2011 Haziran- Temmuz Tüp Bebek Yaptıracaklar

Canlarım merhabalar herkesin keyfi neşeşi iyidir inşallah.. Az sonra kayınvalidem ve görümcelerim, aynı zamanda annem gelicek.. bişey sorucam pkoluyum inşallah ohss olmam falan yazmışlar, bu nedir kızlar bilen var mı? Her pkolunun başına gelir mi? Doktorum bana böyle bir tehlikeden bahsetmedi tabiii ne olduğunuda bilmiyorum ama.. Bilen varsa anlatabilir mi?

canım ohss tedavi süresinde çok fazla yumurtaanın oluşup vücudun su toplaması.inşallah sendede hiç bir arkadaşımızdada olmaz olursada şifasını versin mevlam inş.

ben yaşadığım için biliyorum canım. fazla uyaran kullanıldığında vücut fazla tepki verir. karın boşluğunda oluşan yumurta sıvısı olarak anlatmıştı doktorum. tedbir alınırsa hiçbirşey olmaz. herkesin başına gelmez. ama genelde pko lilerde daha fazla görülür.

OHSS tüp bebek uygulamalarının en önemli komplikasyonlarından birisi olup, ölüme kadar giden bir tablo ile ortaya çıkabilmektedir. OHSS damarlardan karın zarı boşluğuna proteinden zengin bir sıvının geçişi ile karakterizedir. Bu olaya yol açan temel neden tam olarak bilinmemekle birlikte kılcal damar geçirgenliğindeki ani bir artışa bağlı olduğu düşünülmektedir. Tüp bebek uygulamalarının %1-30 (ortalama %2-3)unda hiperstimülasyon görülebilir. En çok görüldüğü hasta grupları polikistik over sendromu olan, genç, zayıf ve ultrasonda yumurtalıklarda çok sayıda follikülü olan hastalardır.

kısaca böyle birşey. korkmana gerek yok. doktorun gerekli önlemi alır. e2 düzeyine bakılıp anlaşılabilir

Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim kuzumm, inşallah olmaz.. haftaya cuma görücek doktorum lucrin 14. günü olucak o zaman.. yumurtalar büyümüş olur mu kii? bende 12 gün daha başka iğneler kullanıcak ama onun ardından.. neyse düşünmiyim bunları ben şimdi dimi.. kasık ağrım çok şişkinliğimde olunca evham ettim de ondan kızlar...

canım ben nil için 100 okumaya başlamıştım ama bitiremem diye birşey demedim. sende beni 300 e çıkarınca temiz kalpli arkadaşımın içine doğmuş dedim bir gayret 120 tane daha okudum yani bana 320 yazabilirsin.. devamı gelirse yazarım.. leblebişekerim benim kayınvalide iyidir hiçbirşeye karışmaz kızım der başka birşey demez Allahı var şimdi ama panik atak rahatsızlığı var o yüzden çok çok dikkat etmem gerekiyor yani o küçük ben büyük oluyorum.. düşün yani 2 başarısız tüp denememde atağı tutmasın diye üzüntümü yaşayamıyorum içime atıyorum bazende ne kadar derinlere gömdüm desemde bir anda çıkıyor işte amannn ne yapayım mazeretim var dimi ama

mrb canım.. yok canım herkesin başına gelmez korkma sen. yumurtalıklar aşırı cevap veriyor bu yüzdende karın boşluğunda vesaire su toplanıyor. ama bu durumu doktorlar kontrol altına alabiliyor ilaç dozun daha düşük oluyor aynızamanda hem düşük doz uyarıcı hemde baskılayıcı ilaç veriyorlar.. biz bir arkadaşla aynı anda tedaviye başladık onun ilaç dozu 100ml idi benim 450 o baskılamak için de iğne kullanıyordu ben kullanmıyordum. doktorun yönlendirir seni.. offff benimde çenem düşmeye görsün

bu sorunu sonradan gördüm.. canımm lucrin yumurta büyütmez lucrin yumurtalıkları bastırmak yani dinlendirmek için yapılıyor sonra diğer uyarıcı iğnelere geçince yumurtaların hemen hemen aynı anda gelişiyor.. asıl yumurta yapan iğneler lucrinden sonra kullanacakların yani..evham yapma rahat ol ki herşey yolunda gitsin..

