2011 İkiz Anneleri ve Adayları

kızlar belki inanmazsınız hep yazılarınızı okuyodum,içime doğuyodu hep ikizim olacağı,adetim gelmeden baş dönmelerim başlayınca,tansiyonum düşünce,sürekli acıkınca, adete 6 gün kala kan,adetim 3 gün geçince idrar testi negatif çıkmasına rağmen dedim ki eşime hep,ben inanmıyorum,hamileyim hem de 2 tane görürsün diye,adetimin 4. günü kanda 94 çıktı,7.günü 480,tam 5 katına çıkmıştı ve aklıma gelen başıma geldi,dün 2 tane küçük kese gördük,o kadar mıtluyum ki dün heyecandan yatamadım,tüm dünyaya haykırasım geliyo,aannelik nasıl bir duyguymyş ya kendime inanamıyorum.:66::66::66:

eee cnm ailende o kadar çok ikiz varmışki normaldir heralde zaten ikiz anne tarafından gelirmiş:54:

hmm..peki canım çok kilo aldınmı,?bide ikiz olunca farklı beslenmeyene veya daha çok yemeye gerek yok dimi?

ikizlerin ihtiyaçlarının daha fazla olacağı doğru ama fazla kilo alınca annenin de erken doğum riski taşıyacağı unutulmamalı.
tek gebeliklerde anne normal kiloda ise 9-14 (ort 12 kilo )
anne obezse 7-8 kilo
anne zayıfsa 15-20 kilo alabiliyor.

ikiz gebeliklerde 3-4 kilo fazla kilo alınabilir.
benim bu 2.gebeliğim, ilkinde 12 kilo almak niyetiyle yola çıksam da sonradan iştahıma yenilip 17 kilo aldım:( (doğumdan sonra 7 kilo kaldı) hamileliğimin sonlarında ve doğumdan sonra çok bel ağrısı çektim bu kilo yüzünden.
Bu sefer daha dikkatliyim, ben hep az da olsa kilo problemi olan birisi olduğum için fazla kilo almamaya çalışıyroum. Tüp bebek tedavisi ile ikizleri olan bir arkadaş bebeklerini kaybetme korkusu ile doktorunun tavsiyesi ile fazla kilo almamaya çalıştığını ve 13 kilo alarak doğuma gittiğini söyledi, çocukları da gayet sağlıklı. benim de hedefim bu

tabi sen zayıf olabilirsin veya ideal kiloda hamileliğe başlamışsan daha fazla kilo alman gerekir, istersen doktoruna danış bu konuyu, için daha rahat olur... hepimize hayırlı olsun arkadişler

ikizlerin ihtiyaçlarının daha fazla olacağı doğru ama fazla kilo alınca annenin de erken doğum riski taşıyacağı unutulmamalı.
tek gebeliklerde anne normal kiloda ise 9-14 (ort 12 kilo )
anne obezse 7-8 kilo
anne zayıfsa 15-20 kilo alabiliyor.

ikiz gebeliklerde 3-4 kilo fazla kilo alınabilir.
benim bu 2.gebeliğim, ilkinde 12 kilo almak niyetiyle yola çıksam da sonradan iştahıma yenilip 17 kilo aldım:( (doğumdan sonra 7 kilo kaldı) hamileliğimin sonlarında ve doğumdan sonra çok bel ağrısı çektim bu kilo yüzünden.
Bu sefer daha dikkatliyim, ben hep az da olsa kilo problemi olan birisi olduğum için fazla kilo almamaya çalışıyroum. Tüp bebek tedavisi ile ikizleri olan bir arkadaş bebeklerini kaybetme korkusu ile doktorunun tavsiyesi ile fazla kilo almamaya çalıştığını ve 13 kilo alarak doğuma gittiğini söyledi, çocukları da gayet sağlıklı. benim de hedefim bu

tabi sen zayıf olabilirsin veya ideal kiloda hamileliğe başlamışsan daha fazla kilo alman gerekir, istersen doktoruna danış bu konuyu, için daha rahat olur... hepimize hayırlı olsun arkadişler

canım 57 ile hamile kaldım..5 haftada 1 kilo aldım..inşallah çookk almam ..elimden geldiğince az yemeye çalışıorum ama çokk acıkorum:)kilo problemim yok aslında ama sağlıklı bebişler için elimden geleni yapmak istiyorum...arkadaşın maşşalah 13 kilo çookk ii..darısı başımıza:)

