- Konu Sahibi speedy-gonzales
-
- #91.761
bence silelim aslıcım
silmayelm bnce belkı ıslerı vardır gelemıolardar gelenı sılmek yok demiştiinz ama birde çiğdem slm soyledı evde netım yok gıremıyorum dedı iş yerndede pc bozukmuş habernz olsun kızlar
tüylerim diken diken oldu esra okurken, bundan sonra dikkat edeceğim artık ben bir prensesim sürekli kendime
biz edoşla isimler yaptık. sizinde varsa gözlemlediğniiz söleyin aylinciğim.
yelizim ilk sayfadada yazmıştık uzun süre gelmeyenler silinecek diye. insanlar uğruyo selam veriyo bir kaç hafta sonra yoklar.
mesela o listede olupta 2 ay gelmeyenler vardır. İşleri olanları anlarız. çiğdemin neti yokmuş gelemiyomuş.
mesela betüşümün de neti yok onlari silmem. ama gelip bi haber vermeyenler uzun süre uğramayanları silmek daha iyi sanki.
daha önceleride ara ara betüşle siliyoduk. çünkü gelmiyolar bidaha.
Canım doktor da senin gibi son adet tarihine göre çağırıyo seni çünkü 5 haftalıkkende yine kese gözüküyo kalp atışını 6-7 haftalıkken görebiliceğin için seni iki hafta sonrasına çağırmıştır. Doktorda ilk önce adet tarihine göre hesap yapıyo daha ileriki zamanlarda karşılaştırıyolar bebeğin uzunluğuna göre falan yaklaşık haftasını zaten sen tarihi yanlış hatırlamadığın müddetçe haftalar birbirini tutuyo. Sadece istisna bazıların döllenme geç olabiliyomuş canım o da 1 hafta falan fark ettiriyomuş. Sen sadece sakin sakin önümüzdeki haftayı bekle bebeğinin kalp atışını görebilmek için canım
Sen tabiki prensessin canım bundan sonra bende buna dahil olarak şunları okurkende çok diken diken olmuştu tüylerim
Gebelik kadında tam anlamıyla "tepeden tırnağa" değişikliklerin ortaya çıktığı bir dönemdir. Bu değişikliklerin hepsinin ortak amacı sizin doğuma ve bebeğinizi beslemeye hazırlanmanızdır. Doğa sizdeki hazırlıkları en kötü koşullarda doğum yapacakmışsınız ve bebeğinizi de yine kötü koşullarda emzirecekmişsiniz gibi sizi ve bebeği maksimum korumaya alacak şekilde yapar. İşte sizlere gebelik dönemindeki değişikliklerden en ilginç ve belirgin olanları ve amaçları:
Gebelik döneminde;
İlk aylarda bazı maddelere karşı ilgi duyarsınız, bazılarının adını bile duymak istemezsiniz. Sabah kalktığınızda bulantı hissedersiniz, tüm gün uyumak istersiniz. Amaç vücudunuzun ihtiyacı olan maddeleri almak, toksik olabilecek (sigara dumanı gibi) maddelerden kaçınmanızı sağlamaktır. Bebek hareketlerinin henüz başlamadığı dönemde sabah bulantısı size hemen hamile olduğunuzu hatırlatır. Gün boyu olan uyuma eğilimi sizi gebeliğin ileri aylarında dinamik olmaya hazırlar.
Solunum kapasitesi artar, soluklar derinleşir. Amaç bebeğe maksimum oksijen gitmesi ve gebeliğin ilerleyen dönemlerinde rahiminiz akciğerleri yukarı doğru ittirdiğinde de yeterli oksijen alımının sağlanmasıdır.
Kalp damar sisteminizde dolaşan kan hacmi ve tüm vücut sıvınız %50 oranında artar, kalp daha güçlü ve daha hızlı çalışır. Amaç bebeğe maksimum oksijen ve gıda maddesinin gitmesinin sağlanması, doğumdaki muhtemel aşırı kan kaybı için kan yedeklenmesidir.
Kanınızın pıhtılaşma kabiliyeti artar. Amaç doğumdaki kan kayıplarını en aza indirmektir.
Kas-eklem sisteminizde genel bir gevşeme hali olur. Amaç karnınızda büyüyen bebeğe yer açmak ve pelvisinizin ("çatınızın") genişleyerek doğuma hazır hale gelmesini sağlamaktır.
