CAN TUĞBA abartıyorum tabi ki.şaka yapıyorum.ama inan bana herkes birbirine bu soruyu sorup durdu.evet tek çocuk olmanın avantajı bu belki de.ilgin alakan tek bir çocukta kalınca ona öğretebileceğin,geçireceğin zaman dilimi daha fazla oluyo.eşim eve her geldiğinde bu çocuk bunu nerden öğrendi diyoo.acaba diyorum kimden öğrendi.ben istesem de istemesem de o uyanık kaldığı süre içerisinde yusuf denizden başka bişeyle ilgilenemiyorum.kıyametleri koparıyo.ben de madem başka bi şansım yok bildiğim tüm şarkılar,hikayeler havada uçuşuyor.bu aralar ''kırmızı balık''favori şarkımız.
ama kızlar gerçekten ben çok yoruluyorum.oğlum uykuyı sevmiyo.öğlen uykumuz yarım saat-45dak.geçenlerde 1buçuk saat yattı.elli sefer gidip baktım hayırdır,niye yatıyo,hastamı diye.gece uykumuz 8-8buçuk arası yatırmaya çalışıyorum.sabah 6gibi uyanıyo.(kesintisiz bi uyku değil tabi ki)ona fiziken ve ruhen ayak uydurmaya çalışıyorum elimden gelidğince.belki bu uyku ona yetiyodur ama bana yetmiyo.ev evlikten çıkmış.yarım saat süre içerisinde düşünüyorum acaba haangi işi yapsam.temizlik mi yemek mi?uyandıktan sonra hiçbir iş yapma lüksüm yok.5dak ayrılsam kıyametler kopuyo.SENEMGYNİN aldığı mama sandalyesinden aldım.senem ''nehir çok beğendi,1saat mama sandalyesinde oynadı ki nehirden beklenmeyen bi hareket''dedi.ben de o ümitle oğlumu koydum mama sandalyesine.koymamla 10dak sonra mama sandalyesinden geri aldım.anladım ki hikmet mama sandalyesinde değilmiş.
szin çocuklar tek başlarına oyun oynuyabiliyolar mı veya szi olmadan kalabiliyolar mı kendi başlarına??bunun bi çaresi,yönte mi var mı?oyuncaklarıyla oynama süresini gün içerisinde yavaş yavaş artırmaya çalışıyorum belki bi etkisi olur diye.ama pek doğru yolda gittiğimi düşünmüyorumm.
bak ben geçmişi okuyom yarım saattir, emir halısında debeleniyo hala oyun oynuyo,alt üst ediyo artık halısını ama sıkılmadan zaman geçiriyo.. ya şimdi bu durumu ona öğretmen lazım sanırım.. seni görebildiği mesafede durup iş yap, öyle dene bakalım seni grebilsin ama yanında olma.. yavaş yavaş alışır, kayınvaliden de varmış çok alışmış okudum ama böyle çok zorlanacaksın ilerde, sana bağımlı bir oğlun olacak.. Allah korusun bi işin çıksa, hastalık bişi Allah korusun napcak bu sıpa sensiz.. bence herşeyi düşünmek lazım, sonuçta herşey biz insanlar için.. sadece seni mi istiyo, yoksa yanında kim olursa olsun illa biri mi olsun istiyo? Allah kolaylık versin.. ben yaz temizliği yaptım 1 hafta sürdü, oğlumla da bi başımızaydık evde, kimse yoktu.. ama ağlamadı hiç.. bence onun dikkatini çekecek oyuncakları keşfet, mesela benim ki mutfakta minik bir tel süzgeçim var yeşil, ona tav.. gördüğü anda çığlıklar atmaya gülmeye başlıyo, eline ver 1 saat oynuyo, bende rahat rahat yemeğimi yapıyom.. hep görüyo beni yanımda oluyo, arada laflaşıyoz ama ağlamıyo, sen biraz biraz alıştırmaya çalış ama ağlatmadan zorlamadan.. bence...
asucum bende tam tersini duymuştum. büyüdükçe puset mi daha uygun olur araba mı? kilosu arttığı için daha hafif olan baston puseti tercih etmek daha doğru olmaz mı?
ya sen puset diyince ana kucağından bahsediyon sandım, sanırım asu da öle.. yanlış anlaşılma oldu
Selam kızlar sizi sürekli takip ediyorum ama yazmaya fırsatım olmuyor malesef. 1 hafta annemlerde kaldım çok güzeldi eşim oğlumuza çok düşkün ona kıyamasam daha kalırdım. Allaha şükür çok uzak değiliz de 2-3 haftada bir 1-2 günlüğüne annemler geliyor ama onlardan da insan hiçbir şey anlayamıyor hep bir telaş içerisinde geçiyor. Uzun kalınca da ayrılık zor yine de halime bin şükür. Allah anne babalarımızı başımızdan eksik etmesin inşallah.
