• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
benim dondini kızım çok hareketlendi çok şeker bişey oldu çorum da kalabalık ailem herkesin kucagında gezdi tam alıştı insanlara derken döndük dün halasına gittik amcasına bakıp bakıp ağladı beni görünce gülmeler almaynca numaradan ağlamalar oyuncaklarını veriyim yanına gidiyim diye numradan oyuncakları yere atmalar baya bay büyüdüüü sıpaaa çok şeker oldu ya... bu arada çorumda bi cok hediyelerimiz geldi anlatamam kızıma daha b,i çöp alamadım bu hediyeler yüzünden kızıma halam toka bile örmüş çok şeker kirazlı ama kızımın saçı kestiğimden beri daha toka takmalık uzamadı:1:

Biz de gelecek ay kayınvalidemlere kalmaya gideceğiz..Çok kalabalıklar, akrabalar falan..Bakalım, bizim ilk kalabalığa karışma deneyimimizde neler yaşanacak? Umarım çabuk alışır..:34:

Ne desin ki yazık o da durumun farkında ama annesi işte git diyemez ki. Ama ben artık tavırlarımla belli ediyorum çünkü hep bende kalacak gibi uzun vadeli konuşuyor ben de biraz soğuk davranıyorum araya yavaş yavaş mesafe koydum epeydir neden böyle yaptığımın farkında bile değil ama yakında gidecek gibi duruyor. En fazla bir haftası var gibi. İstediği zaman buyursun gelsin ama evinde kalsın karşı apartmanda otuyor uzakta değil ki.
Evet canım doktor da bol bol su içir demişti zaten bu ara bu konu üzerine yoğunlaşayım bari.

En iyisini yapıyorsun..Keşke hiç bu durumlara gelmeden kendisi anlasa da gitse ama belli ki bu olmayacak..Üstelik madem o kadar yakın oturuyor, dediğin gibi istediği zaman gelsin ama hiç değilse akşam olduğu vakit evine gitsin ki ailece bir başbaşa kalın..

Canım su içmiyorsa eğer meyve suyu versen..Belki onunda faydası olur..Gerçi suyun yerini hiçbirşey tutmaz tabi..

ya ben bu cadıyı sallayarak uyutmak istemiorum artık ama bi türlü yatır kaldırı beceremedm :32:

Sanırım pek kolay bir iş değil o yöntemi uygulamak, çok sabır ister..
Ama eğer oğlum ağlarsa ben dayanamıyorum..eğer ben dayansam da babası dayanamıyor..:9:
Bu sebepten ben de genelde memede ya da kucakta uyutmaya devam ediyorum..Çok nadir kendi kendine uyuyor..

canım benim bebiş genelde yalnız fakat mutfakta pusetinde duruyo bizi görüyo benim kızla bağrışımızı çağrışımızı hep izler güler kendi kendine ben iş yaparken bi oyana bi bu yana bakar.sonra battaniyeyle yere atarım onu debelenir sırttüstü yatırım hemen yüzü koyun döner.ama baştan yalnız bıraktım ben mecbur emzrip gazını çıkarıp bırakırdım.gecede 7.30 gibi yatırım kendi kendine uyur ama ses çıkarttırmıyorum kimseye gece lambasını açarım kendine kendine uyur hep böyle gider inş benim kızıda erkenden uytuyorum gündüz uykusuna yatırmıyorum artık yoksa ikisinin uykusuda sarkar... bi aralar beni istiyodu yanında yatır kaldır yöntemiyle aştım onuda allh kolaylık versin.:46:[/QUOTE

ayy ne güzel canımm.walla ben bu durumu biraz da kayınvalideme bağlıyorum.5ay bizimle kaldı.o 5ay içerisinde çocuk ya bendeydi ya ondaydı.oğlumla kendisini taze anne sanmıştı.ben sadece temel ihtiyaçlarını gidermek için onun elinden alıyodum.ee öyle olunca çocuk hiç yalnız kalamadı.alışamadı tek oynamaya.bu saatten sonra da bi ümit işte belki düzelir.benim oğlan bi de emekliyo.tam olarak değil.bi ileri bi geri.bi bakıyorum halıdan çıkmış bile.hani belki güzzel bi şekilde emeklemeye başlasa bana karşı bağımlılığı da azalır diye düşüünüyorummm...:52::52:

