Teşekkürler öncelikle cevabın için..Konu açtım az önce.baktım olucak gibi değil.. SSk özel farkediyormu ssk karşılıyormu? yenimi yaptırdın(fiyat güncelmi o açıdan soruyorum)
Ağrımıdır? nekadar sürüyor? tedavi süresi nekadar? Tavsiye ediyormusun? En önemlisi bana istanbulda işinin piri tavsiye edebiliceğin bir doktor varmı?
Soru çok..cevaplarsan sevinirim.
ya arkadaslar hep icimde o tabloda hepimiz icin hamile yazilacak gibi doguyor icime,
hani hep diyoruz ya insallah sag taraf hep hamile yazillir diye.
kendim icin hepimiz icin oyle bir his var icimde daha once asilama filan olurken icim rahat degildi doktorumda korkutmustu ucuz yada dorduz olur filan diye yani hem istiyordum hemde ya nasil olur diyordum sonucta hic olmadi orasi ayri konu tabiii
ama bu sefer farkli sanki, inancim tam (Allahin izniyle)
10 yaşımda bağırsaklarım iltahaplandı, ilk önce ilaç tedavisi denediler, sonra da ameliyat oldum. bu tip karın ameliyatlarında en kolay etkilenen bölge rahim, tüpler ve yumurtalıkmış. o zamanlarda doktora sorulmuştu bir sıkıntı olur mu ilerde diye, olmaz denmişti. sonradan adetlerim düzenli olunca da bir sıkıntı olmadığını düşündük ki yanlış düşünmüşüz.. tüpler tamamen işlevini yitirmiş durumdaydı , asıl önemli olan içleri enfeksiyon doluydu. sadece tıkalı olsaydı aldırmaya gerek olmıyacaktı ama enfeksiyon olunca tamamen aldı doktorum. hikaye böyle canım. sadece tüplerin tıkalı ise biliyorsun tüp bebekte etkili bir durumdeğil, zaten embriyoyu direk rahme yerleştiriyorlar. onun için endişe etme .
ben mart ayında yaptırdım..yeni yani...ssk değildi benim özeldi..ağrılı değil.önce iğne kullandım kalçadan merional..sonra iğne bitince prengly çatlatma iğnesi oldum..sonrada eşim sperm verdi sperme yıkama işlemi yapıldı.sonrada spermler bana vajinal muaynede enjekte edildi..hiç acı olmuyor..yarım saat dinlenip çıkıyorsun.eve gelip normal hayatına dönüyorsun.ilişkide serbest ihtimal artsın die.öyle işte ama aşılamada gebe kalma ihtimali normal gebelik kadar...yani fazla heveslenme..birde aşılama yapmak için erkekte en az 10milyon sağlıklı sperm olması gerekiyormuş....
ayy inşallahh bende öyle düşünüyorum.iğnelere başlamadan önce çok heyecanlı ve hevesliydim biran önce başlasın istiyordum..şimdide iğnelere başladım allaha şükürler olsun pozitifim hala öylede olucam...allahım izin verirse bebeğim bana gelicek ben inanıyorum.ben anne olacağım aşkımda dünyanın en iyi babası olucak..bizim kalabalık bi ailemiz olucak...sadece doğru zamanda olucako kadar...inanıyorum gelicek az kaldı çok azz
Ben aşılamayı şimdilik düşünmüyordum.Buay ilk klomen tedavimdeyim.yarın çatlatma iğnesi olucam.Eger buay tutmazsa, doktorum diğer ay aşılamaya geçelim dedi.Çünkü eşimin sperminin bilmemnesindede sorun varmış.hareketliliğinde sanırım.Ben pkoluyum..Pkolu olmasamda eşimin spermleriyle Normal ilişkiyle gebe kalma ihtimalim normalden daha azmış.Bu yüzden denemek zorundayım..Doktor ozaman şansımın artıcağını söyledi.SSk geçiyormu.bende özel hastaneye gidiyorum ssk ile anlaşmalı az ödüyoruz. alışama buna dahilmidir varmı bir fikrin?
canim benim insallah, sen tedaviye basladin kacinci gundesin yumurtalar kacinci gun toplaniyor kac gun sonra transfer oluyor.... benimde esim dun diyorki askim ilk deneme de tutucak yavrumuz olacak filan diyor oyle hiissediyorum dedi. ki daha once hic dememisti
yani acayip gaza geldim anlayacagin bagdata kadar ucarim bu gazla
mrh yabangulu bende polikistik over hastasıyım eğer adetim gecikmezse 5 haziranda şahin beye gidicem tüp bebek için iğnelere başlıycaz ilk denemem ama yazılanları okudukça korkuyorum genelde çok az sanırım ilk denemede tutanlar daha önce rahim duvarım kalın dedi şahin bey 15 gün önce ameliyat oldum şimdi bir sorun görünmüyomuş inşallah bir an önce başlarız tedaviye yüce rabbim isteyen herkese versin aratmasın
evet benim eşimde pozitif oluyor..hatta beni pozitif görünce daha da pozitif oluyor farkediyorum..beni devamlı mutlu etmeye stresten uzak tutmaya çalışıyor.allah ondan razı olsun.
