kızlar 29+6 haftasında doğum yaptım ciğer geliştirici iğneyi hep doktorlarıma sordum ama zararı var dedikleri için yaptırmadım banada senin zaten erken doğum riskin yok dediler ama 2 günde herşey değişebiliyor şöyle söyliyeyim benim cuma kontrolüm vardı rahim ağzımda kısalma var dedi doktorum en son 30 mm di 20 mm düşmüş açılma falan değil yani ctesi iştekilerle vedalaştım pazar günü saat 4 gibi suyum geldi ama nasıl gelmek çok şiddetli çok korktum eşimde marketteydi hemen ssk nın acilline gittik asıl oraya gidince işler değişti 2 cm açılmam olmuş acilen sezeryana alınmam lazımmış ama yenidoğan yoğunbakımda yer yok şok olduk 112 devredeye girdi bursada oturuyom ama bursada hiçbiyerde yer yok bulamıyolar şehir dışından bahsediliyo doğum yapmam lazım her dakika kritik suyum biitiyo doktor beni ameliyata alacak ama yer yok bebekler ne olcak bütün bursa ayağa kalktı ama nafile bahar hastanesinde tanıdık vasıtasıyla yer bulduk oda tanıdık vasıtasıyla yoksa ortada kalmıştım ki o sırada neler yaşadığımı bi ben bi ALLAH bilir.. baya bi kişi araya girdikten sonra ambulansla bahar hastanesine sevkim oldu doğuma alındım hemen sancılarım kasılmalarım çok şiddetliydi çünkü erkek 1465 kg 41 cm kız 1260 kg 39 cm olarak dünyaya geldi şuan küvezdeler RABBBİM ömürlerini nasip ettiyse yaşarlar inşallah ciğerlerini geliştiriyolar fazla gelişme olmamış şu iğne işini bende çok kafama takmıştım doğum başladı andan itibaren 12 saat önce yapılması gerekiyomuş yani 30 hafta yaptırdın mesala 34.hafta doğum yapsan bişeye fayda etmiyo unlar yaşadıklarımın en basite indirilmiş hali kimseyi korkutmam istemem ama benim herşeyim normaldi son 1 haftaya kadar işe gidip geliyodum kendimde bir problem yoktu ama gün günü bırak saat saate uymuyo maalesef kısmet böyleymiş ben ev işi yapmadım ama ne yalan söyliyeyim gezdim son güne kadar dinlenmeye fırsatım olmadı hoş dinlensemde RABBİM böle uygun görmüş olcağı varsa olur...
Allah bagışlasın bebeklerını masallah kıloları guzel hıç takma kafanı sag salım evınıze döneceksiniz ınsallah
Ya şu ciğer geliştirici iğne işi biraz karışık rahım yetmezliğitopiğimizde ıkız annesi var ve 24 de baslamış ciger geliştiriciyi yaptırmaya bız zaten rısklı bı grup oldugumuz ıcın bende allah nasıp ederse baslarım dıye dusunuyorum sana ne zararından bahsettılerkı
Kısalmayı söylemiş doktorun ve kasılmalarda baslayınca bırden artmış demekki mm mi cm mi orasını çözemedim ben halada
Işte bız bu sebeplerden dolayı hep yatıyoruz he yatsakta bı vaktı saatı vardır mutlaka allah ne zaman ol derse artık sende uzme kendını vakıt saatlerı o zamanmış