sağol cnm iyiz çok şükür şuan 9+4 düz yarın doktor kontrollüm var inşallah herşey yolundadır ay hakikaten sırt ağları falan bende çalışıyorum inşallah sorunsuz geçer şimdilik mide bulantım yok çok şükür kokulara karşı çok fenayım yalnız yarın yazarım kısmet olursa çift yumurta ikizi benim kızlar doktorda böyle olması iyi demişti tek keseye göre çift olması:nazar::nazar::nazar:
nurum bende idare ediyorum.enfazla yarım saat ayakta durabiliyorum.sadece yemeğimi yapabiliyorum.geri kalanında hep oturuyorum arkamda bi ton yastık ayaklarımı uzatıyorum.öyle çok yatamıyorum zaten sağ ve sol yanım çok ağrıyor oralarda dolu herhalde bebeklerden. geceleride uyuyamıyorum sabaha karşı anca.çok şikayet ettim galiba .bunada şükür.sağ salim alalımda bebeklerimizi kucağımıza gerisi gelip geçer.bu arada isimleri mert ve eren. kızımın ismide ceren.sen karar verdinmi.

nurum mrh,özelden mesajını aldım.fakat ben yollayamıyorum malasef sana .

kaburgalarımda çok fazla ağrı yok.ben oturarak çok rahat ediyorum.kabızlık çok fazla yok ara ara oluyor ve geçiyor.

07eslem 12. haftandaysan eğer belki 14.haftada söyler cinsiyetlerini. Ben o haftada öğrenmiştim. Şimdiki zamanları daha sonra çok ararsın. Yerinde olsa herşeyi şimdi yaparım. Şuan bırak çalışmayı dışarı dahi çıkamıyorum ben.

moontorrent Benimde migde bulantım olmamıştı çok şükür. Amaan inş. seninde olmaz, çünkü tek gebeliğe göre migde bulantısı daha fazla oluyorrr. İlk zamanlar kokulara karşı hassaslık illaki oluyor ama daha sonra budurum geçiyor.
Tabi çift yumurta ikizleri daha avantajlı çünkü plesantaları ayrı oldukları için gelişimleride iyi olur. Eslemde sende daha yenisiniz yaaa, buzamanları iyi değerlendirin derim 5.ayıma kadar çok rahat geldim ama artık taşıyamıyorum sırt ağrıları-k-kaburga ağrıları-kasık ağrıları-karnın gerilmesi-geceleri yatmama-şimdide kramplar başladaki sorma vs. vs. işte, ikiz gebelik gerçekten çok zor.

deryam160510 hayırlı olsun allah tamamına erdirsin. Sizin genetikmiş allah dualarını kabul etmiş. Sorunsuz hamilelik geçirirsin inş.

CerenMertEren Mrb. Evet mesaj sayında belli oluyor zaten ö.değil canım. Günlük su tüketimin nasıl arkadaşım? Ben günde 3lt. su çok rahat içiyorum. Busefer tabiki sık idarar çıkma oluyor.
Oturmak bana hiç iyi gelmiyor. Bide aramızda fark var şimdi, sen daha önce bikez doğum yapmışsın onun avantajıda var, benim ilk gebelik. Bakalım Allah yardımcımız olsun hergeçen gün dahada fazla sorunlar ağrılar çıkıyor, karnımı taşıyamıyorum ondan kaslar gerilip ağrı yapıo, oturduğumuzdaysa batma. Şimdiye kadar kaç kilo aldın cnm?

Son düzenleme:
CerenMertEren Mrb. Evet mesaj sayında belli oluyor zaten ö.değil canım. Günlük su tüketimin nasıl arkadaşım? Ben günde 3lt. su çok rahat içiyorum. Busefer tabiki sık idarar çıkma oluyor.
Oturmak bana hiç iyi gelmiyor. Bide aramızda fark var şimdi, sen daha önce bikez doğum yapmışsın onun avantajıda var, benim ilk gebelik. Bakalım Allah yardımcımız olsun hergeçen gün dahada fazla sorunlar ağrılar çıkıyor, karnımı taşıyamıyorum ondan kaslar gerilip ağrı yapıo, oturduğumuzdaysa batma. Şimdiye kadar kaç kilo aldın cnm?
nurum ,2-3 lt arası içiyorumdur.wc ye gitmekten inan bıktım.helede alışveriş merkezine 2 saatliğine gitsem 2 kere lavaboya gidiyorum.16 kilo aldım.dr da çok fazla dedi. perşembe şeker testi yapılacak inşallah bişey çıkmaz. kızımda 20 kilo almıştım.bana normal geliyor o yüzden.sadecde sorun bana göre kilolu hamile kalmam.72 ile hamile kaldım.zayıflmaya çalıştım ama yapamadım.