canım benim ya.Allahım gönlüne göre versin inşallah Rabbim sevabını kat kat versin kabul etsin inş. benimde daldınlığıma geldi sabah hatlar karıştı az buçuk Hiçde bişey demedin gördünde.tamamlamaya çalıştın ne diiymki ben sana

sıradaki arkadaşımız nil_alp
Niyetimiz: RABBİM sen arkadaşımzıın tedavisinin sonucunu hayırlı kıl sağlıklı hayırlı evlatlar nasip et.Amin

toplam :1.000

leblebisekeri:220-okundu-
nazayse:100-okundu
ewest:100-okundu
tülayss:320-okundu

kalan:260

mutluolmak1985:
Niyetimiz: RABBİM sen arkadaşımzıın tedavisinin sonucunu hayırlı kıl sağlıklı hayırlı evlatlar nasip et.Amin

nazayşe:100-okundu

kalan:900

lucrinden sonra kullacağın iğneler yumurta büyütmek için canım şimdi baskılıyo ki hepsi aynı anda büyüsün diye. allah yardımcın olsun tatlım. darısı bize inşallah. ben daha başlayamadım bile.

canım ne güzel hep özenirim kayınvalidesiyle anne-kız ilişkisi olanları. maalesef benim şansım yok o konuda. çok sıcak kanlıyım aslında. kin gütmem. susmayı bilirim. ama işte kayınvalidem çok ilgisiz. ölsen umrunda olmaz. ilk gebeliğimde o kadar hastanede yattım. annem istanbulda olduğu halde hep annemden sonra geldi. neyseeeee. en azından zararı yok diyorum şükrediyorum.

mrb canım 12 milyon drm da çok iyi dedi belki tedavi sürecinde olur dedi ama tedavi başladı artık şansa bırakma istemiyorum tarih haziranda olucak Allah kısmet ederse kimde sıra söyle bana kaç tane eksik onuda yazarsan bende okurum ne olcakki sanki yer gök dua ile ayakta duruo canım okurum bende :)) inşlh bu sene alırız kucamıza kuzularımızı canım tedavi falan olmadı ileçta kullanmadı eşim kendi kendine yükselmiş sperm sayısı

Son düzenleme:

benim kavinvalidem de iyidir ama 3 tane kayınvalide var kayınpederim 3 evli ben napıyım hepsine başka oynuyoruz hepsine anne diyoruz bu sorun herkeste var canım sıkma canını benimkilerden sadece 1 i ilgilenio tedavimle digerleri daha soguktur herkesin var başında benim eşim bana laf söyletse benimde binecekler tepeme ama Allah tan eşim tutuyoda sesleri çıkmıo canım üzülme baoşver

canım 30 daha okudum.

benim tedavide temmuza kaldı daha 2 ayım var değişiklik olmazsa temmuz diyorum hayırlısı hazirana hazırlamıştım kendimi

hayırlısı olsun canım benim Allah gönlüne göre versin. benimde belli değil daha ay sonuna doğru regli olurum heralde bir aksilik olmazsa 2. denemede süpriz olmuştu beklemiyordum hemen başlayacağımı doktorum hemen bu akşam iğnelere başlıyoruz demişti bakalım şimdi ne olacak. hakkımızda hayırlısı artık

leblebimşekerim seninde bir oğlun olur belki gelininle anne kız gibi olursun.. ama yok senin ikizin olsun biri kız biri erkek.. başka bir topikte bir arkadaş hamileydi ikizin olacak dedim üçüzmüş takma kafana şapkadan başka birşey 2 günlük dünya..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…