SEVDALİNKA canım walla allah kolaylık versin.5ay ben çektim.hatta baktım olacağı yok.ben ailemin yanına gittim.onlar bensiz 1ay daha kaldılar.bizimkilerinin başka çocukları da va.gitmiyo onlara.bizim evde rahat ediyollar diye kimseye gitmiyolar.tavrını koy canım.ben koyamıyorum.kocama dert yanıp onu da üzüyorum.ama onlara belli edemiyorumm maalesef.ama sen yapabilirsen yap.başka türlü işin işinden çıkamazsınnn.

KARACA canımm walla senin çocukta benim gibi anlaşılan.allah kolaylık versin canımm.

ya ben bu cadıyı sallayarak uyutmak istemiorum artık ama bi türlü yatır kaldırı beceremedm :32:

benimki de hep sallayarak uyuyo malesef.. Çalıştığım için gündüzleri annemde kalıyor, annem alıştırdı ayakta sallamaya malesef. başka türlü uyumuyomuş diye:S:S şimdi gece uyanması hariç hiç uyumuyo kendi kendine..

Çok istiyorum kendi kendine uyumasını ama ağlayınca kıyamıyorum ben de malesef.

Bi de kızlar size birşey sorucam? Bebişler sizle aynı odada mı kalıyor, ayrı odada yatırmaya başladınız mı? Bizimki daha aynı odada, acaba odasında yatırmalı mıyız artık? güvenemiyorum da ya duymazsam diye. Gerçi bebek telsizi de var ama.. Bilemedim naapsam

Son düzenleme:
benimki de hep sallayarak uyuyo malesef.. Çalıştığım için gündüzleri annemde kalıyor, annem alıştırdı ayakta sallamaya malesef. başka türlü uyumuyomuş diye:S:S şimdi gece uyanması hariç hiç uyumuyo kendi kendine..

Bi de kızlar size birşey sorucam? Bebişler sizle aynı odada mı kalıyor, ayrı odada yatırmaya başladınız mı? Bizimki daha aynı odada, acaba odasında yatırmalı mıyız artık? güvenemiyorum da ya duymazsam diye. Gerçi bebek telsizi de var ama.. Bilemedim naapsam

cnm bizim yanımızda yatıyor kızım ben daha kücük olduklarını düşünüyorum ayırmak için ama her cocuk aynı deil

bu arada benim kız yogurt yemekten nefret edio hatta beyaz herseyi reddeio yogurt ssanıp çoruma gidince ek gıda işi biraz sekteye ugradı dogru dü<gn bişey yemek istemio bakalım nolcak

bu arada benim kız yogurt yemekten nefret edio hatta beyaz herseyi reddeio yogurt ssanıp çoruma gidince ek gıda işi biraz sekteye ugradı dogru dü<gn bişey yemek istemio bakalım nolcak

Benim oğlumda sade olarak yemiyor yoğurdu..Ya sebze püresine katıyorum bir kaşık, ya da içine muz ezip veriyorum..Gerçi yine de ara ara sade yedirmeyi deneyeceğim..
Bizim ek gıda işi fena gitmiyor..yarı ek gıda yarı meme şeklinde öğünlerimiz:9:

nuteella, canım bizde henüz odayı ayırmadık..Çok sık uyanıyor gece çünkü, yanında olmakta fayda var..

