Harika haber, inşallah hayirla bebisini sana yerleştirsinler, ayyy bu kısmı çok güzel iste... Az kaldı onu sana verecekler, kavuşacaksınız, bence bu tedavi ve bekleyiş süresinin en anlamlı zamanı bu... Sen ve müstakbel bebeğin kavuşacaksınız))
sagol cnm allah bumubarek3 ayların yüzü suyu hürmetine yüzümüzü güldürsün inşallah cnm.canım çok sevindim allah tamamına erdirsin inş benimde yarın sabah alınacak yumoşlar çok heyecanlıyım yumurta toplanama işlem zor oluyomu
arkadaşlar dün 4 gibi kanamam oldu kahverengi. daha sonra lekelenmeye döndü. hemşireyle görüştüm. düşük tehtidi dedi. kanaman artarsa doktora çık dedi. şu an hala az az lekelenmem var. yerleşme kanamam da aynı böyle olmuştu. hemşire tekrar olabilir falan dedi . yatak istirahati verdi. pazartesi doktora çık dedi. ama eşimle dayanamayıp yarın doktora gideceğiz . çok moralimiz bozuldu.
amin cnm inşallah.
Sagol cnm allah bumubarek3 ayların yüzü suyu hürmetine yüzümüzü güldürsün inşallah cnm.
Cnm hiç kasma kendini inan çok rahat bi işlem.merkeze gidiceksin saatin geldiğinde seni ameliyathaneye götürecekler.anestezi alıcaksın ve uyandıgında yatagında olucaksın biraz adet sancısı gibi agrın olucak agrı kesici vuruyolar zaten.2 saat sonra kahvaltını yapıp çıkıyosun.ben sonra gezindim saglık ocagı na filan gittim ilaçlarımı yazdırdım akşam üzeri uykum geldi biraz uyudum.ğüzel şeyler bunlar yumurtaların dölleniyo biliyosun sana gelmeye çalışıyolar.allah hakkımızda hayırlısını versin cnm.
canım sakın korkma zaten aneztesi verecekler ne oldugunu anlamayacaksın bile tabi sonuçta rahme el attıkları için adet sancısı gibi bir sancı olabilir oda fazla sürmez zaten hiçmi acı çekmedik degilmi ama bebeklerimiz gelsinde valla ben razıyım o agrıya korkma sakın
kızlar doktora gidiyorum dua edin...
evet canım herşey onlar için zaten ben bir günlük tutuyorum hergün bişiler yazamasamda bu tarz öenmli gelişmeleri yazıyorum allah nasip ederde evlat sahibi olursam ona okutacağım hangi aşamalrdan geçerek geldiğini
blast embriyo bu şekilde olunca mı bu adı alıyor okuyorum hep merak ettim blast embriyoyu yeni olunca bilemiyorum çok fazlatam ne olduğunu bilemiyorum ama bizde de aynı durum vardı. yurdışından gelen bir sıvı varmış. spermleri bu sıvının içinemi yanını mı ne bırakıyorlarmış. bu sıvıya tutunabilen sperm sağlıklı spermler oluyormuş. yani spermi ayıklayarak değil bu şekilde seçebiliyorlarmış, ya da başka tabirle bu yöntemle sağlıklı sperm kendini zaten gösteriyormuş. bize bu yöntemi denediler. 500 lira fiyat farkı vardı, ancak ikinci denememiz olduğu için doktorun ricası ile bu miktarı bizden almadılar. bu şekilde 6 tane blast emriyomuz oluştu. 3 tanesi de transfer edildi. bence bir araştırın. dediğim gibi tam olarak ne olduğunu bilemiyorum. özeti bu.
canım ne alamde bebişlerin son durum ne gittin mi kontrole
Karanlıktaymışlar.
İki embriyo, bir ana rahminde...
Her şeyden habersiz bekleşiyorlarmış, sudan bir beşiğin içinde...
Sarılıp birbirlerine, karanlıkta uyumuşlar öylece...
Haftalar geçmiş, ikizler gelişmiş.
Elleri, ayakları belirginleşmiş.
Gözleri çıktıkça meydana, İkisi de çevrede olup biteni fark etmiş...
Ne rahat, ne güvenli bir dünyaymış bu...
Sıcak, ıslak, sevgi dolu...
'Öyle güzel bir dünyada yaşıyoruz ki' demişler, '...bize ne mutlu...' Gel zaman git zaman, çevreyi keşfe girişmişler.
Bu karanlık dünyayı ve hayatın kaynağını deşmişler.
Onları besleyip büyüten kordonu fark edince O kordonla kendilerini var eden Anne'lerine şükretmişler.
Sonra başlamış bir varoluş tartışması:
'Bu raya nereden geldik, biz nasıl olduk' diye sormuş ikizler...
'Annemiz' demiş biri, 'O bizi var etti, bize can verdi.' 'Ne biliyorsun' diye itiraz etmiş öteki, 'Sen hiç Anneni görmedin ki...':
'Belki de o sadece zihnimizdedir. Anne inancı bizi rahatlattığı için uydurduğumuz bir şeydir.' Süredursun ana rahmindeki tartışma, ikizler büyüyüp gelişmişler.
