2011 İkiz Anneleri ve Adayları

selam kızlar bi süredir yoktum baya zor günler geçirdik geçen salı kanamamın olmasından dolayı acil hastaneye gittik bi çok zorluk yaşadık 3 gün filan hastanede kaldım şuanda bende oğluşlarımda iyiyiz çok şükür biraz daha dayanın oğullarım...32+6

Gecmis olsun canım iyice dinlen

geçmiş olsun canım. dr ne dedineden olmuş. birde şu an nasılsın.maşallah günün iyi ama işte 2-3 hafta daha dursalar çok iyi olacak..

selam asıfirari,
bebişler ve sen nasılsın ?
yazmıyorsun artık. umarım herşey yolundadır.

geçmiş olsun canım. dr ne dedineden olmuş. birde şu an nasılsın.maşallah günün iyi ama işte 2-3 hafta daha dursalar çok iyi olacak..

teşekkür ederim cnm bi sebep yok benim oğluşlar öyle gelmeye karar vermişler kendi kendilerine ama .. olmadı erken daha dedik şuan iyiyim bol bol dinlenmeye çalışıyorum evet 36. haftayı bulursak çok iyi olucak....33+3

inşallah herşey gönlünce olurrrr

merhaba kızlar, en son 32. haftamda hastanedeyim diye not yazıp gitmiştim, evet 30. haftada başlayan doğum sancılarıma rağmen 37.haftaya kadar doğumu geciktirdik ve çok şükür sağlıklı bir şekilde bebişleri elimize eldık.bebeklerimiz 8 günlük oldu bile:) darısı sizlerin başına.

Hayırlı olsun canım güle güle büyüt saglikla inşallah

Arkadaşlar ikizlerimle 10+4 olduk çok şükür Allah kısmet ederse salı günü ense kalınlığı ölçümü için gidicem. şu anki doktorum biraz pasif demiyeyimde çok kalabalık bir hasta kitlesi var sadece ultrasonla bakıp bebek iyi diyo bana, başka hiç bir konuda bilgi vermiyor vitamini dahi ben söylemeden vermedi sen kullanmıyormuydun dedi bana hatta :). bu yüzden güvenemiyorum ona salı günü gittiğimde rahim ağzınıda ölçmesini istiycem serkaj gerektirn bir durum varmı merak ediyorum. bu topiklerden bir sürü şey öğrenmeye çalışıyorum sizden ricam beni bilgilendirmeniz hangidönem hangi aşılar yapılıyor, gebelik süresince neler kullanmam gerek doktorum beni aydınlatmasada sizlerden öğrenip ben bahsetmek istiyorum ona çünki bulunduğum yer çok küçük doktorlar hep böyle. hiç bir konuda sonrada ah keşke haberim olsaydıda yapsaydım demek istemiyorum yardımcı olursanız çok mutlu olurum.

selam asıfirari,
bebişler ve sen nasılsın ?
yazmıyorsun artık. umarım herşey yolundadır.

selam rudi iyi sayiliriz hastanedeyim canim bebekler iyi daha dogmadilar dogumu geciktiriyor doktorla bakalim ne zaman iyi lcaz
igne serum ne gerekirse yapilyior iste herkes kendine iyi baksin simdilik daha 4 haftamiz var bakalim insallah dyanir yavrularim

merhaba arkadaşlar.ben 26+2 tek yumurta ikizlerine gebeyim.allah sağlıkla hepimize evlatlarına kavuşturur inşallah.s
çoğunuz alışverilerinizi yapmışsınızdır.park yatakmı bebek odasımı aldınız veya ne düşünüyorsunuz?tavsiyelerinize ihtiyacım var..

maşallah canım epey ilerlemiş,benimde sana yetişmeme az kalmış..benimkide tek yumurta ve çok riskli dediler..herkesin öyle demesine inat ben alışverişimi tamamladım sayılır..herkese inat diyorum ,çünkü bebeklerin yaşamayabilir diyorlar,ama artık böyle şeyler duymak istemiyorum..inan bıktım..20. haftama geldim,kendime dikkat edersem inş.hiç bişey olmaz..Allahım onları bana verdiyse elbette korur..

bugünde çarşıya çıktım,havlu,battaniye,takımlar,badyler,pijamalar,mendiller filan aldım..beşik işinide ile gidince bakacağım..bizim burda yok..park yatağın büyük halini gömüştüm,ondan düşünüyorum..oda takımı almak isterdim ama onu koyacak odamız yok,çocuk odasında zaten 3 çocuğum kalıyor :) park yatağıda ilk başlarda günlük oturduğumuz odya(sobalı yer) yazında yatak odasına koymayı düşündüm..

senin bebekjlerin ilkse ve yerin ,durumun müsaitse oda takımı almanı öneririm..büyüseler bile yataklarında yatıp ,şifonyerlerini kullanabilirler..
canım seninkilerin arasında zar var mıydı yokmuydu..cinsiyetleri neydi..