Merhaba hanımlar ;

Ben 28 kasım da doğum yaptım erken oldu ocak annesi olarak gözüküyordum ama erken geldi kızımız :)

sizden yardım isteyebilirmiyim ben ek gıdaya geçicem hala vermedim nasıl başlayabilrim sebze vermek istiyorum ilk ama nasıl yapıp vereceğim konusunda hiç bir bilgim yok :26: kızım bir hafta sonra 6 aylık olacak

yardımcı olurmusunuz bana da :26:

Sanırım pek kolay bir iş değil o yöntemi uygulamak, çok sabır ister..
Ama eğer oğlum ağlarsa ben dayanamıyorum..eğer ben dayansam da babası dayanamıyor..:9:
Bu sebepten ben de genelde memede ya da kucakta uyutmaya devam ediyorum..Çok nadir kendi kendine uyuyor..

bu yöntemi bende denemek istedim ama bazı pedagog'lar ağlatmanın çok yanlış olduğunu söylüyorlar. yatağında ağlatıp bırakınca bebeğin annesine olan güveni azalırmış :(

bende zaten kıyamıyorum bırakamıyorum..

Merhaba hanımlar ;

Ben 28 kasım da doğum yaptım erken oldu ocak annesi olarak gözüküyordum ama erken geldi kızımız :)

sizden yardım isteyebilirmiyim ben ek gıdaya geçicem hala vermedim nasıl başlayabilrim sebze vermek istiyorum ilk ama nasıl yapıp vereceğim konusunda hiç bir bilgim yok :26: kızım bir hafta sonra 6 aylık olacak

yardımcı olurmusunuz bana da :26:

Merhaba canım..
Ben ilk başta kabak, havuç ve patatesle başladım..Yarım kabak, yarım havuç ve de yarım patatesi haşladım, içine biraz irmikte katabilirsin..Sonrada el mikseriyle kıvam verdim..Gerçi artık pütürlü olursa da yiyor oğlum..Zaman içinde fasulye,semizotu, brokoli vs..başka sebzeler de katmaya başlarsın..Ama tek tek ekle ki eğer alerjisi varsa anlayabilesin..:56:

Merhaba canım..
Ben ilk başta kabak, havuç ve patatesle başladım..Yarım kabak, yarım havuç ve de yarım patatesi haşladım, içine biraz irmikte katabilirsin..Sonrada el mikseriyle kıvam verdim..Gerçi artık pütürlü olursa da yiyor oğlum..Zaman içinde fasulye,semizotu, brokoli vs..başka sebzeler de katmaya başlarsın..Ama tek tek ekle ki eğer alerjisi varsa anlayabilesin..:56:

ayyy çok sağol canım bende dün kabak aldım şimdi bunları çorba gibi yapacam demi? yağ falan katılıyormu

kızlar bebişlerinizin kilosu nasıl ? erkek bebekler daha iridir gerci bu arada ANKARA GRUBU 9HAZİRAN CUMARTESİ BULUSUYORUZ ANTRARES ALISVERİŞ MERKEZİ UNUTMAYINNNNNNNNNN

gamzecan hoşşşşşşşşşgeldn

valla cnm benm kız başta cok kılolu ıdı. ama su an hala 4. ay kılosunda. 7.300 gr. bız bıraz hastalandık. hala atlatamyrz. kılo da alamyrz bu yuzden. ama boyumuz uzun 70 cm

Selam kızlarrr.

Benim oğlumda 6,5 aylık oldu tatile gitmeyi düşünüyoruz..Sizce nasıl geçer aranızda varmı giden veya gitmeyi düşünen?????

asucum bende tam tersini duymuştum. büyüdükçe puset mi daha uygun olur araba mı? kilosu arttığı için daha hafif olan baston puseti tercih etmek daha doğru olmaz mı?