Rahme sığmaz olup tekmeleşmişler.
Artık parmakları ve kulakları varmış kerataların...
Büyüdükçe anlamışlar ki, yolun sonu yakın...
Gün gelecek, bu güzelim hayat bitecek; Karanlık bir yolculuk, onları bir başka diyara çekecek.
'- Buradaki hayatımızın sonuna yaklaşıyoruz' diye fısıldamış ikizlerden biri efkarla...
'- Ben gitmek istemiyorum' diye diretmiş öteki; 'doyamadım ki daha hayata...' '- Ama mukadderat alnına yazılandır; dua et, belki doğumdan sonra hayat vardır.' So rmuş karamsar olan:
'- Bir gün bize hayat veren kordon kesilecek. Ondan sonra başımıza neler gelecek?' Şiirle cevaplamış iyim ser olan:
'Birçok giden/ memnun ki yerinden/ çok seneler geçti/ dönen yok seferinden...'
Ve günlerden bir gün, yer sarsılmış, duvarlar kasılmış.
Dayanılmaz sancılarla ikizler beklenen günün geldiğini anlamış.
Buruşuk kollarıyla birbirlerine son kez sarılıp vedalaşmışlar.
Ve 'ömrümüz bitti' diye çığlık çığlığa ağlaşmışlar.
Azrail sandıkları bir el kesmiş onları hayata bağlayan kordonu, Ağlaya ağlaya karanlık bir koridordan öbür hayata çıkmışlar.
Bu bir CAN DUNDAR Yazısıdır, hayatı sadece dünyadan ibaret sananlar gibi, yaşamlarının sadece ana rahminde olduğunu ve doğunca öleceklerini sanıyorlar..
Ölünce ölmüş değil, belkide doğmuş olacaz..
Nerden bilebiliriz ki!
canımm allah kolaylık versin yardımcın olsun.vede hayırlı olsun inş.sınsıkı tutunurlar sanakızlar merhaba,
nasılsısnız,bugün transferim yapıldı,1 tane 1.kalite 3.gün embriyosu transfer edildi,ama dondurulacak embriyom kalmamış,7 embriyom daha vardı ama onlar az hücreliymiş oyüzden dondurulmadı..Verilen pıtırcığımın gelişimi çok iyi dedi dr.umarım öyledir,benimle gelişmeye devam eder ve benimle kalır..
Yalnız çok fazla yatmayı tavsiye etmedi doktorum.Bugün dinlen,yarından itibaren ağır kaldımamak,kendini yormamak biyerlere uzanmaya çalışmamak dışında normal davran,yatmak metabolizmanı yavaşlatır dedi.Ben de sabah 10 dan beri öylece oturuyorum,şimdi de evimdeyim.. 2 Ağustos test tarihim..
Tedavisi devam eden tüm arkadaşlarıma bol şans diliyorum,Allah hepimizin yardımcısı olsun,hayırlı sonuçlar versin..
üzülme demek boş biliyorum yaşadık hep bu durumları hayırlısıyla bi dahakisefer alırsın inş kucağınaKızlar bugün kan tahlilini tekrarladım malesef beta değerim 14 den 10 a düşmüş malesef olmadı.Bu ikinci denememdi .Ctesi doktorda randevum var sorucam neden olmuyor diye off Allahım istediğim canımıza can katacak bir velet sen çok görme bize yarabbim.Allah hepimizin kucaklarını doldursun.((((((
canım çok geçmiş olsun hiç bir bilgim yok bu konuda bilenler cevap yazarlar sanırım sadece geçmiş olsun diyebilirimarkadaşlar yardımınıza ve tecrübelerinize ihtiyacım var henüz ilk denemem ve transferimden sonra karnımda sıvı birikmiş onu boşalttılar tekrarlama durumu var dediler boşaltıldığı gün rahatlamıştım ama ertesi gün ve bugün kasıklarımda dolgunluk ve karnımda midemde şişkinlik var boşluklarımda batmalar oluyor bir de kasıklarımda sancı var doktorum günde 3 lt su tüketmelisin diyor içiyorum ama her su içişimde daha da şiştiğimi ve çatlayacağımı hissediyorum sanki sıvı birikimi nüksediyor lütfen bana bişeyler yazın ilk boşaltım işlemi çok acılı geçmişti gebelik olabilir diye anestezi de yapılmadı tekrar bu işlemi yaptıracak olmam düşüncesi beni çok korkutuyor deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim bu arada şafak 5
bu güzel haberin işaretcisi canım inş. öyle olur pozitif düşün hep sevindim bu işaretlereslm bayanlar bugün 9. günüm test günüm yarin , cok korkuyorum allah rizasi icin dua edin bana cok ihtiyacim var, bir yandan cok heycanliyim bir yandan
korkuyorum , ya halen göguslerim sis ve agriyor sol tarafim belim agriyor iyi habermi bilmem, gögsumun ucu bir tarafi büyümüs ve kararmis rengi ,
bilen varmi sizce bu belirtiler ne olabilir
