2011 Haziran- Temmuz Tüp Bebek Yaptıracaklar

ya arkadaslar hep icimde o tabloda hepimiz icin hamile yazilacak gibi doguyor icime,
hani hep diyoruz ya insallah sag taraf hep hamile yazillir diye.

kendim icin hepimiz icin oyle bir his var icimde daha once asilama filan olurken icim rahat degildi doktorumda korkutmustu ucuz yada dorduz olur filan diye yani hem istiyordum hemde ya nasil olur diyordum sonucta hic olmadi orasi ayri konu tabiii

ama bu sefer farkli sanki, inancim tam (Allahin izniyle)

ben mart ayında yaptırdım..yeni yani...ssk değildi benim özeldi..ağrılı değil.önce iğne kullandım kalçadan merional..sonra iğne bitince prengly çatlatma iğnesi oldum..sonrada eşim sperm verdi sperme yıkama işlemi yapıldı.sonrada spermler bana vajinal muaynede enjekte edildi..hiç acı olmuyor..yarım saat dinlenip çıkıyorsun.eve gelip normal hayatına dönüyorsun.ilişkide serbest ihtimal artsın die.öyle işte ama aşılamada gebe kalma ihtimali normal gebelik kadar...yani fazla heveslenme..birde aşılama yapmak için erkekte en az 10milyon sağlıklı sperm olması gerekiyormuş....

ayy inşallahh bende öyle düşünüyorum.iğnelere başlamadan önce çok heyecanlı ve hevesliydim biran önce başlasın istiyordum..şimdide iğnelere başladım allaha şükürler olsun pozitifim hala öylede olucam...allahım izin verirse bebeğim bana gelicek ben inanıyorum.ben anne olacağım aşkımda dünyanın en iyi babası olucak..bizim kalabalık bi ailemiz olucak...sadece doğru zamanda olucako kadar...inanıyorum gelicek az kaldı çok azz

Bende 13 yaşımda yumurtalıklarda kist deneniyle ameliyat oldum ameliyat esnasında genital organ veremi olduğum ortaya çıktı senin gibi benimde yumurtalıklarımın rahimin hatta o kadar ilerlemişki midemin bile etrafını mikrop kaplamış veremden dolayı senin tam tersine tedavi süresinde hiç adetlenmedim benim durumumu sordukları zaman kadın doğum drna ileride çocuğu olmayabilir demişler onun için sana sordum durumlarımız az biraz benziyo

Ben aşılamayı şimdilik düşünmüyordum.Buay ilk klomen tedavimdeyim.yarın çatlatma iğnesi olucam.Eger buay tutmazsa, doktorum diğer ay aşılamaya geçelim dedi.Çünkü eşimin sperminin bilmemnesindede sorun varmış.hareketliliğinde sanırım.Ben pkoluyum..Pkolu olmasamda eşimin spermleriyle Normal ilişkiyle gebe kalma ihtimalim normalden daha azmış.Bu yüzden denemek zorundayım..Doktor ozaman şansımın artıcağını söyledi.SSk geçiyormu.bende özel hastaneye gidiyorum ssk ile anlaşmalı az ödüyoruz. alışama buna dahilmidir varmı bir fikrin?

Son düzenleme:

canim benim insallah, sen tedaviye basladin kacinci gundesin yumurtalar kacinci gun toplaniyor kac gun sonra transfer oluyor.... benimde esim dun diyorki askim ilk deneme de tutucak yavrumuz olacak filan diyor oyle hiissediyorum dedi. ki daha once hic dememisti

yani acayip gaza geldim anlayacagin bagdata kadar ucarim bu gazla

ssk anlaşmalıysa belki aşılamadada az ödersin onu tam bilemiyorum.bende pko var eşimde de sperm azlığı ve morfoloji bozukluğu var..normal yollarla hamile kalmam mümkün değil...aşılama yaptırdım ama bu da doktorumun hatasıydı.çünkü eşimin sperm sayısı ve morfoloji bozukluğu aşılama için uygun değilmiş...doktor sağolsun boşu boşuna stres ve para kaybı yaşattı bize...o nedenle iyice araştırmadan yaptırma derim...
birde eğer ikinizde de problem varsa tüp bebek derim ben..ben şuan tüp bebeğe başladım.çünkü aşılamada cidden gebe kalma ihtimali çok düşük..ama genede sizin kararınız...

evet benim eşimde pozitif oluyor..hatta beni pozitif görünce daha da pozitif oluyor farkediyorum..beni devamlı mutlu etmeye stresten uzak tutmaya çalışıyor.allah ondan razı olsun.
ben 2.gündeyim perşembeye kadar 4tane olcak sonra muayenede belli olcak daha kaç tane iğne olcağım iğne dozları vs..ortalama 10gün civarı diolar iğneler için ama bu kişiden kişiye de değişiyormuş.ama aşağı yukarı öyleymiş. transder günü eşimdennde sperm alıncakmış.sonra da 3-5 gün içinde embriyoların durumuna göre transfer edilcekmiş...yani haziran sonunda sonucum belli olcakk hayırlısıylaaa...4temmuzda evlilik yıldönümüm hediyemiz gelir inşşş

hoşgeldin canım hiç öyle düşünme okadar çok varki ilk tüpde tutan inşallah senin tedavin benimkine benzemez ilk denemende tutar dualarımız seninle canım olumsuz düşünme hep olumlu şeyler düşün oluımlu olsun herşey
sen kullanıyomusun peki şeker hapı

ay insallah ya benimde 14 agustos evlilik yildonumum temmuzun 20 den sonra beklyorum adetimi tuh 14 agustosa kadar ogrenemem galiba sonucunu:26::26:

Morfoloji bozukluğu ne oluyor canım? Bana eşimin sperm hareketleriniz yetersiz olduğunu söyledi.Buay için bile umutsuz konuştu aslında.eşimin testini klomenden sonra yumurtalarımın gelişip glişmediğine bakması için gittimde götürdüğüm için.tedaviye başlamış olduk birkere.Yumurtalarda gelişmişsin ignemi verdi.ama bende umutsuzum..buyüzden direk aşılamaya yöneldim sabahtan beri deli gibi araştırıyorum.elle tutulur hiçbirsey bulamadım desem yerdir.
Tüp bebek fiyatı nekadar? siz nerde yaptırdınız aşlamanızı?