Peg Perego Official Website | Italia | Baby Products | Pliko P3 Compact Classico

bu ürünü düşünüyorum fikir verir misiniz

degirmendere bu bebek arbasi puset diyince bende elimize alıp arabada oturtuğumuzdan zannettim.ben bebek arbası olarak 4 tekerlelikleri tercih etmedim onların manevra olayı zor oluyor. 3 tekerlekliler çok pratik kaldurımda takılmadan ilerliyor görüyüyorum takılyo onunla uğraşılıyo çakarmak için benimki kraftın 3 tekerlekli modeligayette memnunum tavsiye edrim..

CAN TUĞBA abartıyorum tabi ki.şaka yapıyorum.ama inan bana herkes birbirine bu soruyu sorup durdu.evet tek çocuk olmanın avantajı bu belki de.ilgin alakan tek bir çocukta kalınca ona öğretebileceğin,geçireceğin zaman dilimi daha fazla oluyo.eşim eve her geldiğinde bu çocuk bunu nerden öğrendi diyoo.acaba diyorum kimden öğrendi.ben istesem de istemesem de o uyanık kaldığı süre içerisinde yusuf denizden başka bişeyle ilgilenemiyorum.kıyametleri koparıyo.ben de madem başka bi şansım yok bildiğim tüm şarkılar,hikayeler havada uçuşuyor.bu aralar ''kırmızı balık''favori şarkımız.
ama kızlar gerçekten ben çok yoruluyorum.oğlum uykuyı sevmiyo.öğlen uykumuz yarım saat-45dak.geçenlerde 1buçuk saat yattı.elli sefer gidip baktım hayırdır,niye yatıyo,hastamı diye.gece uykumuz 8-8buçuk arası yatırmaya çalışıyorum.sabah 6gibi uyanıyo.(kesintisiz bi uyku değil tabi ki)ona fiziken ve ruhen ayak uydurmaya çalışıyorum elimden gelidğince.belki bu uyku ona yetiyodur ama bana yetmiyo.ev evlikten çıkmış.yarım saat süre içerisinde düşünüyorum acaba haangi işi yapsam.temizlik mi yemek mi?uyandıktan sonra hiçbir iş yapma lüksüm yok.5dak ayrılsam kıyametler kopuyo.SENEMGYNİN aldığı mama sandalyesinden aldım.senem ''nehir çok beğendi,1saat mama sandalyesinde oynadı ki nehirden beklenmeyen bi hareket''dedi.ben de o ümitle oğlumu koydum mama sandalyesine.koymamla 10dak sonra mama sandalyesinden geri aldım.anladım ki hikmet mama sandalyesinde değilmiş.
szin çocuklar tek başlarına oyun oynuyabiliyolar mı veya szi olmadan kalabiliyolar mı kendi başlarına??bunun bi çaresi,yönte mi var mı?oyuncaklarıyla oynama süresini gün içerisinde yavaş yavaş artırmaya çalışıyorum belki bi etkisi olur diye.ama pek doğru yolda gittiğimi düşünmüyorumm.
bak ben geçmişi okuyom yarım saattir, emir halısında debeleniyo hala oyun oynuyo,alt üst ediyo artık halısını ama sıkılmadan zaman geçiriyo.. ya şimdi bu durumu ona öğretmen lazım sanırım.. seni görebildiği mesafede durup iş yap, öyle dene bakalım seni grebilsin ama yanında olma.. yavaş yavaş alışır, kayınvaliden de varmış çok alışmış okudum ama böyle çok zorlanacaksın ilerde, sana bağımlı bir oğlun olacak.. Allah korusun bi işin çıksa, hastalık bişi Allah korusun napcak bu sıpa sensiz.. bence herşeyi düşünmek lazım, sonuçta herşey biz insanlar için.. sadece seni mi istiyo, yoksa yanında kim olursa olsun illa biri mi olsun istiyo? Allah kolaylık versin.. ben yaz temizliği yaptım 1 hafta sürdü, oğlumla da bi başımızaydık evde, kimse yoktu.. ama ağlamadı hiç.. bence onun dikkatini çekecek oyuncakları keşfet, mesela benim ki mutfakta minik bir tel süzgeçim var yeşil, ona tav.. gördüğü anda çığlıklar atmaya gülmeye başlıyo, eline ver 1 saat oynuyo, bende rahat rahat yemeğimi yapıyom.. hep görüyo beni yanımda oluyo, arada laflaşıyoz ama ağlamıyo, sen biraz biraz alıştırmaya çalış ama ağlatmadan zorlamadan.. bence...