İlk başlarda uykuya eğiliminiz artar, sonlara doğru gece içinde birkaç kez uyuma-uyanma döngüleri yaşarsınız. Amaç gebeliğin başlarında beyninizde sağlıklı işlevler için gerekli maddelerin depolanmasını sağlamak, sonlarda ise doğduktan sonra iki-üç saatte bir emzireceğiniz bebeğiniz için uykusuzluğa alışmanızı sağlamaktır.
Başta karın bölgesi olmak üzere vücudunuzda yağ dokusu artar. Amaç emzirme dönemindeki muhtemel bir kıtlıkta sizin ve bebeğinizin sağ kalmasını garanti altına almaktır.
Başta koku duyusu olmak üzere tüm duyu sistemleriniz daha iyi çalışır. Amaç bebeğinizi tehlikelerden daha iyi koruyabilmektir. Doğum sonrası anneler neredeyse bebeklerinin yan odadaki solunum seslerini bile duyacak kadar hassas bir işitme duyusuna sahip olurlar.
Bebeğiniz de size aldığı pozisyonla yardımcı olmaya çalışır: Bebeklerin %90'ı anne karnında vücutlarını sola döndürerek yatarlar. Amaç vücudunuzun sağ yanında yer alan büyük toplardamarlara baskı olmasını engellemektir. Siz de uykunuzda otomatikman sola yatış pozisyonu alarak bu duruma katkıda bulunursunuz.
İşte canım vucudun bütün uyarıları yapıyo sana Ve Allah ın mucizesi bu canım.
Sen tabiki prensessin canım bundan sonra bende buna dahil olarak şunları okurkende çok diken diken olmuştu tüylerim
Gebelik kadında tam anlamıyla "tepeden tırnağa" değişikliklerin ortaya çıktığı bir dönemdir. Bu değişikliklerin hepsinin ortak amacı sizin doğuma ve bebeğinizi beslemeye hazırlanmanızdır. Doğa sizdeki hazırlıkları en kötü koşullarda doğum yapacakmışsınız ve bebeğinizi de yine kötü koşullarda emzirecekmişsiniz gibi sizi ve bebeği maksimum korumaya alacak şekilde yapar. İşte sizlere gebelik dönemindeki değişikliklerden en ilginç ve belirgin olanları ve amaçları:
Gebelik döneminde;
İlk aylarda bazı maddelere karşı ilgi duyarsınız, bazılarının adını bile duymak istemezsiniz. Sabah kalktığınızda bulantı hissedersiniz, tüm gün uyumak istersiniz. Amaç vücudunuzun ihtiyacı olan maddeleri almak, toksik olabilecek (sigara dumanı gibi) maddelerden kaçınmanızı sağlamaktır. Bebek hareketlerinin henüz başlamadığı dönemde sabah bulantısı size hemen hamile olduğunuzu hatırlatır. Gün boyu olan uyuma eğilimi sizi gebeliğin ileri aylarında dinamik olmaya hazırlar.
Solunum kapasitesi artar, soluklar derinleşir. Amaç bebeğe maksimum oksijen gitmesi ve gebeliğin ilerleyen dönemlerinde rahiminiz akciğerleri yukarı doğru ittirdiğinde de yeterli oksijen alımının sağlanmasıdır.
Kalp damar sisteminizde dolaşan kan hacmi ve tüm vücut sıvınız %50 oranında artar, kalp daha güçlü ve daha hızlı çalışır. Amaç bebeğe maksimum oksijen ve gıda maddesinin gitmesinin sağlanması, doğumdaki muhtemel aşırı kan kaybı için kan yedeklenmesidir.
Kanınızın pıhtılaşma kabiliyeti artar. Amaç doğumdaki kan kayıplarını en aza indirmektir.
Kas-eklem sisteminizde genel bir gevşeme hali olur. Amaç karnınızda büyüyen bebeğe yer açmak ve pelvisinizin ("çatınızın") genişleyerek doğuma hazır hale gelmesini sağlamaktır.