[/FONT][/QUOTE]

bu arada arkadaşlar bebeklerinizin ihtiyaçlarını almaya başladınızmı?

ben 4 adet hastane çıkışı aldım.tulum aldım.bodyler aldım.ağız silme bezlerini ve battaniyelerini annem yapmış.ama yıkamadım daha.

sterilazyon mak. süt pompasını aldım.

bu arada kıyafetleri ikiz oldukları için aynı renk almadım ,siz ne düşünüyorsunuz bu konuda renk konusunda ?

Bence de çok fazla. Neyse bebeklerin sağlıklı olsunda, doğumdan sonrada verirsin inşallah.
Olsun canım kilo kontrolü için bolbol su için diyolar ama bilmiyorum, asla sussuz duramam elimde değil okdr su içiyorum ama.
E maşallah alışveriş merkezsi vs. ben evden çıkıpta ağrılarımdan yürüyemiyorum ozaman iyi olsamda eve geldikten sonra fenalaşıyorum.
Varmı göbekte çatlamalar başladı mı? Bende şimdilik hiçbirşey yok olurmu bilmem...
Bende geçen afta şeker testini yaptırmıştım, çok şükür bisorun çıkmadı. inş sendede çıkmaz.

merhaba anne adaylari :D

hepinizinki dogal gebelikler mi yoksa tup bebekle filan mi ikiz annesisiniz?

göbekte çatlamalar çok fazla yok .alışveriş merkezlerinede mecburiyetten gidiyorum bebeklerin ihtiyaçları için.ama hafta içi hep evde olunca hafta sonunu iple çekiyorum doğrusu.2 saatliğine gitsek biryere dünyalar benim oluyor.

kızlar yaa kafama çookk takıldı beşik ne yapıcaksınız?ayrı ayrı 2 tanemi alcaksınız?benim için daha çok erken ama merak ettim:)

kızlardün kontroldeydim herşey iyi çok şükür yok bi yaramazlık 3 hafta sonra tekrar çağırdı ense kalınlığı için 2 li tarama yapılcak ayrıca yapılmıyomuş dedim yoo dedi çoğul gebelik diye belirtmen yeterli sadece dedi bakalım nasıl geçcek yaa
ben çocuk odasına perde ve halı almıştım sadece boştu yani iyiikide öle yapmışım ikea da gördük 2 tane almayı düşünüyorum ceviz rangi dolabı var alt alma dolabı var hatta içine baktık eşimle tam bize göre yapmışlar dedim 2 tane demir askı yeri verdi:1: bilmiyorum benim komple kren kahve tonlarında zaten ben öle ayıcıklı tavşanlı mobilyalları sevmiyorum gözümü doyuruyo belli bi yerden sonra başka şeyler beğenmezsem onları alırız tabi kısmet olursa ayrıca cinsiyetleri ayrı olursa sarı renk istyorum nevresim takımlarını kullandığım ayrıntı eşyaları diğer eşyalar inşallah kahverengi olacak:nazar::nazar::nazar:

baktım cnm çok tatlı:) ama tuzlu biraz...ama ben beşik tarzındasordum yatak odası için ilk zamanlar ne yapıcaksın?

suuperisi ;çilekteki safarinin takımının sadece yatağını alacağız.çünkü kızımdan kalan takım var dolap,şifoniyer ve bir yatak onların stikarslarını çıkartıp safarininkinden yapıştıracaz.eski dolapların stikersları fön makinesiyle çıkıyormuş.yatakodası içinde Jokerde park yatağına baktık dün 100 tl .onu alacaz 1 tane yeter.salondada kullanırız onu idare ederiz artık.

Merhaba,

2 tane embryo transfer edildi bana 31 Mart gunu ve simdi hamileyim. Henuz ikiz mi bilemiyorum ama oyle oldugunu dusunuyorum. 6 Mayisda ultrasona girecegim. Bakalim. Hem iki bebegimin de basarmasini istiyorum hem de ikiz hamilelikden cok korkuyorum.

Back
X