asucum bende tam tersini duymuştum. büyüdükçe puset mi daha uygun olur araba mı? kilosu arttığı için daha hafif olan baston puseti tercih etmek daha doğru olmaz mı?
ya sen puset diyince ana kucağından bahsediyon sandım, sanırım asu da öle.. yanlış anlaşılma oldu :37:

Selam kızlar sizi sürekli takip ediyorum ama yazmaya fırsatım olmuyor malesef. 1 hafta annemlerde kaldım çok güzeldi eşim oğlumuza çok düşkün ona kıyamasam daha kalırdım. Allaha şükür çok uzak değiliz de 2-3 haftada bir 1-2 günlüğüne annemler geliyor ama onlardan da insan hiçbir şey anlayamıyor hep bir telaş içerisinde geçiyor. Uzun kalınca da ayrılık zor yine de halime bin şükür. Allah anne babalarımızı başımızdan eksik etmesin inşallah.
Belki merak edenler vardır kayınvalidem hala bende. ben evde olsam da olmasam da. yakında beni yollayacak herhalde kendi evine :) çok konuşuyor ya bıktım. çocuğu emzireyim derim şimdi emmez ki der, çocuk yeni birşeyler yemiş olur başka şey için mızırdanır emcek mi acaba der, o sırada ben bulaşık yıkıyor ya da yemek yapıyor olurum oğlanın ağzının suyundan üstü ıslanır, altını pisler gelir onları söyler ama hayatta kendi ne üstünü ne altını değiştirir eline yapışır diye korkuyor herhalde. oğlan 6,5 aylık 3 ya da 4 tür altını değiştirmesi. Oğlan 2-3 aylıkken yıkayalım yardım edermisin dedim korkarmış. Allaha şükür büyüdü de artık kendim yıkıyorum muhtaçlığım yok ona. Eltimle çocuğuyla ilgili birşey olunca bana ne annesi yapsın diyor. kim bilir benim için neler diyor. Ne keyfine düşkün kadın sadece severken babaanne. Ama kendine bakılsın istiyor. Annemlere son iki gün o da geldi annemin misafiri geldi o anda akşam için yemek yaparmısın dedi o da yaptı akşam yemekte de tabaklara koyarmısın diye rica etti ben artık bulaşmayayım diyor altı üstü bir yemek yaptı ne var tabaklara da koysa. ver anne ver ben koyarım dedim. annem de artık ondan birşey rica etmez. kadın onun için hastanelerde sandalye tepelerinde uyudu. kaç kere sırf onun için izmire geldi bunun yaptıklarına bak. Neyse ben yine çok doldum sanırım çenem düştü.
Kızlar ya benim oğlan su içmiyor çorba tarzı şeyleri de kıvamlı seviyor emmesi de azaldı bu ara diş sıkıntısından ötürü emeceğine anca göğsümü sıkıştırıyor kıpkırmızı yapıyor kenarlarını bile sizinkiler su içiyor mu ve bezinde arad asırada turuncumsu leke oluyor mu? Ayrıca bu aralar uyurken inliyor gibi ses çıkartıyor acaba dişlerimi sıkıntı yapıyor patladı patlayacak vaziyette çünkü.
Siz biraz uyku konularından bahsetmişsiniz benim oğlan da uykuya düşdü bu ara sabah 6-7 arası uyanan çocuk 8.30-9lara kadar uyuyor bu ara. Belki de gece uyuyamıyor rahat bir şekilde.
ya nasıl yani yine mi geldi o.. ay senin bu kaynana da bumerang gibi atıyon geri geliyo atıyon geri geliyo..
bak canım sana nacizane tavsiye, oturup kaynanan ile konuşun, eşinde olsun hepberaber.. böle mesafe koyucaksın o alınacak üzülecek, sende kendi kendini yiyip bitireceksin, sinir hastası olacaksın yazık sana da.. otur güzel güzel konuş anlat durumu.. zaten emin ol bunları düşünebiliyor oda, salak değil ya,sadece işine gelmediği için belki oğlunu kıskandığı için salağa ve zavallıya yatıyo ki bişey demeyin siz diye.. ama emin ol hayat böle geçmez, oda üzülmesin hem eşin de. sonuçta annesi kırılmasını oda istemez.. güzel güzel konuşup evine gönderin, hergün yine gelsin sana bikaç saat sevsin torununu, dediğin gibi karşı bina yani..
kızlar bebişlerinizin kilosu nasıl ? erkek bebekler daha iridir gerci bu arada ANKARA GRUBU 9HAZİRAN CUMARTESİ BULUSUYORUZ ANTRARES ALISVERİŞ MERKEZİ UNUTMAYINNNNNNNNNN
yaaaaaaaaaaa kıskanacam amaaaa... :47:
yaaaaa biz zamanında uğraşırken siz oohh hayat bize güzel diyodunuz edibe ile.. ooohh canıma değsin uğraşın bakalım şimdiii.... kolay gelsin.. :32::32::32::32::35::35:

Selam kızlarrr.

Benim oğlumda 6,5 aylık oldu tatile gitmeyi düşünüyoruz..Sizce nasıl geçer aranızda varmı giden veya gitmeyi düşünen?????
ben gittim, çok güzeldi.. ama bu senin oğlunun huyuyla suyuyla ilgili bi durum.. normalde uslu sakin bi yapıdaysa git, tatil onun için pek değişen bi durum değil, önemli olan tatile keyfe dalıp onun rutinini bozmamak.. öle işte..

Valla Canım, ben kızımı ayırmayı düşünmüyorum daha odamdan. Emiyor gece. Bir de uyandığında eğer yalnızsa çok korkuyo. Ben yanına gidene kadar katılır ağlamaktan. Şu bir yılı geçirelim bi. Alışamaz geç ayırırsan diyorlar da, benim kardeşimle aram 2.5 yaş. O doğduğunda hep beraber yatmaya devam etmiştik anne ve babamla. Sonra ben 5 yaşına geldiğimde artık ayrı odanız olacak dediler. Tamam dedik biz de. Hiç de ortalığı yıkmadık. Tabi o kadar geç de ayrılmaz ama ben en azından bir yılı bizimle geçirsin diyorum. Bi uzmanın görüşlerini okumuştum.Çocuğu ayrı odada yatırmak onun değil bizim ihtiyacımız, bizim istediğimiz. Batı toplumlarında yaygınlaşmış bir uygulama diyordu. Emzirmenin yaygın olduğu toplumlarda bebek, emzirme tamamlanana kadar aileyle yatar falan diyordu. Bana da mantıklı geldi.

Benimki seviyor ama ben yine de sebze çorbası yerine püre yapıyorum sebzelerden. Pirinç de ekleyerek. Yoğurtla açıyorum kıvamını. Su yerine yoğurt ullanıyorum yani. Bi dene istersen.

ayyy çok sağol canım bende dün kabak aldım şimdi bunları çorba gibi yapacam demi? yağ falan katılıyormu

Canım, ben yarım patates, yarım kabak ve yarım havucu 2 çay fincanı suyla 45 dakika kısık ateşte pişiriyorum. Sonra bir tatlı kaşığı irmik ekleyip 5 dakika daha pişirip ocaktan alıyorum. Blendırdan geçirip az zeytinyağı ekliyorum. Bazen de yoğurt ekliyorum, çok katı olursa. Pirinç ekliyorum arada.

Back
X