çok tşk ederim bundan sonra bende varım yazılanları dikkatle okuyorum cnm

selam melek anne adaylarımmmm..... dün akşam düğün vardı. gece 1 de eve geldik. arkadaşlar da geldi uzaktan geldikleri için bizde kaldılar. azönce gönderdim. çoookkk uykum var. bayağı kaynatmışsınız. bi ara hepsini okuyucam. hepinizi çok öpüyorum.
aklım hep sizdeydi. giremedim ya nete. çatladım valla.

slm arkadaşlar bende tüpbebeğe başlamıştım eşimden dolayı daha önce miyomun olduğunu biliyodum ve dr.rahim filmi istedi nasıl miyomun bebeğe zarar verimmi tabi tutarsa çekildim ve tüplerimin tıkanıktı ikiside neyse lakoroskopi ve histeroskop oldum aynı anda polip alındı ve tüpler açılmadı 3 ay sonrada açık ameliyat oldum miyomlar alındı ve sol tüpüm açıkmış zaten öyledediler ama lokorskopiyle açılmayan açıkmış ama enfeksiyon varmı yokmu bilmyom sağ tüpümünde sonuna kadar gitmş ama geçş olmamış neden kaplı anlamadım bebeken ateşli hastalık geçrdm ondandr muhtemelenRABİM hepimizin yardımcısı olsun arkadaşlar

canım şimdi ben doktor değilmama burdaki bir çok tecrübeli kadın gibi doktor olduk nerdeyse...aşılamada senin çatlatılan yumurtalarının yanına eşinden alınan spermler bırakılıyor..yani döllenmesi için birşey yapılmıyor...gene spermin yumurtayı kendisinin döllemesi gerekiyor.bu nedenle ihtimal düşük oldukça.ayrıca spermin hareketliliği yerinde değilse yumurrtayı kendi kendine döllemesi ne kadar yeterli olur onuda bilemiyorum..
tüpbebeğe gelince rapor çıkarınca bir kısmını sigorta ödüyormuş.ama benm raporum yok bizim 5000 tl civarı tutuyor ilaçlarla beraber..aama bu merkezden merkeze değişir tabi fiyatlar...
morfoloji demek spermlerin yapısal bozukluğu demek..meesela eşimin spermlerin başında bozukluk var...
en son sperm testinde 14milyon spermi vardı..ama %99u bozuk olduğundan geriye %1 sperm kalıyor yan,i buda 14bin sağlıklı sperm var demek oluyor.ve biz yani boşu bşuna aşılama yapıp zaman kaybettik...

sizin şimdi sanırım sadece hareket sorunu var ama şöyle söyleyeyim doktorunla iyice konuş.ihtimal vermiyorsa boşuna gitmesin zamanınız ve paranız..benim gittiğim merkezde sırf hareket sorunu olup tüp bebek yaptran arkadaşta varda ordan biliyorum...üstelik istanbuldasın bisürü iyi doktor merkez vs.hepsi orda şanslısın bu açıdan

[/QUOTE]

Dearmother cım bundan sonra süper anne diyecem sana , damraa arkadaşımız için 100 okudum ben , Allah kabul etsin inşallah..

Tüp bebek merkezinde(Kruger strict) yaptırdığımız test sonuçları elimde.karşılaştırma yapabiliceğim birşeyler arıyorum fakat bulamıyorum.Tüm bunların normal yeterli olan değerlerinin yazılı olduğu bir site biliyorsanız bana yardımcı olun lütfen..Tam olarak durumu anlamak istiyorum. Doktorum bana birşeyler açıkladı ama sonradan kafamda birçok soru işareti oluştu.Çözemiyorum.Cevap bulamıyorum.

Doktorum bana. ileri hızlı hareketli yavas hareketli falan fistan yazıyorya orayı göstererek ikisinin toplamının %50 olması gerktiğini söyledi.eşimin %47 normal yollarla hamile kalamzsın demedi ama sperm testi sonucuna göre oran düşük dedi.oyzden direk aşılama öneriyorum dedi.

Kafam çok karıştı. aşılama en az 500-1000e çıkıyor. tüp bebek 5000 dediniz.Allaha şükür kimseye muhtaçlığımız yok istediğimizi yiyip içip giyiyoruz ama bu paraları nasıl karşılarız bilmiyorum.....

Çookkk zor çok çok zor.Gittikçe dahada zorlaşıyor.Gerçekten düşündükçe tükeniyor umutlarım..Yaşımız başımız kaç,çok üzülüyorum.Düşünmekten alamıyorum kendimi.Uyanık olduğum her an düşünüyorum. Uyuduğumdada çoğu zaman..ya hamile olduğumu ya bebeğimi görüyorum kucağımda..

Bazen çok güçlü hissediyorum.Bazen çok güçsüz ve çaresiz..

Tedavin umarım başarıyla sonuclanır..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…