selam canım aynı problem bende de oldu...bebeklerimi erken doğum yaptım hemde çoookk erken..24+6 da dünyaya geldiler..benim kan değerlerim hiç iyi değilmiş bir anda vücudumda kızarıklar çıktı hep doğum lekesi dendi meğersem karaciğerden geliyormuş.karaciğer enzimlerim 35 olması gerekirken 500dü hastaneye yattığımda..doktorlar şoka girdi sirozmusun hepatitmi var deyip durdular..bebeklerin kalplerinin nasıl durmadığına şaşırdılar..hastanede 2gün yattım 3,gün suyum geldi normal doğumla bebeklerimi dünyaya getirdim ama neyseee kimse üzülmesin vee lütfen ikiz anneleri yatın dinlenin vücudunzdaki en ufak ağrıyı dinleyin..ben bayramdan sonra hep doğum sancısıymış meğersem hiç anlayamadım..bebekleriniz çok fazla kasılıyorsa dikkat edin sertleşme bence çok iyi bişi değil..kasıklarınızdan bele giden ağrılar rahimin açılmasına işaret hastanede de bebeklerim tutulamadı malesef...

Geçmis olsun basın sağolsun. Evet cogul gebelik herzaman risklidir erken doğum demektir. Karaciger enzimleri bende de yükselmiş aynı sorun 28.aftamda benımde basıma gelmıstı dr.lar alacaklardı ama ben ıstememıstım kasıntıdan kudursamda ıyıyıym dıyıp durmustum kan degerlerı dusunce artık onlarda almamıstı zaten.

Uzulme ınsaAllah onlar senın dıger tarafta kurtarıcın olacaklar. cok erken dunyaya gelmıstı 1-2afta daha dursalarda yasama sansları artmıs olacakmıs ama hayırlısı buymus demekki mevla boyle emretmiş.

selam kızlar bende 33 haftalık ikiz gebelik yaşıyorum çift yumurta ikizi erkek bebeklerim
biri digerine göre daha geriden geldiği için hala bekliyoruz büyümelerini
...10 ekim doğum zamanımız heycanla bekliyoruz

çok üzüldüm başınsaolsun ..
hakkımızda herşeyin hayırlısını versin Allah ...
benim de kasılmam çok bel agrımda çok heleki 3-4 gündür nefesiim sıkısıyor kalbim patlıycak gibi..
dr.umuz da zorlandıgın zaman hemen gel dedi ..
yoksa beklliycekmişiz .. küçükk olan bebeğimin akciger gelişimi tamamlanması için..
çok tediriginim şuan ..
senin durumunu da okuyunca elim ayagım boşaldı..

Merhaba oncelıkle gebelıgın hayırlı olsun. Allah sanada saglıkla evlatlarına kavusmayı nasip etsin.
İkizbebekler olupta parkyatak kafi gelmiyor malesef oda şart oluyor. Ben bebk odası değilde çocuk odası almıştım. Cünkü enfazla 3-4yıl kullanacaktık yaw evimizde hangi mobilyamızı 3sene sonra değiştiriyoruzki.
Birde yenidoğanda yanlarında olmak zorundayız bebek odalarında mobilya besıkler oluyor yanlarında yatamadıktan sonra.
Ben bitane ayrıca parkyatak aldım oda yetiyor. Cocukların yatakların birinde ben yatıyorum. Bebekleri nasl nerede yatırmana alıstırmana bağlı mesela kimi bebk besıkten baska yerde yatmıyorlar

geçmiş olsun cnm hatırlıyorum seni dördüzlerin olcaktı 2 tanesini aldırmıştın dimi neyse rızkları yokmuş çok üzülüyorum benim erkek bebkte problem çıktı bugün sonuçlancak inşallah herşey gönlümüzce olurr

benim tek yumurta ikiz oğlanlarım 23. ayındalar. İnanılmaz bir duygu. bakımı da sevgiyle olunca bence kolay. Ancak biz doktorumuzun önerdiği vitamin ve mineralleri doğal olarak tercih ettik.

Her gün cal-mag, omega 3, multi vitamin ve demir kulllandım. Son güne kadar da işimi yaptım. sağlıklı bir doğum elinizde. Yaradan kolaylığını da beraber veriyor.

çok gzl bi başlık açmışsın ama uğramıyosum hiç nurum açtın öle kaldı başka gelende yookkk:44:

ben geldimm iştee:)) ben de ikiz bebek bekliyorum. testler konusuna gelince ikizlerde ikili test güvenilir değil ben yaptırdım ama önermem. bunun haricinde renkli dobbler ultrasona bakılır, en önemlisi de ense kalınlıkları. dudak yarığı var mı, organlarını kontrol çok önemli oyüzden 3 hafta da 1 kontrole mutlaka gitmelisin özellikle 3-4 boyutlu ayrıntılı ultrason. şimdiden tebriklerr:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…