İlk başlarda uykuya eğiliminiz artar, sonlara doğru gece içinde birkaç kez uyuma-uyanma döngüleri yaşarsınız. Amaç gebeliğin başlarında beyninizde sağlıklı işlevler için gerekli maddelerin depolanmasını sağlamak, sonlarda ise doğduktan sonra iki-üç saatte bir emzireceğiniz bebeğiniz için uykusuzluğa alışmanızı sağlamaktır.
Başta karın bölgesi olmak üzere vücudunuzda yağ dokusu artar. Amaç emzirme dönemindeki muhtemel bir kıtlıkta sizin ve bebeğinizin sağ kalmasını garanti altına almaktır.
Başta koku duyusu olmak üzere tüm duyu sistemleriniz daha iyi çalışır. Amaç bebeğinizi tehlikelerden daha iyi koruyabilmektir. Doğum sonrası anneler neredeyse bebeklerinin yan odadaki solunum seslerini bile duyacak kadar hassas bir işitme duyusuna sahip olurlar.
Bebeğiniz de size aldığı pozisyonla yardımcı olmaya çalışır: Bebeklerin %90'ı anne karnında vücutlarını sola döndürerek yatarlar. Amaç vücudunuzun sağ yanında yer alan büyük toplardamarlara baskı olmasını engellemektir. Siz de uykunuzda otomatikman sola yatış pozisyonu alarak bu duruma katkıda bulunursunuz.
İşte canım vucudun bütün uyarıları yapıyo sana Ve Allah ın mucizesi bu canım.
ya herkes senn fikrindede bn biras yufka yürekliyimdir kıyamam bn olsam silmezdim ama tbi sizin kararınız buarada aslıcm sen editörlük mü yapıyorsn
Evet canım çok inanılmaz asıl sen her ultrasona girdiğinde anlıcaksın bu mucizeyi çok farklı gerçekten.inşallah canım o zaman yapacağım inşallah çizelgemi.
http://lbdf.lilypie.com/D4wbp3.png bu nasıl bakalım beğenecekmiisn. gerçi bebek biraz erkeğe benziyor ama esmer yaptım. eşim esmer bana benzer inşallah diye dua ediyorda şuan
ayh esra tüyleirm diken diken oldu. inanamıyorum nasıl bir mücize. rabbime şükürler olsun.
esracm bizde bilgilendık sayernde teskkr ederz aklımzda olsun:)))aybnn cokk özendm yaa kızlarr gecen test yaptım eşim baktı sonuca meraklı yaaa:)))gözün aydın bebek yok dediii kıyammm kocama yaa cok istiyorr
Evet canım çok inanılmaz asıl sen her ultrasona girdiğinde anlıcaksın bu mucizeyi çok farklı gerçekten.
Bundan sonra hepiniz hazırlıklı olmalısınız canım artık er yada geç bi bebeğiniz olucak Allah ın izniyle ne kadar şeyi önceden bilirsen o kadar iyi ben çok tecrübesizdim ama internet var Allah tan yavaş yavaş öğreniyorum. Sende yaparsın bi bebiş zamanı gelince canım
Evet canım çok inanılmaz asıl sen her ultrasona girdiğinde anlıcaksın bu mucizeyi çok farklı gerçekten.
Bundan sonra hepiniz hazırlıklı olmalısınız canım artık er yada geç bi bebeğiniz olucak Allah ın izniyle ne kadar şeyi önceden bilirsen o kadar iyi ben çok tecrübesizdim ama internet var Allah tan yavaş yavaş öğreniyorum. Sende yaparsın bi bebiş zamanı gelince canım
esra ben yine soru soracağımmm
dr seni kaçıncı haftana kadar alttan muayene etti.
ayy kızlar bugün başım dönüyo yaa
artık oruç bana vurmaya başladı galiba sonlara yaklaştıkça
Canım beni hiç alttan muayene etmediki doktor ben ilk doktora gittiğimde 5 haftalık gebeydim ve ultrasonda kese gözüktü o yüzdende hiç alttan muayene olmadım şimdiye kadar.
ayy kızlar bugün başım dönüyo yaa
artık oruç bana vurmaya başladı galiba sonlara yaklaştıkça
ben geçen gittiğimde alttan muayene etti. acaba böylemi devam edecek deidm benimkide.
Galiba banada vuruyo aylin. Geçen senede öle olmuştu.
İlk iki hafta geçiyor Son iki hafta zorluyor. Hem uykusuzluk, hem yorgunluk, baş ağrısı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?