ben geldimm iştee:)) ben de ikiz bebek bekliyorum. testler konusuna gelince ikizlerde ikili test güvenilir değil ben yaptırdım ama önermem. bunun haricinde renkli dobbler ultrasona bakılır, en önemlisi de ense kalınlıkları. dudak yarığı var mı, organlarını kontrol çok önemli oyüzden 3 hafta da 1 kontrole mutlaka gitmelisin özellikle 3-4 boyutlu ayrıntılı ultrason. şimdiden tebriklerr:))
İkiz gebeliklerde tarama testleri cogu doktor yapmaz renkli dobblerle bakılır sorun olup olmadığı ayrıca ben 2aftada bir mutlaka dr. gitmişimdir.
naz arkadaşımız 20aftalıkken kızlarını kaybetti. Sizinde hayırlı olsun
mrb arkadaslar
ben de ikiz annesi olmak icin artik sabirsizlaniyorum. sizler hazirliklarinizi nasi yaptiniz. cevremdekiler cok alma dediler ben de cok almamaya calisiyorum. tabi cicili bicili seyleri gorup de kendini tutmak zor :) kiyafetler konusunda ilk 3 aya gore alisveris yaptim. daha sonraki aylar icin zmanla alacagim bebislere gore. odaya gelince cok dusundum tasindim ve buyuk boy park yatak almaya karar verdim cunku biz tum tatillerde memlekete gidiyoruz kolay olur diye dusundum. birde dun 3 kapili dolap siparisi verdim alt tarafi bol cekmeceli umarim yeterli olur. sizler neler yaptiniz?
buarada bisey soracam bende tum vucutta asiri kasinti var cok tatli kasiniyo. doktor karaciger ve bobreklerde bi problem olmadigini soyledi. ilac da istemedim dayanirim dedim ama zor. benimle ayni durumu yasayan var mi?
merhaba dguma az kalmış 30.aftaya kdr gelebilmissiniz masallah. Bebeklerım premature dogdukları ıcın 2tane premature kıyafet + 3aya kdr kıyafetler aldım onları 4.ylarına kdr rahat gıydırdım ama artık yenı alısverıs ypmk zorundaydım dun gıttım yıne topluca nevr nyok aldım geldım,3-4ay gotrur bızı :)
İkizbebekler olupta parkyatak kafi gelmiyor malesef oda şart oluyor. Ben bebk odası değilde çocuk odası almıştım. Cünkü 3 yıl sonra artık bebeklikten cıkıyorlarki yaw evimizde hangi mobilyamızı 3sene sonra değiştiriyoruzki.
Birde yenidoğanda yanlarında olmak zorundayız bebek odalarında mobilya besıkler oluyor yanlarında yatamadıktan sonra.
Bende bitane ayrıca parkyatak aldım oda yetiyor. Büyük almıştım ama değiştirdim, odadan odaya geçiremiyordum ki. Küçük boy kafi. Şimdi çocukların yatakların birinde ben yatıyorum. Bebekleri nasl nerede yatırmana alıstırmana bağlı mesela kimi bebk besıkten baska yerde yatmıyorlar
Kaşıntın için gecmis olsun canım, 28.aftamda benımde basıma gelmıstı. Karaciger enzimleri yükselmişti tum ılaclarım stoplanmıstı 15gun sonra gecmıstı. Tahlil yaptırdın mı?
İkiz gebeliklerde tarama testleri cogu doktor yapmaz renkli dobblerle bakılır sorun olup olmadığı ayrıca ben 2aftada bir mutlaka dr. gitmişimdir.
naz arkadaşımız 20aftalıkken kızlarını kaybetti. Sizinde hayırlı olsun
ne dediğini tam olarak anlamamakla beraber sanki kızar gibi yazmışsın onu da anlamadımmm????? 2 haftada 1 dr gitmişimdir falan anlamadım yani gitt , ne güzell!!! testler konusunda bnm sölediklerimin aynısını yazmışsınn:)????
yanlış anlasıldıysam afola hayır demek istediğim üç aftansa iki afta ıkızgebelık ıcın kontroller ıdeal, cunku herran hersey olabılır.
Eet aynen oyle cogu doktor ıkızgebelıkte test yapmıyor, katıldıgını belirtmek istemiştim)) Neyse... fatos hanım sız kac aftalık hamilesiniz?
