır...
sen bir tek gun oruc tutacaksan onu da tutup ozellıkle bayram gunune getıremezsın yanı bıldıgım kadarıyla mantıgı bu...
peygamberımız normal zamanda da hep oruc tutarmıs,sadece cumaları tutmazmıs...
şimdi anladımmFakat bugünlerde oruç tutmak için bir gün öncesini veya bir gün sonrasını oruçlu geçirmekle mekruhluk ciheti ortadan kalkmış olur. Cuma günü oruçlu bulunmak isteyen kimse, ya Perşembe gününden itibaren oruç tutar veya Cuma ile birlikte Cumartesi’ni de oruçlu geçirmesi gerekir. Yine Cumartesi’yi oruçlu geçirmek isteyen kişi Cuma’yı veya Pazar’ı o güne eklemesi lâzımdır. Bu meselede fıkıh âlimlerimizin izahı bu şekildedir.
Şayet pazar gününe tazim niyetiyle tutmuyorsa, tatil günümdür daha rahat tutarım niyetiyle veya başka sebeble tek pazar günü oruç tutmakta bir mahzur yoktur. Ancak pazar gününü bir konuda hürmete layık görerek oruç tutmak uygun olmaz.
“Cuma günü bir bayram günüdür. Bayram gününüzü oruç günü yapmayın.” (Müsned, 2:303)
küboşşş
gamzecan noldu
ben ozlemisim yagmuru
günaydın kızlarrrr öğleden sonra kısmetse nikah işlemlerini halledeceğiz
Gamzecim iyi misin canım?
canım kalp kalbe karşıymış demek ya buna derlerelcinimm duydundami geldin elcin gelse keske yazdim az oncee
zeytinburnundan mettobusle gectim az once kuzum
nasilsin nikah ablamm
zeynepppppppppppp hoşbulduk canım evet alıştım alıştımelçinnnn hoşgeldin tatlımmm
nasılsın yeni işine alıştın mı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?