demi benimde dikkatimi çekti hep ankara ben bilecikdeyim gerçi ama dr ankarada bu arada gürgan klinik hastasıda oldu bayağıgünaydın arkadaşlar
maşallah yumurtası toplanan transferi olan hami,ş haberi verecek olan hepinize bol bol şans diliyorum inş. muradınıza erersiniz
ya bu arada ankarada oturan bayagı var herhalde valla şu ankaradakileri belli süre sonra toplayabilriz
tabi dışardan gelmek isteyen olursa hayhay önce face tabi
hayırlı olsun inş pozitif düşün güzel olacakArkadaşlar merhaba,
foruma yeni katıldım. 32 yaşındayım, bu ay 2.tüp bebek denememize başladık. Puregon 5.günümdeyim. kasıklarımda ağrı var normal midir? hepimizin bebeklerimize kavuşmamızı diliyorum, bu sefer olacak inş...:)
geçmiş olsun canım ihmal etme sakın zor buldukzatenarkadaşlar dün 4 gibi kanamam oldu kahverengi. daha sonra lekelenmeye döndü. hemşireyle görüştüm. düşük tehtidi dedi. kanaman artarsa doktora çık dedi. şu an hala az az lekelenmem var. yerleşme kanamam da aynı böyle olmuştu. hemşire tekrar olabilir falan dedi . yatak istirahati verdi. pazartesi doktora çık dedi. ama eşimle dayanamayıp yarın doktora gideceğiz . çok moralimiz bozuldu.
bende gürgandayım ben de çok duydum adam türkiyede çok tanınmışbir doktor internetten de aç akademik kariyerine bakbenim içime çok sindi tabi kararı verecek olan sensincanım sağolasın. ben de araştırıyorum ama 5-6 ay sonrası için. ben tummuzda medicana da denedim. ilk denemem negatif. yer araştıryorum. tüp bebekte merkez değil de doktorun deneyimiyle alakalı olduğunu düşünüyorum.tabii merkezin de iyi, kaliteli olması önemli. sağlık ocağındaki dr. timur gürganı çok övdü. gürgan klinik. onun üstüne dr. tanımam falan dedi. mayayı da birkaç arkadaştan duydum. bakalım kesinlik kazanınca görüşmeye de giderim.
kafan sürekli onla meşgul olacak bu gidişle git tahlile bencedeHerkese selamlar, bugün ise geldim. Keske gelmez olaydım, tam karşımda Hastane var ve beni dürtüyor kan ver diye. Bugün 8.gunün bitiyor, 9.güne giriyorum. Sabahtan beri kendimle savaşıyorum test için... Niyeti bozdum anlayacağınız. Öğlen gidip kan vereceğim... Offf keske evde kalsaydım, bu kadar yakınken dayanamıyorum. Zaten is de yapamıyorum... Offf korkuyorum....
bu çok güzel bir haber hadi hayırlısı inş güzel haberlerinin devamı gelirkızlar günaydın sabahtan beri beklediğim haber geldi
aradılar hastaneden 8 embriyom çogalmaya devam ediyomuş.4 tanesi 1 .kalite 4 tanesi de 2. kaliteymiş.
transfer için yarın tekrar arıyacaklarmış.allah hakkımızda hayırlısını versin.
ececiğim hayılrı olsun, yumoşlar uçuşta, bak seni mutlu edecekler inş:))
ben 10. gündeyim sabah test için hastaneye gittim, geri döndüm o kadar kalabalıktı ki,bir de sıcak,ne bilim dengesiz oldum ya:))
dayanamıyorum sonuca yaklaştıkça korkuyorum... idrar testi yaptım şimdi.. tam göremesemde bi siliklik var mı desem yok mu desem artık siz anlayın. pztsi test günüm 14 gnümü buluyo.. çok karmaşık içim..
kızlar günaydın sabahtan beri beklediğim haber geldi
aradılar hastaneden 8 embriyom çogalmaya devam ediyomuş.4 tanesi 1 .kalite 4 tanesi de 2. kaliteymiş.
transfer için yarın tekrar arıyacaklarmış.allah hakkımızda hayırlısını versin.
aynıyız sanırım 12 hazrnda oldu bnm trnsfr... 25 dediler test için... ama ben yüksek gerilim hattıyım yani gitti tüm pozitiflik...
arkadaşlar geldim doktordan. bebişlerimi gördüm. kalp atışlarını da gördüm içim rahatladı. doktor yatacaksın dedi. yatacağız artık ne yapalım buna şükür
cazii test tarhin 25 temmuz mu, benim de 25 temmuz ,eşim bekle diyor, bugün doktora gidip yaptırmadan döndüm, karın ağrım var,göğüslerim çok şimişti bugün indiler birdenbire anlamadım bişey,hayılrlısı artık
Allah kucağına almayı nasip etsin canım, hem yat hem bize dua et,,
neden yatman gerek cnmmm.. hayırlısı olsun....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?