Belki merak edenler vardır kayınvalidem hala bende. ben evde olsam da olmasam da. yakında beni yollayacak herhalde kendi evine :) çok konuşuyor ya bıktım. çocuğu emzireyim derim şimdi emmez ki der, çocuk yeni birşeyler yemiş olur başka şey için mızırdanır emcek mi acaba der, o sırada ben bulaşık yıkıyor ya da yemek yapıyor olurum oğlanın ağzının suyundan üstü ıslanır, altını pisler gelir onları söyler ama hayatta kendi ne üstünü ne altını değiştirir eline yapışır diye korkuyor herhalde. oğlan 6,5 aylık 3 ya da 4 tür altını değiştirmesi. Oğlan 2-3 aylıkken yıkayalım yardım edermisin dedim korkarmış. Allaha şükür büyüdü de artık kendim yıkıyorum muhtaçlığım yok ona. Eltimle çocuğuyla ilgili birşey olunca bana ne annesi yapsın diyor. kim bilir benim için neler diyor. Ne keyfine düşkün kadın sadece severken babaanne. Ama kendine bakılsın istiyor. Annemlere son iki gün o da geldi annemin misafiri geldi o anda akşam için yemek yaparmısın dedi o da yaptı akşam yemekte de tabaklara koyarmısın diye rica etti ben artık bulaşmayayım diyor altı üstü bir yemek yaptı ne var tabaklara da koysa. ver anne ver ben koyarım dedim. annem de artık ondan birşey rica etmez. kadın onun için hastanelerde sandalye tepelerinde uyudu. kaç kere sırf onun için izmire geldi bunun yaptıklarına bak. Neyse ben yine çok doldum sanırım çenem düştü.
Kızlar ya benim oğlan su içmiyor çorba tarzı şeyleri de kıvamlı seviyor emmesi de azaldı bu ara diş sıkıntısından ötürü emeceğine anca göğsümü sıkıştırıyor kıpkırmızı yapıyor kenarlarını bile sizinkiler su içiyor mu ve bezinde arad asırada turuncumsu leke oluyor mu? Ayrıca bu aralar uyurken inliyor gibi ses çıkartıyor acaba dişlerimi sıkıntı yapıyor patladı patlayacak vaziyette çünkü.
Siz biraz uyku konularından bahsetmişsiniz benim oğlan da uykuya düşdü bu ara sabah 6-7 arası uyanan çocuk 8.30-9lara kadar uyuyor bu ara. Belki de gece uyuyamıyor rahat bir şekilde.
ya nasıl yani yine mi geldi o.. ay senin bu kaynana da bumerang gibi atıyon geri geliyo atıyon geri geliyo..
bak canım sana nacizane tavsiye, oturup kaynanan ile konuşun, eşinde olsun hepberaber.. böle mesafe koyucaksın o alınacak üzülecek, sende kendi kendini yiyip bitireceksin, sinir hastası olacaksın yazık sana da.. otur güzel güzel konuş anlat durumu.. zaten emin ol bunları düşünebiliyor oda, salak değil ya,sadece işine gelmediği için belki oğlunu kıskandığı için salağa ve zavallıya yatıyo ki bişey demeyin siz diye.. ama emin ol hayat böle geçmez, oda üzülmesin hem eşin de. sonuçta annesi kırılmasını oda istemez.. güzel güzel konuşup evine gönderin, hergün yine gelsin sana bikaç saat sevsin torununu, dediğin gibi karşı bina yani..
kızlar bebişlerinizin kilosu nasıl ? erkek bebekler daha iridir gerci bu arada ANKARA GRUBU 9HAZİRAN CUMARTESİ BULUSUYORUZ ANTRARES ALISVERİŞ MERKEZİ UNUTMAYINNNNNNNNNN
yaaaaaaaaaaa kıskanacam amaaaa...
ya ben bu cadıyı sallayarak uyutmak istemiorum artık ama bi türlü yatır kaldırı beceremedm
yaaaaa biz zamanında uğraşırken siz oohh hayat bize güzel diyodunuz edibe ile.. ooohh canıma değsin uğraşın bakalım şimdiii.... kolay gelsin..

Selam kızlarrr.
Benim oğlumda 6,5 aylık oldu tatile gitmeyi düşünüyoruz..Sizce nasıl geçer aranızda varmı giden veya gitmeyi düşünen?????
ben gittim, çok güzeldi.. ama bu senin oğlunun huyuyla suyuyla ilgili bi durum.. normalde uslu sakin bi yapıdaysa git, tatil onun için pek değişen bi durum değil, önemli olan tatile keyfe dalıp onun rutinini bozmamak.. öle işte..