Selam kizlar nasilsiniz pek kimse ugramiyor sanirim neyse
biz simdilik iyi sayiliriz
hastanede yatmak zorunda kaldik sancilarim yüzünden sagolsun doktorlar geciktirdi dogumu suan bi sorun yok
insallah erken gelmezlerse 12.de dogum gerceklesecek epidurel sezeryan ile bizim icin en uygunu buymus ne yapalim
bebeklerde iyi zaten ciger gelistirici igne yapildi her ihtimale karsi 35 haftalik olduk bile son 2 haftamiz
insallah sizde bi sorun yoktur
moontorent sen nasilsin canim bebeklerin iyidir insallah merak ettim seni insallah sag salim evinize dönersiniz
meleklerinle kendine ve bebislere iyi bak
Masallah sıze çok güzel zaten haftanız
Servıks kısalmıştı degılmı senın kasılmalar damı artmıştı nasıl durdurdular
Tesekkür ederiz rahim agzi kisalmasi demisti canim senin yazdiginla aynimi bilmiyorumanlamini
sancilarim oluyodu geceleri felan 8 gün kaldim hastanede devamli su serum antibiyotik bide magnezyum verdi hergün doktor
cok iyi baktilar yani simdilik iyiyiz de mide yanmam hic bir sekilde durmuyor ilac süt yogurt oturarak uyuyorum yani zaten uykularim da
bölük bölük oluyor oda yok yani sabir diyorum 2 hafta daha
Evet canım aynı sey sen yurtdısındaydın sanırım tedavı şeklı burayla aynı
Son zaman oluyormuş zaten mıdeye baskı da vardır amaaz kalmış darısı bızım basımıza
Ah canım şimdiden uyku yok bebekler doguncada olmıcak allah yardımcınız olsun
mrb arkadaslar
asifirari az kalmis ins sagsaglim bebeklerine kavusursun
ben aksm ustu cok az bi pembelik gordum. doktoru aradim gel dedi lekelenmeler bizi erken dogumdan suphelendirir dedi. nstye girdim bi tane sanci cikti. bugun kendimide yormadim aslinda. 2 gun oncesinde cok sik kasilmalarim sertlesmelerim oluyodu hatta bikac saniye icinde altima yapacak gibi oluyodum.ben bebeklerin hareketleri diye ve hep oluyo diye pek onemsemedim ama o kasilmalar sanci oluyomus. sanciyi agrili acili bisey saniyodum. vaginal kontrol etti cok sukur fazla bisey yok yarim santim dedi ama o rahim agzindaki doku yumusamaya baslamis buda bebeklerin gelmeye calistigini gosteriyo dedi. tehlikeli mi dedim ikizler icin oyle dedi.2 tane serum yedim bide su ciger gelistici igneden.tekrar nst sanci cikmadi evdeyim simdi bi ilac verdi. kendimi gayet iyi hissediyorum hatta bebeklerim inat yaparmis gibi cok kipirdaklar:) ama endiseliyim. cuma gunu nst sonucu sanci cikarsa yatis yapip ilacla tedaviye baslicaklar. ins buna gerek kalmaz da bebislerim biraz daha sabrederler. daha hic hazirligimi tamamlamadim arti bundan sonra yatarim hep. nasi olcak bilmiyorum. acilma olmadigi icin biraz rahatladim ama insan dusunmeden edemiyo. dualariniza ihtiyacim var.
evet canim yurtdisindayim ben insallah canim ALLAH hepimizi kurtarsin
insallah uslu bebisler olurlar senin dogum nasil olacak bebeklerin cinsiyeti ne?
Tesekkür ederim canim ALLAH hepmize yardim etsin insallah bi sorun cikmaz cok dikkat etmen lazim
ALLAH kimseyi hastaneye düsürmesin ama eksikte etmesin basimizdan seninde dogum yakin ALLAH yardimcin olsun insallah bebislerine ve sana hic bisey olmadan
sag salim doguma girersin ikiz olunca hep böyle oluyor ama iyi düsün iyi olsun ALLAH yardim etsin hepimize
Amin amin Benım kızerkek canım dogum sezeryan baskasansı yok zaten ıkızlerın
Merhaba, 24+4 haftalık hamileyim. Bir kız bir erkek bebek bekliyorum. Bu gün dr. gittim kan idrar ve şeker testi sonuçları iyi çıktı. Gelişimleri çok iyi yaklaşık 700 gr. lar Multivitamin, cal. mag. demir kullanıyorum
Kıyafetlerini aldım yıkadım ve ütüledim. Heyacandan acaba erken mi diyorum ama heyacan sanırım.
Bizde park yatak aldık bir tane 6-7 ay kullanırız sonra da ihtiyaca göre alırız dedik. Kızımda büyüyen yatak almıştık şimdi pişmanız 3-4 yılda çok şey değişiyor. Arkadaşlar umarım sağlıklı şekilde bebekleri kucağımıza alabiliriz.
Masallah bebislerine canim
iyi yapmissin herseyi hazirlamakla belli olmuyor ikizlerin ne zaman gelecegi biz odamizi hazirladik coktan
sonuclarinda iyi cikmis ne güzel ALLAH hepimize hayirli dogumlar nasip etsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?