merhaba hanımlar
ben 2010 ağustosta ikiz meleklerimi dünyaya getirdim. şimdi 9 aylık oldular. geçen sene bu vakitler ben de sizin gibi biraz endişeli,biraz korkaktım. ama zaman o kadar çabuk geçiyor ki....
benden size nacizane 1 , 2 tavsiye...
1. şimdiden ikizlerin bakımı konusunda maddi manevi olarak hiç endişelenmeyin. Gerçekten Allah dağına göre kar veriyor,ikizlerin de gücünü veriyor,içiniz rahat olsun. ikiz anneleri olarak siz çok özelsiniz hiç unutmayın....
2. ikizlerle hayat gerçekten çok eğlenceli dolayısla da zorlukları sizi çok fazla sıkmayacaktır emin olun...
3. yediklerinize içtiklerinize çok fazla takmayın. ben canım ne isterse onu yemiştim,balık, ceviz hiç yiyemedim ama stres de yapmadım, toplamda sadece 5 kilo aldım ve bebeklerim Allah'a milyonlarca kere şükürler olsun ki gayet sağlıklı doğdular...emzirme döneminde ve ilk zamanlar gerçekten çok hızlı bir şekilde kilo veriliyor...
4. mutlaka ama mutlaka bol bol uyuyun ki bebekleriniz de doğduklarında sakin,uykucu bebekler olsun. ben son aylarımda sabah uyanır, kahvaltımı yapar evin içinde biraz dolanıp elimie kitabımı alıp hoooop devrilir yatardım.... öğleden sonra bir daha yatar uyurdum...Allaha şükür gayet sakin bebeklerim var...
5. şimdiden erken doğum , küvez durumlarını hiiiç ama hiç düşünmeyin, kafanızı bulandırmayın....
6. bebeklerin aylık gelişim bilgilerinden hariç çok fazla internette araştırma yapıp özellikle de yorum okumayın ki aklınıza kötü kötü şeyler gelmesin.... bazen birsey bilmemek daha iyidir.
7. kimsenin hamileliğinizle ilgili yorum yapmasına izin vermeyin , untmayınki siz ikiz hamilesisiniz, yani çok özel ,farklı hamilelersiniz....
8. bebeklerinizin tadını çıkarın, hep mutlu olun,bırakın işleri , problemleri başkalrı halletsin....
umarım sizi sıkmamışımdır.... hepinize hayırlı,sağlıklı doğumlar diliyorum ....
ikizlerle hayat gerçekten cok eğlenceli sizin de bu eğlenceye katılmanıza az kaldı![]()
Allah razı olsun ne güzel anlatmışsınız yüregime su serptiniz valla tşkr.
bir sürü olumsuz söz duyuyoruz yok biz bitaneye bakamıyoruz napıcaksın ayyy falan diyolar
yok düşer diyolar zaten kendi acım bana yetiyo