ben 2.gündeyim perşembeye kadar 4tane olcak sonra muayenede belli olcak daha kaç tane iğne olcağım iğne dozları vs..ortalama 10gün civarı diolar iğneler için ama bu kişiden kişiye de değişiyormuş.ama aşağı yukarı öyleymiş. transder günü eşimdennde sperm alıncakmış.sonra da 3-5 gün içinde embriyoların durumuna göre transfer edilcekmiş...yani haziran sonunda sonucum belli olcakk hayırlısıylaaa...4temmuzda evlilik yıldönümüm hediyemiz gelir inşşş
ssk anlaşmalıysa belki aşılamadada az ödersin onu tam bilemiyorum.bende pko var eşimde de sperm azlığı ve morfoloji bozukluğu var..normal yollarla hamile kalmam mümkün değil...aşılama yaptırdım ama bu da doktorumun hatasıydı.çünkü eşimin sperm sayısı ve morfoloji bozukluğu aşılama için uygun değilmiş...doktor sağolsun boşu boşuna stres ve para kaybı yaşattı bize...o nedenle iyice araştırmadan yaptırma derim...
birde eğer ikinizde de problem varsa tüp bebek derim ben..ben şuan tüp bebeğe başladım.çünkü aşılamada cidden gebe kalma ihtimali çok düşük..ama genede sizin kararınız...
bende diyorum neden farkedemedim hadi ben farketmedim arkadaşlarda hoşgeldin mesajı yazmamış.direk yabangülüne yazdığı için mesajı ondan sanırım.
güzelsoy aramıza hoşgeldin canım snei listeye ekliyorum inşallah tedavinin sonucu hayırlı olur sık sık gel tanışalım kaynaşalım olur mu canım
10 yaşımda bağırsaklarım iltahaplandı, ilk önce ilaç tedavisi denediler, sonra da ameliyat oldum. bu tip karın ameliyatlarında en kolay etkilenen bölge rahim, tüpler ve yumurtalıkmış. o zamanlarda doktora sorulmuştu bir sıkıntı olur mu ilerde diye, olmaz denmişti. sonradan adetlerim düzenli olunca da bir sıkıntı olmadığını düşündük ki yanlış düşünmüşüz.. tüpler tamamen işlevini yitirmiş durumdaydı , asıl önemli olan içleri enfeksiyon doluydu. sadece tıkalı olsaydı aldırmaya gerek olmıyacaktı ama enfeksiyon olunca tamamen aldı doktorum. hikaye böyle canım. sadece tüplerin tıkalı ise biliyorsun tüp bebekte etkili bir durumdeğil, zaten embriyoyu direk rahme yerleştiriyorlar. onun için endişe etme .
Morfoloji bozukluğu ne oluyor canım? Bana eşimin sperm hareketleriniz yetersiz olduğunu söyledi.Buay için bile umutsuz konuştu aslında.eşimin testini klomenden sonra yumurtalarımın gelişip glişmediğine bakması için gittimde götürdüğüm için.tedaviye başlamış olduk birkere.Yumurtalarda gelişmişsin ignemi verdi.ama bende umutsuzum..buyüzden direk aşılamaya yöneldim sabahtan beri deli gibi araştırıyorum.elle tutulur hiçbirsey bulamadım desem yerdir.
Tüp bebek fiyatı nekadar? siz nerde yaptırdınız aşlamanızı?
[/QUOTE]çok güzel canım güle güle kullan
Sıradaki arkadaşımız damraaa:
niyetimiz: RABBİM arkadaşımızın tedavisinin sonucunu hayırlı kıl.Sağlıklı hayırlı evlatlar nasip et inşallah.Amin
toplam:1000
DearMother:100-okundu
TheSecret:50-okundu
careful:100-okundu
Asaletlim:100-okunuyor
nazayse:300-okunuyor
kalan:350
Allahım niyetimizi kabul etsin inş.Amin
herşeyde bir hayır vardır canım embriyo kaliteli olsun yeterki 1 tanede yeter inş.
canım şimdi ben doktor değilmama burdaki bir çok tecrübeli kadın gibi doktor olduk nerdeyse...aşılamada senin çatlatılan yumurtalarının yanına eşinden alınan spermler bırakılıyor..yani döllenmesi için birşey yapılmıyor...gene spermin yumurtayı kendisinin döllemesi gerekiyor.bu nedenle ihtimal düşük oldukça.ayrıca spermin hareketliliği yerinde değilse yumurrtayı kendi kendine döllemesi ne kadar yeterli olur onuda bilemiyorum..
tüpbebeğe gelince rapor çıkarınca bir kısmını sigorta ödüyormuş.ama benm raporum yok bizim 5000 tl civarı tutuyor ilaçlarla beraber..aama bu merkezden merkeze değişir tabi fiyatlar...
morfoloji demek spermlerin yapısal bozukluğu demek..meesela eşimin spermlerin başında bozukluk var...
en son sperm testinde 14milyon spermi vardı..ama %99u bozuk olduğundan geriye %1 sperm kalıyor yan,i buda 14bin sağlıklı sperm var demek oluyor.ve biz yani boşu bşuna aşılama yapıp zaman kaybettik...
sizin şimdi sanırım sadece hareket sorunu var ama şöyle söyleyeyim doktorunla iyice konuş.ihtimal vermiyorsa boşuna gitmesin zamanınız ve paranız..benim gittiğim merkezde sırf hareket sorunu olup tüp bebek yaptran arkadaşta varda ordan biliyorum...üstelik istanbuldasın bisürü iyi doktor merkez vs.hepsi orda şanslısın bu açıdan
amin canım hep dua ediyorum rabbim isteyen herkese versin yüzünü güldürsün içindede bana diye inşallah hepimiz vakti saati gelince bebişlerimizi kucağımıza alıcaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?